"Nem halott az, mi fekszik örökkön,
A halál sem ér át végtelen időkön."
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Szomb. Márc. 13, 2021 5:10 pm
Aileen & Ronan
"Left behind the city gates, I went up to icy heights, Stroms, thunder´s whips Wanted me to go back to the ground."
Hiába futnak össze a szálaim Ausztrália hatalmas vidékein, a sors olykor közbeszól, én pedig úgy engedelmesek neki, mint egy megszállott, egy fanatikus, ki nem ismeri azt a szót, hogy “lehetetlen”, ha egy csillogó cél lebeg a szemei előtt. Két hete érkezhettem csupán e vidékre, de kénytelen vagyok máris tenni egy egészen apró kitérőt. Spanyolországba... A gépem a reggeli órákban érkezik meg Madrid ébredező városába, ahova már akkor elküldtem a legtökéletesebb közlekedőeszközt a világon, mikor még a repülőre sem volt meg a jegyem. Jobb szeretem a saját kezemben tartani a dolgokat, s egy motor bizony hatalmas szabadságot ad, különösen akkor, ha minden egyes kis részébe mély bizalmat fektetek. Sosem hagyott még cserben, s ezután sem fog, ebben pedig teljesen biztos vagyok, mikor már az autópályát szelem át Zaragoza felé. S hogy mire ez a nagy sietség? A spanyol polgárháború ideje alatt néhol felütötte a fejét az okkultizmus, s szentül hitték, hogy e tudomány segítségével növelni tudják az esélyeiket. Ez idő tájt felreppentek hírek egy különleges fegyverről, melynek nem csupán szerkezeti összetétele volt egyedi, de olyan hiedelemvilágot kreáltak köré, mely már szinte isteni szerszámként utalt rá. Ezt a fegyvert azonban a polgárháború idején elnyelte a föld. Soha, senki sem találta még azóta, most azonban olyan titkos írások kerültek napvilágra egy ásatás során, melyek leszűkítették az egyik okkultista társaság tevékenységét egy bizonyos helyre. Belchite elhagyatott romvárosára, mely azóta lepusztultan és magányosan áll, hogy a seregek kivonultak onnan. Minek vesztegetném hát az időt? Én akarok lenni a legelső, aki ráteszi a kezét arra a titkos kis fegyverre. Ebbe azonban a következő nap fogok csupán belevágni, ugyanis a három órás út után még bőven akad elintéznivalóm Zaragozában. Fel kell szednem pár iratot, térképet, el kell mennem ehhez a professzorhoz, meg kell látogatnom azt a történészt... Egyszóval, nagyon sok előkészületből áll ez a nap, én pedig ahelyett, hogy az estémet inkább azzal tölteném, hogy fejben rákészülök a romvárosra, s lecsitítom az elmém, mit csinálok? Hát persze, hogy részt veszek egy illegális motorversenyen! Az én drágaságomat olykor meg kell pörgetni rendesen, hiszen szüksége van az adrenalinra, no meg nekem is! A verseny kezdete előtt fél órával gurulok be a meseszép, ébenszín Triumph motoromat meglovagolva, s szinte érzem magam alatt ennek a csodának az izgalmát, mintha csak tudná előre, hogy ma bizony nagy megmérettetésben lesz része. Vagy egész egyszerűen az én lábaim remegnek az izgalomtól? Meglehet! Zaragoza városának egy kissé lepukkantam negyedében van a gyülekező, ahol nincs túl nagy rendőri jelenlét. Amíg várunk a többi versenyzőre, én félrevonulok az egyik bedeszkázott ajtajú épület elé, ott kitámasztom a motorom, én pedig a falnak dőlve böngészem a sereget, hiszen tudom jól, hogy ismerős arcokat is fel fogok itt fedezni. Akiket a porba tiporhatok majd a győzelmemmel!
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Szomb. Márc. 13, 2021 8:41 pm
Ronan & Aileen
"Direction is so much more important than speed. Many are going nowhere fast."
Az ASIS kötelékein belül nincs olyan, hogy unalmas, eseménytelen szabadnapok. Mi sem bizonyítja jobban, mint a mostani utazásom Spanyolországba? Az elképesztően idegesítő, de mégis valamilyen szinten zseni Dalila Ranieri végre kikerült a láthatárról, azzal, hogy elutazott Kínába és jelenleg más figyeli meg. Nem fogok hazudni, valahol mélyen legbelül vágytam a kikapcsolódásra, hogy Jane kunizommal kimehessünk a tengerpartra, meglovagolni egy-két nagyobb hullámot. Már nagyon rég nem éreztem homokot a talpam alatt, vagy a sós víz hatását a bőrömön. Nagyon jót tesz a sós víz az egészségek és a lelkemnek is. A nagy úr, Karman Strauss az ASIS fejese ezt készen állt keresztül húzni, mint általában minden számításomat, ha pihenésről volt szó. Új vagyok még és zsenge a többiekhez képest, így nekem szabadidőmben is mindig gyakorolni kell. Ezért is lepett meg, hogy bevont egy újabb akcióba. Már egy ideje megfigyelés alatt áll Ronan Nordahl, egy ereklye vadász aki elkezdett olyan műkincseket is elrabolni, ami nagyon fontos és kedves, nagyon sok fontos ember számára. Nem ez a fő profilunk, de mit tehetnénk? Horvátországban egy ausztrál férfit öltek meg pont azzal a szoborral, amit ez a Ronan elrabolt. Most pedig minden nyoma a férfinek Spanyolországba vezet. Kit küldenek ? Hát engem! Aileen Nora Ashburn ügynököt még nem ismerik, így azonosítani sem tudják. Meg ki gondolná rólam, hogy nálam kétszer nagyobb férfiakat is a földbe tudok döngölni? Az embereink rendesen utána jártak ennek az ...alaknak. Rengeteg motoros gyorsulásin megjelenik, ez pedig számomra remek alkalom. Nem csak, hogy "becserkésszem", de azért is, hogy én magam adjak az élvezetnek, amit egy gyorsulási motor nyújthat nekem. Nem éppen a kis drágám, ami otthon vár, hanem egy új, ami ugyanaz a típus, BMW S1000RR. Lehetetlen lesz, hogy ne keltsem fel vele Mr Nordahl figyelmét, hiszen remek kis járgány. Ha pedig nem kelti, akkor nincs jó ízlése, a gépsárkány egy igazi Mona Lisa a motorok között. A hotelben, ahol megszálltam, mint a fél latina Audrey Morelos, át is öltöztem és mire beköszöntött az este, már az utcában lévő kis bárban múlattam az időt, mintha már ezer éve ott éltem volna. Az italomat fogyasztottam és akkor gurult be a célpont. Egyelőre még azt a képet akartam beadni neki, mintha nem versenyző lennék, csak egy az ottani luvnyák közül, akiket nagyon érdekelnek a motorkaérpárral rendelkező férfiak. Szerintem ez marad a fő profilom, mivel Hadessaként is erre az oldalra erősítek rá. Miután elfogyasztottam, felkaptam két pohár sört, egy simát és egy meggyeset és úgy indultam meg felé. - No lám, csak nem egy új arc a tömegben?
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Vas. Márc. 14, 2021 8:32 pm
Aileen & Ronan
"Left behind the city gates, I went up to icy heights, Stroms, thunder´s whips Wanted me to go back to the ground."
Egyáltalán nem az számít, hogy az én motorom kereke hajtson át először a célon, s megfürödjek azok örömujjongásában, akik egy kicsit sem ismernek. Itt maga az izgalom, az adrenalin az az érték, amit én magamba akarok szívni minden ilyen nem épp legális keretek közt megrendezett versenyen. Az eszméletlen gyorsulás, mely párosul a tilosban járással és magával a verseny izgalmával, ahogy filmbeillő módon szeljük át a szűk utcákat, ahogy a nedves köveken kifarolnak a kerekek... Ezt az érzést nem lehet máshoz hasonlít. Nem mondanám, hogy jobb, mint a szex, de azért ott van körülötte rendesen! Így szokott ez menni, ha épp egy műkincs lebeg a céljaim közt. Miközben próbálom megszerezni, igyekszek élni az életem egyedül, amibe már nem férne bele senki. Egykor még naiv voltam. Ám mára már felnyíltak a szemeim, s tisztán látom az embereket. Most például azt a nőt, aki felém araszol két méretes pohárral a kezében, melyeknek tartalma édesen gyöngyözik, mikor megvilágítja az utcai lámpa fénye. Szavaiból ítélve ellenben velem, ő nem éppen “új arc”, de az öltözködéséből ítélve nem is egy olyan versenyző, aki a lába közé kapna egy motort, s képes lenne meglovagolni azt. Első benyomásra hát egy olyan nőcskének tűnik ő is, akit dísznek raknak ide, hogy javítsa a közhangulatot a megjelenésével. Hogy őszinte legyek, engem nem különösebben érdekelnek ezek a kirakatbabák, s az esetek többségében a verseny után le is szoktam lépni. Ahogy ma is ezt fogom tenni. - Nem teljesen új. - pontosítok. - Két éve egyszer már jártam itt. Bár az újaknak új lehetek. - mosolyom szélesen szeli át arcom, utalva a nő kilétére, kinek ismerős vonásait egyelőre még homály fedi számomra. Az agyam már hevesen pörög, hiszen tudom, hogy valahol ott van az emlékeim közt, de egyelőre még nem tudok a millió arc közül hozzátársítani egy történetet. Még. Tekintetem közben a kezeire vándorol, s jádekék szemeim igen hamar megcsillannak az éjszakai fényekben. - Feltételezem, nem sétáltatni akarod azokat a söröket, úgyhogy ha épp azért keringsz itt, hogy partnert találj az ivászatra, akkor ne is keress tovább. - szakállam alól egy nevetés tör ki, s ha tényleg nem egymaga akarja meginni a sört, akkor én szívesen elveszem tőle azt, amelyik nincs szennyezve semmiféle émelyítő ízzel. Az én gyomromnak meg sem kottyan egy verseny előtt pár korsó, bár minden bizonnyal azért, mert eléggé hozzá van szokva a szervezetem. Remek hangulatfokozó elem ugyanakkor, s még az embereket is összehozza. - Valamelyik versenyzővel érkeztél? Vagy csak egy kíváncsi turista volnál? - biccentek célzóan a hotel felé, ahonnan kisétált nem is olyan rég. Nincs ellenemre a csevegés a verseny előtt, hiszen sosem görcsölök rá annyira, hogy még szólni sem tudjak senkihez, vagy hogy az idegrendszerem pattanásig feszüljön. Ilyen az, amikor nem maga a verseny a lényeg, hanem az élmény.
