Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Csüt. Jún. 03, 2021 10:19 am
Ronan & Altair
"What we fear of doing most is usually what we most need to do."
- Oh, az biztos. Értek egyet magabiztosan Ronannel. Elvégre engem csak a furcsa dolgok ihletnek meg. Engem egy egyszerű tájkép nem hoz lázba. Hiába itt a tengerpart, nekem kellett hozzá egy vihar, ahol az ég dörgése szinte megrázta a földet a lábaim alatt, s fehérarany villámok cikáztak az égen. Kell nekem az intenzitás, talán ezért is szeretem átélni a félelmetest, a sokkolót. Valami, valahol, valamikor...nagyon elkattant az agyamban. - Nem sokat értek a számokhoz, általában egy kartonfigurát vágok ki az arányokhoz, ami az alapjául szolgál. Mindenesetre nagyon örültem a dicséretnek, hiszen Ronanen látszik, hogy nem könnyű lenyűgözni és ahhoz képest, hogy apám szerint, ő maga az Antikrisztus, az apja pedig a Sátán...elég könnyen el lehet vele beszélgetni és könnyed a légkör körülötte. Ez azonban még mindig lehet egy jól kidolgozott álca. - Igen, ez nekem is szúrja a szemem. Sosem tudhatod, hogy mi lappang körülötted anélkül, hogy tudnál róla. Pár pillanatig próbáltam mindent összeszedni, amit tudok a paranormális jelenségekről. Sajnos nem gyakori téma, ha pedig bárki is ír róla, az valamilyen kiparodizálás vagy épp olyan "laikus" mint én. Egyszer viszont volt lehetőségem találkozni egy pappal, aki állítása szerint már szembeszállt "a gonosszal". - Próbáltam annak idején utána járni a dolognak. Általánosságban a sónak tisztító szerepet szánnak a legtöbb hitvilágban. A kereszténység, a buddhizmus, a shinto és még az izraelita vallásban is használják a tisztátalan lelkek és démonok távol tartásához. Még a modernkori boszorkányok is alkalmazzák. De az, hogy pontosan honnan ered, az számomra még rejtély. Annyira szövevényes és természetesen mindenki szereti a magáénak vallani. Egyszerűen úgy éreztem, hogy az egész téma egy ingovány, aminek csak mélysége van és amíg élsz, keresheted az alját. Mégis megyek a természetfeletti után, mert érdekel, mert hinni akarok benne és ott van az az izgalom. - Általában ennél morcosabb másokkal. A térdeimet behajlítva kerültem vele egy nagyjából egy szintbe, hogy meg tudjam simogatni a fülei körül, ahogy szereti a nagyasszony. Rengeteget morog, Mifeuille szerint csak morgós és alvós "üzemmóddal" rendelkezik Mochi. Ez az önfeledt elaléltság teljesen nem jellemző rá. Rám sem, hogy csak úgy megosszam a tapasztalataimat másokkal, hiszen nincs kedvem magyarázkodni, vagy azt hallgatni, hogy mennyire hülye vagyok, hogy ilyesmikben hiszek, de Ronannek elmondhatok egy-két eseményt, ha már felenged a ház lezárt részébe. - Nagy kár érte, én lehet megtartottam volna azt a táblát. Minél régebbi, annál többet ér egy olyan ember szemeiben, mint én. A tábla maga végtére is, egyféle telekommunikációs eszköz amit ha sikeresen használtak, biztosan átjár az energia. Szinte láttam a lelkiszemeim előtt, higy remegő ujjakkal érintem meg. Beteges a fantáziám, az biztos. Az enyém egy antik tárgyakat áruló boltból származik, szépen megmunkált fa dobozban tárolva, amivel együtt járt. Talán a legnagyobb értékemnek számít. - Akkor, rendben van. Nem kevernélek bajba a kíváncsiságom miatt. Így viszont, hogy magát keveri bajba, úgy teljesen rendben van. Már alig vártam, de egyelőre jöjjenek a láncok, a lakatok és a kínai étel, ami olyan ínycsiklandozónak tűnt. - Nem állítom, hogy Mifuelle nem adagol beléjük valamit, hiszen tényleg süticsodák kerülnek ki a kezeik alól. A francia hölgy korábban francia katona úr volt, aki véletlenül került ausztrália csodás szigetére és rájött, hogy nálunk bármi lehet. Például egy Mifuelle nevű, elegáns cukrász, kinek haja Marilyn Monroe fürtjeit imitálja tökéletesen. - Szombatonként nem dolgozok és hétfőként általában zárva vagyunk. Ezeken kívül szinte mindig. Csak éppen kevesebb feladattal, mert délutánonként már nem vagyok egyedül a vendégekre. Nem számítottam arra, hogy egy ilyen hústorony, ennyi tetoválással majd ilyen szinten odáig lesz a süteményeinktől, de szerencsére bezsebeltünk megegy törzsvendéget. Hátha ő majd ezzel bevonzza a vendegeinket. Másnap jött is Nina, hogy mikor elszaladt előttünk, látta a pultot támasztani Ronant, majd visszefelé is besétálni miután elnyomta a cigarettát. Mostantól többször számíthatunk rá és barátaira...Arra azonban nem számítottam, hogy el fog tűnni egy-két darab a ruháim közül. - Eltűnt a....- Valahogy ezt még kimondani is fájt egy férfi előtt. Biztosan azt fogja gondolni, hogy képzelődök. Fogalmam sincs, hogy miért de a mellkasomban erősen kezdett el verni a szívem. Szószerint. Mintha kalapácskent akarna magának utat törni bordáim börtönéből. A levegő is sűrűbb lett. Miért most? Ronan felém állt, s egy pillanatig eszembe jutott, talán ő a perverz. Áhhh, nem. Láttam, hogy lezárja az ajtót és végig velem volt. Szemeimet róla, a morgó Mochira forgattam. Láttam rajta, hogy feszült lett. - Eltűnt a... a feherneműm. Fel akartam állni, de az izmok a lábaimban bedobták a törölközőt. Ha nem Ronan volt és nem én, valaki vagy valami, biztosan van a házban. Mochi, mintha érezné a feszültségem, hiszen elsősorban terápiás kutya, hozzám sietett és az állát a vállamra helyezte. Ami viszont ismételten bizonyítja, hogy mennyire nem vagyok normális, hogy a félelem mellet izgalmat éreztem. Egyszerre élveztem a félelmet és szörnyedtem el magamon, ismét.
"Nem halott az, mi fekszik örökkön,
A halál sem ér át végtelen időkön."
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Csüt. Jún. 03, 2021 2:40 am
Altair & Ronan
"At the end of time they devour sun and moon, Then darkness will fall upon the world, And the end of time will be coming very soon, When all living things shall burn."
- Eléggé furcsa dolgok adhatnak az embernek ihletet. – teszem hozzá, miközben nagy bölcsen simítok végig a szakállamon a drótszobor előtt. - Ehhez akkor alapos mérnöki előkészület is kellett, ugye? Vagy a káoszból egyszer csak összeállt ez a csoda? Bárhogy legyen, elismerésem. – ehhez a bókhoz pedig meg sem kell erőltetnem magam, hiába gyűjtöttem már össze és raktároztam el az agyamban olyan bókokat, amiket direkt megejthetek, jól hangzanak, de kicsit sem gondolom őket úgy, ahogy mondom. Nem igazán foglalkozok azzal, hogy meghódítsam a nőket, és hát nem éppen én vagyok a legúriemberebb férfi a világon... Így igen, kellett készülnöm fejben, hátha be kell vetnem a viking bájaimat, haha! Ki gondolta volna mégis, hogy egy ilyen törékeny és félénknek tűnő lányt pont, hogy a kísértethistóriák vonzanak? - Hogy ez mekkora igazság! Ezen már én is gondolkoztam. Sok filmben sóval tartják őket távol, és sosincs az, hogy bezárják magukhoz a körbe véletlenül. Tudod egyáltalán, honnan ered az, hogy sóval lehet védekezni? – ha már urbexes, minden bizonnyal van egy kis fogalma ezekről a dolgokról, már ha nem csak a helyek atmoszférája az, ami igazán vonzza őt. Pedig olyan ártatlannak tűnik, és mégis ilyen sötét dolgok érdeklik? Hiába, még a boszorkányoknak is van az a fajtája, akik többek között az ártatlanságukkal tévesztenek meg. Aztán a négy fal között meg kirágják a beleid. Remélhetőleg az enyémek nem fogják Altair fogai között végezni, mert még szükségem van rájuk, de azért bizakodó vagyok, mikor beengedem az ideiglenes otthonomba a kutyájával együtt. - De most nézd meg rajta azt az elégedett mosolyt! Nézd, hogy néz! – Mochi szemei pedig közöttünk cikáznak, örömében azt sem tudja, hogy hova kapja a fejét, hiszen nagyon jól tudja, hogy róla van szó. A világ legnagyobb ostobasága meg az, hogy a kutyák nem tudnak mosolyogni. - Akkor erre még visszatérünk. – csak hogy biztosítsam róla, hogy nem fogom elfelejteni a meséjét, amit inkább tartogathatunk majd az esti hangulatfokozásra, amíg várjuk a léptek zajait. Elvégre akkor lesz érdemes felnézni, és kutatni a hang forrása után, ha a szavaim is meg lesznek erősítve. - Az ezernyolcszázas évek vége óta állhatott ott üresen, onnantól kezdve végezte a természet a dolgát. Sajnos a mocsár teljesen megsemmisített szinte mindent ott, így semmi használható iratra sem bukkantunk. Nem minden akció sikeres sajna ebből a szempontból. – egy Ouija tábla és pár kopott dísztárgy, amik egyedik sem voltak, nem jelentenek túl nagy sikert. Kár mindig az ilyenekért, borzalmas érzés, ha a történelem egy ilyen érdekes szeglete örökre elveszik. - A tulaj évek óta erre se szagolt, úgyhogy nem lesz gond. – az illatos és ínycsiklandó kínaikat lehelyezem közben az éjjeliszekrényre, remélve, hogy Altairnak nem annyira sietős, és meg tudjuk még enni melegen. Kell az energia ennek a hatalmas testnek, ha kísértetekkel akarom felvenni a harcot! - Szerinted elég lenne nekem egyetlen sütemény? Már most elvonási tüneteim vannak! – nevetem el magam. - Úgyhogy jövőhéten beugrok egyik este. Hogy dolgozol? – ha már nyílt egy remek lehetőségem arra, hogy felhozzam a következő találkozónkat teljesen ártatlanul, akkor én bizony le is csapok rá. Nincs ebben elvégre semmi nyomulás vagy nyilvánvaló hátsó szándék. - Na ez a beszéd! – belevágnék én a pince rejtelmeibe, de az ajtóból vissza kell néznem Altair felé, hiszen lépteinek zaja helyett teljesen mást hallok. - Hát te meg mit csinálsz? – kérdem egyből felvont szemöldökkel, mikor meglátom a szétdobált holmikat. Közelebb lépek hozzá rögtön, majd csípőre vágom kezeim. - Egészen biztos, nincs itt senki más rajtam kívül. Még fent sem, elvégre lakattal és lánccal van elzárva az ajtó. Miért? – kérdésem közben észre sem veszem, hogy Mochi mintha halk morgást hallatva szagot fogna.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Hétf. Május 31, 2021 5:46 pm
Ronan & Altair
- Akkor most mutatok valami újat az archeológusnak. - Büszke tekintetem a huzalokból álló tündéren pihent meg. - Is is. Ezt egy festményem alapjám alkottam meg, amit viszont egy műugró hölgy ihletett meg. Annak idején rengeteg műugrást néztem, mert magával ragadott az ugrók erős, szoborszerű alakja. Én magam eléggé törékeny termettel rendelkezek, az övéiket szemeim úgy falta, mintha a világ legfinomabb étele lenne. Nőket és férfiakat egyaránt. Akkor kezdtem el rájönni, hogy talán mégis képes vagyok vonzódni emberekhez. Nagyon ritkán fordul ugyan elő az ilyesmi, sosem voltam hosszútávon együtt senkivel, legalább is emberi lénnyel nem. Csak az állataim nyújtanak nekem társaságot, így fontos, hogy jól érezzék magukat. - Ühm..igen, azt hiszem. Tekintve, hogy ebben semennyi tapasztalatom nincs és így zéró belelátasom van a dologba, nem is érezném jogosnak, hogy hozzátegyek a saját véleményemmel az övéhez. Biztosan már megtapasztalt ezt-azt, hogy ilyen biztosan állíthassa. - Dehát a kísértetek ellen nincs is igazából fegyver. Talán a só, dehát ha nem látom, honnan tudjam, hogy nem-e zárom be magamhoz? Mi volt ez a furcsa érzés? Örültem? Azt hiszem, jól esett, hogy sikerült valakit megnevettetni. - Ez izgalmasan hangzik. Az én tudásom a Bram Stoker Drakuláján túl nem igazán mutat. A napfényben csillogó, kötelezően gyönyörű vámpíroktól pedig...kicsit rosszul vagyok. Nem szererem, ha valami ennyire...fanservice. Mégis miért kellett a vámpírokat ennyire tönkretenni? Az alkonyat könyvekre mégcsak azt aem lehet elmondani, hogy a tipikus, rossz fiú belezúg a szürke, jellemtelen lányba sémát követné. Itt van egy hanyagolhatóan esztétikus pasi, aki mégcsak emberi vért sem iszik - Te is elkényeztetted, pedig csak most találkoztatok. Most azt fogja tőlem elvárni, hogy az ölemben hordozzam. Márpedig egyertelműen, nem fogom tudni úgy emelgetni, mint Ronan. Persze ezzel jó védekezni, az viszont tény, hogy minden földi jóval ellátom, amivel csak tudom. Ezt azonban elhallgatom az archeológus előtt. - Persze, hogy tapasztaltam. Nem hiszek egyszerű mesékben. Ha egyszer szeretné, elmesélem neki de a szekta említesével el is felejtettem mindent. Hiszen ez egy megfogható, bizonyítottan letező jelenség a Földön. Nem mondom, hogy én tagja lennék bármilyennek is, de attól még birizgálja a fantaziám. - Na és körülbelül mennyi idő alatt lephette el az a mocsár? Érdekes, hogy ilyet tudtatok találni a padláson. Vajon mit tárolhattak a pincében? Igazán kár, hogy ott volt az a mocsár. Már ha volt pincéje annak az épületnek. Annyira szeretnék hasonló helyekre eljutni. Nem vennék el semmit, csak megnézném és készítenénk néhány fotót... Szívesen ábrándoztam volna még ilyen érdekességekről, de az étel jelenleg túl nagy húzóerő volt, mégpedig a Panda irányába. Visszafelé már nem is volt olyan félelmetes az út mint első alkalommal. A zár azonban jelentett némi problémát. - Rendben, de nem lesz gond a tulajjal, ha megrongáljuk? Holmi lánc meg lakat, nem egy nagy összeg, de ki tudja mennyire kényes erre Ronan barátja? Ennek ellenére, annyira fel akartam jutni, hogy reméltem, Ronant nem tartja vissza a zár. - Ahányszor megjelensz, mindig kapsz egyet ingyen, de akkor mást is fogyasztanod kell majd. Azt hiszem, ekkora kedvezményt kaphat a kedvességért, amit felém mutat. Pláne, hogy hajlandó nem csak felengedni a felső szintekre, de még velem is jön. - A pincébe? Sosem szabad lemenni a pincébe, ha elég horror filmet nézel. Szóval..vágjunk bele! Csak előbb a fényképezőgépem! A táskamhoz sétálva, előakartam venni a már hűséges társként számontartott gépemet, de a táskát kinyitva feltűnt, hogy...át lett túrva. Ketségbeesetten ráztam ki a táska tartalmát. Szerencsére a tompa koppanás jelezte, hogy a fényképező a tokban van. A gond csak az, hogy más viszont hiányzott... - Öhm.. Ronan..Egészen biztos, hogy csak te laksz itt? Hogyan fogom megmondani neki, hogy hiányzik a fehérneműm? Biztosan bepakoltam, mert az volt az első, amit a táskámba pakoltam. A félelem apró tüskéit kezdtem érezni, ahogy megjelennek a bőrömön.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Vas. Május 30, 2021 3:44 pm
Altair & Ronan
"At the end of time they devour sun and moon, Then darkness will fall upon the world, And the end of time will be coming very soon, When all living things shall burn."