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Szer. Márc. 17, 2021 5:02 am
Ronan & Aileen
Egy nőnek mindigbaz lesz az egyik legfőbb fegyvere, ha alábecsülik. Nos, bizonyos helyzetekben...Nem vagyok valami magas, bem rendelkezek olyan izomzattal, ami egy férfiéval vetekedne, de mégis hordozok magammal bizonyos meglepetéseket. Az előny pedig mindig annál van, aki elő tud rukkolni valami olyasmivel, amire nem számítanak. Ronan Nordahl tekintete is pont hasonlót sugall a számomra. Nagyon helyes, gondolja csak azt, hogy valami olyasmit keresek itt, mint sok másik nő. Tisztelet a kivételnek. Amikor viszont majd legyorsulom róla a szakállát, majd nézhet. Őszintén, nagyon várom már a pillanatot. - Akkor viszont pont akkor voltál itt, amikor egyéb elfoglaltságom akadt. Különben emlékeznék egy ilyen termetes fickóra. Sokkal nagyibb mint én, sokkalta nagyobb mint a jelenlévők zöme, ami eszembe juttatta a súlyos sörös kórsókat és azt ami bennük habzó italokat. Nem vagyok kimondottan sörös alkat, sokkal többre tartok egy fűszeresebb vörösbort, de ennek is meg kell tennie egy ilyen eseményen. Ráadásul az áldozatnak is feltűnt, hála az égnek, hogy nem én akarom mind elfogyasztani. A szóhasználatán viszont fel kellett vonnom az egyik szemöldököm. Kissé visszautasító, ami azt jelenti, hogy nem találnék nála be egy egyszerű, buborékfejű nő álcájával. - Az, hogy keringek egy eléggé erős túlzás. Én kimondottan hozzád indultam. Még tartott a mosolyom, mikor belekóstoltam a saját italomba. Nem vagyok a keserűség híve, ez az egyetlen féle sör, amit meg is iszok. Geoff annak idején rengeteg sört tudott vedelni, de nem bántam, mert akkor levalább kedves tudott lenni az emberekkel. De most ne is azon az őstulok, idiótán gondolkozzunk. Ki kellene dolgozni egy tervet, amivel kiugraszthatom a nyulat a bokorból. - Egyik sem talált. Minden nyáron ideutazok, mivel anya idevalósi. Most éppen lakásfelújítanak és nem tudok náluk megszállni. Évente van itt ilyen verseny és majdnem minden évben itt is vagyok. Igen, eddig remekül tartom az álcámat, ahigy Ronan is, vagy mégsem? Lássuk. - Na és te? Csak a gyorsulás öröméért jöttél idáig? A nyeremény lehet, hogy nem is lesz annyi, mint amibe az ideutazásod került. Az ilyen versenyeken legtöbbször azt a pénzt nyerik meg a versenyzők, ami befolyik a belépő árából. Mínusz valamennyi, amit megtartanak a szervezők. - Audrey Morelos. - A jobb kezemet nyújtottam felé, kínosan ügyelve a megfelelő tartásra. Ha a kézfejemet fordítanám felülre, azt várnám, hogy kezetcsókolnak, ha laza akkor sznobnak néznek, ha pedig a tenyerem, akkor azt várom, hogy én csókolhassak kezet. - Na és ti? Szemeim egy pillanatra lefelé kúsztak, hogy a tekintetem megakadjon a kis gépsárkányon amivel megjelent.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Csüt. Márc. 18, 2021 1:11 am
Aileen & Ronan
A különböző motorok zúgásának hangja őszinte örömmel tölt el, s idegen füleknek ez mind talán csak zaj, de én a legapróbb berregésből is kihallom, hogy milyen szépségből szól fel. Innen is tudom, hogy igazán változatos a felhozatal, s ha lecsengett a verseny, akkor az is megeshet, hogy szemügyre vennék pár mesés kétkerekűt alaposabban. Egyelőre azonban a lány hangja megtöri a búgást, s a figyelmem teljesen magára vonja. - Ezek szerint gyakori vendég vagy a versenyeken? - s ahogy ezt kimondom, egyből agyam egy rekesze bezáródik. Biztosan nem egy régebbi motorversenyről ismerős az arca, hiszen az egész megjelenése és kisugárzása kicsit sem passzol nekem ezekhez a járgányokhoz. Máshol kell kutatnom. A jéghideg sörnek közben még serkentő hatása is van, kis híján felnyögök, mikor jó pár korty lezúdul a torkomon. - Mivel érdemeltem ki ezt a sört? Aki meghív másokat, az általában én szoktam lenni. - szakállam mélyén ülő nevetésem elnyomja a hangzavar, így talán annyira nem is lehet kiérezni belőle az enyhe elutasítást. Természetesen egyáltalán nincs bajom a beszélgetéssel és az ismerkedéssel, sőt, nagyon is szeretek új arcokat megismerni, de ha véletlenül meredekebb vizek felé kezdenénk evezni, abban az esetben esélyesen megtörténne részemről egy hátra arc, hiszen nem azért jöttem ide, hogy már megint ágyba vigyek egy ismeretlen nőt. Egyelőre ez a gondolat még egyetlen másodpercet sem vesz el a gondolataimból, hiszen olyan ostobán naiv sem vagyok, hogy azt képzeljem, hogy minden nő engem akar a lábai közé. - Ha egyik sem, akkor talán versenyző lennél te is? - ajkaim megdöbbenve görbülnek lefelé bólogatás közben. Meg kell hagyni, ezt a lányt kicsit sem tudnám elképzelni a nyeregben egyedül. Úgy igen, hogy valaki más mögött ül, hiszen ilyen versenyek is szoktak lenni, mikor párosával lovagolják meg a motorokat. Ez a mai azonban nem ilyen. - Miért, szerinted honnan jöttem “idáig”, hogy olyan drága lehetett az utam? - kérdésem kissé cinkossá válik, s talán még szemeim is akaratlanul összébb húzódnak, ahogy figyelem a másikat. Vagy ennyire nyilvánvaló lenne, hogy kicsit sem vagyok helyi? Pedig ha tudná, hogy spanyolul is folyékonyan beszélek... - Ronan Nordahl. - a kezét megragadom, bár nem úgy, hogy összetörjem, de nem is úgy, hogy lazán tartsam. - Ez a gyönyörűség pedig egy Triumph Tiger 900-as, ami a maga nemében újnak számít, de az alap az régi. Igyekszek mindig frissen tartani, s az új szériákhoz hozzászereltetni. - simítok végig ülésén, s ha nem nézne mindenki idiótának, akkor odatartanám hozzá a poharat, hogy igyon ő is egy korty sört... Na de hát az ilyen agymenéseimet inkább megtartom a négy fal közé. - Te mivel érkeztél? Sok embert ismersz itt? - kérdezek vissza, s meglátom, hogy a nép szép lassan kezd szállingózni a rajt felé. Azért én még szánok egy kis időt arra, hogy ne húzóra tüntessem el azt ajándék, igazán remek seritalt, s ne is tűnjek olyan tiszteletlennek, hogy ilyen hamar lelépek a lány elől.
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Szer. Márc. 24, 2021 2:41 pm
Ronan & Aileen
- Mondhatjuk, hogy elég gyakori, amennyiben van rá éppen időm és megtehetem. Ez az én kis titkom marad természetesen. Nem festene túl jól az aktámban, mint ügynök, hogy illegális gyorsulási versenyekre járok. Dehát ez van, ha valaki szereti a sebességet, de a környező utak rabságba ejtik. Legalábbis nem sok helyen lehet igazán kipróbálni, hogy mire képesek alattunk a műremekek. Hála az égnek a sima, egyszerű sört vette el tőlem a férfi, lehet a meggyesért össze kellett volna vele verekednem és sajnos nem kis erőfölénnyel indulna. - Ugyan miért hoztam volna? Unatkoztam és kellett valami indok, hogy közelebb kerülhessek egy igazán lehengerlő félistenhez. - Fejemmel a mocija felé böktem, ezzel jelezve neki, hogy a Triumphra gondoltam, amin érkezett. - Úgy értem, nem semmi paripa. Annak idején én is szemeztem vele, de lebeszéltem magam és úgy döntöttem a BMW mellett, ami egy igazi német, műremek és remekül passzol az olyan, "törékeny hölgyekhez" mint én, ahogy az eladó is mondta. Be kell látnom, hogy igaza van, B-vel tökéletes összangban vagyunk. Ennél jobb indok pedig egy motor rajongónak nem is kell, hogy megközelítsék. Mindenki nagyon büszke a magáéra, biztosan Nordahl is az. Gondolatban meg is veregettem a vállam, hogy már ilyen jól megy, szemrebbenés nélkül kitalálni valami hihetőt. A szemem sem rebbent közben, hanem egy érdeklődő szemöldök emelést kapott cserébe. - Az egyelőre legyen meglepetés. Lehet csak tettem valamit az italodba, hogy gond nélkül el tudjam lopni a gépsárkányod, amíg alszol. Egy mosollyal emeltem a poharam az ajkaimhoz és úgy ittam bele, hogy egy pillanatra sem vettem le a tekintetem Ronanről. Mindig azokról derül ki az életben és a filmekben is, hogy a legnagyobb mocsok, akiből nem néznéd ki. Az előttem tornyosuló fiatalember is kellemes mosollyal rendelkezik és néhány ember szerint, aki ismeri, Ronan egy igazán kellemes, könnyed alak. Mégis azért vagyok itt, mert agyonütöttek valakit egy olyan szoborral, amit ő lopott el. A műkincs tolvajlás pedig egy teljesen más tészta mint a gyilkosság. Pláne ha olyan fontos emberről van szó, mint az ausszi szenátor jelölt. - Hát nyilván nem vagy egy tipikus, sötét, latin macsó. Vagy valahonnan nagyon északról, vagy ausztráliából származhatsz. Ráadásul, minden gond nélkül eltársalogsz velem. Szóval, sokat utazhatsz. Illetve nagyjából mindent tudunk róla már onnantól kezdve, hogy megszületett, de ezt sem mondhatom meg neki, természetesen. Ettől függetlenül le sem tagadhatná az északi gyökereit, ha nem tudnék róla semmit se, akkor is ezekben gondolkoznék. Talán még amerikai, de nikik van egy olyan túlzó kisugárzásuk, amit nem szoktam szeretni. Mintha már attól a világ hősei lennének, hogy odaszülettek, ahová. Na de vissza a célszemélyhez. - Üdv nektek Ronan és Triumph, majd szurkolok nektek, hogy másodikak lehessetek. Próbáltam egy Janehez hasonló ártatlan, kedves mosolyt az arcomra varázsolni. Természetesen én szeretnék majd nyerni, ha már itt vagyok, legalábbis biztosan nem adom majd fel harc élkül az első helyet. Bár ezzel a Triumphal, Nordahl nem könnyíti majd meg a dolgomat. - Repülővel, majd taxival érkeztem ééés ismerek pár helybelit, de nem annyira szoktam erre a környékre járni. Jöttem meglátogatni mamasítát és felújítanak, szóval itt kell megszállnom s ha már itt vagyok, ki kellett használnom ezt a lehetőséget.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Pént. Márc. 26, 2021 9:01 pm
Aileen & Ronan
Akadnak olyan dolgok az életben, melyek kifejezetten taszítanak. Ilyen például az, ha egy nő túlságosan konkrétan nyomul, ezáltal elveszi a férfinek azt a remek kezdeményező szerepét, mellyel lehengerelhet egy nőt. Ezek a taszító tényezők tudom jól, hogy a feleségem maradékából táplálkoznak, melyek egy hatalmas gáttá nőttek bennem az évek során. Nem véletlenül van bennem egy furcsa kontraszt, hiszen amilyen pozitív vagyok, annyira elutasító is tudok lenni, különösen, ha nem jó pillanatban kapnak el. Márpedig most a pillanatban minden létezik számomra, kivéve az, hogy egy nővel enyelegjek. Ezért is kúszik vissza alapállásba a mosolyom egyetlen pillanat alatt, mikor a másik kiejti ajkain a “lehengerlő félisten” jelzőt. Nos, pont ez az, amire nekem nincs jelenleg szükségem, úgyhogy... Kénytelen vagyok őszintén, jólesően elnevetni magam. Ugyanis nem rám gondolt ez a lány, hanem bizony az én gyönyörűmre. Így már mindjárt más! A mosoly szinte egyből visszaugrik a szőkés szakállamba, s jólesően megpaskolom a Triumph hátsóját. - Ez a lehető legjobb indok! - felelem lelkesen, majd ellépek a motortól, s a sörrel a kezemben elkezdek sétálni körülötte, hogy adjak némi szakmai ismertetőt. - A látszat ellenére igazán régi darab, csak gyakran csinosítgatom, így sosem veszti el a régi báját. - a kör végén visszatérek helyemre, s újra felveszem a falnak támaszkodós pózt. Ezeket az információkat akár ezerszer is el tudnám mondani ugyanolyan beleéléssel. - Megmondom őszintén, első pillantásra nem olyan nőnek tűntél, aki kedvelné a sebességet. Vagy talán csak maguk a járgányok érdekelnek, a megülésük nem igazán? - kérdem szórakozottan egy bőséges korty után. Így, hogy tisztáztam magamban ezt a remek kis félreértést, már sokkal készségesebben kommunikálok vele. - Háhá! - széles vigyorral lengetem meg ujjam a levegőben, mégis valahogy... Fura ez a mosoly, mintha szemeim enyhe fenyegetéssel csillannának meg. - Szerelemben és háborúban nincsenek szabályok... - ezzel pedig azt hiszem, tökéletesen a tudtára adtam, hogy ha akár egyetlen karcolás esik az én berregő csodámon, akkor egyből feloldom azt az elvem, hogy nem ütök meg nőt. Úgyhogy elengedem ezt a viccelődést inkább a fülem mellett, mielőtt még véresen komolyan venném, s ez kihatna a versenyszellememre. - Micsoda következtetés! - bólintok bele elismerően a sörös pohárba, melynek ekkor iszom ki teljesen a tartalmát. Az alján levő apró habréteg nyelvemre csúszik, melyről szakállamra is hullik egy kevés, amit jó viking módjára csuklómba törlök. - A mesés Izlandról származom, szóval igen, a messzi északról jöttem. Viszont... Ausztrália? Ott nem a sötétebb bőr a divat? - ironikus túlzást viszek az utolsó szóba, de hát nem is értem, hogy hozta szóba Ausztráliát, ahonnan épp érkeztem. Azért nem túl gyakori azon a vidéken az olyan kaliberű alak, mint én vagyok. - És igen, valóban sokat utazom, ezalatt pedig ha akarja az ember, ha nem, elég sok ismeretség kötődik. Én pedig alapból nem vagyok egy magába zárkózó egyén, sőt, eléggé szeretek beszélgetni, szóval jól vonta le a következtetést a nyomozó asszonyság. - csipkelődő mosollyal tolom el magam a faltól, s megindulok a bár felé, lehetőleg a lány társaságában, hogy visszaszolgáltassam oda a poharat. A Triumph addig hűségesen megvár, úgysem tudják elindítani kulcs nélkül, mely nélkül még a kerekek sem mozdulnak. - Ha hiszed, ha nem, nekem a második hely is tökéletes lenne. Sőt, az is, ha a dobogóra sem kerülnék fel. Nem ez a lényeg. - s ezt mind őszintén, hatalmas nyugodtsággal mondom. Az én adrenalin szintemet nem a versenyszellem élteti. - Ezért lesz annyira alázó a győzelmem mindenkinek, mert még meg sem kell erőltetnem magam azért, hogy első legyek. - kekeckedő vigyor kúszik fel rám, azért az ilyen elszólások elengedhetetlen egy verseny előtt. A bárban én nem szándékozok időzni, s amint tehetem, visszamegyek a motor társaságába, most már lehetőleg ezzel a lánnyal, ha már ilyen nagy érdeklődést mutatott az én gyönyörűm iránt. - Szóval kihasználod a lehetőséget... Milyet is? - kérdem kíváncsian, hiszen még mindig nem adott pontos információt az itt létéről, ez azonban egy kicsit tolódik is, hiszen felszólal egy hangos síp, mire mindenki a rajthoz kezd gyülekezni. - Örültem a szerencsének, de most mennem kell porba tiporni mindenkit. - két ujjam halántékomhoz emelem, úgy intek a lány felé, aztán gyors tempóban már gurulok is a rajthoz, valahova közép tájra. Nem találomra, hiszen nem mindegy, melyik helyre fizettünk be. Én a középmezőnyt választottam, onnan lehet a legjobban kirobbanni. S innentől már minden pillanattal egyre jobban nő bennem az adrenalin, s heves szívdobogással várom, hogy végre felszólaljon az indító kürt.
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Pént. Ápr. 02, 2021 10:19 pm
Ronan & Aileen
Nem is tudom, hogy melyik a kedvenc részem az új emberek megismerésének pillanataiban. Talán az, amikor még nem ismer és igazából bármit mondhastz nekik és utána figyeled a mimikáikat, ahogy próbálják eldönteni, hogy viccelsz-e. Ronan arcán is hasonló változásokat figyelek meg annak a hatására, hogy közelebbről megismerném a mociját. Elégedettséggel töltött el, hogy végül azért csak ismét mosoly díszelgett azon az arcon. Még akkor is, ha nem igazán zavart, ha utálnak de mégiscsak könnyebb úgy dolgozni, ha megkedvelteted magad valamennyire. - Fejlesszük és javítsuk, ha már szükséges, ahelyett, hogy kidobnánk és újat szerzünk helyette. Sokan tanulhatnának tőled hozzáállást. Ahogy körbesétálja a kétkerekűt, én igyekeztem minél jobban felmérni az..."ellenfelet". Ronan igazán kényelmesen és otthonosan mozog körülötte, réges rég óta nyomathatják együtt. Lehet, régebb óta mint, ahogy én megszereztem a kis BMW-met. Egy összeszokott csapat ellen pedig nem könnyű felvenni a versenyt. Ismerheti Nordahl a kicsikét már nagyon rég óta és pontosan tudhatja, mikor és mit lehet kihozni belőle. - Nos, könyvet a borító alapján? Nagyon sokszor származhat abból előnye egy nőnek, ha ...nem néznek ki belőle valamit. Egyelőre viszont legyen az én titkom, hogy a gyorsaság vagy a motorok megülése vonz a leginkább. Az ajkaimon csalfa mosoly terül el, amit már olyan szinten megszoktam, hogy szinte védjegyemmé vált Hadessaként. Kicsit tartottam tőle, hogy nehéz lesz majd elkülönítenem Audrey és Hadessa álcáját, de igyekeznem kell, hogy olyan jól tartsam magam, mint eddig. - Főleg a szerelemben, én pedig nagyon tudom szeretni a stílusos kis járgányokat. - Teszem hozzá, bár nem igazán tudok az állításaommal egyet érteni. A valóságban én, mint Aileen rengeteg elvvel rendelkezek és határokkal, amiket nem lépnék át semmi pénzért. De most nem Aileen Nora Ashburn vagyok, ügyészek lánya és ASIS kém. Most Audrey Morelos vagyok a félig spanyol hölgyemény, aki illegális motorversenyekkel próbálja magát kiélni, ha már az élete mint irodista teljesen unalmas és hétköznapi. - Izland? Csodálatos hely, egyszer volt szerencsém az apámmal eljutni oda. Hát őszintén szólva irigyellek. Sajnos nem tudtam sokáig élvezni a táj szépségeit, mert hamar megfáztam és végig a szobában kellett maradnom. Szegény Jane annyira aggódott, hogy sokszor ki sem ment nélkülem játszani. Azok a régi szép idők, amikor még az Ashburn és a Doe család együtt mentünk nyaralni már olyan messzinek látszanak. Mintha egy egész élet telt volna el azóta. - Hm? Neeeem. Rengeteg híresség van, akik teljesen világos árnyalatokkal rendelkeznek. Például Cariba Heine vagy Claire Holt? Bár valószínűleg te nem ismersz ilyen színészeket, a H2O nem éppen férfiaknak készült sorozat volt. Hangosan nevettem fel, én sem magamtól néztem, de Jane el volt ragadtatva a meséket is megszégyenítő sorozattal. Egy vízcsepp és hableánnyá változol. Tudom, hogy titokban Jane is alig várta, hogy elkapja egy olyan holdfényes pezsgőfürdő és maga is sellő legyen. - Mostantól akár nevezhetsz úgy is mint Morelos ügynök. Igazán tetszik a csengése, lehet, szakmát kéne váltanom. Ha el akarsz rejtőzni, gyakran az a legjobb megoldás, ha egyáltalán el sem rejtőzöl. Az emberek nagyjából bármit kinézének belőlem, csak azt nem, ami valójában vagyok és egy így van rendjén. A korsóval a kezemben egészen elégedetten indultam vissza a helyre, ahonnan hoztam az italokat. Itt a legtöbben nem foglalkozának ilyesmivel, csak letennék ott ahol a legközelebb van, vagy egyenesen a földhöz csapnák. Szeretem a rendezettséget és ez valamilyen szinten erre utal, na meg arra, hogy szorult belé némi tisztesség. Még így sem zárható ki, hogy hirtelen felindulásból megölte Borges szenátorjelöltet. Na de a hirtelen felindulás megint csak más mint levágni a fülét és elküldeni a családjának. Az egész még nagyon homályos... Na de, pont ezért vagyunk itt! Meg persze a verseny miatt is. Az első igazán tetszetős kijelentése, hogy a versenyben nem maga az első hely érdekli, hiszen milyen igaz. Ha nem élvezed, nincs is értelme az egésznek. - Nos, azt majd még meglátjuk Miszter. Egy utolsó pillantást vetettem a gépsárkányra, amikor felszólalt a jel, hogy ideje készülni. Sok sikert kívántam a szőkeségnek és én magam is a magányos kis hópihe felé lépdeltem. Felhúztam oldalt a ruhámnak cipzárját, felfedve az alatta rejtőző rövidnadrágot. Kicseréltem a cipőmet egy lapostalpúra és rajtvonalhoz gurultam. Adok a biztonságomra, a fehér bukósisakkal. Nem hiányzik, hogy valami komolyabb bajom essen. Nem a saját tehetségemben nem bízok, hanem másokéban. Szándékosan nem Ronan mellé álltam, hanem valamivel arrébb tőle és a fekete, matt szépségtől. Itt az idő, hogy az itteniek is nyeljék a port és kiderüljön, hogy melyikünk járgánya a hatásosabb. Szólt a jelzés és mindent beleadva haladtam is a cél felé.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Vas. Ápr. 04, 2021 8:37 pm
Aileen & Ronan
Egyrészt igazat adok ennek a kíváncsi lánykának, hiszen a hozzáállásom bizonyos dolgokhoz valóban páratlan, ám a Holdnak is van egy sötét oldala, mint mindennek a világban, ezt az árnyékot pedig halványan kifejezi az a különös mosoly, mely egy sóhaj kíséretében veszik el a sűrű szakállam mélyén. - Én inkább úgy fogalmaznék, hogy bizonyos tárgyakat sokkal jobban felértékelek itt magamban. - mutatok a mellkasom bal oldalára. - Biztosan fűzött már érzelem téged is tárgyakhoz. Hát, engem is biza’. - ez még nem is hangzik rosszul, főleg nem azzal a fénylő aurával, ami belőlem árad. Az már más kérdés, hogy a rajongásom olykor átléphet bizonyos határokat, amikor már megszállottsággá alakul az imádatom, s az bizony teljesen elvakít. A csillogás, a kincsek... Hogy lehetne ezeknek a szépségeknek ellenállni? - Pedig az elején még nem tűntél ennyire titokzatosnak. Élvezed, igaz? - csalfa mosolyára cinkosan görbül felfelé a sajátom, s bárhogy erőltetem magam, ezt a lányt egyszerűen képtelen vagyok elképzelni vezetés közben. Számomra túlságosan törékenynek tűnik ahhoz, hogy meglovagoljon egy meseszép bikát egyedül. Ezért is kelti fel érdeklődésem ez a nagy titokzatosság, de talán még hoz az este meglepetéseket. Vagy épp ellenkezőleg, úgy fogok meghalni, hogy ezt sosem tudom meg. Talán túlélem valahogy... - Izland valóban gyönyörű hely, de ez csak egyetlen gyöngyszeme a világnak. No meg aztán, én már megszoktam, s amit sokszor lát az ember, annak az értéke is veszít egy kicsit. Például, ha csak a kedvenc ételed ennéd éjjel és nappal, megeshet, hogy jelentősen lecsökkenne annak élvezeti értéke. - igen, még egy ilyen egyszerű dolgot is képes vagyok darabokra szedni. - És te, Audrey, milyen vidékről repültél idáig? - kérdezek vissza, elvégre még akad pár semmittevős percünk a verseny előtt, amit én ki is használok a beszélgetésre. Szinte minden helyen képes vagyok bárkivel szóba elegyedni, s ez láthatóan most sincs másképp. - Nem igazán szoktam sorozatokat nézni, szóval... - az ilyenek számomra nem mérvadóak, bármennyire is meglepő. Ha épp pihenésre vágyom, akkor nem sorozatot kapcsolok be, vagy a telefonomat nyomkodom, hanem elkezdek bújni egy könyvet. Nem is emlékszek, mikor néztem utoljára bármit is. A közösségi hálón is csak azért vagyok fent, hogy könnyebben elérjenek az emberek. Manapság egyre inkább kimegy a divatból a normális telefonálás, helyette könnyebb elküldeni egy üzenetet... Nagy bánatomra. - Morelos ügynök! - ejtem ki magam is a valóban remek csengésű nevet, aztán... Hirtelen kattan valami az agyamban. Olyan erősen, hogy szinte még egy kicsiny ér is dagadni kezd valahol a koponyám mélyén a felismeréstől, ami inkább arra kellene, hogy ösztönözzön, hogy most azonnal takarodjak innen, mégis az én mosolyom egyre inkább szélesedik. Ennyire nem lehet kicsi a világ! Ez a nő, Aileen Ashburn ügynök, akit nem ismerek egyáltalán személyesen, csak képekről. Ő annak a bizonyos Jane Doe nevű lánykának az unokatestvére, akivel még Svédországban találkoztam pár éve, s akivel eltöltöttünk egy remek kis estét. Amilyen félénknek tűnt eleinte, utána úgy megeredt a nyelve, hogy szinte versengtünk azért, hogy ki beszéljen épp! Még azt is megígértem neki részegen, hogy a húgommá fogadom, ő pedig a bátyjává fogadott. Aileen arca pedig végig ott csücsült Jane zsebében, s hála a fotorealisztikus memóriámnak, végre helyére került ennek a kirakósnak az utolsó darabja is. Aztán csak most kezdődik az új... Vajon mit akarhat tőlem? Annyira nehéz visszafojtani egy indokolatlannak tűnő nevetést, de azért valahogy csak visszagyűröm magamba. - Miért, mi amúgy a szakmád? Lehet, hogy tényleg ott kellene hagynod, hogy titkos ügynöknek állj. - én pedig színésznek. A hazugságaimat amúgy is már tökélyre fejlesztettem, meglátjuk hát, mennyire működnek ilyen éles helyzetekben. Miss Morales... Nevetséges. Kezdetét veszi lassan a verseny, én pedig a start előtt magamra húzom a fekete bukósisakom, mely mögé nem lehet belátni. Én azonban jól kilátok alóla, s fel is tűnik egyből, ahogy Aileen – Audrey! - kicsit messze szintén a start elé gurul. Szóval nagyban játszunk, Miss Ashburn? Legyen! Mikor megkezdődik a visszaszámlálás, akkor engedem szabadjára a testemben áramló adrenalint, s úgy lövök ki a helyemről, mint egy puskagolyó. Most már az is célommá vált, hogy legyőzzem ezt a nőt... Vagy épp ellenkezőleg? Hagyjam nyerni, s hagyjam, hogy elbízza magát? Ez még kicsit odébb van, de végig figyelek arra, hogy körülötte haladjak. Ez pedig egyáltalán nem nehéz, hiszen a legtöbben lemaradtak tőlünk, mi és egy harmadik figura száguldunk az élen szélsebesen. A verseny azonban elveszti értékét akkor, mikor a harmadik tag aljas dologhoz folyamodik, s gusztustalan módon próbál csalni. Látom, ahogy a zsebéből előkap egy marék szöget, ám időben már nem tudom elrántani a motort oldalra úgy, hogy ne hajtsak bele az útmenti fákba, így egy az egyben áthalad a kerekem a szögeken, melyekből pár egyből belefúródik a kemény gumiba. Az pedig megadja magát, s az én szemem fénye kezelhetetlenné válik, olyannyira, hogy elengedhetetlen lesz a borulás. Tapasztalt vagyok már esésekből, de ilyen sebességnél azért nehéz felkészülni erre, így annyit tudok csupán segíteni magamon, hogy mielőtt túl nagyot buknék, így én magam lendítem oldalra a motort, minek következtében a földön kötünk ki, s mindketten elkezdünk csúszni a betonon. Talán az az egy szerencsém, hogy egy éles kanyar következik, így nem a kövön csúszok tovább, hanem a füvön, bár ettől még igazán fájdalmasra sikerül ez az esés. A többiek lemaradva, s ezen a szakaszon senki sincs épp, így most segítség sem érkezik. Az a patkány csaló pedig tovább száguld a cél felé, én pedig egyelőre kábán, elég erős szédüléssel fekszek a fűtenger mélyén. Mégis az a gondolat kering bennem homályosan, hogy remélem, nem esett nagy baja az én drága Triumphomnak...