Az étkezőhelyiség felé tartva halvány fogalmam sincs arról, hogy mégis hogyan kell elképzelni egy drótszobrot, de Altair különlegessége - és különössége - eléggé hamar nyilvánvaló lesz, ugyanis egy apró művészi csoda tárul a szemeim elé. - Valóban nem lehet túlságosan régi, mert ilyesmit még soha nem láttam. Ez a te fejedből pattant ki, vagy volt valami alap, inspiráció, amit követtél? - lépek közelebb a dróthuzalokból alkotott műhöz, amit kicsit alaposabban is szemügyre veszek. Hacsak nem egy konkrét mintát követett, ahol milliméter pontosan meg volt adva, hogy mit tekerjen hova, akkor sokkal nagyobb kreativitás lapulhat a fantáziájában, mint azt elsőre gondoltam. Ez pedig alap esetben eléggé kiemelkedő és értékelendő dolog, az én esetben azonban nem feltétlenül szerencsés, ha a jövőben esetleg a kreativitása fogja őt megmenteni tőlem. Elvégre ki tudja, merre haladnak a dolgok? A titok, aminek ő lehet a Kulcsa, számomra rettentően fontos, és bármeddig képes leszek elmenni érte. Bármeddig. Már csak tőlünk függ, hogy a helyzet mennyire válik majd erőszakossá. Egyelőre úgy érzem, hogy eléggé jó úton haladok, de sosem lehet tudni, hogy ez mikor változik meg egyik pillanatról a másikra. Közben miután kicsodáltam magam, s ennek hangot is adtam, visszatelepedek a helyemre a pulthoz, ahova lassan a nevemet is már ki lehetne írni. - Végül is igazad van. Ha már arra adjuk a fejünket, hogy valakivel megosszuk az életünket, akkor az inkább szóljon az elfogadásról, ne a másik megváltoztatásáról. - ezt már megtanultam régen, ezért sincs semmi ferdítés a szavaimban, teljes őszinteséggel mondom ezt. Nem véletlenül adtam a fejem régen házasságra, amit már ezerszer megbántam, hiszen bebizonyosodott, hogy az emberek képtelen megbecsülni a másikat. Talán a szeretetre is képtelenek. Kinek hiányzik még egy ekkora hatalmas kudarc? - Mondom kísértetek, nem vámpírok... - kénytelen vagyok elnevetni magam, hiszen egy pillanatra elképzeltem Altairt a szentelt vízzel és a fakereszttel, miközben épp egy kísértetet próbál elűzni valami hatásos latinul íródott űző szöveget kántálva. - Amúgy pedig meglepődnél, ha tudnád, milyen nagy kultusza volt régen a vérivóknak. Manapság már eltűnt ennek a komolysága a sok tiniregény miatt, ami már egy teljesen más képet fest le a vámpírokról. Régen egy kicsit azért komolyabban vették ezt a dolgot az emberek. - csak hogy még egy kis érdekességgel megtoldjam az estét, ha már a szellemesdi így izgatja Altair fantáziáját. Talán a többi történetemre is vevő lesz, amik egyáltalán nem az én kitalációim. A történelemnek rengeteg sötét oldala van, s bizony ezekről rengeteget tudnék mesélni. Egyelőre azonban végre elkezdjük kicsit kapargatni a felszínt, s a bizalom kiépítésének első lépéseként beengedem az ideiglenes otthonomba, ami történetesen a közhiedelemben egy kísértettanyaként van jelen. - Azért kényes, mert elkényeztetted! - nevetve borzolom meg Mochi bundáját. Nem lennék meglepődve, ha Altair is minden mentes bio szarokkal tömné a kutyáit, mint manapság a legtöbb “felelős” kutya- és macska tulajdonos. Aztán csodálkoznak, ha az állatuk válogatós lesz, és nem eszik meg akármit. - Amit látok a szememmel, én azt hiszem el. - ezzel választ is adtam a kérdésére, de annyira mégsem. Ha még boncolgatná a kérdést, akkor megeshet, hogy a cél érdekében egy kicsit ferdítenék a véleményemen, de addig ez teljesen felesleges. - Na és te tapasztaltál már valami konkrét dolgot a kalandjaid során? - kérdem kíváncsian, hogy valami tényleg húzza-e őt ebbe az egész kísértetes dologba, vagy egyszerű hiszékenységen alapul az egész. - Ami pedig a szektát illeti, túlságosan sok használható dolgot nem találtunk. Az épület nagyobb részét elnyelte a mocsár, már ami maradt belőle. A padlás rész emelkedett ki az egészből, ott volt például a tábla is egy elzárt ládában. És rengeteg csont... Majd keresek neked képet. - valahol a telefonom archívumában biztosan találok az épületről még valami használhatót, már ha az állam nem titkosította azóta az adatokat. Meglepő, de néha még az FBI is átvesz tőlünk bizonyos eseteket, amikbe hiába is vagyok profi, onnantól már nincs belátásom. Egymagam egy egész hálózat ellen azért kevés vagyok. Még szerencse, hogy a terveim most nagyon is elérhetőek Altair személyében, kinél még a sors is a kezemre játszik, hiszen az ölembe hullajtotta ezt a kísértettanyát, amit teljesen véletlenül ez a lány már régóta meg akart látogatni. Én pedig vagyok olyan kedves és jólelkű, hogy elhoztam ide. - Igen, Panda! - nem igazán vagyok tisztában sem az éttermekkel, sem az ételekkel, ezért sincs konkrét tervem arról, hogy mi lesz a vacsorám, s mikor elérjük a kínait, akkor is előzetes ismeret nélkül bökök rá arra az ételre, ami egész egyszerűen a legjobban indítja be a nyáltermelésem. Pekingi kacsa a tábla alapján, melyhez zöldséges tésztát kérek köretnek. És hát persze ezekből dupla adagot, mert azért az én gyomromnak édeskevés az a kis falatnyi mennyiség, ami az átlag embereknek. Ezt pedig Altair is megtapasztalhatta pár napja a bisztróban. - Körülnézünk a pincében, biztos van ott valami eszköz, amivel levághatjuk a lakatokat vagy a láncokat. Ha nincs, akkor pedig valamivel szétverjük. - ezt már a visszaúton válaszolom kezemben a halom kínaival. Nem kell kétségbeesni, csak találékonynak kell lenni, s a feljutásunk legyen a legkevesebb. - Ezért a látogatásodért minimum kijár nekem egy ingyen sütemény nálad. - mondom, miközben már átszeljük az udvart, amolyan jövőbeli terveket sugallva, hogy nem ezt szánom az utolsó találkánknak. - Akkor először lemegyünk a pincébe, bekapcsoljuk a generátort teljesen, hogy a felsőbb szintekre is elérjen, aztán keresünk valamit, amivel levághatjuk a láncokat. Így megfelel? Vagy van egyéb ötleted? - szívesen meghallgatnám, hadd érezze csak, hogy van beleszólása az egészbe. Én személy szerint nem remélek sokat a felsőbb szintekről, esélyesen valami állat okozhatja azokat a zajokat fentről, ám Altair kedvéért szívesen veszem az egészet egy kicsit félelmetesebbre.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Csüt. Május 27, 2021 4:39 pm
Ronan & Altair
- Szerintem az a művész társadalom "csótánya" akinek van tehetsége, mégis csak összedob valamit, hogy legyen mit mutogatni és csodálják érte. Manapság egy valamennyire neves művésznek elég egy vászonra véletlenül kiborítania a kávéját és már művészetnek nevezi, emberek százai pedig képesek lesznek belelátni a mélységet és mélyebbre nyúlni a zsebeikben érte. Ez az amit utálok. - Szóval nyilván egy pálcika ember, amit félpillanat alatt lekarcoltak, az nem lesz művészet. Persze azt is látom, honnan nézi Ronan, a szakemberi szemeivel. Csak én más szemekkel látok és ez így van rendjén. - Persze, gyere. Míg az étkezőhelység irányába invitáltam, nem tudtam már nem előre büszkének lenni. - Nem túl régi művészeti iranyzat, szóval lehet nem fog neked tetszeni. Tulajdonképpen csak acélhuzalok egymásra tekergetve, de rengeteg munkám van benne. Talán előre akartam figyelmeztetni mielőtt még rám aggatná a "művészet csótánya" jelzőt. A szobor hamarosan láthatóvá vált, amint kecsesen homorít a szoba végében, egy tíz centis emelvény tetején. Nem a legkifinomultabb munkám, viszont benne van minden érzelmem amit akkor éreztem, mikor a huzalokat csavrtam, fontam, rögzítettem. Nem is tudom, milyen csoda folytán nem látszodnak a nyomai a bőrömön. A hólyagok és néha hasított sérülések hegei. - Lehet, hogy nem fog tetszeni a válaszom, de ha lenne párom és nem akarná, hogy ott legyenek a lakótársaim, akkor már nem lenne. Mint abban a viccben. "Ha lenne borom, már nem lenne." Vagyis hát, nem biztos, hogy bor a szóban forgó ital, de mindegy is igazából. A pár titulus is számomra olyan idegen volt. Egyetlen egyszer adtam kapcsolatra a fejem és az is vagy egy hónapig tartott, Melissával. Meddig is jutottam vele? Második bázis feléig, mielőtt annyi lett volna? - Szentelt víz, fakereszt. Az ajkaim jobb sarka felfelé rándult a viccre való kísérletem miatt. Nem vagyok túl jó bennük, de az igazság az, hogy ha meg is fogok ijedni, akkor is elmegyek egyedül, az csak egy kis plusz, hogy ott van valaki mellettem mint emberi nyugtató. Én magam sem értem, hogy miért elvezem ennyire az ijesztő dolgokat, erről még a pszichológusomnak sem meséltem soha. Hogyan momdanám el neki, hogy néha olyan elhagyatott épületekbe is belógunk, ahová tilos lenne? Szerencsére egy ilyen hely, Ronan álral megnyitja előttem a kapuit, hogy szét tudjak nézni. Az izgatittságomat csak Mochi izgatottsága, Ronan láttán lehetett nagyobb. Mekkora egy áruló. - Miért pont kalózhajón? Mochi sokkal kényesebb az ételeire, minthogy egy kalózok lakta hajón boldogan el legyen. Nem eszik meg ám akármit, de az ötlet és a kép róluk tetszett mint tengeri banditák. Így végülis engedtem, hogy mosoly díszitse az arcomat. Szinte éreztem is a tenher illatát, ahogy rájuk néztem. Bár lehet, tényleg csak a nem messze lévő part illatait érzem. - Én is-is. A hangulatot is szeretem és hiszek is az itt ragadt lelkekben. Neked, mi a meglátásod? Ronan valószínűleg nem igazán hisz a természetfelettiben, vagy ha igen, az valami egyedi hozzáállás lehet. Hiszen annyi régi csecsebecsének tulajdonítanak varázserőt. Kiváncsi lennék, hogy igazából mi hajtja az ereklyék felé. A legtöbb mégcsak nem is aranyból van és nem is gyémántal vannak díszítve. Én jobban örülnék személyszerint egy múmianak, egy szarkofágban mint a kincseknek körülötte. - Egy szekta? Úristen. Milyen volt belülről? Találtál még ott egyebeket is, van a tábláról képed? Óh azok az idől, amikor még nem lehetett mindenféle digitalis maszlagokat ráfogni egy valós jelenségre. Éltem volna abban az éraban is. Vagy abban, mikor ez a csodás kis toronyszerű ház épült. Annyira egyedi, olyan hangulatos már az is, hogy az ajtó nyikorog. Mereven tartva a kamerat vettem fel, amint az Ronan segítségével kitárult. "-Omnem dimittie spem, o vos intrates..." Fohalmam sincs mi történt hirtelen, de Ronan ajkai közül, a hangja mélységével, tökéletes latinságával olyan...olyan izgalmasan hangzott ez az egyszerű mondat. Mint valami ősi szertartáson. Mikor levettem róla a szemeimet és becsuknám miniméteres résnyire nyílt ajkaimat, akkor tudatosult bennem, hogy haladni kéne. Szerencsére nem tarthatott ez pár másodpercnél tovább és remélhetőleg észrevétlenül zajlott az esemény, azzal a mini arcpírral együtt. - Ez khm..ez igazán menő. Ideje visszatérni az életbe Altair és ennél értelmesebb válaszokat adni. Dehát olyan sokkoló volt az egész. Ritkán veszek észre bárkit is úgy, hogy nem csak egy élő porhüvelyt látok benne. Miután beégetett a hasam, lepakoltam a helyre ahová ajánlotta. Érdekes kombináció a kölnije, a régi papírok és ódon falak illata együtt, de nem nevezhetném kellemetlennek. - Panda. Javítottam ki egy viszonylag kedves, féloldalas mosollyal és ismét útnak indult a triónk. Szerencsére nem volt túl hosszú az út, kikötöttem Mochit, hogy el ne vigyék és hagytam addig neki kint vizet meg jutalom falatot. Bent már sokkal kellemetlenebb volt a levegő mint kint, de a kínai étel illata annyira tetszett a testemnek, hogy kicsit sem érdekelt a bent megragadt pára. Rizstésztát, bambuszos csirkét kértem, meg savanyú levest. Nem szeretek túl sokfélét egybe pakolni, este pedig nem bízok a "bundázott" husikban. Miután Ronan is rendelt és fizettünk, hagytam Ronannek, hogy kedves legyen és hozza az étekünket, én pedig Mochit szedtem össze. - Na és hogyan fogunk feljutni a felsőbb részekre? Az egy igen masszív lakatnak és láncnak tűnt.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Vas. Május 23, 2021 11:50 am
Altair & Ronan
- Én ezt sajnos máshogy gondolom. - pedig aztán könnyebb lenne, ha bólogatnék egész egyszerűen, s igazat adnék Altair minden egyes szavának, hogy megnyerjem magamnak... Az viszont egy borzalmas taktika lenne. - Inkább megfordítanám az egészet, és aki egy tehetségtelen ember, mégis ráhúzza az “alkotásaira” azt a szót, hogy művészet, az egész egyszerűen a művész társadalom csótánya. Túlságosan liberális felfogás, hogy aki rajzol egy pálcikaembert, az már művészet, nem gondolod? - oldalra biccentem fejem mosolyogva, nagy szemekkel fürkészve a pultot törölgető lányt. Az önkifejezést hiba ezzel a szóval összekeverni. S igen, konyítok valamit ebben a témában, hiszen az archeológia rengeteg dolgot lefed. Építészet, társadalom, kézművesség, művészet, s még sorolhatnám. Ezért nem csak kapirgálunk reggeltől estig, mint egy rohadt kakas, hanem minden mögött olyan hatalmas tudás leledzik, amiről más embernek fogalma sem lehet. - Egy drótszobor? Megmutatod? - szőkés szemöldököm kíváncsi ívet ölt, hiszen hirtelen fogalmam sincs, hogy kell elképzelni egy drótszobrot. Remélem, nem tart Altair a kritikámtól, már csak azért sem, mert ha nem tetszene egy alkotása, azt úgysem mondanám meg neki. Ostoba azért nem vagyok, egy ilyennel pedig eléggé könnyedén elveszteném a szimpátiáját. - Nem zavarja a párod a két kutya? - ha teljesen véletlenül valami okból Altair eltűnne... Azért nem árt tudni, hogy van-e egy szerelmes Rómeó valahol itt Sydneyben, aki az életét adná érte. Vagy aki megjelenne féltékenységből a házamnál péntek este, s páros lábbal kellene kitessékelnem. A kérdés pedig teljesen ártatlannak tűnik, hiszen egyáltalán nem a párkapcsolatokról beszélünk, hanem az állatokról, így láthatatlanul be tudok ágyazni egy-két dolgot úgy, hogy az ne legyen feltűnő. - Na és ha egyedül mész valahova? Akkor ki vagy mi véd meg a kísértetektől? - ha már rám hagyatkozna jelenleg, na de vajon mire hagyatkozik, ha egyedül van? Elmondása szerint úgyis olykor egymaga látogat meg bizonyos helyeket, ami szerintem még mindig hatalmas felelőtlenség, főleg egy olyan törékeny lánynál, mint Altair. Egyelőre azonban ilyenen nem kell agyalnunk, ugyanis mikor elérkezik a várva várt péntek, itt van mellette a vikingek leszármazottja, a Nordahl család legifjabb tagja. Nagy tervekkel, megjegyzem. Eddig sikerült felébresztenem benne a szimpátiát az irányomba - vagy csak jól leplezi ennek ellentétét -, ma azonban közelebb kell kerülnöm ahhoz, hogy a névtelen levél pontosan milyen értelemben nevezte meg Altairt a Kulcsnak a Bölcsek kövéhez. - Akkor meglehet, hogy előző életünkben valamikor jó cimborák voltunk egy kalózhajón. - ahogy ezt kimondom, még egy halk vakkantás is kiszáll Mochiból a kezeim között. - Látod? Egyetért velem! - tovább dögönyözöm ezt a büdös kis dögöt a karjaimban, ahol hosszasan elnyúlik. Még szerencse, hogy elhozta ezt a terminátort magával Altair, legalább kiélhetem rajta az állatimádatom. - Most viccelsz? Én azt hittem, hogy az összes urbexes hisz a kísértetetekben. Na várjunk csak... - sandítok felé cinkosan. - Te is csak a hangulatra mész, és azt akarod átélni, vagy őszintén hiszel a kísértetekben? - nem is tudom, hogy melyik verzió lenne a szerencsésebb, de bárhogy is legyen, adni fogok arra a bizonyos hangulatra még így is, hogy a szó szoros értelmében én nem hiszek az ilyesmiben. Majd az este folyamán, ha érdekli, még el is mesélhetem, hogy én