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Pént. Ápr. 09, 2021 2:46 pm
Ronan & Aileen
Tudom ám, hogy Ronan Nordahl mennyire rajong bizonyos tárgyakért. Ha nem így lenne, nem lennénk itt mind a ketten. Legalábbis én biztosan nem. Azért az elismerő és érdeklődő mosolyom maradt a helyén. - Bizony ám. Olyan szinten, hogy ha hívő lennék, biztosan tartanék attól, hogy valmilyen bűnt követek el. Hiszen a bálványok imádása teljesen kizárt. Nem igaz? Volt az aranyborjú esete például. Amikor megmenekültek a zsidók egyiptomból és egy aranyból készült borjút kezdtek el Isten helyett imádni, akkor meg is lettek büntetve. Ha pedig Nordahl is kész volt egy bizonyos tárgyért bűnt elkövetni, akkor neki is felelnie kell az igazságszolgáltatás előtt. - Nagyon. - Válaszom egyszerű és nem is flancolom tovább egy elégedett mosolytól. Van, amit jó úgy hagyni ahogy van, különben elveszíti minden értékét és jelentését. Egyébként is beszéljünk inkább róla, mint rólam és kisebb az esélye a lebukásnak. Ha sokat beszélünk magunkról, akkor mindig csak baj lesz belőle. - Áh az értékéből szerintem nem fog veszíteni, max már nem lesz olyan izgalmas, de másnak lehet később még igazi kincs lesz. Jane mániája, hogy nem lesz ott ló helyett szamár, ha máshol másnak egy igazi pegazus lehet. Milyen igaza van. Gyakran vallja magáról, hogy ő nem éppen a legfényesebben égő izzó, de néha meglepően okos dolgok hagyják el az ajkait. - Angliából. Eleve itt élnék, de angliába köktöztem. S ha belegondolok, ausztráliának valóban van némi köze angliához. Hálát adok az embereinknek, hogy ilyen egészen logikus történetet tudtak felépíteni és nem is kell igazán sokat gondolkoznom a válaszaimon. Nem mintha lassan nem maguktól úsznának ki a hazug szavak a számból, minden gond vagy akadály nélkül. Már a valós életemben is észleltem, hogy egyre inkább gondolkozok a kimondott szavaim valósságán. - Nem is baj. Alattomos módon és szinte észrevehetetlenül körbe tudják az ember életét szőni. Olyan szinten, hogy az észre sem veszi de már nem érdekli más csak az, hogy mi is történt vagy mi fog még történni. Ezeket a profilom alapján tudnom kell, hiszen egy magányos, unalmas irodista vagyok aki néha kihasználja az éjszaka leplét, hogy a titkos szenvedélyének tudjon élni a motor berregés és benzin szag között. - Így van! Szélesedő vigyorát nem tudtam igazán mire vélni, ennyire azért nem volt se jól csengő, sem pedig mualtságos a helyzet vagy az ötlet. Mégsem kérdeztem rá, hogy mi ennyire szórakoztató vagy miért nézte meg ennyire az arcom? Tudatalatt talán egy kicsit reméltem, hogy nem hiszi, hogy fel akarom szedni és egy pillanatra elgondolkozott rajta. Most nem Hadessa vagyok és nem volt tervben semmi ilyesmi. - Könyvelő. De ha szerinted ennyire jól áll a dolog, akkor lehet, hogy tényleg megfontolom. Biztosan több izgalom van benne, mint mások adóbevallásának az elkészítésében. Hah könyvelő. Nem is értettem a dolgot, de jó alapnak tűnt a dolog a kedves Hastingsnek, aki előállt a történettel. Ki vagyok én, hogy ellent mondjak? - Na és te? Csak a verseny miatt jöttél idáig? Szerencsére hamarosan a starthoz gurulhattunk életünk igazi társaival, készen bárkit magunk mögé utasítani. Az én taktikám az, hogy gyorsan vágta előre. Nem hiányzik, hogy a sűrűjéban ragadja, ahol nagyobb a balesetek esélye. Egy kórházi látogatás nagyon nem jönne jól, amíg hamis papírokkal mozgolódok. Így is lett. Előre törtem, nem törődve mással, de ha már nyilvaánvalóan feltűntem Ronannek, akkor eljátszadoztam. Pedig reméltem, hogy már csak akkor vesz észre, amikor nyertem és leveszem a bukósisakot a fejemről. Minden teljesen jól haladt, de egy hirtelen, be nem látható esemény következett és vette is el tőlünk a dolgok irányításának a hatalmát. Még sosem láttam, így nem is tudhattam, hogy ilyen eszközökhöz folyamodhat. Szögeket hintett Nordahl elé, aki óhatatlanul is belehajtott. Ügyelve, hogy több baleset ne legyen, kicsit tovább hajtottam és fokozatosan lassultam le, félre téve a motort és úgy siettem az izlandi férfi irányába. Előbb a motort áramtalanítottam, nehogy valami nagyobb tragédia legyen. A szőke a földön feküdt, felhajtottam a sisakjának plexijét és amikor kinyitotta a szemeit sem tűnt túl összeszedettnek. Egy ilyen esésnek jobb kimenetele nem is lehetett volna. Megnyugodtam, hogy érzésre a pulzusa nem vészesen gyenge és nagyobb sérülései sem voltak. "Ügyes fiú." Előkaptam a telefonom és hívtam is a mentőket meg a rendőrséget, hiszen ez szándékos károkozás és nem csak egy tárgy ellen. Beszélni még nem beszéltem hozzá, hisz a sisaktól az sem biztos, hogy hall, elmozdítani meg ugye nem lehetne.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Szomb. Ápr. 10, 2021 11:46 pm
Aileen & Ronan
A bálványimádatról és a vallásokról én aztán tudnék mesélni, hiszen az archeológia nem csupán abból áll, hogy kutatjuk a történelmet a leletek alapján, ez annál sokkal, de sokkal összetettebb. Hatalmas tudást halmoztam fel koponyám rejtekében, de ennek töredékét sem osztom meg a világgal, főleg nem olyanokkal, akik nem is értenek hozzá, így most ez a nő is csupán egy egyetértő bólintást kap, nem pedig egy szakállamon kiszökő kisregényt. - Az egyénnél veszít az értékéből, nem általánosságban. - pontosítok kicsit szavaimon, melyet sikerült fura módon félreértenie, holott számomra egyértelmű, hogy ha például megunom az egy héten át éjjel-nappal fogyasztott tonhal salátát, attól az még másnak ugyanolyan finom lesz. Ilyen Izland is. Egészen más ott felnőni, s együtt lélegezni azzal a mesés környezettel, mint turistaként néha ellátogatni oda. Úgy tűnik azonban, hogy kettőnk világi ismerete és származása igazán színes, hiszen angol gyökereket említ, de most inkább eltekintek attól, hogy alávetném őt az antropológiai tudásomnak. Ugyanis megeshet, hogy belebukik, de mivel ez egy könnyed beszélgetés, ez a nő pedig nem egy történész, vagy bármi hasonló, kivel órákon át tudnék vitázni e témában, így ettől el is tekintek. - Szerencsére az én életemben bőven van izgalom, úgyhogy nincs is szükségem arra, hogy a hiányosságokat sorozatokból vagy filmekből gyűjtsem össze. - elvégre nem elméleti archeológus vagyok, aki egy irodában ücsörögve elemzi a talált leleteket. Én a gyakorlatiasság híve vagyok, s nem félek bemocskolni magam egy ásatáson, sőt, már megszámlálhatatlanul sokszor kockáztattam, de hát a világ kockázat nélkül már rég megragadt volna egy régi, letűnt korban, az emberek pedig számtalan élvezetes dologból maradtak volna ki. - Ezek szerint téged is körbeszőtt ez a H2O nevezetű dolog? - kérdezek vissza töretlen mosollyal, hiszen ha már az egyik szavában egy számomra ismeretlen sorozatról és színészekről beszélt, a másikban pedig a sorozatok ellen kampányol, akkor töltsön csak tiszta vizet a pohárba, hogy mégis hol van az ő álláspontja. Nem mintha ez valójában számítana is valamit, ez a téma csupán arra jó, hogy kitöltsük a felesleges perceket a versenyig. Melyek azonban akkor értékelődnek fel, mikor Aileen arca robbanásszerűen villan az elmémbe. Valahol felkelti az érdeklődésem, hogy miért van a nyomomban, ugyanakkor kicsit sem szerencsés, ha már ilyen hivatalos ügynökök is utánam szaglásznak. - Van egy olyan sejtésem valamiért, hogy te vagy itt az egyetlen könyvelő. - mutatok körbe a tömegen. - Áh, egy nőnek biztonságosabb, ha inkább adóbevallásokat készít. Ügynöknek lenni biztosan veszélyes, és egyben magányos dolog is. Te pedig egészen élettel telinek tűnsz ahhoz, hogy az utóbbit érdemeld. - nem feltétlenül kellene még csavarnom ezt a témát, de hát erős kényszert érzek rá, s az ilyeneket bizony le kell valahol engedni. Élvezem a tudatot, hogy talán valahol a lelkének mélyén enyhe zavart okozhatok, bár tény, hogy egy ilyen nőt tényleg nem szabad a külseje alapján ítélni. Törékenynek tűnik, de ha már Jane beavatott a részletekbe, akkor Aileen remek példája annak, hogy kicsi a bors, de erős. Ez a nő talán még engem is le tudna verni. Nem erővel, inkább taktikával. - Ó, nem, van erre egy kis munkám a környéken, aztán összekötöm épp a kellemeset a hasznossal. Nem igazán szeretek a négy fal között ücsörögni. - ez ugyan őszinte volt, de valójában nem sok információt közöltem. Ha tudni akar valamit, akkor azt úgyis újra és újra szóba fogja hozni valószínűleg, miért könnyíteném meg a dolgát? Az enyém sincs megkönnyítve, hiszen egy aljas csalót sikerült kifognom, aki pont az én motorom alá szórta a szögeket, melyek következtében valahol a fűtengerben ért véget számomra a verseny. Egy ideig erősen szédülök, s a csillagos ég is kettéválik, aztán szép lassan az elmém elködösül, s elfeketedik minden. A kórházban térek már magamhoz, s a fáradtságomból ítélve azt hiszem, hogy napokat itt feküdtem, de az ápoló felvilágosít, hogy csupán két órája hoztak be mentővel. No meg erősen ajánlja, hogy inkább feküdjek vissza... Erre nekem azonban nincs időm, így kikérem a papírjaimat, s a saját felelősségemre elhagyom a kórházat. Csak egy enyhe agyrázkódásom volt a kisebb sérülések mellett, melyeket lekezeltek, de most úgy nézek ki, mint egy múmia... Jobb lesz, ha visszamegyek a hotelbe, leszedek magamról mindent, veszek egy forró fürdőt, s pár órát hunyok nyugodt körülmények között, mielőtt útra indulnék. S még a motoromat is fel kell szednem, melyet a rendőrség egy telephelyére szállítottak, úgyhogy... Tanácstalanul állok meg a hajnali órákban a kórház előtt. Nézek balra, senki. Nézek jobbra, senki. Sehol egy ember, sehol egy jármű, csupán a város éjjeli moraja az, mely körbeleng. Azt hiszem, ideje keresnem egy taxit.
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Szer. Ápr. 14, 2021 8:31 pm
Ronan & Aileen
- Nem tudom. Nekem vannak olyan dolgaim, amik ha már nem is olyan újak, de ugyanolyan sokat érnek mint a kezdetekkor. A drága Triumphodat sem hiszem, hogy kevésbé lenne neked értékes, mint mikor megvetted. Ha az ára már nem is egyezik meg, de az érzelmi értéke ugyanúgy megmaradhat. Dehát ezek felesleges körök, amiket ezzel futnánk. Nyilván nem lesz ugyanaz a véleményünk egyes dolgokkal kapcsolatban. De persze egyes tárgyak meg jelentenek neki annyit, hogy bajba keveredjen értük. - Igen, hát ezzel nem vitatkozhatok. Bizony a sorozatoknál, filmeknél van számtalan izgalmasabb dolog, amivel egy ember lekötheti magát. Néha méágis jó csak úgy elnyúlni és kikapcoslni az agyad valami olyannak a nézésével, amire tulajdonképpen oda sem kell figyelni. -Engem aztán nem, de van egy unokahugom, aki nagyon szereti így általános műveltség a családban. Jane szereti ezt a féle tevékenységet, szóval nem egy olyan délutánt töltöttünk el, hogy kimentünk a partra szörfölni, vacsiztunk és utána néztünk valamilyen filmet. Igazából mindegy volt, hogy mi csak néztünk ki a fejünkből és élveztük a kis békét. Vannak azonban nyughatatlan lelkek. Mint Ronan Nordahl. - Meglepődnél, hogy micsoda népek vannak itt. Gustavo például egy hegedűművész. A fejemmel a vérvörös, lángnyelvekkel díszített járgány felé intettem, amin Gustavo foglalt helyet. Izgatottan, hogy kipróbálja a legújabb mociját. Még nap elején találkoztam vele és akkor mondta, hogy a másik szenvedélye a hegedűn játszani. Még fel is szokott lépni a szinfónikusokkal, vagy kikkel. Igazán érdekes, hogy mik rejlenek egy-egy bukósisak mögött. - Héééé, ne becsüld egyébként alá a könyvelőket. Tök izgalmas szokott lenni, amikor sikkasztásokat fedezünk fel és bírósági ügy kerekedik belőle. Sosem lehet tudni, hogy egy könyvelő mikre jön rá. A világ egyik legunalmasabb melójának tartom, de van könyvelő ismerősöm, aki ezekre tud felizgulni, hogy ki- mit rejteget. Milyen kis mocskos módszerekkel akarnak kevesebb adót fizetni. A könyvelő egy külön embertípus, bárki bármit is mondjon. - Hű kis munka spanyolországban, messze északtól? Milyen meló lehet ez? csak nem bérgyilkos vagy? A szemöldökeim között a bőr összeráncolódik, mint aki éppen nagyon gyanít valamit. Persze a mosoly végig az arcomon csücsül. Bérgyilkosnak azért nem tartom, sőt sima gyolkosnak sem. Dehát a vágya kincsek után, ki tudja, hogy mire képes rávenni egy kalandort? Vanak azok a gyűjtők, akik képesek lennének egy gyémántért felvágni a saját családtagjuk hasát. Azt pedig tudni lehetett, hogy Ronant nem kedvelte a szenátor jelölt. Lehet, hogy ez teljesen kölcsönös volt. Ronannek soik ellenfele lehet, riválisa. Lehet pont egy ilyen szórt ki elé szögeket, hogy elintézze. Valaki a múltjából...vagy jelenéből. A vége az lett, hogy az északi lebukfencezett a motorjáról és kórházban kötött ki. Olyan ismerős szituáció volt egy kórházban várni, amíg valaki aki balesetezett meg éppen ellátásra szorul. Ez lesz a végzetem. Mire a kórteremhez értem, addigra természetesen már nem volt sehol. Jól van Ronan, mozgolódj csak egy esélyes agyrázkódással, legalább nem jutsz igazán messzire. Ráérősen sétáltam kia főbejárathoz és hopp. Pont ott volt. - Khm, Ronan... Megütögettem a vállát az ujjammal és vártam, hogy megforduljon. - Ha gondolod, szívesen hazadoblak. Szerencsére béreltem egy kocsit szükség esetére. Még az esése ellenére is egészen egybe volt a férfi, meg kell hagyni, hogy kemény fából faragták.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Hétf. Ápr. 19, 2021 6:30 pm
Aileen & Ronan
- Te aztán a végletek embere vagy! Egyértelműen nem a világmindenség összes dolgára értettem, amit az előbb mondtam. - ezzel pedig le is zárom a témát, mert semmi kedvem ilyen ostobaságokba belemenni éppen most. Ez a nő úgysem fogja megérteni, amit mondok, s nekem aztán nem célom az, hogy prédikátorként mindenkivel mindent megértessek, és a saját nézeteim felé fordítsam őket. Vállamat hát megvonom egy mosollyal, jelezve, hogy részemről pontot tehetünk ennek a végére. - Te talán nem szereted az ilyen lányos dolgokat? Vagy kislányos dolgokat, ha már unokahúg? - kikényszerítette belőlem ezt a kérdést, hiszen amilyen vonzó ruhát sikerült magára öltenie, annál inkább nem tűnik a jelleme a legnőiesebbnek a világon. Így, hogy beszédbe elegyedtünk, sokkal komolyabbnak tűnik, mint elsőre hittem. Ám a megismerésébe túlságosan nem célom belebonyolódni, hiszen ez a motorverseny is egy futó kaland, pár nap múlva már egészen máshol leszek, és magam mögött hagyok mindent. És mindenkit. - Hegedűművész! - pillantok elismerően Gustavo felé, kiről előbb gondoltam volna, hogy egy suttyó drogos, mint hogy értene a művészetekhez. Hiába, az első benyomás sokszor megcsalja az embert. - Biztosan igazad lehet, nem leszólni akartam a munkád. - könyvelő, mi? Azok alapján, amit Jane elmondott, Aileen teljesen biztosan nem tudna megülni a hátsóján, s képtelen lenne papírokat és számokat fürkészni egész nap. Amint a példa mutatja. Van, aki az irodába lett teremtve, s van, aki a terepre. Mint én magam. - Annyira talán mégsem nyújt akkora izgalmat, hiszen... Itt vagy, nem igaz? - szőkés szemöldökeim halovány cinkossággal másznak feljebb, s mosolyommal megborítva az összképet mintha némi titokzatosság kúszna olykor belém. Bőven van mit rejtegetnem, ez tény, mégsem tudnám elképzelni, hogy miért küldték a nyomomba ezt a nőt. - Bérgyilkos? Majdnem. - kénytelen vagyok elnevetni magam, hiszen amilyen szenvedéllyel űzöm a tárgyakat, épp olyan elszántsággal tudnám az embereket is. Sajna nálam azonban nem minden sem a pénz, sem az ember, így semmi motivációm nem lenne arra, hogy pénzért gyilkoljak. Nálam máshol kezdődik a “hatalom”. - Csak egy archeológus vagyok. Bejárom a világot, hiszen sosem lehet tudni, hol bukkan fel épp a történelem egy egészen apró darabkája. Nem csak északon tevékenykedek, hanem igazából bárhol a világban. - arról pedig direkt nem ejtek konkrét választ, hogy pontosan hol fogok tevékenykedni holnap. Ha valóban ő Aileen, akkor biztos vagyok benne, hogy “teljesen véletlenül” össze fogunk még futni. Küzdjön csak meg értem! Addig is azonban kénytelen vagyok időt pazarolni a kórházban, hiszen megpróbáltak keresztbe tenni nekem a versenyen. S bár valamilyen szinten érdekel, hogy ki volt az a patkány, én mégsem vagyok bosszúálló típus, hogy most azonnal elkezdjem őt hajtani. Előttem egy sokkal fontosabb cél lebeg, így messze a háttérbe szorul az, hogy revansot vegyek másokon, akik ártani akarnak nekem. Ilyenből úgyis rengeteg van... Előtte azonban nem ártana eljutnom a hotelig, s megfosztanom magam a múmia felszereléstől. Én értem, hogy minden sebemet le kell ápolni, de köszönöm, a bőröm majd megoldja magától a dolgokat. Az agyam már nem olyan biztos, érzem, hogy szükségem van egy kis alvásra, de szerencsére van még időm délelőttig, s egy alvás mindent meg tud oldani. Általában. Ám mikor épp indulnék taxit fogni, akkor veregeti meg a vállam egy kéz, kinek gazdája egy ismerős hang. Meglepettségembe némi csalás költözik, hiszen valahogy sejtettem, hogy mi még találkozni fogunk, mégis valahogy mikor felébredtem, nem Aileen volt az első gondolatom, így csak most kerülnek helyükre az elfelejtett képek. Kissé kótyagosan fordulok hát magam mögé, s meglepettségemnek hamar hangot adok. - Te véletlenül vagy ott mindenhol, vagy direkt? - fáradt mosollyal bólintok, hiszen még szép, hogy elfogadom az ajánlatát! Az én szakmámban meg kellett tanulni hamar, hogy amit adnak, legyen tárgy vagy szolgáltatás, azt bizony el kell fogadni. - Két utcányira vagyok a verseny helyszínétől északra, abban a vörösre festett “Terciopelo negro” nevezetű motelban szálltam meg. Megköszönném, ha elfuvaroznál oda, semmi kedvem sincs most taxi után rohangálni. Talán még egy itallal is megkínállak, már ha nem pakolták még ki a szobám. - egy ásítást visszafojtva mosolygok felé, s követem őt az autójához. Ha kell, egyből navigálok szóban, bár a kocsiban érzem, hogy az érzékeim egyre jobban tompulnak, így túl sokat nem is beszélek. Úgysem megyünk messzire szerencsére.
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Kedd Május 04, 2021 9:14 pm
Ronan & Aileen
- Nos nem, nem egyértelműen de egyezzünk meg abban, hogy mindenkinek a saját igaza az egyetlen igazság. Minek is húznánk tovább ezt a témát? Ronan nem éppen a legkedvesebb vagy legkönnyebben feltörhetű dió, de azért vagyok itt, hogy ha kalapáccsal nem is megy, de valahogy elérjem, hogy énekeljen. - Ugyanolyan nő vagyok, mint a legtöbb. Egyszerűen csak vannak érdekesebb dolgok is a sorozatoknál, de engem is le tud máig kötni egy olyan mese, amit például gyermekként néztem. Az unokahúgom pedig nem válogat, ha televízióról van szó. Ugyanúgy megnézi a trancsírozós horrort, mint a Pindúrpandúrokat. Janeről pedig egyelőre elég enniy. Nem hiányzik, hogy egy potenciális gyilkos tudjon a rokoanimról. Valahogy mindig úgy kell manőverezni a nyitott trécseléssel, hogy valójában minél kevesebbet árulj el magadról. Általában ez egészen könnydén megy, most sem érzem, hogy gondjaim lennének, csak oda kell figyelnem a részletekre. - Így van! A telefonján mutatott videókat is a fellépéséről. Nagyon sok modern zenét is el tud játszani. Amilyen kis virsli ujjai vannak, az ember nem is gondolná, hogy ilyen finomságot igénylő hangszerhez is ért. Persze én ezt már azelőtt tudtam, hogy találkoztunk volna. Szerencsére nagyon büszke és nem egészen negyed óra múlva már úgy lapozgatta előttem a telefonját, mintha ezer éve cimborák lennénk. - Én úgy nézem az izgalmakat, mint... mint egy michlein csillagos étteremben. Többféle textúrát keresek egyszerre. Meg van a könyvelésnek is a maga bája, de nem vetem meg a kicsit extrémebb dolgokat sem. Ebben pedig nagyon hasonlítunk Janievel. Sok mindent kipróbáltunk már, mind a ketten átesve, kissebb-nagyobb sebesüléseken. Nem vagyunk túl félősek. Talán egy kicsit én gátlástalanabb vagyok. Ki tudja? Még meg is lephet a lány. Abban viszont biztos vagyok, hogy egyikünk sem közelíti meg a Nordahl örököst. - Nahát az archeológust is egy olyan hivatásnak gondoltam, amiben az utazás és az új helyek felfedezése jelentheti a legnagyobb izgalmat. Vagy valóban mindenféle csapdákba léphet az ember? Milyen egyéb izgalmak lehetnek benne? Szembeszállni egy konkurens régésszel? Leütni valakit egy szoborral? Elvágni a másik alatt a kötélből készült hidat? Talán nem nézném ki belőle még, de nem is ismerem eléggé. Talán senki sem. AZ ilyen figurák szeretnek inkább egyedül világot járni. Mégis ha társra nem is, de ellenségre bőven találnak. Ez lehet az oka, hogy ki akarták iktatni a versenyből, ha persze ő volt a célpont. - Óh ez nem véletlen, én jöttem be veled a kórházba, mert valamilyen meglepő módon azt hitték a mentősök, hogy a macád vagyok és nem egy versenyző. Szóval megvártalak, hátha szükséged lesz egy fuvarra. Miután elfogadta, beszálltam a kocsiba és bekötöttem magam majd rá pillantottam, amíg mesélte, hogy hol táborozott le. - Áh igen, pontosan tudom, hogy hol van. Seperc alatt ott leszünk és megkínálhatsz, mert a kórházban rémes kávét árulnak a büfében. Jobban jártam volna az automatával. Szinte átlátszó volt az egész lötty, aminek aljában a zacc szinte sárkánt ülepedett meg. Még szerencs, hogy volt nálam még rágó, ami elmulasztotta a rémes ízt a számból.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Pént. Május 07, 2021 5:08 pm
Aileen & Ronan
A felszínes beszélgetések semmi másra sem jók azon kívül, hogy el lehet velük ütni a várakozással töltött perceket, jelen esetben a verseny előtti, számomra kicsit sem feszült időt. Elsőre nem mondtam volna ezt a nőt olyannak, aki kiemelkedik a többi közül, sőt, talán másodjára sem, s ha nem villan be fotorealisztikus memóriámba, hogy az ő arcát bizony már láttam pár évvel ezelőtt egy képről, akkor talán még a beszélgetés könnyednek tűnő fonala is elhalhatott volna részemről. Viszont miután emlékeim keresőmotorja megáll az arcánál, így Audrey, azaz eredeti nevén Aileen már sokkal érdekesebb személlyé válik hirtelen a szememben. Olykor áldás és átok egyben, ha valaki ennyire emlékszik az arcokra és a hozzájuk társított történetekre, most azonban csak és kizárólag áldhatom ezt az ajándékot. Nem mintha idegeneknek kikotyognék magamról bármi lényeges információt, mégis most sokkal jobban kell figyelnem arra, hogy mik hagyják el a szám. Azért az embert nem minden nap próbálja behálózni egy ügynök... Hogy miféle, azt már nem tudom. Bőven akad sötét foltja az életemnek, hiszen én a régészet mélységeibe is behatoltam a szenvedélyem által, így valójában teljesen jogosnak tartom, hogy valakinek már elkezdtem bökni a csőrét, s többet akar tudni rólam. Így pedig ez az egész egy kihívásnak számít most. Elvégre nem tehetem azt, hogy lebuktatom, mert azzal csak saját magam alatt vágnám a fát, így mi marad? Továbbra is úgy viselkedek, mint mindig. Mindenkivel. Félretéve azt az apró információt, hogy én valójában nagyon is tudom, hogy ki ő... - Már a régebbi korokban is számtalan módszert találtak arra ki az emberek, hogy megvédjék a tulajdonukat. Egy templom esetén például, ahol értékes vallási relikviák is megbújhatnak, meg kellett valahogy védeni a betolakodók elől az értékeket. Egyes korokban ezért is használtak előszeretettel csapdákat, melyeknek titkát csak azok ismerték, akik készítették. Ezért is annyira összetett az archeológia, hiszen nem csak kapirgálunk egy helyen. Annak minden szegletét alaposan fel kell fedezni és elemezni. - még a verseny előtt kicsit bővebben kifejtem kérdését, a válaszommal pedig egyáltalán nem hazudok. Ugyan a hazugságok olyan szépen csordogálnak bennem, mint egy kristályvizű patak, mégis igyekszek a valóságot adni, s csak a legvégső esetekben elferdíteni azt. Vajon Aileen is így fog tenni, ha legközelebb felbukkan valahol véletlenül? Nyakamat tenném rá, hogy meg fog történni, s ez bizony a kórház előtt be is bizonyosodik. - A macám? - északias, kissé fura kiejtésemből és arckifejezésemből következtethet, hogy ezt a szót bizony nem igazán ismerem. - Mivel érdemeltem ki ezt a figyelmességet? Nem is ismerjük egymást. - apró gyanakvás szűrődhet ki hangomból, melyet végül elnyom egy halk nyögés, mikor beszállok a kocsiba. A fejem még kótyagos, s egyáltalán nem mondhatnám tisztának. - Rémes kávé helyett egy rémes behűtött sör remélem megfelel köszönetképp. - már csak illendőségből és kíváncsiságból. Nem terveztem egyáltalán, hogy reggelig marasztalni fogom, hiszen nekem holnap dolgom van, ami sokkal fontosabb annál, mint hogy saját magam szépítsem egy ügynök szemében. Nekem pihennem kell, s talán neki sem fog ártani, ha lehunyja a szemeit, hiszen fel kell kötnie a gatyáját, ha valami használhatóra akar bukkanni nálam. Hamarosan megérkezünk a motelhez, s annak magányos parkolójához, ahol most nem áll büszkén az én gyönyörűségem, amiért majd el kell mennem a rendőrség telepére. Majd csak délelőtt... Addig is megindulok felfelé egy külső lépcsőn, s a második szint legvégén tolom beljebb a kulcsom egy vörös ajtóba. - Itt is volnánk. - engedem beljebb Aileent, Audreyt, meg isten tudja, kinek neveztette még magát az életében. Lábammal betolom magunk mögött az ajtót, s egyből a kis hűtőszekrényhez lépek, ahonnan előkapok két sört, az egyiket Aileen felé hajítom, a másik pedig az én kezemben szisszen fel, s úgy, ahogy vagyok, kiterülök az ágy tetejénél. - Tedd magad kényelembe. - mutatok a fal mellett egy karosszék felé, de miattam aztán a konyhaasztal melletti széken is helyet foglalhat. Nagyot kortyolok a seritalból, bár e hűvös korty csak fájó lüktetést eredményez az agyamban. - Szóval, kiderült, hogy ki volt az a faszkalap a versenyen? Remélem, lecsukták a rendőrök. - kezdek bele a beszélgetésbe, ha már maradásra ösztönöztem egy ital erejéig.