hogy látom a dolgokat. - Akkor majd kipróbáljuk azt a táblát. Párral már találkoztam életem során, az egyik legkülönlegesebb egy ezernyolcszázas évekből származó darab volt, ami egy akkori okkultista szektához tartozott. Durva kis menet volt eljutni ahhoz az épülethez, ahol régen megszálltak. Ugyanis azóta ellepett mindent a mocsár körülötte... - pár szóban fellelhető majd egy-egy történet a múltamból, hiszen mindig is hajthatatlan voltam, sosem álltam meg egyetlen percre sem. Nekem a kikapcsolódás egybefolyt mindig a munkámmal, ami egyben az életem is. Az előttünk levő magas épület, mely joggal vívta ki magának a kísértetház címet, valóban egy gyöngyszeme a város ezen szegletének. Ennél jobb helyett nem is találhattam volna, s még szerencse, hogy a háznak a tulaja nekem ajándékozta az alsó szintet az itt tartózkodásom idejére. Közben előkerül a kamera, ami engem egyáltalán nem zavar, hiszen számtalanszor kell videóban is dokumentálnunk a feltárásokat. Előhúzom zsebemből a vaskos kulcsot, melyet betolok a zárba, aztán kísérteties nyikorgással tolom beljebb az ajtót. Még Mochi is kérdőn kémlel befelé elfojtott morgással. - Omnem dimittite spem, o vos intrantes... - azaz “ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel”. Tökéletes latin kiejtéssel. S egy széles vigyorral. Az ajtó mögött egyből szemben vezet felfelé egy lépcső, melynek a tetején levő ajtó vastag láncokkal és lakattal van lezárva. Jobbra van az a hely, ahol én vertem tanyát. A kupi természetesen hatalmas, hiszen már régóta üresen állt, s aki előzetesen itt élt, az is hasonló életmódot folytatott, mint én magam. Mindenhol halomban állnak az iratok, könyvek, földgömb, dísztárgyak, s minden más. A szoba egyik szegletét sajátítottam ki magamnak a kanapé körül, ahol van pár modernebb dolog, mely az enyém. Ennek a szobának a végén van egy konyharész, melyet nem igazán használok, s a pincében levő generátorra is csak akkor kötöm rá az öreg hűtőt, ha valamit muszáj beraknom oda. Egy rozoga ajtó van még az egyik falnál, mely mögött ott van a mosdó és a fürdő egyben. Természetesen minden felettébb öreg és régies kiadásban. Hiába tisztítottam le mindent, az idő vasfoga mély nyomott hagyott a tárgyakon, így inkább horrorisztikus az egész berendezés, mint békés. - Oda lepakolhatsz. - mutatok a kanapé felé. - Még nekem is vissza van a vacsora, úgyhogy azt javaslom, hogy ugorjunk el abba a kínaiba, ami egy negyed órás sétára van innen. Mi is a neve... Koala? - Altair biztos jobban ismeri, és ha megfelel számára, akkor nem is húznám az időt tovább, a lepakolás után már indulnék vissza a város felé.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Kedd Május 18, 2021 5:14 pm
Ronan & Altair
- Szerintem olyan nincs, hogy béna ha művészetről van szó. Úgy értem ott van Picasso. Semmi kifinomultság nincs benne, szerintem minden bűnronda amit alkotott és mégis milyen népszerű. Eleve a kubista műveket nem tartom sokra, nekem túl káosz, túl felzaklató...Attól még kénytelen vagyok elfogadni, hogy az is egy formája a művészetnek és nyilván pont az volt a cél, hogy valami felkavarót alkossanak, ami beég az ember retinájába. - Van egy drótszobrom az étkezői részben, egy derék magasságú tündér. A többit egészen hamar megvásárolták, de ehhez az egyhez ragaszkodok, mert az első díszítő eleme volt a bisztrómnak. Ezt azonban nem mondom meg Ronannek, mert véletlenül sem szeretném azt a képet mutatni magamról, hogy fennhjázó lennék. - Akkorát azért nem harap, hogy komoly sérülést okozzon, de biztosan megmarad az emberi emlékezetben. Pont mint Picasso, ő is egy harapás a művészet hátsójában. Persze ez csak egyéni vélemény. - Függőséget okoznak. Ha tehetném, mindet befogadnám. Aki az állatokat szereti, rossz ember nem lehet...vagy legalábbis, ha rossz is akkor nagyon magányos. Nem hinném, hogy Ronannél az utóbbi érvényben lenne. Annyira erős a kisugárzása és olyan pozitiv ember, hogy biztosan maga köré vonzza a gyengébb jellemeket is, meg nagyjából bárkit. Ilyen tökéletes ember meg nincs. Kíváncsi lennék Ronan Nordahl sötérségére, ami apám szerint a családban gyökerezik - Így van? Talán járatos vagy a spiritualitás világában, vagy azzal védesz meg, hogy nem hiszel a túlvilagban és ezáltal te szívod el a bolyongó lelkektől az energiát és nem fordítva? Őszinte érdeklődéstől csillantak fel a szemeim. Mindig is érdekelt a téma és érdekelt, hogy valaki aki ősi csecsebecsék után nyomoz- amik rendre rendelkeznek valami természetfeletti tulajdonsággal- az egyúttal hisz-e ezekben a babonákban vagy egyszerűen csak az anyagot, a tárgyat látja benne. Ami véleményem szerint csak fele érték lehet. - A limonádé is limonádé, mégis rengeteget emelnek rajta a plusz izek. Megértem az álláspontját...Legalább is látom, hogy mire akar célozni, így elengedem a dolgot. Nem kötelező mindenkivel egyetérteni. Ízlések és pofonok ugyebár. Meg nem is éri meg haraggal elbúcsúzni valakitől, aki tulajdonképpen szívességet tesz nekünk. Ígyhát bepakoltam mindent, amit mondott és a felszerelést is, ami kellhet, ami éppen nem sok. Szerencsémre Ronan már ott várt, úgyhogy nem kellett menekülő útvonalat találnom, rekordsebességgel. - Még szép, nagyon izgulok. Már egészen gyerekmorom óta érdekel, hogy milyen belülről! A mellkasomban olyan hevesen kezdett el a gondolatra a szívem, hogy kissé talán ijesztő is volt. Annyira ritkán fordul velem ilyen elő, hogy ha nem figyelek magamra, képes leszek ráfüggni. Altair Borges-Ward az adrenalinfüggő...még egy jegyzet a pszichológus listáján. Szerencsére kegyes volt hozzám Mochi, a legkegyetlenebb módon, amit egy anya ellen elkövethet. Elkezdett Ronannel úgy viselkedni, mintha ezer éve, országos cimborák lennének. - Általában tényleg az az idegenekkel. Lemondóan sóhajtottam és elengedtem Mochi pórázát, hogy a férfi nyugodtan tudja gyöntölni, meg ölbevenni. Ejnye. Hát hagyom nekik ezt a pár pillanatot, meg percet. Örüljenek csak egymásnak, engem meg felejtsenek el, hát persze. - Nem, minden rendben ment. Szerencsére. Hangom sokkalta kellemesebb és nyugodtabb volt, mint amire számítottam. Lehet van némi előnye, hogy általában teljesen apatikis vagyok. Évek és a rutin. - Szellemérzékelős kütyü? - Itt nem tudtam visszatartani egy enyhébb kacajt. - Az urbexesek nagyrésze, akit ismerek, nem hisz az ilyenekben, csak a hangulatot szeretik, az izgalmat és a régebbi épületek szerkezetét. Bár tény, hogy hoztam egy Ouija táblát. Ezen kívül elemlámpa és egy kissebb kézi kamera az össze felszerelés a ruhákon kívül. Reméltem, hogy Ronannél van elsősegély készlet, szóval azt nem pakoltam be. Egy sarkon befordulva már ismerős latvány tárult elém a jellegzetes épület, majdnem jellegzetesebb környezetével. A kisértethistória sok babonát szül és senki sem mer a közelben vállalkozni. Én szerettem volna, csak valamiért irreálisan magas összegeket kértek volna el érte. Már a kapu nyikorgasa is megpenditett valamit lelkem húrjain és mélyet szippantottam a levegőből, mely a közeli tenger miatt sós és kissé halszagú. - Hű.. már most igazán erőteljes az egész hangulata. Alig várom, hogy beengedj. Az alsóvégtagjaimban és mellkasomban éreztem a remegést. Olyan rég óta vágytam erre, hogy a testem nem is elég ennyi adrenalinhoz. Mégis biztos kézzel vettem elő a kamerát, hogy felvegyem a bejutást. Szavaim nélkül is egyértelmű lehetett kézjelzéssel Ronannek, hogy nyissa az ajtót. Lélegzet visszatartva lépkedtem egyre közelebb, a csodás hangulat teljesen átjárt. Ha Ronan mondott is valamit, nem is hallottam. Pont a küszöbön léptem be, amikor a hasam megtörte a varázst. Elkezdett korogni, ez pedig kirántott egyből a transzból. - Oh, azt hiszem, a nagy izgalomban elfelejtettem enni. Sajnos még nem jöttem rá, hogy lehet fényt enni. Eléggé kínos is volt, de hé Mochinak nem felejtettem el bepakolni a jutifaliját.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Hétf. Május 17, 2021 10:15 am
Altair & Ronan
- Én még egy pálcikaembert is bénán rajzolok le! - nevetem a lány felé félhangosan, ügyelve arra, hogy ne változtassam át ezt a nyugodalmas légkört kocsmai hangulattá. - Irigylem azokat, akik ennyire képesek az önkifejezésre. Talán a te alkotásod is itt lóg a falakon? Vagy itt áll a szekrényeken? - lesek körbe kíváncsian, de egyelőre semmit sem tudnék Altairhoz társítani. Talán épp olyan békés az önkifejezése, mint ő maga, talán épp az ellenkezője. - Akkor Mochit messzire el kell kerülni, mielőtt még örökre megnyomorít. Szép is lenne, ha egy házi kutyától szereznék végzetes sérülést az életvitelem mellett! - csóválom meg a fejem mosolyogva. - Ettől függetlenül nagyon szeretem az állatokat, és ha nem lennék szinte minden héten máshol, akkor biztosan örökbe fogadnék egy kis dögöt. - nem kell nekem egy tökéletesen fajtiszta kutya egy minőségi tenyésztőtől, én szívesebben választanék egy büdös kis korcsot akár a menhelyről, akinek a csillogó tekintete azonnal megfog. Bár ezen az elven az egész menhelyet örökbe kellene fogadnom... Talán egyszer, ha sikerül valahol letelepednem. Erre azonban egyelőre nulla esélyt látok. Én vagyok az örök bolyongó, az örök vándor, aki talán sosem fogja meglelni a világban a helyét. - Igazán örülök, hogy azt hiszed, hogy ez a sokat látott kalandor meg tud védeni a kísértetektől. - diadalittasan tolom kijjebb a mellkasom. - Ugyanis így is van! - egyértelműen meg tudok védeni bárkit olyan dolgoktól, amik nem léteznek. Ha esetleg drogosok lepték el a felsőbb szinteket, azokkal sincs probléma, egykettőre elintézem őket, legalább Altair láthat bevetés közben, s kialakulhat valamiféle mélyebb bizalom. Amit én remekül kihasználhatok majd, hogy megfejtsem, mi az ördögért lehet ő az a bizonyos Kulcs. - A sör az sör. Ennyi! - ezen nincs mit magyarázni. Sem az én kultúrámban, sem őseimében nem voltak ízesített mocskok, hogy lehet egyáltalán a Sört meggyel és citrommal “ízesíteni”?! Borzalom. A péntek este eléggé hamar elénk gördül, de mivel az idő relatív, így megeshet, hogy csak számomra telt gyorsan. Volt azért némi gondolatom arról, hogy a lány mégsem jön el, ám mikor lelépked a buszról, egyből csípőre vágom kezeimet, s széles vigyorral dobbantok hozzá közelebb. - Nézzenek oda! Hát eljöttél! - egyszerűen imádom, amikor a terveim úgy sikerülnek, ahogy én akarom! Még szerencse, hogy abban a poshadvány kísértettanyában élek jelenleg, s még szerencse, hogy épp az ilyen dolgok mozgatják meg Altair fantáziáját. Mit árthat egy kis “kísértetvadászat”? Úgy tűnik azonban, hogy a leányzó nem bízta a véletlenre a nálam tett látogatását. - Szóval ő lenne a te terminátorod? - karba tett kezekkel, cinkosan figyelem a felém lépkedő kutyát, s még szemeimet is szűkebbre húzom, ahogy gyanakvóan, hümmögve méregetem az ebet. Mikor megérkezik a lábaimhoz, ő is épp olyan furán vizsgál engem, mint én őt. Végül lehajolok hozzá, s már közelebbről figyelem. - Szóval te vagy az a híres Mochi? - kérdem tőle, mintha csak tudna válaszolni, bár a szemének különös csillogása hirtelen egy igazán széles vigyort varázsol az arcomra. - Ám legyen! - hirtelen tárom szét kezeimet, s a pillanat erejével jó alaposan megdögönyözöm a kutyát félelmek nélkül. Ha belém akarna harapni, maximum szereznék egy újabb sérülést, mi baj lehet? - Hát ki ez a büdös kis dög? - gügyögöm neki, aztán vele együtt felállok, s mint aki jól végezte dolgát, a karjaim között indulok meg vele eltávolodva az állomástól. Még a szőrének illata is kellemes, s ha most épp játszanánk, teljesen biztosan beleharapnék az orrába. - Nem volt gond a buszon? - szólok Altairhoz is, mielőtt még Mochi teljesen elveszi az eszem. - És igen, Ronan bácsi most azt hiszi, hogy Altair néni ilyen hazudós, hogy rólad is ilyen rondaságokat mondott. - sandítok a kutyáról a lány felé széles mosollyal. - Az urbexeseknek felszerelésük is van? Tudod, mint a filmekben, mindenféle szellemérzékelős kütyü. - pillantok a táskája felé, mikor befordulunk az egyik sarkon. Az utca végén már ott magasodik a távolban a vékony, ám több szintes ház. Egyelőre két oldalt romos, látszólag lakatlan házak borítják a környéket, mintha egykor valami bomba robbant volna itt, ami mindenkit kiirtott. Ki tudja, mi történt erre? Kellemes igazából a nyugalma, különösen tetszik éjjelente az a hatalmas csend, ami a környéket övezi. Szükségem is van erre, ha épp régi iratokat fordítok, térképeket fejtegetek, vagy bármi hasonló. Hamarosan megérkezünk a rozoga kerítéshez, mely ugyan lánccal és lakattal van elzárva, de hát egy közepes rúgástól az egész beborulhatna. Én mindenesetre teszem, amit az ismerősöm mondott, s mindig bezárom lakattal a helyet. Így miután megnyitom azt, s belépünk mindketten, újra csak visszapattintom. - Nos, mit szólsz? - állok meg egy pillanatra a kapu előtt, nem messze a házhoz vezető út közepén ülő régi szökőkúttól. Az idő viharos és borult, s innen tényleg egészen kísértetiesnek tűnik az épület.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Pént. Május 14, 2021 11:21 pm
Ronan & Altair