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Szomb. Május 08, 2021 6:09 pm
Ronan & Aileen
- Na igen, már akkor is szerették az emberek megvédeni amiük van azoktól, akik azt el akarták lopni. Ha mással nem is az életük árán. Ez egy kicsit erős cékzás lehetett, de próbáltam az egyszerű értekezés álcájába csomagolni. Kíváncsi voltam, hogy neki, mint egy gyilkosság főbb gyanúsítottjának, mi erről a véleménye. Testierőben felülmúlhatta Borges szenátorjelöltet és jóval fiatalabb is nála. Csak meg kellene fejtenem, hogy Ronan személyiségjegyei hordozzák-e magukban, hogy valakit megöljön egy csecsebecséért. Ígyhát kénytelen vagyok utána járni, pláne a támadás után a futamon, amit nem vehettem figyelmen kívül. - Igen, hát ők sem gondolták, hogy versenyző lennék, de...ezen inkább lépjünk is túl. Legyintek a kezemmel, mint aki már annyira hozzá van ezekhez szokva. Hozzá is vagyok igazából, de mint már említettem ez teljesen az előnyömre válik. Mivel valamilyeñ szinten ő most a feladatom, természetes, hogy a kórházba is "vele" tartottam. Lehet az a figura ide is utána jönne és megpróbálna végezni vele. Egyéb indokot, még nem talaltam ki az ittlétemre, de szerencsére a szemem sem rebben, mikor hazudnom kell. - Mi? Nem nézed ki belőlem, hogy ilyen szamaritánus vagyok és segítek a messziről jött idegennek? Miközben kinyitottam az ajtót, kérdőn néztem rá majd mikor beltem és beizhítottam a motort, anélkül, hogy ránéztem volna, megrántottam a vállam. - A mentősök kérték, hogy legyek ott és segítsek, ha esetleg nem tudnál spanyolul. Kikérdeztek a rendőrök és aztán elaludtam a váróban, majd hamarosan felkeltettek, hogy tájékoztassanak az eszmélésed felől...és a sört köszönöm, elfogadom. Egyértelműen nem fogom meginni nála, ha már vezetek, lehet otthon sem. Dehát ha már felajánlotta, akkor miért ne fogadnám el? A meghivatásom úgy is arra szól, hogy megbizonyosodnak, nem akarja senki sem mégegyszer kicsinálni. A lakrészéhez felérve nem láttam semmi különlegeset, nem mintha ez bármire is bizonyíték lenne. A bizonyíték hiánya, nem a a hiány bizonyítéka ugyebár. Ha már hellyel is kínált, kenyelembe helyeztem magam és kinyitottam a sört, de egyelőre letettem magam mellé az asztalra. - Sajnos engem nem avattak be részletekbe, csak kikérdeztek, még a kórházban. Annyi a bizros, hogy a seggfejünk meg sem állt a célvonalnál. Egyszerűen csak tovább száguldott. A jobb lábamat a balra hajtottam és szinte kérdőn emeltem meg a szemöldökömet is. Ez még egy civilnek, Audrynak is gyanús lenne. Lehetnek ellenfelei Ronannek és valószínűleg nem véletlen lett kiszedve a versenyzők sorából. Már csak az a kérdés, hogy Borges szenátorhoz van köze, vagy ez egy teljesen új ügy lesz.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Kedd Május 11, 2021 5:44 pm
Aileen & Ronan
- Aki az életét is feláldozná egy tárgyért, az inkább ostoba szerintem. – mennyi igazság és mennyi ferdítés van ebben az egy mondatban! Már-már gyönyörű. Más életét gond nélkül feláldoznám. A sajátom azonban kevesebbet érne, mint a megszállottságom? Ugyan. Ahhoz, hogy az imádatom érvényesülni tudjon, ahhoz élnem is kell, ezen az elven pedig nem védeném meg a kincseimet az életem árán. - Inkább azt néztem volna ki belőled, hogy nem feltétlenül akarnál belekeveredni ebbe az egészbe... - némi kétely megtelepedik a hangomban, hiszen magam sem tudom, hogy ki volt az az alak, aki a motorom alá szórta a szögeket. Egy aljas versenyző, aki ezzel akarta kibiztosítani a győzelmét? Vagy ennél sokkal bonyolultabb az egész, s nem is a maga a motorverseny volt a fő cél, hanem sokkal inkább az, hogy egy remek ürüggyel eltávolítsanak az útból? Érdekes gondolat. S egyáltalán nem hülyeség... - Kikérdeztek amúgy alaposan a rendőrök? Mert akkor már nekem is elmondhatnád pontosan, ha esetleg láttál valami használhatót. Csak hogy én is tudjak róla. - és a saját kezembe vegyem az egészet... Résen kell lennem, hiszen ha én tudomást szereztem a fegyverről a romvárosban, akkor megeshet, hogy más is. Márpedig én profi és hajthatatlan vagyok, s ezt más is tudja. Csak erővel lehet eltakarítani az útból, vagy még talán úgyse, ahogy a példa mutatja. - Mindenesetre köszönöm a közreműködést. - ennyit pedig igazán megérdemel, sőt, talán többet is. Függetlenül attól, hogy épp ez a nőszemély nyomozgat utánam... Ám egyelőre nem tűnik veszélyesnek, s a szobámba lépve ő maga is megbizonyosodhat róla, hogy nincs itt semmi látnivaló. Ostoba lennék a szemek előtt hagyni a fontos dolgaimat, sosem lehet tudni, hogy kit hozok fel éppen. - Hát, mindenkinek vannak ellenségei, nem igaz? - felelem egészen nyugodtan az ágyon heverve, miközben pár hatalmas, hűs korttyal legurul torkomon ez a remek, jól megérdemelt serital. Erre a napra igazán kijár most már nekem egy kis lazítás, bár kíváncsi lennék, hogy Aileen mit tartogat a jövőre. - Meddig maradsz a városban, Audrey? - érdeklődöm tőle, hogy ne teljenek némán ezek a percek, ha már elhívtam egy kicsit magamhoz. Épp azt tervezgetem, hogy pár személyes kérdéssel is elkezdem őt bombázni, mikor is váratlanul erős fékcsikorgás hangja száll be kintről, s számtalan autó lámpája világít be a redőny apró résein át, baljós árnyékokat vetve a falra. A sört én ekkor szinte lehajítom az éjjeliszekrényre, s úgy ugrok az ablakhoz azonnal. A lámpát lenyomom, s nem is szükséges még órákig nézelődnöm, ugyanis egyből feltűnik, ahogy megrángatják a recepcióst odalent. A futás pedig nem szégyen, sőt, életet menthet. - Nos, Audrey, örültem a találkozásnak, de azt hiszem, ideje menned. - a holmimat felkapom a földről, az asztalról belegyűrök gyorsan még pár papírt, aztán a fürdőszoba felé sietek. - Ó, majd elfelejtettem, beragadt az ajtó, úgyhogy itt fogunk távozni. - mutatok a fürdő ablaka felé. - Márpedig most, úgyhogy csipkedd magad. - hogy zaklatott lennék? Ugyan. Szakállamba egy lemoshatatlan vigyor ül, hiszen érzem, ahogy a szívem heves zörgése csak úgy pumpálja az éltető adrenalint! Kérdésekre nincs idő, így nem is nagyon válaszolok, s ha a leányzó nem hajlandó velem távozni, hanem maradna inkább, abban az esetben sajna nem erőszakoskodok vele. Nem vagyok én hős. Bőven elég csak a saját bőrömet menteni. Már régóta bőven elég...
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Szomb. Május 15, 2021 12:12 pm
Ronan & Aileen
- Na és aki más végez ki egy tárgyért? Mélyen a szemeibe néztem, kíváncsian, hogy mégis mit mondhatna erre. Felcsillan-e a felismerés a szemeiben, hogy ő nem is olyan régen pont ilyet tett. Az emberi életnek nincs ára, legalább is nem kéne, hogy ára legyen. Talán csak egy másik ember élete. - Hm? Nem is keveredek bele szívesen, dehát szemtanúként esélyem sincs nem belekeveredni. Nincs kizárva, hogy egy riválisa volt, egy mérges szerető vagy Borges emberei. Audrey pedig egy szürke kis könyvelő, miért akarna neki bárki is ártani? Mert rosszul számította ki az adólábat? Nem hiszem. - Természetesen a sötétben már csak annyit láttam, hogy kisodródsz miután kielőzött minket valaki egy fekete, kawasakival. Utána azzal foglalkoztam, hogy segítséget hívjak. Ez igazából nem hazugság, végülis tényleg nem láttam semmi többet. Az embereink már nyomoznak utána, ha valamit ki lehet deríteni, majd ők megteszik. Addig is Ronannek annyi lenne a dolga, hogy nyugton marad és lábadozik a hátsóján. - Igazán nincs mit. Embertársi kötelességem segíteni a bajba jutottakon. Neked nincs valami gyanúd, hogy ki lehetett az? Igazából az egyik versenyzőnek volt sisakra erősített kamerája, ami egészen sok mindent felvett. A gond csak az, hogy a helyi hatóságok lefoglalták és nehéz lesz Straussnak rátennie a kezeit. Meg ha tudnék valamit se lenne jó, ha Ronan most elindulna a bosszú hadjáratára. De kíváncsi voltam, hogy ő köhelebb tud-e minket juttatni az elkövetőhöz. - De csak nem mindenki ellenfele egy potenciális bérgyilkos szuper ninja. Egy mosollyal megforgattam a szemeimet. Márcsak azért is mert a "bérgyilkos szuper ninja" annyira hülyén hangzott, ahogy azt egy civil könyvelőtől telik. - Egy, max két hónap. A családomban baba fog születni nemsokára és szeretnék itt lenni, hogy segédkezzek. A flakont megforgattam a kezemben, megkavarva ezzel a benne lévő nedűt. Szeremcsére nem fog még ennyi a fejembe szállni, de inkább húznám az időt, hogy ne kelljen mindet meginni. Ronan testalkatából ítélve, őt sem fogja igazán fejbe vágni. Bár nincs kizárva, amekkorát zakózott a motorral. A szinte leülepedő hangulatot egy hirtelen, meglepetés támadás rázta fel. "Létezik, hogy valakit ennyien ki akarnak csinálni? Vagy máris leadták a drótot, hogy Nordahl túlélte?" Valószínűleg az utóbbi, ami azt jelenti, hogy valószínűleg követtek minket a kórházból. Eszembe nem volt, hogy itt hagyjam őt a bajban pláne, hogy ő a küldetésem...úgyhogy igazából még jól is jött, hogy az ajtó beragadt. A táskám remekül a kocsiban maradt, szóval fegyverem sincs. Felkaptam gyorsan egy bicska szerűseget és rohantam vele a fürdő irányába. Az ablakból kitekintve, máris elkezdtem feltérképezni, hogy hol van a kocsim és merre tudunk majd menekülni. Először én másztam ki az ablakon, Ronan utánam és többnyire hagytam, hogy utasítgasson, ha akar. Ennek ellenére végül megragadtam a csuklóját, hogy felhívjam a figyelét, mivel az autómat őrizték ketten a támadók közül. - Mit gondolsz, el tudsz kettővel is bánni, jó gyorsan?