- Megnyernéd a fogadást. Ennyivel elintéztem vidáman és pörgősen, hogy a mondat rövidségét tudjam kicsit ellensúlyozni. Habár nem is értem, higy miért nem mindegy nekem, hogy mit gondol rólam Ronan Nordahl. Lehet egyszerűen csak nem akarom a nagy kalandor közelében egy szobanövénynek érezni magam. - A művészetnél jobban nagyon kevés dologgal lehet kifejezni magunkat. A színek mind hatással vannak ránk és ez engem le tud nyűgözni. Ezzel a hellyel szerettem volna elérni, hogy az a kis réteg amit kepviselek, jól is érezze magát. Huh. Nem is tudom, hogy mikor áradoztam utoljára ennyit, bármiről. Elkönyveltem egyszerűen annak, hogy Ronan remekül ért az emberek nyelvén és bárkiből ki tudja hozni, hogy járjon a nyelve mint rokka. Mint valami Talk show házigazdája vagy riporter. Nem mintha sok titkom lenne, amit félthetek az emberek elől. - Áh nem, ennél sokkalta okosabbak és agresszívebbek. Mochi például kész terminátor. A drága inum. Nagyon nehezen bízik meg az emberekben, nem támad persze, nem egy véreb. De kész megvédeni a gazdit, ahogy Mozart is. Holmi kis kutyakeksz konkrétan egy csepp víz a sivatagban. Volt- nincs, de eredménye nem lesz. Nem tudom, hogy tudnék-e valaha kést ragadni. Mégha őnvédelemből is. Számomra olyan hihetetlen gondolat, de valószínűleg úgy sem emlékeznék rá, ha meg is tenném. Mit szólna hozzá ez a bátor kalamdor, ha ezt megmondanám neki? Ha tudná, hogy úgy megyek mindenhová, hogy van egy sokkoló vagy gázspray a táskám mélyén. Nem akarom nála használni és hátha nem is kell soha. A kísértetek ellen úgy sem lesz hatásos. - Mi? Természetesen be leszek rezelve. DE ez nem jelenti, hogy nem megyek el, megnézni és hallani. Lehet, hogy soha többé nem lesz ilyenre alkalmam. Holmi kis rettegés engem aztán nem tart vissza. - Meg aztán lesz mellettem egy igazi, sokat látott kalandor. Mi baj törtenhet? Rajta sokkal több harapni, rágnivaló van. Ki választana engem vacsorának, ha ott van Ronan Nordahl, a tömeges izmaival? Ördögi tervemnek nyoma nem volt az arcomon. Végtére is ez csak szimpla túlélő ösztön, nincs benne semmi ördögi. - Akkor pénteken. Bólintottam, alig leplezve, hogy már most mennyire izgatott vagyok. Soha nem kellett olyet tennem, ilyet rejtegetnem...mivel olyan ritka ha valami ennyire felvillanyoz. - Csak a...-Milyen nyers, kendőzetlen megfogalmazás! Erre aztán nem számítottam. - Mi a baj azzal, ha egy férfi szereti az édesebb, zamatosabb ízeket? Hiszen a sima, megszokott sör olyan...ragacsos és keserű...Értem én, hogy az a férfias de azzal szerintem nimcs baj, ha a finomat szereti egy férfi. Meg aztán Ronan is itt termelgette be a rózsaszín, habos-babos sütiket. Nem értettem, de elfogadtam a véleményét. Különben is a jó oldalán kell maradnom, ha jót akarok. Elétoltam a magas, vékony, elegáns sörös poharat, aminek az alja fából volt faragva és átfestve, mintha elefánt csontból lett volna faragva, kelta mintákkal. Büszke voltam ezekre a poharakra. Ronan kezeiben meg úgy nézett ki mintha egy viking uralkodó kezei közt lenne. - Vettem, de aztán el ne késs! Tudtam jól, hogy miféle helyről vam szó. Napközben már jártam arra, akkor is eléggé kétségbeejtő a hangulat, nem még este. Ha tíz percnél tovább kell várni, biztos, hogy elindulok valamerre, nem fogok ottmaradni. Hamarosan el kellett indulnia Ronannek...ami talán egy picit üres érzést keltett bennem. Olyan hangos és feltűnő jelenség, hogy a hiánya még ilyen rövid idő után is érzékelhető. Ahol ült, elkezdtem letörölni a pultot. Még majdnem örültem is neki, hogy visszanézett arra a pár mondatra. Majdnem! - Haha. Nem amiatt kell majd elhiheted. Majdnem ráöltöttem a nyelvem, mi a fene? Helyette egy magabiztos vigyorral fejeztem be a takarítást és engedtem útjára. Ennyire aztán nem vagyok félős. Lehet, neki kell majd cserélni, ha találkozik egy igazi kísértettel. A hét rohamosan gyorsan telt szerencsére, csak a lakás tulajának mondtam meg, hogy merre visz az utam. Hiszen ő vigyáz Mozartra, míg Mochit biztosításként magammal viszem. Ronan még okés de az a sok drogos meg hajléktalan már túl sok lett volna egyedül. Az út gond nélkül telt, nem voltak túl sokan a buszon sem. Leszállva a járműről, egyből körbe néztem, hátha meglátom. Nem volt nehéz kiszúrni, meg a fekete öltözéke ellenére sem. Kissé baljós hangulatot kölcsönzött neki a sötét ruha, a rossz fényviszonyokkal együtt. Még így is majdhogynem futólépésben igyekeztem hozzá. Habár általában ijesztő valaki mellett eltörpülni, mégis nagyobb biztonságban éreztem magam Mochi meg az ő közelében. - Szia. Kissé zavarba jöttem. Nem vagyok eleve egy szószátyár és észrevettem, hogy mennyire másokra támaszkodok ilyenkor. Szerencsére nem is kellett! Mochi megmentett. De nem úgy ahogyan azt vártam volna. Mintha, mintha nem is én lennék a gazdija, csak kölcsönbe kaptam volna Ronantől. - Mochi, mit...mit művelsz? Féltékenység kezdte mardosni a lelkemet. Ő az én gyermekem, hogy pitizhet ennek a pasasnak? Mindenki mással olyan kis gonosz. - Most Ronan azt fogja hinni, hogy hazudós vagyok. Ott álltam tehetetlenül és teljesen irigyen, de hagytam Mochinak és Ronannek a pillanatot, ha Ronan is ennyire örült az inunak, mint a kutyus neki.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Pént. Május 14, 2021 4:56 pm
Altair & Ronan
- Fogadni mernék, hogy valami művészi hobbiról van szó. Vagy legalábbis nem olyannak tűnsz, mint aki adrenalinfüggőségben szenved. – sőt, eléggé introvertáltnak és magának valónak tűnik Altair az első benyomások alapján, akinél talán lehet a felszínt kapargatni, ám a mélybe nagyon nehéz lehet leásni. Én azonban ilyesmit nem éreztetek vele, s a szakállam erdejében ülő békés mosollyal is könnyedén elterelem a gyanút a gondolataimról. - Akkor végül is mondhatjuk, hogy témánál maradtál. – forgatom körbe fejem ezen az egyedi stílusban kialakított kis bisztrón. Merész lépés, hiszen inkább egy bizonyos réteghez szól a hely, nem feltétlenül mindenkihez, így talán nem fognak az emberek a helyekért sem versengeni. S bár itt bent már elismerem, hogy kellemesen nyugalmas a légkör, mégis ha nem céllal érkeztem volna ide, akkor minden bizonnyal egy vállrándítás után tovább sétálnék. - Akkor hozzád érdemes kutyakeksszel érkezni! – majdnem meg is köszönöm a tippet, de végül inkább ezt nem mondom ki hangosan. A nők úgyis szeretnek valótlan dolgokat bemesélni maguknak, amiktől aztán képtelenek szabadulni, így mielőtt még a végén elkezdene kombinálni, jobb csírájában elfojtani ezt. Nem szívesén lennék az az alak, akiről azt képzelni, hogy betörne hozzá, vagy hogy ilyen hamar elkezdene nyomulni. - Ne is legyen rá szükséged soha. – bólintok határozottan. Pont én beszélek, aki hátsó szándékkal érkezett? Fogalmam sincs, mi lesz ennek az egésznek a vége, de könnyedén meglehet, hogy én leszek az a férfi, akinek a nyakába kellene majd állítania azt a bizonyos kést. Még én sem tudom, mennyire képes átszőni a megszállottságom köde, s mennyire veszi el teljesen az eszem. Mert akkor bizony nincs részvét, nincs együttérzés, nincs sajnálat. Csak egyetlen dolog lebeg a szemeim előtt... Amit talán erőszakkal kell elvennem Altairtól. S ha így lesz... Az sem fog visszatartani. Uramatyám, Ronan? Azért jó ilyet hallani egy nőtől, akaratlanul is egy igazán elégedett mosoly telepedik meg rajtam, főleg ahogy figyelem, hogy már huszadszor is áttöröli azt a bizonyos pultot. Ennyire izgatná ez a kísértet téma? Ezzel bizony nagyon sokat tudnék kezdeni, egy tökéletes kiindulási pont. - Reméljük, majd te is meghallod hamarosan. - cinkos vigyor mászik az arcomra, s halk incselkedéssel szólalok meg. - Már ha nem mondod vissza az utolsó pillanatban, mert esetleg túl félelmetes a számodra az egész. Azt is megérteném persze... - öklömön megtámasztom szakállam mélyét, onnan figyelem tovább Altairt. Eleinte amilyen félénknek tűnt, hamar kibukott, hogy talán nem is annyira az. Vagy igen, csak épp az ijesztő dolgok vannak rá igazán jó hatással... - Akkor péntek! - véglegesítem az időpontot egyből, mit sem törődve azzal az apró nyelvbotlással, amit én nagyon is jól hallottam. Azonban nem vagyok olyan ostoba, hogy erre itt és most rákérdezzek. Csak szép sorjában mindent! Viszont azért megjegyzem magamnak. - Csak a puncik isznak ízes sört. - csapok halkan az asztalra felnevetve. - És a nők. - ebből pedig egyértelmű lehet a számára, hogy egy jó hideg csapoltat löttyinthet nekem egy korsóba. Már ha van egyáltalán itt olyan, hogy korsó... Egy remek seritalt pedig amúgy sem lehet órákig kortyolgatni, de sajnos a telefonhívásom miatt még inkább bele kell húznom. A süteményt visszatolom, de az italt nem adom! - A legközelebb az remélhetőleg pénteken lesz. Este hét körül lerak téged egy busz az öreg vasútállomás előtt. Ott foglak várni. - emlékeztetem őt még utoljára, miközben lefektetem az asztalra a pénzt elég busás borravalóval. Megérdemli, jó társaságom volt. Lássa csak, hogy nem vagyok hálátlan. - További szép kísérteties estét, Ms. Borges-Ward. - megfordulok a tengelyem körül, majd nehéz lépteimmel a kijárat felé indulok, ahonnan még kénytelen vagyok egy utolsó szóra visszafordulni. Csak hogy egy kicsit húzzam a leányzó idegeit még péntekig. - Ó, Altair, majdnem elfelejtettem, váltóruhát hozz, mert hát tudod. Hátha túlságosan megijednél... - még fogaim is kicsillannak szakállam mélyéről, aztán megpaskolom az ajtófélfát, s már ott sem vagyok. Ez a mai nap sikeresebben alakult, mint azt vártam. Egy lépéssel közelebb a célhoz... A következő napokban belemerülök a munkába és a kutatásba, ezért is érkezik el hamar az a bizonyos péntek este, melyre mindent jó előre elterveztem. Az öreg vasútállomás egy része már teljesen elhagyatott és lepukkant, a másikat pedig olykor hobók használják menedékként. A város ezen szeglete mintha megragadt volna az időben, nem éppen a legjobb környék. Romos, lepusztult házak, melyeket szeretnek a drogos befoglalni, s igen, ott van az a bizonyos kísértetház, melynek lett egy élő lakója is. Én. A buszmegállónál megtámasztom magam az egyik öreg faoszlopnál, s ott várom feketébe öltözve, karba tett kezekkel Altairt, aki remélhetőleg nem gondolta meg magát az utolsó pillanatban. Kár lenne ennyi remek tervet a kukába hajítani.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Szer. Május 12, 2021 3:20 am
Ronan & Altair
"I don't hate you. I'm just not necessarily excited about your existence."
Ronan érdeklődése a bájos kis bisztróm iránt őszintének tűnik. Tűnik. Mindenki tudja, hogy a férfiak milyen profin elő tudják adni, hogy nem ártalmasak. Résen kell lennem, dehát mit is tehetek én, mikor folyamatosan olyan dolgokra kérdez rá, ami a szívemnek kedves? - Az éven nyitottunk, még nagyon új a környéken lévő többi helyhez képest. Jelenleg főleg ezzel foglalkozok, nagyon fontos számomra, hogy a hobbijaimnak is tudjak időt szentelni. Mindenkinek egyensúlyban kéne tartania a szórakozást és a munkát, úgy később ég ki. Bár van akinek a hobbija a munkája, de az is monotonná tud válni, ha valaki csak annak él. Nekem ez a meglátásom. Itt pedig ritka ha valaki ilyen jól szóban tud tartani mint a Nordahl trónörökös. - Hát igen, ha valaminek meg kell történnie, az ellen felesleges is tenni. Így kellett megtörténnie, hogy Ronan anyukája az ő apját választotta és nem az enyémet. Lehetséges, hogy Ronan sem véletlenül került be pont az én bisztrómba. - Igen. - Bólintásom nyomán egy tincs is kiszökik a szalag fogságából de egyszerűen csak a fülem mögé simítottam.- Művészettörténetből. Semmi sem érdekelt az iskolában igazán, a művészet volt az ami megtudott ragadni, amin keresztül megtanultam kifejezni magam. Ezért senkinek nem is volt meglepő, hogy ezen a vonalon iranyozom be magam. - Igen és két nagyon harapós vérebet is. Karjaimat keresztbe fontam a mellkasomnál és úgy vigyorogtam félholdasan. Mochi az inu és Mozart az agár a két hűséges társam és védelmezőm. Megszámlálhatatlan éjszakán keresztül voltak már támaszaim. Biztos megkeserüli, aki ártószándékkal lép be a lakásomba. - Hát kés az mindig van kéznél, de őszintén, nem szívesen használnám. Volt rá példa, hogy elgondolkoztam...ha bejönne egy férfi és erőszakoskodni kezdene, akkor mit tennék. Elbújnék vagy a fejéhez csapnék egy poharat, egy vázát.. esetleg beleállítanék egy kést. Remélhetőleg sosem derül ki, dehát van az a robotpilóta üzemmód, aminek hála úgy sem emlékeznék rá. Térjünk is inkább át a szellemekre, kísértetekre és históriáikra. Ronan az egyik legnagyobb múlttal rendelkező, még lakható épületben szállt meg. Tudtam, hogy nem a véletlen műve, hogy itt van! - Uramatyám, Ronan...ha ez igaz... Végig sem bírtam mondani az izgatottságtól, ami úrrá lett rajtam. Nem tudtam volna méltóképpen befejezni, egyébként sem. Újabbakat köröztem a pulton a kezemben lévő ronggyal, immár vagy tizedik alkalommal fényesre törölve. Még egy pótcselekvés. - Őszintén lekötelezel, hogy beengedsz és nos az oktatásért is. Pénteken pedig, pont lemondta a pszicholó...A khm..péntek megfelel. Persze Altair, áruld csak el, hogy dilidokihoz jársz. Hátha kizár inkább a házból és tíz méteres kerítést épít, hogy sose tudj bejutni. Bizonyára elcsípte a kis bakimat, dehát nem vagyok egy hazug ember, nem félek válaszolni az esetleges kérdésekre. - A sósak közül nekem is. Van csapolt sörünk, gyömbéres, meggyes és ízesítés-mentes. Váltásom pedig sajnos nem lesz. Felálltam a padról és azonnal- sürögni forogni kezdtem. Elétettem a sört és a sütit, mikor megcsörrent a telefonja. A hangja alapján sietős volt, szóval már vettem is vissza a sütit és a sört is majdnem. Az utóbbit azonban elvette és én csak egy szemöldököt felvonva figyeltem, hogy lehörpinti. Reméltem, hogy nem kocsival jött vagy járművel. - Nem probléma, majd legközelebb a szavadon foglak. Kiszámoltam neki a végösszeget és útjára engedtem. - Vigyázzon magára Mr! ....Nordahl... A Nordahl nevet már suttogás nyelte el. Olyan furcsa volt nekem az egész helyzet, de gazdagodtam ma egy énekessel és egy Urbex lehetőségével. Tulajdonképpen egészen jól jártam.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Hétf. Május 10, 2021 4:53 pm
Altair & Ronan
- Ezen a bisztrón kívül is van még valami munkád ezek szerint? Milyen régóta üzemel egyáltalán ez a hely? Nem tűnik túl öregnek. - sandítok oldalra a bútorokra és a berendezésre. Vagy csak egyszerűen sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a tisztaságra, ezért tűnik az egész kóceráj újszerűnek. Első kérdésem pedig egész könnyed érdeklődésnek tűnhet, mégis ebből leszűrhetem majd, hogy mennyi lehetőségem lesz közelebb férkőzni Altairhoz. Ha máshol is dolgozik, úgy bizony nem lesz egyszerű rávenni arra, hogy a szabadidejéből rám is áldozzon, hiszen egyelőre csak egy egyszerű vendég vagyok, akit esélyesen csak azért szórakoztat, mert sokáig marad és folyamatosan fogyaszt. - Csak az egyetem évei alatt kapott lángra igazán a szerelmük, addig inkább csak kerülgették egymást. - azok a régi egyetemi évek, amik számomra is hatalmas, szerelmes tüzet hoztak, melyek végleg ki is aludtak bennem. Mocskos egy időszak volt. - Ezek az évek amúgy is eléggé őrültek tudnak lenni. Ha az ember nem veszi ki a részét ezekből, akkor is nagyon sok mindent tapasztalhat. Jól sejtem, hogy van diplomád neked is? - igyekszek kicsit jobban figyelni vonásait, mennyire okoznak zavart a kérdéseim, mert könnyen megeshet, hogy egy kicsit lassítanom kell a tempón. Ha egy ilyen hatalmas cél lebeg azonban a távolban, amihez itt áll előttem a Kulcs, akkor hajlamos vagyok egy kicsit meggyorsítani azt a bizonyos tempót. - Ezek szerint ha követnélek hazáig, és betörnék hozzád, biztosan találnék egy széfet valahol. - forgatom meg egy kicsit a szavait mosolyogva, hogy érzékeltessem, hogy kicsúszott a száján egy bizalmas információ. Ha egy egyszerű tolvaj lennék, akkor biztosan rákapnék erre, de engem nem mozgat meg a pénz. A tárgyak már annál inkább! Azért a biztonság kedvéért elraktározom magamban ezt az információt, hiszen sosem lehet tudni, hogy a pénzen kívül mi lapul még abban a széfben. Ha pedig egyszer ezt is elkotyogja, már ha létezik ilyen, akkor az bizony nagy előnyömre válhat majd. - Azért én a helyedben tartanék egy fegyvert a pult alatt. Vagy csak egy kést, legalább. - ugyanis Altair olyan lánynak tűnik, akit egyetlen ütéssel le lehetne teríteni. Lényegében örökre. Egy ilyen figyelmességet sugalló jó tanács pedig sosem árt, főleg ha ezzel esetleg meg tudok alapozni egy olyan dolgot, amire elég rendesen sikerül ráharapnia. Szóval kísértetek, mi? Ez lett volna az utolsó gondolatom, ami lázba hozhatná ezt a lányt, erre tessék! - Nem tréfálok, már a legelső éjjel óta szoktam hallani. Úgy voltam vele, hogy biztos csak valami állat ad ki furcsa hangokat. Bár megfordult a fejemben, hogy feltöröm a láncokat, és felnézek inkább a biztonság kedvéért, de végül elvetettem az ötletet. Nem akartam visszaélni az ismerősöm vendégszeretetével, aki mondjuk így visszagondolva... - eltöprengve pödröm meg szakállam, persze ez már mind a színjáték része. - Azt mondta, hogy semmilyen esetben se menjek a felsőbb szintekre. Láttad volna azt a furcsa és ijedt arckifejezést, amivel ezt mondta... Érdekes. Felettébb érdekes. - még a hatás kedvéért hangomat is lejjebb halkítom. Bevallom, Altair története valóban izgalmasnak hangzott, de én nem hiszek a konkrét ember alakot öltött kísértetekben. Abban már annál inkább, hogy egy-egy ősi helyen létezhetnek a régiek lenyomatai az éterben, de ez a felfogás egy bővebb eszmefuttatást igényelne. - Ha meglátogatsz, akkor igazából nincs ellenemre, hogy adjak neked egy kis gyorstalpalót. - csak neki, a többi hidegen hagy. - Most péntek este például szabad vagyok. És te? - ideje konkretizálni most már a dolgokat, hogy haladjunk előre. Ha tényleg igent mond erre a kérdésre, akkor azt bizony mocskosul nagy sikernek könyvelhetem el magamban, és már agyalhatok is rajta, hogy teremtsem meg ennek az egész kísértethistóriának az alapokat. Kell kaja, pia, és még egyéb használati dolgok... Na de ne siessünk ennyire előre! Egyelőre még tart a mai este, melyet remekül megfűszerezünk egy közös dallammal. Mesésen szólaltunk meg együtt, s csak heves bólogatással jelzem, hogy rám aztán bármikor számíthat, ha szüksége van egy kis mély férfi hangra. - A sajtos roló az egyik kedvencem. Is. - lelkesülök fel egyből, bár tény, hogy eddig nem adott olyat nekem, amit ne sorolhatnék a “kedvenc” kategóriába. - De ezt már leöblíteném egy pofa sörrel, úgyis belenyúltunk már az estébe. Mikor jön a váltásod? - áthelyezem közben magam ismét a pulthoz a nem régi helyemre, s mikor ismét szóra nyitnám a szám, váratlanul megcsörren a telefonom. Felveszem azt, de nem megyek vele semerre. A beszélgetésből kihallhatja így Altair is, hogy Ronan bácsinak bizony akadt egy kis munkája. Mikor leteszem, kissé unottan támasztom ki szakállal borított állam a kézfejemen. - Úgy néz ki, mégsem maradok hajnalig. Legalább nem eszem fel a készleteteket! Azért még azt a sört lehúzom. - ezt már mosolyogva felelem. Gyors tempóban holnapra le kell fordítanom egy nem annyira hosszú szöveget, szóval nem maradhatok már olyan későig. Viszont így is eléggé sokáig jutottam, főleg, ha leokézza azt a péntek estét.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Szomb. Május 08, 2021 7:09 am
Ronan & Altair
Gondolhattam volna, hogy nem lesz olyan egyszerű elhitetni a féfivel, hogy betalált a kérdésével. Dehát az én hibám, én hagytam, hogy ilyen veszélyes vizekre evezzünk. - Nem...annyira. Az ajkaim némileg kínos mosolyra húzódtak. Rémesen hazudok, az arcomon sokszor a legapróbb részletei is látszódnak a gondolataimnak. Ez nem az ő hibája, viszont figyelmesen nem is ragadt itt le. - Igen, ez jogos. Mindenki megtenné, aki nem egy bot érzelmiszintjén áll. Egyáltalán nem lepett meg a dolog, az már inkább, hogy szinte angyali kedvességgel rendelkező mosollyal tudta ezt beismerni. Akár azok a japán animefigurák. A tündéri mosoly egy bivalyerős ütést takar. A hideg is kirázott tőle. - Hm..hm. Ebben lehet valami. A szemeimet egy pillanatra felfelé szegeztem és a fejem a jobb vállam irányába döntöttem, tipikus jele annak amikor elgondolkozok valamin. Néha elfelejtem, hogy az orvosok és pszichológusok is emberek. Ronan kérdése azonban egy pillanat alatt lebuktatott. - Ha őszintén válaszoltam volna akkor igen, de egy állásinterjún már nem vállalnám be. Az emberek kilencvennyolc százaláka biztos, hogy hazudik ennél a kérdésnél. Már megannyiszor átestem azon a négyszáznyolvan kérdésen. Szinte mindig ugyanaz, amik valamilyen rejtett egressziót, elnyomott félelmeket, érzelmeket akarnak megmutatni. A valósságban ezek annyira egyértelműek. Volt rá példa, hogy direkt először sok pontot adtam egy kérdésre, amit később lepontoztam, mikor visszatért csak átfogalmazva. Unatkoztam..ez van. - Már olyan rég együtt vannak? Ez igazán különleges. Mégegy infó, amit hamisan kaptam meg. Kíváncsi vagyok, hogy apa mikben nem mondott még igazat. Ő azt állította hogy az egyetemi évei alatt ismerte meg Ronan szüleit és ők is egymás, akkoriban. Nem is értem, hogy miért választotta volna apát, a gyermekkori szerelmével szemben. - Az én kasszámban ugyan nem nyernek sokat. Mindig hazaviszem a pénzt a széfbe, a művekért kapott pénzt pedig mind az kapja meg, aki megalkotta. A szüleim is otthon tárolják a pénz nagyrészét. Van apának az a "pincéje" ahol annyi csecsebecsét, érteket tárol. Sosem voltam még ott, de nem is enged oda minket anyával. Lehet jobb is ha nem tudjuk, mi van ott. - Ha pedig napközben jönnének, hát..az már félelmetesebb gondolat, beismerem. Nem fogok erről hazudni. Minek is tenném? Nem áll szándékomban sokkal erősebbnek és magabiztosabbnak látszani, mint amilyen vagyok. Később meg még a végén szemtanúja lenne egy esetnek és kiderülne számára, hogy nem mondtam igazat. Arra viszont csak bólintani tudtam, hogy apa félt engem... Ennél sokkalta jobb téma a szellemjárta ház, amiben jelenleg él. Végigmondtam a történetét és ami érdekes, hogy minél többet mondtam, annál inkánb láttam rajta, higy érdekli és ezzel én is felbátorodtam. - Komolyan vagy csak tréfálsz? Ugye nem tréfálsz? Mindig is tudtam, hogy van ott valami! A szemeim már rég nem látott, igazi, gyermeki izgalomtól csilloghattak. Nagyon ritkán tudja valami ennyire felkelteni az érdeklődésem, de ha valamiben megtalálom az izgalmat, a szenvedélyt...azt nagyon nehezen tudom csak elengedni és most, hogy Ronan felajánlotta, hogy beenged...hülye leszek kiengedni a karmaim közül a lehetőséget. - Ezek használható tanácsok. Lehet nem ártana, ha kikönyörögnénk tőled egy gyorstalpalót. Az ajkaim egy újabb mosolyra húzódtak, hiszen ha valakitől szívességet kérünk, akkor a kedvesség a minimum amit adhatunk érte. Általában véve eléggé apatikus tudok lenni... de most, apám nemezisének a fia elérte, hogy egy nap kétszer is felfelé húzodjanak ajkam sarkai. Ha ezt a szenátorjelölt látná, egyszerű lázongásnak venné ellene és a neveltetése ellen. A mosolyt is és a semmiből jött harmóniát, mit a zongora játékom és Ronan Nordahl mélyen zengő hangja alkotott meg. Igazán különleges és jóleső élménynek tudhatom be. Ha a pszichológusom tudná ezt, na ő viszont ódákat zengne örömében. A gondolataimból a férfi erőteljes felszólalása rántott ki, még ugrottam is egy kicsit a helyemen, a hirtelen ijedtségtől. A frászt hozta rám! Jó, nyilván nem az őbhibája, hogy ilyen könnyen elveszek a gondolataom tekervényes járataiban. - Igen, nekem is tetszett. Lehet, felfogadnálak ide énekesnek, amikor erre jársz és időd engedi. A hangom kedves és nyugodt volt, még én is meglepődtem rajta. Van valami pozitív Ronan kisugárzásában, ami nem engedi, hogy pikkeljek rá. - Na és... jöhet egy sajtos roló? Az ujjaimat levettem a billentyűzetről és az ölemben helyeztem el a kezeimet, mint egy igazi úrihölgy, egyenes háttal, kérdőn mézve fel rá.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Pént. Május 07, 2021 6:01 pm
Altair & Ronan
Meglehet, hogy a termetem és a közvetlen stílusom könnyen elterelheti a figyelmet pár hasznosabb belső értékemről, s ezt mindig is pozitívnak véltem. Nem csak a hivatásomból adódóan figyelem meg a legapróbb részletet is, s azokból építem meg az egészet, de a szenvedélyem is ösztönöz arra, hogy mindennek először a töredékét lássam. Ezért is van olyan jelentősége egy-egy lopott pillantásnak a sütemények mögül, hiszen látom, hogy okozok némi zavart Altarinak. - Rosszat kérdeztem? - töröm meg hirtelen a pillanatnyi hatásszünetet, de szerencsére nem ragadnak benne a szavai, és egészen hatásos válasszal szolgál. No lám, azért csak eljutott hamar a szótlan és mosolytalan lánytól addig, aki képes több szót egymás mögé rakosgatni, méghozzá nem halott tárgyiassággal. Mégsem feszegetem most tovább ezt a témát, hiszen az már túl személyes kérdéseket eredményezne részemről, s van egy olyan érzésem, hogy ennél a lánynál lassabban kell haladni, mert egy rossz lépés, és borul minden, így hát egy teljesen más témával folytatjuk. - Egy hasonló kérdésre én például igennel válaszoltam. Igen, néha úgy érzem, hogy megütnék valakit. - mondandóm ellenére mégis széles mosoly terül el szakállam erdejében, pontosan olyan, melynek gazdájáról nehezen lehetne hinni, hogy egy agresszív állat. Nem is vagyok az, de minden embernek vannak indulatai, melyek bizony nem azt eredményezik az agyban, hogy egy virágmezőn futkosna azzal, aki felidegesítette. - A teszteknek nem az a célja, hogy egy tökéletes, bűnök nélküli, tiszta állampolgárnak higgyenek az orvosok. Ők sem hülyék, tudják jól, hogy senki sem tökéletes. - ekkor jutnak el csak rendesen a tudatomig a szavai, melyeket lehet, hogy félreértettem egy kicsit. - Szóval akkor te is igennel feleltél arra a bizonyos kérdésre? - ezen most őszintén elnevetem magam, persze, nem hangosan, hogy az egész bisztró tőlem zengjen, de olyan jó vikinges, öblös hahota tör fel belőlem. Nehezen tudnám elképzelni, hogy Altair bárkit is megüssön, de most azért sikerült megelevenednie bennem a jelenetnek, és eléggé szórakoztatóra sikerült. Nem akarok ugyanakkor gúnyolódni, nem is annak szánom, de hát minden bizonnyal tisztában van vele ő maga is, hogy nem éppen egy agresszív némbernek fest első benyomásra, sokkal inkább egy csendesebb, hűvös virágszálnak. Nevetésem azért elmúlik egy habos falat közben, mellyel remélhetőleg nem akar megmérgezni. Nos, nem ő lenne az első, az már biztos... - Ők már gyerekként is ismerték egymás. A középiskolát együtt járták, majd az egyetemet is. Hasonló volt mindig az érdeklődési körük, és az ő esetükben határozottan állíthatom, hogy egymásnak teremtette őket az ég. - ez pedig kicsit sem túlzás. Soha életemben nem láttam még egy olyan harmonikus és tökéletes kapcsolatot, mint amilyen anyámé és atyámé. Az ő szemükben még egy évvel ezelőtt is tombolt a szerelem tüze, mikor utoljára láttam őket. - Akkor neked szerencséd van. A piti kis seggfejeknek semmi sem szent, még talán a te kasszád sem. - borús szavaim a villám hegyéről szólnak, bár nem akarom őt megijeszteni, azért nem árt felkészülni a rosszra, mielőtt váratlanul érne. - Az pedig, hogy atyád félt téged, teljesen érthető. - egy másodperc erejéig célzóan pillantok végig rajta, utalva arra, hogy nem csak nő, de eléggé finom és félénk külső jegyekkel lett megáldva, az ilyenek pedig remek célpontot jelentenek, mint egy acélbetétes bakancsos lány, tele piercingekkel, bőrruhában, komor ábrázattal. Következő kérdésére csak megrázom a fejem, hiszen túl sok ismertetőt valóban nem kaptam a házról, amiben jelenleg élek, csak annyit, hogy ősöreg, s hogy lakatlan már egy ideje. Azt nem gondoltam volna, hogy ilyen történettel rendelkezik, mint amit Altair elmesél nekem. Szinte tátott szájjal hallgatom, s az elején nem is gondoltam volna, hogy ilyen különlegesen tudja csépelni a szavait, de a végén kénytelen vagyok elismerően bólogatni. - Ez igazán érdekes. Tudod, miért? - közelebb hajolok hozzá, halkabbra veszem hangom, mintha csak két gyermek lennénk a tábortűz körül, akik kísértettörténeteket mesélnek egymásnak. - Egészen eddig a pillanatig nem jöttem rá, hogy mik lehetnek azok a furcsa hangok, amiket éjjelente a felettem levő szintekről hallok. Hát, most adtál ennek értelmet... - más esetben ezen a ponton ijeszteném őt halálra, de azért na, van egy határ. Nem akarok a nyakamba sem egy limonádét, sem pedig Altair sértettségét, így bár nehézkesen, de visszafojtom a késztetésem, s tovább gurulunk egy könnyedebb téma felé. - Megesett, hogy nagyobb csoportra volt szükség, olyan is, hogy ketten voltunk. Mindig más igazából. Egy nagyobb terület feltárásához sokkal több ember szükséges, az előzetes vizsgálatokhoz viszont elég egy maroknyi. - vállvonással jelzem, hogy ennél pontosabb statisztikát nem tudnék mondani. Többször az adott hely állama helyezi ki mellém az embereit, s az ilyen hivatalos körülményeknél beleszólásom sincs, hogy hány fős legyen a csapatom. Közben egy kis technikai, füstölős szünet következik, mely után végre a zenéé lesz a szerep. A zongora mellett állva egyből kieresztem a hangom, s ez bizony Altair remek aláfestésének köszönhetően egyáltalán nem nehéz. Teljesen átélem a dallamokat, mintha a mély hangom pontosan azt a történetet mesélné el hangulatában, mint amit a sorok mondanak. Azok a ködös hegyek... - Ez aztán remek volt! - csattanok fel, mikor már a zongora és én is elhalkultunk. - Még a hideg is kirázott, ezt nézd! - nyújtom felé karom, melyen láthatóan a hideg futkos. - Te aztán tudod, hogy hozd hangulatba a vendéget! - felelem lelkesen, némi elismeréssel. Ettől az öreg zongorától még különlegesebb lesz a hely, s most már látom, hogy ez mind Altairnak köszönhető.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Kedd Május 04, 2021 10:52 pm
Ronan & Altair
- Milyen találló hasonlat! Én... Egy pillanatra megállt a levegő és befagyott a világ. Mégis mit kéne erre válaszolnom? Mire emlékszek? A legtöbb ilyen eseményre egyáltalán nem, márcsak a végkifejlettre. A robotpilóta. Éreztem, hogy habár csak egy pillanatra de a szemhéjaim megremegnek, sűrű pislogásaim közepette, ahogy próbálom feldolgozni a gondolataimat. Ezt teszi, ha az ember örökös tagadásban él. Csak pakolja a földet a kisásott gödörbe, addig amíg végül a helyén nem lesz más csak egy hatalmas halom, ami mögül már nem lát ki. Mégis telnek a pillanatok és kéne adnom egy elfogadható választa. - Igen és nem is egyben. Szeretném visszaforgatni, hogy megváltozzanak egyes események, amikre én nem voltam behatással, de általánosságban viszont úgy próbálom intézni a dolgokat, hogy nem kockáztatom a megbánás lehetőségét. Jó lenne, ha valahogy ki tudtam volna sírni anyánál, hogy ne utazzon el. Akkor talán több emlékem is lenne azokról a napokról, mint az, hogy nézem a hátát és a bőröndje kerekeinek a hangát hallgatom, ahogy gördülnek a járólapon. Lehet, akkor már egy teljesen más ember is lennék. -Ilyen komolyak azok a tesztek? Én egyszer részt vettem egyen, de teljesen hülyén jött ki. Mert hát ki válaszol "igennel" olyan állításra, hogy "Néha úgy érzem, hogy megütnék valakit" ? Mindenki érez így szerintem, az már más kérdés, hogy meg is teszi-e. Nerm vagyok egy agresszív ember, de néha nekem is ezsembe jutott már, hogy megfogom egy vendégnek a fejét és a pulthoz csapom. Ez teljesen emberi. Ronan pedig nem egy ember fölé tudna kerekedni, ha erőről van szó. Dehát gyakran ők azok akik nyugodtak és csak akkor ütnek, ha nagyon muszáj. Már megint eltereltem a saját figyelmemet. - Ez igazán érdekes. Egy munka során ismerkedtek meg? Akármiylen sokat is hallottam már a családról, az valahogy sosem lett számomra tiszta, hogy a szüleinek a szálai hogan fonódtak össze és ehhez mégis mi köze lenne az én apámnak, hogy végül ennyire megutálta Ronant, akivel sosem találkozott valószínűleg és az apját is. - Apám félt, de teljesen más okból kifolyólag. Szerencsére senkinek sem igazán fétise az ilyen műveknek a lopása, amiket itt meg lehet találni. Szépek, szépek de nem egy olyan híres alkotás egyik sem, hogy sokat érjenek. Így hála az égnek, ide még nem törtek be. Pedig sikerült már eladnom igazán jó áron, nem egy festményt és szobrot, de ezt nem verjük nagy dobra. Sem az árat sem pedig a jótékony műkedvelő nevét. Diszkréten intézzük az egészet. - Rendben van. - Egyből lecsaptam az