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Kedd Május 18, 2021 11:06 am
Aileen & Ronan
- Furák a kérdéseid. - egyik szőkés szemöldököm kérdőn csúszik feljebb, de végül kénytelen vagyok elnevetni ezt a nagy komolyságot. Még ha nem tudnám, hogy Audrey egyenlő Ailennel, az ügynökkel, akkor sem teregetném ki előtte a lapjaimat. Nem vagyok már kezdő. Bár tény, hogy valóban szokatlanok a kérdései. - Tehát arra vagy kíváncsi, hogy pártolom-e a gyilkosságot? - konkretizálom alaposabban. - Azt hittem, hogy jobb a kisugárzásom annál, mint hogy ilyeneket gondoljon rólam egy nő. Hol rontottam el? - költői túlzással csóválom meg a fejem, persze hamar újra megint nevetnem kell. Nem kell bizonygatnom magamnak sem, hogy mennyire pozitív az aurám, semmi sötétség nincs benne, így pedig eléggé szórakoztató ez a nekem szegezett kérdés. Ám ő csak a munkáját végzi, na... - Akkor majd a rend őrei kiderítik, ki volt. Én pedig megúszom egy kis pénzbírsággal, ha már illegális utcai versenyen vettem részt. - vonom meg a vállam, hiszen mit sem számít az az összeg. Az sem különösebben érdekel, hogy ki akar kiiktatni, hiszen ahányan a nyomomban vannak, ahány rivális akad, szinte bárki lehet. Én pedig nem vagyok isten, hogy mindenkit képes legyek eltávolítani örökre. - Nekem halvány sejtésem sincs arról, hogy ki lehetett az. Nem sokat láttam a tagból, de annyira nem is érdekel. - őszintén vonom meg a vállam, s ennél több használható információt bizony nem fog tudni kicsikarni belőlem. Talán csak eszköz lennék, hogy elvezessem valakihez? Talán volt sejtése arról, hogy bekövetkezhet egy ilyen “baleset” a versenyen, hogy majd ő legyen a megmentőm? Érdekes gondolat, s kicsit sem elhanyagolható. A remek ninjás jelzőjére csak egy mosolyt villantok, de nem válaszolok, hiszen nem célom tovább fűzni a tényt, hogy vajon Ronan Nordahl mit tehetett azért, hogy egy bérgyilkos a nyomába eredjen... - Akkor ezek szerint nem sokáig élvezhetjük egymás társaságát. Én pár nap, és már megyek is tovább. - ezzel pedig úgy érzem, hogy sikerült bevinnem egy jól irányzott ütést. Hogy miért? Mert ha felbukkan máshol ezen a városon kívül a közeljövőben, az bizony szokatlan lehet számomra, ha már a tervei egy-két hónapig idehúzzák. Az arcomra ezekből a gondolatokból persze semmi sem ül ki, kizökkenthetetlen vagyok a szerepemből. Még akkor is, mikor a “végrehajtók” egészen eddig a hotelig képesek voltak lenyomozni. Nem szerencsés, nagyon nem, de hát a profizmusnak ára van, én pedig igen gyakran fizetek meg érte. Mint most is. Természetesen nem célom megint csak az, hogy egymagam kivégezzek egy bandát, hiszen erre nem is lennék képes anélkül, hogy ne kapnék be egy súlyos sérülést. Ha már az a motoros is az életemre ment... Így kisegítem Aileent a fürdőszoba ablakán, hogy aztán pár perc erejéig megállapodjunk a lenti konténer takarásában. Hozzá vagyok szokva az ilyen helyzetekhez, így nem mondanám, hogy megrendít a dolog, viszont talán előnyt tudnék kovácsolni magamnak az ügynökkel szemben. - Én el tudnék bánni kettővel, de azt javaslom, hogy most te balra menj szépen, én pedig jobbra. Fuss haza, és maradj is ott egy pár napig. - közlöm halkan, majd kinézek a konténer mögül. Na, erre mit lépsz, kislány? Hagyod csak úgy futni az öreg Nordahlt, vagy ennél kreatívabb vagy? Kíváncsi vagyok. - Ha arra elfutsz, és meg sem állsz, szerintem nem lesz gond. - mutatok az épületek közé egy szűk, csendes utcára, amit még egyelőre nem figyelnek. Itt a lehetőség, hogy Audrey, a könyvelő elfusson és mentse a saját bőrét. Vajon Aileen, az ügynök mit fog erre lépni úgy, hogy ne buktassa le magát előttem?
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Csüt. Május 20, 2021 4:02 am
Ronan & Aileen
- Furcsa a téma. Nevetve védtem be magam a férfi kijelentése miatt és megrántottam a vállamat. Persze nem minden nap jön szóba a gyilkosság és halál témája, de ha már belemásztunk..miért ne? Felettébb furdalta az oldalam a kívancsiság, hogy mit fog mondani. Mit is mondhatna erre egy éppelméjű ember? Kezdtem letenni arról, hogy Ronan megválaszolja a neki feltett kérdést, de nem kellett végül csalódnom. Egy bizonyos értelemben. Hiszen válaszolt ugyan, de nem igazolta sem az, hogy ártatlan lenne sem pedig az ellenkezőjét. - A kisugárzás gyakran tévútra csal. Hány szuper intelligens és látszólag kedves, törődő emberről derült már ki, hogy sorozatgyilkos. A kisugárzás és negyed órányi csevely nem sokat vet a latba. - De, ha egy dolgot kellene mondanom, akkor a tetoválásaid. Olyan külsőt ad neked, amilyen pasiktól egy apa ezerrel védené a kislányát. Az exférjemnek két tetoválás volt a testén és apa el is könyvelte huligánnak. Hiába volt akkor rendőr és igazán lovagias. Ezt pedig nem hagyhattam ki, hogy Ronan orra alá dörgöljem, ha már rákérdezett a kisugárzására. Ami olyan laza volt annak ellenére, hogy megpróbáltak kivonni a forgalomból. Mintha egyébként egyáltalán nem hatotta volna meg az egész dolog. Jah persze, ő nem látta, hogy a kis vetődése, hogyan festett külső szemmel. Az én szemeimmel. - Hogy, hogy nem érdekel? Ilyen sokan pályáznak a fejedre? Akár annak is lehet venni a szavait, mintha már megszokta volna a tamadásokat. Biztos nem egy riválisa van egy ilyen körökben mozgó férfinek. - Valóban. - Mosolyogva bólintottam, majd lebiggyesztettem az ajkaimat, mintha csalódott lennék és egyébként az is voltam. - Egészen úgy tűnik, mintha alig várnád, hogy le tudj rázni. Ennyire rossz tarsaság vagyok? Nem vagyok egy Ariana Grande, de azért ez rosszul esik. Jól behúzott a csőbe ez az északi óriás. Fene egye meg, jobban kell figyelnem, hogy mit mondok neki, mert ilyen egyszerű kérdésekkel is simán lebuktathat. Kissé dühöngtem legbelül, de nem hagytam, hogy az arcomra kiüljön a dolog. Vajon sejthet valamit és ez egymesterien megszőtt háló, vagy csak véletlen műve lenne? Áh nem. Honnan is ismerhetne engem? A támadás ténye mentett meg valahogy, de újabb és újabb számomra iranyíthatatlan szituációba lökött bele. Hogyan tudnék Ronan oldalán maradni és egyszerű könyvelőként cselekedni? Elvégre menő, motoros hölgy vagyok...nem egy kis gyenge, harmatos virágszál. Kipillantottam a konténerek mögül, majd Ronanre kúsztak tengerkék szemeim. - Sajnos nem fog menn a kettéválás. Abban a kocsiban van jelenleg minden ami kell nekem és honnan tudjam, hogy nem gyorsulsz el vele hetedhét országon túl? Na nem, engem aztán nem fogsz lerázni apukám! - Különben is már látták, hogy veled vagyok. Mi van, ha ott vár engem hat hústorony? Elvégre nincs kizárva, hogy lenyomoztak és az én szállásom lenne az első hely, ahol keresnének minket mikor rájönnek, hogy kimásztunk az ablakon. - Az pedig ott, egy zsákutcába fut. Teljesen nem ott van, amerre a hotel, ahol megszállok. Szóval most menj, légy Action Man, Indiana Jones vagy Luke Skywalker és majd én utánad megyek, ha tiszta a terep. Illetve majd futok, de az mellékes, mert amúgy is én ismerem jobban a környéket, szüksége lesz rám, ha menekülni kell. Jobban megnézve a két alakot, az egyik egészen ismerős, csak még nem tudtam eldönteni, hogy honnan.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Vas. Május 23, 2021 12:44 pm
Aileen & Ronan
- Tehát akkor összegezzük. Olyannak tűnök, mint aki képes másokat meggyilkolni, és akitől az apák védik a lányaikat. - ami azért igazán szórakoztató, hiszen a kisugárzásom egyáltalán nem ilyen. Ami pedig a tetoválásaimat illeti, meglehet, hogy tetőtől talpig tele vagyok motívumokkal, de nem vagyok egy sötét, magába forduló alak, aki szúrósan lesi a világot. Ami a bőrömön van, az maga a művészet, s aki emiatt féltené tőlem a lányát függetlenül attól, hogy milyen pozitív a kisugárzásom, annak azt javaslom, hogy csináljon magának vérfertőzéssel unokát. Na de, ami Aileen/Audrey rólam alkotott véleményét illeti, nem is igazán tudom, hogy kényszeredetten akarja-e rám húzni ezeket, vagy valóban ilyennek lát. - Ha ilyen véleménnyel vagy rólam, miért vagy még itt? Nem félsz, hogy megöllek vagy megerőszakollak? - unottan vonom fel egyik szemöldököm viccet csinálva az egészből. Az ilyen apróságokkal maga ellen játszik, elvégre ha olyannak lát, amilyennek lefestett, akkor az valójában saját magát minősíti, ha még ezek után is a társaságomban akar maradni. Ám ezek mit sem számítanak már, hiszen ő lett a megmentőm, és valahol tartozok neki. No, nem az életemmel, de egy ital és némi beszélgetés azért belefér köszönetképpen. - Pályáznak egy páran a fejemre. Azért az én szakmámban hatalmas pénzek forognak kockák, milliókat érő tárgyak vannak terítéken, amik ha egy múzeumhoz kerülnek általam, akkor az egy feketén működő kereskedőnek nagy kiesés lehet, ha épp az adott tárgyra fáj a foga. Ezt azonban vállaltam akkor, amikor átléptem Reykjavík határát, így nem, egyáltalán nem érdekel, hogy ki akarja éppen most a fejem. - ebben pedig nincs hazugság, csupán annyit nem közlök, hogy egyes tárgyak nem az állami múzeumokba jutnak, hanem a saját gyűjteményembe. Attól még igaz, hogy sokan tartanak ellenségnek, s szívesen távolítanának el az útból. Nekem azonban a szenvedélybetegségem mellett van egy adrenalinfüggőségem is, ami bizony meggátol abban, hogy megtántorodjak vagy visszalépjek egy kaland vagy munka elől. - Ahhoz képest, hogy te pedig könyvelő vagy, eléggé higgadtan kezeled az egész helyzetet. - szakállam erdejében gyanakvó mosoly bukkan fel, ahogy egy kicsit visszafordítom Aileen felé a saját kérdését. Motoros, utazó, higgadt, látszólag kicsit sem rendítette meg, hogy kis híján megöltek, s ez az sok izgalom mind belefér egy átlagos könyvelőbe. Amit persze tudok, hogy nem így van, hiszen tudom, hogy ügynök, de most ettől elvonatkoztatok. - Ha csak nem akarod, hogy feleségül vegyelek, és megtelepedjek itt, akkor azt kell mondjam, hogy még a kedvedért sem maradhatok. - túlságosan élvezem ezt, be kell valljam. Aileen egy eszes nő, ez már hamar megmutatkozott, mégis fel kell kötnie a gatyáját, ha velem akar kezdeni. Nem ártana azért megtudnom, hogy mégis miért küldték a nyomomba, de ahogy én sem beszélek, nem ejtek el véletlen információkat, úgy ő sem. Így pedig nem egyszerű a helyzet, nagyon nem, hiszen ez a nő amilyen ártatlannak mutatja magát, annál inkább keresztbe tudna tenni nekem. Az egész helyzetet talán a banda érkezése menti meg, s egyben sodornak tovább minket a történetben. - Te aztán nem vagy semmi! A közelembe illegeted magát, aztán gyilkosnak nézel, meg olyannak, akitől védeni kell a nőket, most meg tolvajnak. Borzalmas egy nő vagy te. - csóválom meg fejem, de még a helyzet ellenére is kénytelen vagyok vigyorogni. - Egyáltalán nem kellenek ezek a csillogó, ártatlan szemek. - mutatok felé, mikor azokról a bizonyos hústornyokról beszél. Legszívesebben megráznám jó alaposan ezt a nőt, hogy végre mutassa önmagát ehelyett a kamu könyvelő helyett, de hát azzal lebuktatnám az egész színjátékot. - Akkor pontosan most mit is szeretnél? - kérdem tőle a konténer mögött, mielőtt még cselekednék. Mert nagyon úgy tűnik, hogy egyáltalán nem áll szándékában leakadni rólam, úgyhogy ideje tisztázni, hogy mik is a jövőbeli tervei, amihez természetesen nekem is lesz egy-két szavam. Egyelőre azonban ő nyeri a csatát, hiszen túlságosan feltűnő lenne, ha tovább ellenkezek ebben a helyzetben. Így hát végül kerülök egy nagyot, s a parkoló mellett levő fás rész mögött haladok közelebb a két illetőhöz, akik első pillantásra nem tűnnek túlságosan nagy észlénynek, inkább jelentéktelen, feláldozható katonáknak. Ahogy nézem, lőfegyver sincs náluk, ezáltal pedig nem lesz nehéz dolgom. Hirtelen ugrok ki hát az egyik fa takarásából, mint egy titán, s az elsőt egész egyszerűen elég nagy erővel mellkason rúgom, mire egyből kiterül a földön, s ott fuldoklik tovább. A másikat pedig mikor odaugrik hozzám, két tenyeremmel nyakon ütöm, ami egy kis időre kikapcsolja az idegeit, így úgy omlik össze előttem, mint egy rongybaba. Mindkettő él még természetesen, s nyerünk is egy kis időt magunknak. Tekintetem egyből Aileen felé szegezem, aki remélhetőleg már futólépésben közelít felém. - Ha lehet, ne úgy vezess, mint egy lány. Taposs bele! - az adrenalin szétárad a testemben, ami azt eredményezi, hogy elér a pillanatnyi boldogság. Ezért is olyan széles vigyorom, ezért vagyok olyan izgatott. Talán egy kicsit bolond is vagyok, de ennyi őrület kell, nem igaz? A holmimmal együtt beszállok Aileen mellé, aztán hagyom, hogy ő vezessen. Valamerre. Hogy merre, arról egyelőre fogalmam sincs, de ha nem tetszik a helyzet, vagy csőbe akar húzni, akkor egész egyszerűen kiütöm őt is. Tudom, tudom, nem ütünk meg egy nőt... Az én szakmámban ez azonban nem érvényes, hiszen ha az életem múlik rajta, bárkit megütök. Remélhetőleg erre most nem lesz szükség...