ajánlatra, így nem tudok magammal hívni másokat, de úgyis engem érdekelt igazán a ház. Mások jobban odáig vannak az igazi, tényleg lakatlan romokért. Van bennem egy kis félsz. Apám nyilván nem véletlenül utálja őket ekkora mélységgel, lehet Ronanék is ugyanígy utálnak minket és el akar tenni láb alól. Kényelmesebb lenne, ha nő lenne. Sokkal kényelmesebb. Minden vágyam azonban nem teljesülhet. Mi legyen? Majd utolsó pillanatban visszamondom? Biztosan nem hatná meg a tetovált férfit, ha így döntenék. - Hű. Nem mesélte el neked aki átadta a kulcsot? Én mindent tudok róla! Nyilván nem hisz az ilyenekben a tulaj, különben figyelmeztette volna Ronant a ház borús, sanyarú múltjáról. Rengeteg gyönyörű épület pont emiatt megy tönkre. Senki sem meri megvenni. Annak a háznak a története azonban egy olyan különlegesség, ami megérdemli, hogy kényelmesen elhelyezkedjek egy széken, kissé előre hajolva a pulton, szemeimben az izgalom pompás fényeivel beszéljek. -Egy nemes ember Arthur építette annak idején a sokkalta fiatalabb, ámde gyönyörű feleségének. A nő, Amara imádta a tengert, állandóan a horizontot kémlelte. Így a férje olyan magasra építette, hogy a lehető legjobb kilátást nyerje szerelmének. Sajnáélatos módon hiába szerette a nőt minden erejével és tett meg érte mindent, Amara folyamatosan szomorú volt és csak a távolba merengett, a ház legmagasabban lévő ablakából. Mikor jött a vész Arthurt besorozták katonának, aki kénytelen volt elmenni és magárqa hagyni gyönyörű feleségét. Itt hagytam egy kis szünetet és töltöttem magamnak is egy pohár limonádét. -Fél évnyi szolgálat után Arthur lába súlyosan megsérült. Le kellett vágni az egész bal lábfejét. Ez azt eredményezte, hogy le kellett szerelnie szégyenében és haza utaznia. Mindez nem érdekelte, csak látni akarta a nőt akit annyira szeret. A nőt, akinek a meztelen látványa fogadta, nem mással mint egy közeli, fiatal halásszal. A szeretőjével. Arthur olyan dühös lett, hogy egy szempillantás alatt agyonlőtte a halászt majd Amarát is. Haragjában olyan erőre tett szert, hogy hajánál fogva, fel tudta cibálni a volt feleségének holttestét a lépcsőkőn, egyenesen a legmagasabban lévő szobának ablakához és kivetette rajta a holttestet. Azon az ablakon,a hol olyan gyakran bámulták egymást a halásszal. Mikor befejeztem elégedetten hátrébb dőltem és kortoyltam a hideg italomból. - Máig lehet hallani állítólag Arthur nehézkes, egyenetlen lépteit, fa lábának a kopogását és a nő sikolyait. Fotó is készült a nőről, illetve a szelleméről, ahogy meztelenül az ablakban ül és várja, hogy a horizonton feltűnjön a szerelme. Na? Mondjon bárki bármit. Én hiszek ebben. Szerintem ez nagyon izgalmas és már nem egyszer én magam is ilusztráltam a jelenetet. Még sosem voltam szemtanúja, de képzelőerőm az van. Azonban Roman egy profihoz méltóan ad tanácsot az Urbex könnyebbé tételéhez. -Ez egy igazán használható ötlet, majd felvetem a többieknek, ha arról lesz szó. Egyáltalán nem gondolom, hogy hallgatnának rám. Mindenki szeret egy kicsit parázni és egy nagyobb csoportnak megvan az a hatása, hogy elveszik a feszültséget és olyan hangulatot ad az egésznek, mint egy osztálykirándulás. - Te mekkora csoporttal szoktál dolgozni? Elárulta, megmutatta a sérüléseit. Vagyis nagyon veszélyes tud ám lenni a munkája és ugyanolyan, ha nem nagyobb, veszélyben van mint mi. Minket az omláson kívül max egy-két hajléktalan veszélyeztethet, némi kóbor lélek...Na de őt? Benszülöttek és csapdák hada! S mind eközben neki kedve támad elszívni egy szál cigit, amit nem bánok amíg kint intézi. Hálás voltam, hogy nem ellenkezik így megengedtem egy mosolyt. Nahát milyen jó megfigyelő. Én magam sem vettem észre, hogy amióta itt van, szinte végig pókerarcot hordtam, amikor épp nem az életem fontosabb, izgalmasabb dolgairól meséltem. - Majd lejegyzem a naptárban. Az első mosoly, amit Altair az archeológusnak adott. Utána lehet, kiderül, hogy egyben az utolsó is lesz, de még nem most. Visszatérve már kap is az alkalmon, hogy a zongora méltóságteljes támaszát vegy igénybe. -Hm. Jó! Úgy is fel kell mérjem, hogy valójában mennyire tudsz énekelni. Ne a vendégek előtt derüljön ki... Megittam a limonádé utolsó kortyait és egyenes háttal a hangszerhez ültem. Az ujjaim máris a billentyűzet felé helyezkedtek és meg is adtam az alaphangot neki. Egy lágyabb bólintással jeleztem, hogy kezdheti. Nekem már oda sem kell néznem és tudom, hogy hol kezdődik a G hang, amit a pedál segítségével kellően nyújtottam el.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Vas. Ápr. 25, 2021 11:29 am
Altair & Ronan
- Azért többször gondolom, hogy ezt most jól elcsesztem, máshogy kellett volna cselekednem, de ilyen az élet. Nem mondanám, hogy megbánom a negatív tapasztalatokat, azokból lehet igazán tanulni, és hát ezek olyanok, mint amik egy csiszolatlan gyémántot faragnak még tökéletesebbé. - ennél jobb példát nem is találhattam volna ki. - Na és te sok mindent megbántál az életedben? Sokszor érzed azt, hogy szívesen visszaforgatnád az időt? - mintha csak egy könnyed esti csevej lenne, úgy adogatjuk egymásnak a szót. Ha nem itt ülnék ma, akkor minden bizonnyal a lakásom öreg kanapéján feküdnék, s vagy egy könyvet bújnék, vagy pedig régi iratokat fordítanék. Igyekszek még a pihenésre fordított időt is hasznosan eltölteni, hiszen az én agyam képtelen arra, hogy elcsituljon teljesen. Itt is céllal vagyok, nem pedig egyszerű szórakozásból, de azért igyekszek összekötni a kellemeset a hasznossal. - Azért ez a szakma nem olyan, hogy minden jöttment elmehet egy ásatásra. Ehhez nem csak végzettség, de előzetes pszichológia vizsgálat is szükséges, legalábbis az én területem. Pontosan az ilyenek kiszűrése miatt, mint a te ismerőseid. Sokszor vannak ellenőrzések, főleg, ha tényleg értékesebb tárgyakra bukkanhatunk. - ez mind szép és jó, annyi különbséggel, hogy én vagyok maga a rendszer legnagyobb anarchistája, akinek már leginkább csak saját maga számít a történelem rejtélyeinek világ elé tárása mellett. Ha nem lenne titkon egy hatalmas szenvedélyem, akkor lehet, hogy enélkül a fanatikus löket nélkül most nem tartanék ott, ahol. - Anyám történész, apám pedig archeológus, mint én magam. Nagyon is tisztában vannak vele, mivel jár az én munkám. - azt az információt pedig természetesen elhallgatom, hogy már egy éve fogalmam sincs, hogy hol lehetnek, s azóta a nyomukban vagyok. Szörnyen lassan haladok, s csak nagyon apró jeleket fedezek fel, melyek egyáltalán nem biztos, hogy hozzájuk vezetnek el. - A te családodnak viszont nincs olyan nagy oka az aggodalomra, jól gondolom? Eléggé nyugodt környéknek tűnik. Nem próbáltak még betörni ide, vagy kirabolni a helyet? - érdeklődöm tőle, ugyanakkor ez most épp olyan, mint mikor az emberek az időjárásról beszélgetnek. Az ilyen felszínes beszélgetések szükségesek ahhoz, hogy közelebb férkőzzek Altairhoz, s végre rájöjjek, miért ő a Kulcs. Egyelőre kissé hihetetlen, hogy ennek a lánynak ilyen hatalmas dolgokhoz lehet köze, de meglehet, hogy ez az ártatlan és békés külső csak a jéghegy csúcsa. - Nekem aztán nem baj, de csak te egyedül jöhetsz. Nem szeretném, ha túlságosan nagy figyelmet kapna az épület. - egyrészt, másrészt ha a barátai is vele tartanának, akkor azok csak hátráltatnák a céljaimat. - Igazából csak annyit tudok, hogy valami kísértethistória kering körülötte, de a részletekről fogalmam sincs. Te talán ismered pontosan az egészet? - és itt be is fogom a szám a süteménnyel, s hagyom, hogy elmesélje a részleteket. Érdekesek az ilyen kísértetjárta helyek, főleg, hogy mekkora félelmet képesek elültetni az emberben. Én nem hiszek az ilyesmikben, de attól még remek hangulata van egy elhagyott helynek, melyről különleges mesék keringenek. - Azért mentek kettesével vagy egyedül, hogy le ne szakadjon a mennyezet? Ez szerintem nem éppen szerencsés. - véleményem eléggé határozott, s nem azért mondom, hogy mindenképp ellenkezzek, hanem mert amatőrnek látszik a kis társasága. S talán elfogad néhány hasznos tippet. - Egyedül semmiképp sem szabad ilyen helyre elmenni, mert ha baleset történik, akkor könnyen meghalhatsz, ha nincs segítség. A ház szerkezetét pedig kívülről is meglehet előzetesen vizsgálni, meg hát egy laza épületszintre nem húszasával kell menni, hanem szépen sorban egymás után. Egy ilyen túrán szerintem jobb, ha több ember van jelen. Végzetes is lehet egy ballépés, ha nincs elegendő segítség. - bölcsen közlöm tanácsom, mielőtt még teljesen véletlenül ráomlana egy ház a Kulcsra azelőtt, hogy egyáltalán megfejthetném a titkát. Az ilyen amatőr szellemvadászok úgyis itt rontják el, hogy túlságosan vakmerőek. Én pedig most fogom magam, s felállok a helyemről, hogy szívjak egy kis friss levegőt a sütemény kavalkádban. - Nahát, az este első mosolya. Ezt is megértük! - biccentek magam is mosolyogva, aztán talán tíz perc erejéig tűnhetek el csupán odakint egy szivar társaságában. Hamar lépkedek vissza, s egyelőre nem foglalok helyet, hanem a zongora mellé lépek. - Van kedved egy kis muzsikához, vagy ez még túl korai lenne? - kérdem őt, miközben nekitámaszkodok az öreg hangszer oldalának.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Csüt. Ápr. 22, 2021 4:46 pm
Ronan & Altair
- Alkohol tartalmú italokban nem én vagyok a legszakavatottabb, de majd igyekszek. Ahogy fogyaszt, nem biztos, hogya negyedik köt előttig elérkezünk az óráig, amikor már felszolgálunk szeszes italt is, de még meglephet azzal, hogy egy desszertet lassan és élvezettel fog eltűntetni a porcelán tányérról. - Egy negatív tapasztalatot sem bánsz meg? A szemöldököm magasba repült, remélhetőleg nem egészen a hajas fejbőrig. Bizonyára nem kimondottam így értette, de kíváncsi vagyok, hogy mi az amit erre válaszolhat. Szerintem mindenki bánt már meg valamit, ami max tanulópénznek felelt meg. Én nem az a fajta ember vagyok, aki szereti a rossz dolgokat újra és újra feleleveníteni. Egyszerűen elzárom egy "dobozba" és ott is igyekszek tartani őket. Amennyire lehet persze. - Tényleg? Akkor muszáj leszel zenei kísérettel énekelni, hátha több vendéget vonzol ide! Nincs kizárva. Ha jól tud énekelni és tetszeni fog az embereknek, akkor fogják másoknak is ajánlani és így tovább. Hülye lennék egy ilyen remek lehetőséget futni hagyni. Szó sem lehet róla! Lámpalázas meg biztosan nem lesz, ugye? Elvégre azt mondta, hogy szokott társaságban énekelni a mulatság kedvéért. -Áh, ez igazán dicséretes, hogy hagysz másokat is gyönyörködni a múltból itt marad kincsekben. Imserek pár olyat, aki eltenne magának a kincsek közül némi szuvenírt. Nagyon szeretek megtapasztalni a saját bőrömön, a saját szemeimmel vagy füleimmel különlegesnél különlegesebb dolgokat. A szüleim nem nagy műkedvelők, a dadusom vitt el gyakran múzeumba vagy kiállításokra. Ő egy igazi művészlélek volt, aki először adott ecsetet a kezembe. Látta, hogy ki akarok fejezni valamit, csak nem tudom mivel. Nagy segítség volt. Kíváncsi lennék, hogy ő hogyan nőtt fel és vált ilyenné. Lehet vele többet foglalkoztak a szülei és nem alibiként szolgált, ha nem volt valamihez kedv. - Te aztán igazán elszánt vagy. A hozzátartozóid nem szoktak aggódni az éppségedért? Engem már rég bezártak volna a szobámba és kutyákkal őriztetnék az ajtót-ablakokat. Apa különösen szerette, ha inkább otthon maradok dehát nem lehetek az ő kis hercegnője örökké. Igaz...már egy hete nem telefonált haza, de ez nála lassan teljesen megszokott lett. - Biztos nem baj? Nagyon érdekes történetek keringenek arról a házról. Te ismered a múltját? Már kiderült, hogy nem egy félős ember, szóval ha tud is róla, biztosan nem fog onnan úgy elhúzni, hogy lábai nyomán felgyulladjon a por. Bizony nem csak azért szeretnék bejutni, mert tetszik a dizájn, hanem ismerem a történetét és kíváncsi vagyok, hogy tényleg lehet-e hallani a régi tulaj nehézkes lépteit a lépcsőkön. Lehet, hogy nem vagyok teljesen normális, de nagyon izgalmasnak találom az ilyen sötét múlttal rendelkező házakat. - Igen és fogjuk rá, hogy van egy csapat, de általában kettesével vagy egyedül megyünk, ha nem olyan nagy az épület. Nem lehet tudni, hogy a súlyunk alatt, mikor adja meg magát egy mennyezet. Valahogy olyan vonzó számomra egy misztikus, ijesztőbb légkör, ahol szinte még érezni a korábbi lakók jelenlétét. Ez tudom, hogy furcsa, de már elfogadtam, hogy birtokháborító vagyok. Meg nem teljesen komplett, de az maradjon egyelőre teljesen az én tikom. Ronané pedig a határtalan hely amit képes biztosítani a desszertek számára. Mindent szinte rekord idő alatt tüntetett el és még időm sem volt gonsolkozni, hogy mi legyen a következő sütemény. Szerencsére nem is kellett azonnan kitalálnom, mert szünetet kért, hogy tudjon egyet dohányozni. Nem vagyok a dolog ellen, de a vendégek nagyrésze igen szóval... - Sajnálom, de csak kint tudsz dohányozni az asztaloknál. Ott lesznek elhelyezve hamutartók is. Na meg fedett szóval talán meg sem ázol. Mosolyom főleg annak is szólt, hogy nem akarok saras, vizes pacákat feltakarítani ha megázna.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Hétf. Ápr. 19, 2021 7:10 pm
Altair & Ronan
- Remek! Akkor már azt is rád bíznám, hogy milyen alkoholt fogyasszak ezekhez a csodákhoz. Például majd a negyedik fogás előtt rögtön ajánlhatnál is valamit, nehogy túl sok legyen a cukorból. - szívből remélem, hogy feladom ennek a lánynak a leckét, hiszen talán nem olyan gyakoriak az olyan vendégek, mint én magam, akik meg akarják mozgatni egy kicsit a pincért. Úgyis itt a remek lehetőség arra, hogy rám sózza a drágább dolgokat. - Megbánni biztosan nem bánom meg, a negatív tapasztalat is tapasztalat. - enélkül az életszemlélet nélkül pedig nehéz dolgom lenne, hiszen én nem tehetem azt meg, hogy visszafordulok. Előre kell néznem, előre kell mennem, és sohasem szabad megtorpannom. Nincs olyan akadály, melyet ne tudnék elgörgetni magam elől előbb vagy utóbb, még akkor sem, ha azt nagyon megszenvedem. Mi az én életemhez képest pár olyan sütemény, amik esetleg nem nyerik el a tetszésem? - Azt a zenét történetesen ismerem. Az én mély hangomhoz egy alapmű, úgyhogy ha tartunk egy kis szünetet itt, szívesen átmászok veled oda. - biccentek oldalra a zongora felé. Ez is egy lehetőség, ami által kicsit közelebb kerülhetek ehhez a lányhoz, ha már hivatalosan is ő a Kulcs, akit a levélben említett az a titokzatos alak. Ám hogy miként jövök rá minden titok nyitjára, az még számomra is kérdéses, de szerencsére improvizálásban tökéletes vagyok. - Természetesen a múzeumoké. - ez pedig életem legnagyobb hazugsága. Persze, van, amit átszolgáltatok egy múzeumnak, hiszen a szakmám összeköttetésben van sok mindennel, ám a személyes akcióim eredményei az én saját múzeumomban vannak Izlandon, egy rejtett, föld alatti bunker mélyén, melyet remekül átalakítottam. - Az én munkám kapcsolódik a történelemhez, így mondhatni el sem tudnám titkolni a leleteket, mert ezek hivatalos úton működnek. - egészítem ki egy kis valós magyarázattal. Igazából az életművemet nehéz lenne pár mondatba összetömöríteni, hiszen annyira összetett, annyira sokoldalú, hogy nehéz lenne szavakba foglalnom ezt az egészet. Szerencsére most nincs is rá szükség, és amúgy sem szoktam egy bizonyos szinten túl magamról beszélni. A munkám eléggé érdekes ahhoz, hogy ne akarjanak az emberek más személyes dologról hallani. - Ha lett volna rajta méreg, megeshet, hogy már nem ülnék itt. De hát, az élet egy hatalmas kockázat, legalábbis nekem. Ha meg kell halnom, akkor legalább haljak meg büszkén, és úgy, hogy rengeteg mindent vittem véghez. - eleinte természetesen sokkal több félelem volt bennem, de ez az évek múlásával kiveszett belőlem. A tárgyakért érdemes egyedül élnem, s ha meghalok, nekik úgysem fogok hiányozni. Ezzel a felfogással pedig könnyebb létezni. - Amíg Sydneyben vagyok, miattam aztán bármikor körbenézhetsz. - végül is nem az enyém a lakás, én csak az egyik szinten lakok jelenleg. Akár ott is körbenézhet, hiszen pár ruhán, tisztálkodószeren és hasonló alap dolgokon kívül nincs semmi személyes tárgyam ott, amit rejtegetnem kéne. Ugyanakkor nem kérdezek rá arra, hogy mikor szeretne nálam látogatást tenni, hiszen hagyom, hogy a dolgok szépen folyjanak a saját medrükben, semmit sem szabad erőltetni. Altair olyan lánynak tűnik eleve, akivel nem árt vigyázni, hiszen akár egy rossz mondattal is el lehetne ásni a bizalmát. A túlzott nyomulással pedig mindent elronthatok, viszont ha tényleg annyira érdeklődik az öreg épület iránt, akkor úgyis ő fog kezdeményezni. Merem remélni. - Szóval szereted az ilyen kísértetjárta helyeket? Talán még társaság is van hozzá, akivel felfedezed ezeket? - csak hogy témánál maradjunk. Közben egy igazán ízletes és változatos sütemény a következő fogás, amit természetesen igyekszek kiélvezni, de győzedelmeskedik rajtam a férfi hasam, így ezt is nagyon hamar eltüntetem. - Oké, azt hiszem, tarthatunk egy kis szünetet. - nevetek fel, hiszen mielőtt még tényleg cukormérgezést kapok, jobb lesz, ha pihenek. - Lehet itt bent dohányozni? Vagy menjek inkább ki? - sok helyen jártam már, ahol lehetett, és sok helyen, ahol nem. Egy kérdést azért megér, mielőtt még udvariatlan lennék, vagy épp feleslegesen másznék ki az utcára.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Csüt. Ápr. 15, 2021 3:08 pm
Ronan & Altair
- És akkor biztosan nem is foglak megkérni arra, hogy távozz. Igaz, hogy nem hemzsegnek a vendégek jelenleg a bisztróban, dehát senki sem szereti, ha feleslegesen foglalja valaki a helyet. Viszont nem lenne rossz kideríteni, higy biztosan csak a sütemények vonzották-e be a La Coeur d'Artistes-be. -Természetesen szolgálunk fel alkoholt is este hét után. Nem kísértjük meg a fiatalságot. Valamint ez nem az a hely, ahová mindenféle alkoholista bejárhat a pultot támasztani és erőszakosan, odacsapva a feles poharat, hogy kérjen mégegy kört. Azt már nem. Filmekben is elég hányingert keltőek, nem hiányzik ez élőben is. Ronan Nordahl nem tűnik olyan embernek aki feleslegesen dobálná a bókokat, minden irányba. Szóval egy pillanatra meglepett a "kifinomult" jelző, amit nekem szánt. Vannak tetoválásaim, van piercingem...szóval nem sűrűn jut ez az emberek eszébe rólam. - Hát felőlem rendben van, csak meg ne bánd. Vannak elképzeléseim, ízek a számban és jönnek az ötletek, hogy mi után, mi jöhetne. Lehet nincsenek is a döntéseimben egyéb okok, mint szimpla önzőség. Az, hogy nekem mi esne éppen jól. Hiszen bírok ám én is enni, csak éppen nem teszem meg. Szóval nem is baj, ha jó sok mindent csinálok, ami eltereli a figyelmem a desszertek utáni sóvárgástól. - Szeretem magam mimdig elfoglalni valamivel, zongorázni pedig egy azok a hobbik közül, amik kikapcsolnak. Sok Viking számot nem ismerek, de ha...esetleg ismered a Hobbit zenéjét: Misty Mountains Cold címmel ellátva, akkor mellettem lesz a helyed. Ha jól tudom az egész trilógiát izlandon vették fel úgyis. Szóval hozzájuk társítom a LoTR és Hobbit dalokat is. Nem viking, de szerintem megteszi és a hangja alapján nem lejet vészes. Ronan pedig archeológus, amit valaki nem művelhet egy bizonyos szenvedély nélkül. A történelmet és bármit ami a múltba tartozik, az emberek nagy része unja és vannak olyanok, mint én akik nem keresik a múlt titkait. Inkább hagynám őket megrohadni ott, ahol vannak. - Tényleg izgalmasnak hangzik. Na és mi lesz a sorsa a legtöbb feltárt műkincsnek? A múzeumoknak adod vagy megtartod? Annak idején, amikor nyaralni voltunk és elmentünk megnézni egy-két templomot, anya is gyakran elcsábult és elhozott volna kissebb szobrokat vagy rom maradványokat. Szerintem ezek azok a részei a történelemnek, aminek ott kellett volna maradnia, azon a földön, ahová tartozik. Van aki meg úgy tartja, hogy aki kapja, marja. Az is fair, nem mimtha én sokkal jobb lennék. - Te jó ég. - Kicsit közelebbről nézem meg a heget. Szó szerint fizikális sérüléseket okoznak neki és ő ugyanúgy folytatja, mintha mi sem történt volna. - Remélem, nem valami nyílbéka méreg keverék volt nyíl hegyén. Áh, nem akkor nyilván már rég nem élne, de nem ilyeneket szoktak túlélni a kalandorok a filmekben? Az én kos hobbimban max annyi veszély lehet, hogy összefutok egy-két hobóbal, kísértettel vagy leomlani kívánkozó plafonnal. Hála az égnek az utóbbiban még nem volt részem. Így meg, hogy Ronan beköltözhetett abba a kósértetházba, valószínűleg nem is lesz. Hacsak meg nem engedi, hiszen arra enged következtetni amiket mondott róla. Kivéve ha valami gonosz tréfa. - Na és lehet is arról szó, hogy egyszer véletlenül, hagyod, hogy körbe nézzek? Túl rég óta birizgálja a fantáziám az az épület, hogy ne éljek a lehetőséggel, ha felkínálkozik. Már csak fel kell kínálkoznia. Ebben az esetben pesig nem ártana, ha bemutatkoznék neki. Semmi sem utalt a tekintetéből arra, hogy ismerne engem a nevem alapján. Vicces. Tényleg úgy tűnik, hogy míg apám mellett úgy nőttem fel, hogy minden héten átkozta a Nordahl családot, ők nyilván akkor elfelejtettek apámat, amikor utoljára látták. Akkorhát fogjuk rá, hogy minden rendben. - Ez egy elfogadható magyarázat. A csokihab desszertbután úgy véltem, hogy valami könnyedebb jól esne neki. Ígyhát kapott egy citrusos túrótortát, chillis-málna szósszal.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Vas. Ápr. 11, 2021 1:42 pm
Altair & Ronan
- Ha ilyen tempóban haladunk, kénytelen leszek minden ajánlatot elfogadni. - büszkén pödröm meg szakállam, hiszen úgy tűnik, hogy a kezdeti nem túl kommunikatív állapotból szép lassan kezdünk kimászni. Még két ajándék italom is lesz, ha kitartóan koptatom tovább a mézesmázas pultot. - Alkoholt is felszolgáltok? Vagy ez nem az a hely? - kérdem visszafogott nevetéssel, bár van egy sejtésem a válaszáról, azért mégis megért egy próbát. Talán az utolsó két köröm lehet egy remek kis levezető alkohol, mellyel pontot tehetek az este végére. - Engem viszont pontosan a te véleményed érdekel itt. Én képes lennék töménytelen mennyiségben befalni mindent, de azért nem árt, ha egy kifinomultabb ember gondolatát is meghallgatom. - mert hogy ez a lány milliószor kifinomultabb, mint én, az teljesen biztos. Én nem értek ahhoz, hogy milyen íz passzol a másikhoz, s ha érdeklődést mutatok, akkor még a célomat is előbb elkaphatom. Eddig egyáltalán nem lőtt mellé, s ezután is bízok az ízlésében, melyet már talán nem egyetlen szóban fog velem közölni. Mintha a kezdeti jégfal csepegni kezdene róla, úgy kezd egyre hosszabban beszélni, én pedig annyira figyelmes képet vágok, mint még soha. - Szóval zongorával szórakoztatod a vendégeket. - lesek elismerően a hangszer felé oldalt. - Nem gyakran járok ilyen helyekre, úgyhogy nem is gondoltam, hogy ennyi munka van benne. De ha esetleg ismersz valami viking nótát, akkor szívesen adom a hangom egy duett erejéig, bár abból megeshet, hogy kocsmai hangulat lesz... - mint mindig. Számtalanszor énekeltem már tűz körül, csatlakoztam be helyiekhez, s még sorolhatnám. Egy közös éneklésnek igazán felemelő hangulata tud lenni, remekül összehozza a közösséget. Ettől függetlenül a lánynak intézett szavaimat inkább szórakozásnak szántam, hiszen ilyen finom hangszerhez, ilyen helyre kétlem, hogy egy magamfajta hangos, mély férfi hangot akarna. Mely addig ki tudja, hogy fog berekedni ettől a sok süteménytől. - Néha olyan, igen. - Indiana Jones valóban egy remek példa. - Sok ásatás nem csak abból áll, hogy odamegyünk és kapirgálunk. Nem tudni, milyen emberek vannak ott, milyen körülmények. Egy romosabb helyen bármikor ránk szakadhat az egész épület, vagy például a dzsungel mélyén ránk támadhatnak a helyi törzsek, akiknek nem tetszik az, hogy idegenek a földjükre léptek. És hát igen, azt hinné az ember, hogy a csapdák a filmekben léteznek csak, de nem. Volt például pár éve egy igazán ősi templom az Arab-sivatagban, aminek egy részét szinte teljesen ellepte a homok. Na, ott nem is gondoltuk, hogy ennyi minden zavaró körülmény lehet. - bár szinte tetőtől talpig tetovált vagyok, de mikor enyhén felhúzom a bal vállamnál a póló ujját, akkor látszik egy szélesebb heg, mely még a fekete tinta alól is kitűnik. - Ezt például pont ott szereztem. Beleállt egy nyíl a vállamba. - adok egy kis betekintést a munkámba, mely után talán érthető is lesz kicsit, miért ücsörgök most ezen a nyugodt helyen. Függetlenül attól, hogy hátsó szándékaim vannak. - Urbex? - vonom fel kíváncsian szemöldököm, mintha nem ismerném a szót. Ó, az öreg Nordahl ne ismerné?! - Tudod, az első benyomások alapján kicsit sem gondoltam volna, hogy ilyesmi szenvedélyed lehet. - a csokis csodát egyből elkezdem kanalazni, miközben belelesek az előttem feltárt füzetbe. - Igen, ez az. De elárulok egy titkot. Attól, mert ott lakok, még ugyanolyan kísértetház... - bólintok sejtelmesen. - Én csak az alsóbb szinteket használom, a feljebb vezető részek le vannak zárva. Illetve, láncolva. - én örültem annak, hogy egy ilyen különleges helyen húzhatom meg magam egy ideig, a ház történetével eddig azonban nem is foglalkoztam. - Igazán érdekes hangokra ébredek néha, amik a felsőbb szintekről jönnek. - csak hogy még rátegyek egy pár lapáttal a történetre... Bár ez nem hazugság, valóban furcsa hangok hangok szűrődnek le a felsőbb szintekről. - Ronan Nordahl. - nyújtom én is a kezem, természetesen mosolyogva. Helyben is vagyunk, remekül beletrafáltam Altair személyébe. Ám ez az öröm csekély öröm, hiszen csak most jön a neheze. - Épp bűnös napot tartok. Ez a hely pedig nyugodt, jó a kínálat, és nem szeretek a négy fal között ücsörögni. Néha kell a változatosság, nem ihatom le magam mindig egy kocsmában. - felelem nevetve. Pedig aztán egy jéghideg, jó pofa sör bármikor jöhetne! Közben a csokoládés sütemény is immáron a gyomromban van, úgyhogy újra csak célzóan tolom vissza a tányérom, jelezve, hogy jöhet a következő.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Szomb. Ápr. 10, 2021 9:38 pm
Ronan & Altair
- Ki is fogom, abban biztos lehetsz. A bennem élő üzletasszony ugyanis hisztérikus görcsben sírná el magát egy sarokban, ha nem tenném. Annyira nem áll jól a szénám, hogy elutasítsam a pénzt. -Majd a végén az utolsó két kör italodat a ház állja. Csak, hogy lássa, mekkora szamaritánussal van dolga, ezt felvállalom. Különben sem lenne jó, ha pont nálam esne össze a tömény cukor sokktól. - Áh, nem. Csak most nyitottunk az éven. Az én véleményem meg aztán eddig senkit sem érdekelt. Csak arra irányult mindig a kérdés, hogy melyik diétás és melyik a legfrissebb? Amik számomra ugyanúgy "Wtf" kérdések. Ki mondaná azt bármelyik termékére is, hogy nem jó? A "diétás" menteseink pedig külön vannak, jól látható helyen. Éppen ezért sem tudtam volna válaszolni Ronan Nordahl kérdésére sem. Egy sütit emeljek ki a többi közül, esetleg arra utalva, hogy a többi nem olyan jó? Mifuelle a nyakamat is szegné. A robot üzemmód kérdése meglepett ugyan, de nem mutattam. Nyilván véletlenül trafált bele. - Mondhatjuk, hogy ez volt az egyik nagy álmom. Szeretném segíteni a helyi művészeket és közben olyan közegben dolgozni, amit élvezek is. Nem sok hasonló van közel s távol. Sydney városában biztosan nincs. Szóval igazán büszke vagyok ra, mégha a konkurencia hatalmas is. - Két lány dolgozik még itt részmunka időben. Abby csak este. Napközben az egyetemre jár és a testvérére vigyáz, amíg haza nem ér az anyja. Ő lesz a pultban, illetve Cordelia. Ő egésznap itt szokott lenni általában, ma viszont csak estére jön felszolgálni. Magam sem tudom, hogy miért osztottam meg vele ennyi információt. Lehet azért, mert a sok kérdés miatt kezdtem egy rendőrségi kihallgatáson érezni magam. Miért akar ennyi mindent tudni? Csak nem unatkozik ennyire? Vagy mégis? - Én fogok zongorázni. Minden este eljátszok pár darabot, nagyon szokták szeretni. Van aki engedélyt kér, hogy duettet adjon velem elő, van aki szeret énekelni. Mint egy tizenhetedik századi szalonban. Hihetetlen tud lenni az atmoszféra és szinte érzem, hogy feltöltődök a partner energiájától. Viszont azzal sincs baj, ha egyedül nyomom végig. Az is igazán megnyugtat. -Archeológus? Mint Indiana Jones? Nagyon szeretem a Múmia, Múmia visszatér és egyéb kalandfilmeket, amik visszarepítenek a múltba. Olyan idők eseményeit szemlélni, amiket mi már sosem élhetünk meg, mégis jelen vannak a mi mindennapjainban is. Ezt például nem tudtam róla. Mégiscsak tele van meglepetésekkel, például, hogy abban az épületben lakik, amit kiszemeltem magamnak és mintha némi sértettséget éreznék a hangjában. Ha igazán belegondolok, ez egy teljesen érthető a reakció. -Jajj, ne érts félre. Teljesen tetszetős az épület csakhát azt hittem, hogy már NAGYON rég nem lakik ott senki és egy kísértetház, aminek a gondolata számomra igazán...izgalmas. Tessék. Elővettem a vázlatfüzetemet, miután megkapta a csokihabot. A füzet nagyrésze arról szól, hogy kívülről lerajzoltam az épületeket, több irányból is, belülről pedig lefotóztam. Egyféle keretet ad a dolgoknak. - Reméltem, hogy egy nap, mint az Urbex szerelmese, oda is be fogok jutni. Erre pedig így nem sok esély van. Ezért is kiábrándító. Általában véve szűkszavú vagyok. Kivéve, ha arról kell beszélni, amit igazán szeretek. Amiben meg tudom találni a szenvedélyt, a színes foltot a szürke vásznon. Ha pedig belenézett, akkor láthatta a bizonyítékot is. Lehet, flúgosnak néz vagy valami törvényszegő suhancnak, aki nem tiszteli mások tulajdonát, de én elfogadtam, hogy ez a szenvedélyem, ezt szeretem és ilyen vagyok. Már rég nincsenek emiatg rémálmaim esténként. - Egy kis szünet belefér. A rossz hírnév nem szándékom Márcsak az hiányzik, hogy az én bisztróm legyen az a hely, ahol az étek után összeesett egy fiatalember. Sosem mosnám le magamról. Van valami igazán különös Ronan Nordahlban. A mosolya szép, de van egy olyan zsigeri érzésem, hogy nagyon sok dolgot rejt ez a mosoly, hogy nem kimondottan őszinte, csak valami olyan álca, reflex akárcsak az én robotpilóta üzemmódom. Ez a bemutatkozás is...mintha kötelessége lenne itt ülni. Mit akarhat? Csak egy módon tudhatom ezt meg. Beszélnem kell vele. - Altair Borges-Ward. Egy pillanatig megtorpantam, de végül csak kinyújtottam felé jobbomat, ahogy illik a bemutatkozásnál. - Na és mi az oka annak, hogy zárásig maradnál?