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Kedd Május 25, 2021 10:12 pm
Ronan & Aileen
- Csak azt vázoltam fel, hogy bárkiből, bármit ki lehet nézni. Pláne ha tetovált. Megrántottam a vállaimat. Egyáltalán nem bántó szándékkal mondtam ezeket, csak kíváncsi voltam, milyen arcot vág. Na nem mintha túl sértődékenynek látszana vagy bármit is elárult volna eddig ami igazán fontos. Itt meg kellett állnom és elgondolkoznom, hogy vajon azt akarom-e mindenképpen rábizonyítani, hogy gyilkos vagy csak lustaság lenne más bűnöst találni? - Na, ki beszélt erőszakról? Csak elméleti síkon beszélgettünk. Vagy megsértettelek volna? Eddig úgy gondoltam, hogy biztosan nem, bár úgy is azt próbáltam neki bizonyítani eddig, hogy a külső alapján ne ítélkezzünk. Próbálok is általában eszerint élni, de nem mindig sikerül. - Hű. Ennyit tudtam rá mondani hirtelen. Végülis logika van benne, meg is értem de az a probléma, hogy ez számomra egy nagyon rossz hír. Túl sok szál amit le kéne követni. Lehet, nem is vagyok rá elég egyedül. - És van köztük olyan aki másra bízná, hogy végezzen veled? Muszáj valahogy kiszednem belőle ezt-azt. Ha annyira utálják, akkor vagy nézni akarnák, hogy megölik Ronant, vagy sajátkezüleg végeznének vele. De ki az akinek van elég pénze embereket felfogadni? - Voltam már szorult helyzetekben a megbízóim miatt, megtanultam hideg fejjel gondolkozni. A könyvelők is tudnak elég sok ellenfelet szerezni. Egyik ismeròsömet azért büntették meg sok-sok pénzre, mert sikerült visszadátumozniuk a megrendelt féldisznókat. Hosszú procedúra volt kimásznia a csávából. - Feleségül? Nem is rossz ötlet...Mrs Audrey...mi is volt a neved? A kalandor, archeológus felesége. Igazi power couple lennénk. Hangosan felnevettem, hiszen ez egy őszinte poén volt most az egyszer. Van egy olyan érzésem, hogy nem lenne egy mintaházasság. Lehet, túl..intenzivek lennénk a másik ízlésének meg Ronan is eléggé zárkózott annak ellenére, hogy kedves, pozitív férfi képét mutatja. Valójában semmit sem ad ki magából. - Azokkal főleg csak vicceltem, ezzel nem. Sosem kapom vissza a kauciót sem és én jól ismerem a környéket. Nagyobb esélyünk van együtt. Jól van Ronan Nordahl, ha nem kellenek az ártatlan szemek, akkor nem is kapod meg őket. Ráadásul meg is válaszoltam neki a kérdését is ezzel. Élve kijutni ebből a helyzetből. Egyelőre ennyi lenne. Az északi tökéletes stílussal használta ki a képesséheit, a meglepetés erejét és hamar lecsapta azt a két fajankót. Anélkül, hogy vártam volna, már a kulcson lévő gombbal, nyitottam is az ajtót és pattantam be a vezetőülésbe. Fogalmam sem volt, hová menjünk, csak el...Meg volt a fejemben, hogy mi merre van. A belvárost választottam, ahol nyüzsögnek az emberek és nem mernének ránktámadni. - A városba megyünk, ott dolgozik egy barátom, aki tud segíteni nekünk addig, amíg ki nem tisztul a terep.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Vas. Május 30, 2021 11:29 am
Aileen & Ronan
Nehéz eldönteni, hogy Aileent alapból fojtogatja ez a temérdek előítélet, vagy azért van ilyen véleménnyel, mert próbál rajtam fogást találni, s próbálja megtalálni a sötétebb oldalamat. Eléggé rossz úton halad, ha a tetoválásokból indul ki, bár, ha olyan szűk a gondolkodása, hogy minden tetovált embert lényegében a sátán szolgájának tekint, aki biztosan gyilkos és tolvaj... Leginkább őt tudom sajnálni ezért, hiszen nem lehet kellemes ennyi korlát között élni, amelyek leárnyékolhatják a szabad gondolkodását és az élet élvezetét. Már ha nem az álcájának a része ez a hatalmas kritika áradat. - Nem sértettél meg, csak fura ez a sok előítélet, amit mutatsz. - vállam unott emelkedése azonban mégis arról tanúskodik, hogy ez valójában semmit sem számít. Nekem pedig főleg, hiszen nem tombol bennem a megfelelési kényszer, különösen nem azok felé, akiknek lényegében én jelentem a munkáját. - Nem írok listát az ellenségeimről. Amúgy ez téged miért is érdekel ennyire? Véletlenül keveredtél bele eléggé gyorsan, és ha rajtam múlik, épp ilyen gyorsan fogsz ebből kikeveredni. - ezt pedig nem rosszalló hangnemmel közlöm, inkább amolyan biztosítékként, hogy megnyugodhat, nem célom egyáltalán magammal rántani sehova. Egyelőre azonban úgy néz ki, hogy Aileent még húzni sem kellene, ő jön magától, de hát érthető, hiszen a nyomomban van. Kétlem, hogy megrettenne egy – vagy több - fejvadásztól. - Milyen szorult helyzetekben? Fogtak már fegyvert a fejedhez? Raboltak már el? Üldöztek már országokon át? - oldalra biccentett fejjel, egy egészen halovány cinkos mosollyal kérdem ezt tőle, hiszen ha ügynök, akkor ezeknek a kérdéseknek a nagyobb részére minden bizonnyal “igen” lenne a válasz, de hát könyvelőként ugye eléggé furcsa lenne, ha ilyen dolgokat kellett volna kiállnia. Furcsa és hihetetlen. Azért a humor valahol mélyen ott van benne, ami mikor felszivárog egy kicsit belőle, még én is őszintén elnevetem magam. Még egy házasság? Még egy szerelem? Újabb kudarc? Nem, köszönöm, inkább harapjon ketté egy krokodil. A viccelődés azonban a konténerek mögött egy kissé a háttérbe szorul, hiszen bár eléggé komoly helyzet áll előttünk, ugyanis a nyomomban van egy számomra ismeretlen banda, akiknek talán még a megbízóját is homály fedi számomra, mégsem tudom véresen komolyan venni ezt az egészet. A sok tapasztalat miatt talán? Meglehet. Ezért sem rettenek el attól, hogy erővel kiiktassam egy időre a két alakot a kocsinál, és megpucoljam számunkra a kivezető utat. - Akkor irány a barátod! - egyezek bele rögtön, mintha igényelném a védelmet. Ugyanakkor az én fejemben teljesen más tervek körvonalazódnak, mikor megindulunk a célunk felé... S mikor megállunk, akkor ezt eléggé hamar ki is bontakoztatom. A holmimat a hátamra rögzítem, ám mikor kiszállok az autóból, ahelyett, hogy megindulnék az épület bejárata felé,, ahol az a bizonyos barát a segítségünkre lehet, helyette egy lépést távolodok a kocsitól. - Itt akkor biztonságban leszel. - ennyit mondok, s már fordítok is neki hátat, ezzel erősen jelezve, hogy innentől nem áll szándékomban vele tartani, egyedül is megoldom a saját dolgaimat. Állítása szerint a barátja tud segíteni, amíg nem tisztul a terep, úgyhogy Audrey, a könyvelő biztonságban lehet itt. Lényegében semmi oka nincs arra annak a személynek, akinek előadja magát, hogy engem kövessen, így hát... - Viszlát, Aileen. - ostoba, szerencsétlen Ronan... A legutolsó mondatnál kell mindent elrontanom? A legutolsónál? Mikor már annyira jól elterveztem mindent?! Hogy véthettem ekkora hibát, hogy a nevén szólítottam... Kissé elkerekedett szemekkel sandítok hátra, ő is érzékelheti, hogy ez az elszólás bizony nem direkt volt. Mit lehet tenni... Futás!!! Szélsebesen indulok meg az utcán, lekanyarodva egy sikátor felé, és bár szégyen a futás, de hasznos!
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Kedd Jún. 01, 2021 6:11 am
Ronan & Aileen
- Igen, ez rád is igaz volt, még mikor először beszédbe elegyedtünk. Rémesen nehéz feladat Ronant kikérdezni, mintha lépten-nyomon falba ütköznék. Sokkal nehezebb, mint egy átlag embert, ami felettébb érdekes. - Hááát...mivel eljárás indult és tanú leszek, szeretném tudni, hogy mi is folyik itt, de ez az egész egy tál spagetti.. Jelenleg minden kusza, minden kétes és túl sok esélyes elkövető lehet. Éreztem a fáradtság csavarát a halántékomba fúródni, hiába is igyekeztem tenni ellene. - Nos... fogtak már rám fegyver, igen. Nem azért sajnos, mert már megtörtént az ilyen, hanem mert az első ember aki fegyvert fogott rám, az a bájos ex-férjem. Sosem lehet tudni, hogy ki-milyen háttérrel rendelkezik, de elrabolva még nem voltam és amilyen frissnek számítok a hivatásomban, még nem ismerik annyian az arcom, hogy ilyen elszantan üldözzenek. Ezek után nem sok szóhoz jutottunk, de annál több akcióhoz. Elégedett és boldog voltam, hiszen úgy tűnt, Ronan hallgat rám. Úgy. Tűnt. Amint megálltam, összeszedte a cuccait és távolodni kezdett. Megemelkedett szemöldökömkel figyeltem, távolodni mire leesett, hogy Aileennek szólított. Hatalmas, kerek tekintetéből ítélve, talán jobban meglepődött mint én. De mégis HONNAN tudhatta, az okés, ha nem voltam meggyőző, de a nevem? Szerencsére elég gyorsak voltak az ösztönös mozdulataim és amilyen gyorsan futásnak eredt, én már követtem is. Fegyver és minden nélkül... - Nordahl, azonnal állj meg és tisztázd magad! Nem praktikus futás közben kiabálni, de egy probát megért. Mikor egyenesbe került a sikátorban, megfogtam a földről az első dolgot, ami a kezembe akadt a földön, a kuka mellől - egy...literes, zacskó tejet - és utána hajítottam. Reméltem, hogy célt ér és szétloccsan rajta, akár egy vízibomba.
Foglalkozás :
Archeológus
∆•∆ :
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan Pént. Jún. 04, 2021 2:58 am
Aileen & Ronan
Őszintén meglep, hogy Aileen furcsának tart. A pozitív kisugárzásomnak hála nem az szokott először az emberek eszébe jutni rólam, hogy furcsaság övezne, s most sem tudom eldönteni, hogy valóban így gondolja-e, vagy csak a megbízása mondatja vele a kételkedő szavakat. Ha viszont úgy értette, hogy bennem is volt előítélet, akkor összekeveri a szezont a fazonnal, hiszen én csupán a megjelenése miatt nem gondoltam volna róla, hogy versenyezhet ő is. Nem pedig tolvajnak, gyilkosnak és hasonló ostobaságnak néztem annak ellenére, hogy amúgy ő is pozitív. Na, ez az előítélet! Ez számomra eléggé kiábrándító egyben, mégis szórakoztató, s még egy halk nevetést is kénytelen vagyok elmorzsolni, de nem megyek bele jobban ebbe a témába. - Veled aztán nem lehet egyszerű... – halk sóhajom jelzi, hogy unom már, hogy minden ilyesmi negatívat megpróbál rám aggatni. Mondjuk gondolhatná, hogy az ilyenekkel kicsit sem fog tudni a közelembe férkőzni, épp ellenkezőleg. Mégis ki akarna egyáltalán egy olyan emberbe bizalmat fektetni és megnyílni neki, aki minden valótlan dolgot próbál ráaggatni? Ezt igyekszek vele éreztetni, hogy eléggé rossz úton halad, de hát ha rajtam múlik, akkor sokáig már úgysem látjuk egymást. Azért veszélyesen közel mégsem engedhetem magamhoz még kíváncsiságból sem... - Igen, én pedig nem tudok segíteni. – megint egy zsákutca, hiszen egyértelműen nem fogok beszélni egy idegennek az ellenségeimről. Valójában ha nem tudnám, hogy Aileen ügynök, akkor is pontosan így viselkednék. Nem vagyok már amatőr. Ezért is ideje egy kicsit visszafordítanom felé azt a bizonyos tükröt. - Komolyan fogtak már rád fegyvert? Az mégis hogy történt? – töretlen meglepettséggel kérdezem tőle még a motelszobában. - Meg is lőttek? – emelem meg kíváncsian a fejem felé. - Mondjuk miért is vagyok meglepődve? Nem úgy tűnik, hogy otthonülős típus vagy. – kacérkodva vonom fel szőkés szemöldököm utalva a motorversenyre, ami lehet, hogy kamu volt, és nem jár ilyenekre, ettől függetlenül mocskosul jól vezetett, és úgy tűnt, hogy ért is a motorokhoz. Nekem ez pedig nagyon is tetszett, szeretem a belevaló nőket, úgyhogy kár, hogy a mi közös kis ügyünk nem fog sokáig tartani... Legalábbis ha rajtam múlik. Egy ideig együtt menekülünk az üldözők elől, aztán Ronan bácsi úgy dönt, hogy megpattan. Ami majdnem sikerül is, leszámítva azt az ordas nagy hibát, hogy Aileent bizonyt a nevén sikerül szólítanom. - Még mit nem! – kiáltom magam mögé futás közben, aztán mindenre számítok, csak arra nem, hogy egy romlott tejes zacskó landol a nyakamban hamarosan, mikor egy szűkebb utcába érünk. Ennél még egy lövést is szívesebben kaptam volna! Nem állok meg egyáltalán, bár érzem magamban, hogy sokáig nem fogom ezt így bírni. Már most szédelgek, nem véletlenül kellene ágyban lennem. Azért kissé dühítő a helyzet. Különösen akkor, amikor befordulok egy éles kanyarban, és kénytelen vagyok megtorpanni. Ugyanis valakik az utamat állják. Eddig jötek volna a moteltől? Nem bízzák a véletlenre. - Mi a lófasz?! – na jó, ez kezd most már egyre kuszább lenni. Aileen mögöttem, ezek előttem, én pedig remekül középen. Már enyhén dülöngélve próbálok megállni a lábaimon, de arcom sápadtsága nem sok jót sejtet. A fejem felett ugyan van egy tűzlétra, de fogalmam sincs, hogy képes vagyok-e anélkül felkapaszkodni, hogy vissza ne esnék ájultan. Úgyhogy itt az ideje, hogy a sorsra bízzam magam...
credited to karol
Ajánlott tartalom
Tárgy: Re: No rest for the wicked - Aileen × Ronan