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Pént. Ápr. 09, 2021 11:24 am
Altair & Ronan
Csokoládé vagy eper, nekem igazából teljesen mindegy, csak édes legyen. Mikor ezt a helyet kerestem, nem gondoltam volna, hogy tele van mindenféle finomsággal, főleg nem olyanokkal, amiknek egyszerűen képtelen vagyok ellenállni. Hiába, a kincsek és a sütemények bizony el tudnak vakítani. - Én aztán hiszek neked, úgyhogy használd is ezt ki. - felelem két falat között egy igazán kedves és békés mosollyal. Az egész megjelenésem olykor ijesztő lehet egy törékenynek tűnő lánynak, de hát hamar kiderül, hogy valóban olyan vagyok, mint egy hatalmas medve. Már nem az, amelyik leterít és szétszed... - Régóta itt dolgozol? Biztosan sokan kérik ki a véleményed, és nem is igazán tudom eldönteni, hogy robot üzemmódban mondod az ajánlataid, vagy őszinte élvezetből. - ezt pedig kicsit sem bántásnak szánom, sőt, még enyhe, ártalmatlan kötekedés sincs a hangomban. Egyszerűen csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez az ajánlat amolyan betanult szöveg, vagy az ő ízléséből ered. A következő szavai pedig egészen meglepnek, hiszen inkább gondoltam róla azt, hogy egy szürke kisegér, aki elvállal egy pincér munkát ezen a helyen, semmint ilyen sok minden kötődne hozzá. - Szóval ezzel akkor amolyan álom vált valóra? Vagy csak nehezen találsz ide embert, aki neked dolgozhatna? - a kérdéseim igazán ártatlanok, bár akinek sok lehetek elsőre, az bizony hamar megelégelheti a közvetlenségem. Hiába, szeretek beszélgetni, s most bizony a küldetésem alapja is az, hogy a lehengerlő stílusommal közelebb férkőzzek ahhoz a bizonyos Kulcshoz. Ami meglehet, hogy csupán hazugság, de... Mi van, ha nem? - Hangulatfelelős? Ezt hogy érted? - minden bizonnyal nem úgy, hogy minden egyes emberhez odasétál beszélgetni. Nem tűnik egy túlzottan közvetlen lánynak, sem pedig barátságosnak, így ha így az én magányba borult pillanataimat próbálná megzavarni, megeshet, hogy inkább odébb tessékelném, mielőtt lehúzna a furcsa kisugárzásával. - Archeológus vagyok, és a környéken a következő hónapokban eléggé sok munkám lesz, úgyhogy átraktam ide most a székhelyem. - alap esetben nem igazán szoktam titkolózni, s tényleg úgy tűnik, hogy őszinte vagyok. Valójában azonban rengeteget hazudok, számtalan információt hallgatok el, de hát az én valódi szakmám nem olyan, ami éppen közönség kedvenc lenne. Az üres tányéromat közben a lányhoz tolom, jelezve, hogy részemről jöhet a következő fogás. Addig megízlelem a limonádét is, mely remek kiegészítése az előző süteménynek. Bár most azért egy sört is elbírnék... - Üresen is állt régóta, egy ismerősömé volt, aki nekem ajándékozta erre az időre. Olyan, mintha megült volna ott bent egy régi kor. Nekem azért nem annyira kiábrándító, hogy van hol laknom, és az a hely egy igazán csodás épület. - utolsó mondatomnál már a mosolyom egy kicsit szűkebbre húzódik, de még mindig töretlenül ott van szakállam mélyén. Őszintén remélem, hogy nem ezt a lányt keresem, mert akkor bizony nem lesz könnyű dolgom. - Néha azért tartok majd egy kis szünetet, mielőtt még a mentő visz el. - ami persze lehetetlen, hiszen amennyi cukrot képes vagyok bizonyos időközönként a szervezetembe vinni, csoda, hogy egyáltalán még élek. Sebaj, kellenek az ilyen bűnös napok is. - Akkor hát, különös arcú lány, az én nevem Ronan. Ha már egy ideig még itt fogok ülni. - akkor már bemutatkozok. A fő célom az, hogy ő is megmondja a nevét, hiszen ha ő az a bizonyos Altair, akkor bizony meg is találtam azt, akit kerestem.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Szer. Ápr. 07, 2021 10:05 pm
Ronan & Altair
Amikor zavarba jövök vagy nem tudom eldönteni, hogy mi legyen a következö lépés, esetleg sokkos állapotba kerülök...van, hogy bekapcsol nálam egy bizonyos "robotpilóta" üzemmód. Az agyam szinte teljesen kikapcsol és csak megyek előre, alig emlékszek, hogy a két józan állapot között mit is csináltam. Féltem, hogy amint ez ismét meg fog történni, de szerencsére nem így lett. Szerencsére ő csak sütit akar enni és nem rámhozni a földkerekség összes baját. Lehet, azt sem tudja, hogy ki vagyok. Sőt egészen valószínű. Ez esetben, miért ne használhatnám ki a...bélpoklosságát és tömhetném meg az összes sütivel? Perkáljon csak, apa meg majd büszke lehet rám. Egyszer. - Ez esetben, kénytelen leszek eladni neked az összeset. Szinte éreztem a glóriát megformálódni a fejem fölött, egy mosoly is majdnem az arcomra kanyarodott. Hiszen ő sütit akar, én pedig mint a kedves szolgáltató, mi jogon vonnám meg tőle a sütemények édes élvezetét? - Egy remek, könnyed csoki mousse-t. Az eper után csodás lesz, hidd el. Személyszerint a legkedvesebb ízkombinációim egyike a csoki és az eper. A csoki krémes, dekadens íze és az eper édes és egyszerű, savanykás keveréke, tökéletes élményt nyújtanak. Közben pakoltam ki, mindent amit kell és egy egyszerű bílintás kíséretével finoman meghintettem a szeletet porcukorral és tettem a tetejére egy friss szelet epret is. Az ilyeneken nem szeretem rajta hagyni, mert képes megfonnyadni és a fonnyadt gyümölcs, az undorító. Természetes ellentéte a friss süteménynek, ilyen kontrasztokra meg nem nem vágyik senki. - Én készítettem, de a cukrász receptje alapján és igen, én vagyok a pincér, a tulaj, a pultos és a hangulatfelelős esténként. Így viszont, amekkorát kanalaztál belőle, hamar el fog fogyni. Meg se kottyant neki? Nem is értem, miért gondoltam, hogy finom, apró részeket fog belőle elnyamnyogni. Én tíz percig képes vagyok egy ekkora szelet epres-krémes felett ülni. Ugyan nem tudom, hogy van-e felesége vagy élettársa, de ha ilyen ütemben fogyaszt, pokoli lehet neki nap mint nap ételt főzni. Hatalmas termettel rendelkezik, ha kétszer ekkora lennék sem lenne ellene semennyi esélyem mondjuk egy szkander mérkőzésben, boztos sokat bír enni. Kell is az energia, hogy mozgatni tudjon egy akkora mennyiségű húst, amit csontjai cipelnek. - Reykjavik? Milyen munka sodort téged ide? Közben kényszercselekvésként elkezdtem törölgetni a pultot, úgy is került rá némi porcukor, ami zavarta a szemeimet. - Nem mondod? Azt hittem az a ház üresen áll már..nagyon rég óta. Ez...egy kicsit kiábrándító. Nagyon érdekel az Urbex és részt is vettem már több ilyesmi kalandban is. Célom volt abba a házba is bejutni, na de így, hogy nem teljesen lakatlan már nem is annyira kísérteties. Érdekel a belseje, de nem annyira mint eddig. Pedig még van is róla jópár rajzom, festményem de csak kívülről. Reméltem, hogy egyszer alkalmam lesz a belterét is megörökíteni valahogy. - Hajnali kettőig vagyunk nyitva, de ha végig fogyasztani fogsz, akkor miért is bánnám? Nem vagyunk jótékonysági szolgálat. Megesik néha, hogy adunk egy-két szelet sütit ingyen a rászorulóknak, de ennyi. Ha végig maradni akar apám nemezisének a fia, akkor jobban teszi, ha perkál. - Hm? Furcsa tekintet? Áh nem, nekem ilyen az arcom. Jobb nem jutott hirtelen az eszembe. Mit is mondhattam volna neki? Az igazat? Neeem, az lehetetlen. Még nem. Elővettem a következő édes élményét, majd felfirkantottam egy papírra a nevét és árát, hogy tudjam vezetni eddig, mi fogyott.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Vas. Ápr. 04, 2021 9:22 pm
Altair & Ronan
Azt hittem, hogy a “mi a ház ajánlata?” kérdésre egyből lecsap minden pincér és tulajdonos, s elkezdik lelkesen sorolni a drágábbnál drágább fogásokat, amiket az ilyen tudatlanokra, mint én magam is, könnyedén rásózhatnak. Én most vevő is lennék erre, de hát ez a lány egy eléggé egyszerű “minden”-nel adja a tudtomra, hogy itt most bizony jobb lesz, ha használom a szemem, ahelyett, hogy várnék egy remek ajánlatra. - Akkor kénytelen leszek mindenből rendelni egyet. - halk nevetésem mögött őszinteség cseng, hiszen már rég ejtettem meg az ebédet, s ha én egyszer beszabadulok édességek közé, onnan bizony lehetetlen kirobbantani. Ennek a helynek pedig nem csak a kínálata és az atmoszférája remek, de azt sem szabad elfelejtenem, hogy miért jöttem. Bár be kell valljam, ez a temérdek sütemény képes arra, hogy elvakítson. - Akkor úgy kérdem, hogy te személyesen mit ajánlanál nekem a második körre? - nem hagyom annyiban természetesen, valahogy el kell indulnia a kommunikációnak köztünk, ha ki akarom nyomozni, hogy ki lesz az a bizonyos Kulcs, akit ebben a bisztróban fogok meglelni. Így pedig összekötöm a kellemeset a hasznossal, s már érzem, ahogy megindul a nyáltermelésem, miközben azt az epres csodát lesem. - Egy szelet lesz kezdésnek, jó sok porcukorral. - mindenből egy kevés, így talán még esélyem is lesz végigkóstolni mindent, ez idő alatt pedig remélhetőleg nem kell magamba és a süteményekbe fordulnom, s akad olyan, aki szórakoztasson. Nem biztos, hogy épp ez a fura lány lesz a nyertes, de hát sosem lehet tudni. Egyelőre átböngészem az italkínálatot, s rábökök a mangós limonádéra, mely jó körítés lesz az epres szépség mellé. Ha kikapok mindent, nem tétovázok, egyből egy jókora darabot kanyarintok villám végére, mely nagyon hamar a gyomromban landol. - Ez igazán remek! Te készítetted? Vagy csak pincér vagy itt? - érdeklődöm két falat között, ám a harmadik előtt már a lánytól érkezik egy kérdés, melyről nem is igazán tudom eldönteni, hogy direkt erőlteti a kommunikációt a saját részéről, vagy valóban érdekli a válaszom. Én azért teszek egy próbát. - Reykjavík városából érkeztem. Elég sok munkám van a környéken, úgyhogy egy kis időre ideköltöztem. Nem tudom, mennyire ismered a várost, de a nyugati dokkok déli oldalán, a hármas úttal párhuzamban van egy eléggé öreg házikó pontosan a sarkon. Fából készült anno, van vagy négy szintes, viszont eléggé keskeny az egész. A festék már lepergett róla, s úgy fest kívülről, mint valami kísértetjárta hely. Nos, belülről is... Ott lakom jelenleg. - szavaim közé kisebb szüneteket ékelek, így hát mire befejezem a mondandómat, már a tányérom üresen is tátong. Határozottan pillantok a lány felé, egy szemöldökrándítással jelezve, hogy bizony rajta a sor, várom az ajánlatát. - Meddig vagytok nyitva amúgy? Nem szeretnék sietni, ezt az estét úgyis a pihenésnek szenteltem, szóval ha nem bánod, itt maradnék zárásig. - ha bánja, akkor is, de azért igyekszek úriember módjára viselkedni, de ami a szívemen, az a számon sokszor. Így most sem bírom megállni a következő kérdésem. - Miért néztél rám olyan furcsán, mikor beléptem? Ilyen szokatlan, hogy új arc jár erre? - mosolyommal igyekszek tompítani a kérdésem élét, mielőtt még túlságosan szigorúnak hangzik a mély hangommal, hiába nem szántam annak.
Tárgy: Re: Live without regrets - Altair × Ronan Szomb. Ápr. 03, 2021 8:32 pm
Ronan & Altair
Egészen addig észre sem vettem, hogy leszakadt az ég is, amíg nem került a Nordahl "fiú" be a kis bisztrómba. Nem volt sok ember bent a helységben, ő sem volt egyelőre túl hangos. Ha nem lett volna egy ekkora darab férfi, lehet sikerült volna elképzelnem, hogy nem a pultnál üldögél éppen. Azok alapján, ahogy apám utálja őket, még az is elképzelhető, hogy ő tehet az esőfelhőkről is. - A ház ajánlata? Nos igazából minden. Amit Mille Feuille készít az csak is csodálatos lehet. Igaz, hogy a kint lévő friss sütiket én készítettem, de az ő szigorú utasításai alapján. Személy szerint mindent szeretek, amiben nincs mazsola, szóval velem mellé lőtt ha tényleg az ajánlás érdekli. A finom morajlást megzavaró korgás, ami felőle jött, nem kerülte el a figyelmem és amit mondott is hihető volt. Elvégre nagyon jól tudom, hogy valami kalandorféle a hapsi. - Az epres-krémeshez? Remek választás. - Már igyekeztem is a leveles tésztacsoda irányába, hogy ki tudjak venni egy, vagy két szeletet. - Egy szelet lesz? Kérsz a tetejére porcukrot? Amíg kivettem óvatosan és előkészítettem hozzá az evőeszközt, az italajánlaton gondolkoztam. Nem szeretek hozzá kávét inni, az túl keserűnek tűnik tőle, a cola és gyümölcslevek pedig már szinte cukorsokkot andak. - Van isteni házi limonádénk, többféle ízben. Kitettem elé az itallapot, hogy válogasson, a sütit elétettem és elirányítottam egy vendéget a mosdó irányába. Szeretem ha van mivel elfoglalnom magam, ha van pörgés és nem kell sokat a sajár gondolataimmal tölteni. - Szóval új vagy errefelé? Honnan érkeztél? Ha valóban nem érkezett semmilyen ártószándékkal, például, hogy rámhozza a tíz csapást, akkor az igazat fogja mondani. Nem mintha olyan sokat tudnék róla persze.