"Stars, hide your fires;
Let not light see
My black and deep desires."
...Eat me...
...Drink me...
...This is only a game...
Foglalkozás :
Plasztikai sebész (és szervkereskedő)
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Szer. Ápr. 14, 2021 6:09 pm
Sophia & Andro
"Curiosity is gluttony. To see is to devour."
Az aggodalom összetéveszthetetlenül süllyed bele szavaimba, s még elnyújtott sóhajom is nemtetszésemről árulkodik a telefon egyik végén. A másikon azonban hatalmas tűz tombol, elszántság és határozottság, s nekem bizony gyengém, hogy a testvéreimnek képtelen vagyok nemet mondani. Így bár egy órán keresztül fejezem ki, hogy mennyire nem tartom jó ötletnek azt a Green alakot bevonni az üzletbe, mégis egy megadó morgással nyomom ki végül a telefont, hiszen most is sikerült rábeszélnie a húgomnak az akaratára... Mint mindig. A következő napok természetesen abból állnak, hogy azt a csekély szabadidőmet, melyet a kórház falain kívül töltök, Iris piti kis üzletére fordítom, melyet nekem kell lebonyolítanom az ő közvetítésével. Gabrielt ismerem régről, s bár nem közvetlenül, de volt pár közös ügyünk, melynek mindketten a részesei voltunk. Azonban nem sokat tudok arról az alakról, csupán annyit, hogy nem éppen tisztességes módon tornázta fel magát a ranglétrára, s bizony a keze mélyen belelóg az alvilág mocskába. Azért nem jobban, mint az enyém... Mégsem tetszik, hogy a húgom egy ilyen embert akar üzlettársnak, de hát ő olyan temperamentumos, tüzes típus, hogy nagyon hamar képes fejjel menni a falnak. Én meg takaríthatok utána... De nem most. Annyi volt a kitételem, hogy ha tudomásomra jut valami konkrétabb dolog erről a Greenről, ami nekem nem tetszik, és a saját belátásom szerint túl veszélyesnek ítélem Irisre nézve, akkor végeztünk vele. S merem remélni, hogy a magán jellegű kis nyomozásom nem fog kudarcot vallani. Ehhez azonban mélyen el kell ültetnem magamban az ellenszenvem, s meg kell próbálnom arra koncentrálni, hogy a húgomnak ezzel örömet okozhatok, márpedig az többet jelent nekem, mint a saját ellenszenvem mások iránt. Az első személyes megbeszélésünkre egy igazán kellemes tavaszias estén kerítünk sort, melyre vétek lenne a saját autómmal érkeznem, hiszen Gabriel utalt arra a telefonban, hogy mennyire kedveli a minőségi borokat, s szívesen megosztana velem pár régi évjáratú vöröset és fehéret. Egy ilyen ajánlatra pedig nem mondhatok nemet! Taxival érkezem hát a Green villához, s mivel híve vagyok a – nem túlzott - eleganciának, így egy könyékig érő fekete inget öltöttem magamra, egy hasonló színű farmernadrággal és aligátorbőr cipővel. Bal csuklómon egy széles szíjú óra díszeleg, melyre egyből ráemelem a tekintetem, mikor kiszállok az autóból, s megállok hatalmas vaskapu előtt. Pontos vagyok, mint mindig. Pár percnyi nézelődést azonban kénytelen vagyok megengedni magamnak, hiszen a személyzetet látva talán Green még inkább felizzítja bennem az ellenszenvet. Tehát a Városi Tanács tagjának már szolgák is járnak? A kapuban igazolnom kell magam, de mivel Gabriel kiadta az őröknek, hogy érkezem, így gond nélkül kísérnek el a főbejárathoz, melyhez odaérvén ő maga nyit nekem ajtót egy széles, kicsit sem biztató mosollyal. Hasonlóval jutalmazom őt én is, s mint régi cimborák, úgy veregetjük meg egymás hátát üdvözlésképp. Még mindig hihetetlen, hogy ezt az alakot akarja a saját üzletébe belevonni Iris, de hát ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem ezt az ostoba döntését... Némi világi csevej után pedig Gabriel és én eltűnünk a dolgozószobájában. Naivan azt reméltem, hogy hamar pontot tehetünk ennek a napnak a végére, hiszen ez a Green egy igazán tenyérbemászó, idegesítő alak, akit a gyengébb pillanataimban biztosan képen tudnék törölni. Szerencsére, vagy nem szerencsére, de tartanunk kell egy leheletnyi szünetet a megbeszélésben, hiszen kap egy igen csak sürgősnek tűnő telefont, mely után távozóra fogja. Ígérete szerint csupán negyed órára, ám mivel én “nagyra becsült” vendég vagyok a számára, így nem szeretne magamra hagyni teljesen, így biztosít róla, hogy a felesége addig majd elszórakoztat. Ennél remekebb alkalom pedig nem is nyílhatna számomra, hogy egy kicsit érdeklődjek Gabriel után... Követem hát a villa azon szegletébe, ahol a felesége tartózkodik, kinek csupán pár pillanat alatt mutat be. Erre valójában semmi szükség nem volt, hiszen mikor sietősen távozik, én egy meglepett mosollyal lépek közelebb a nagyon is ismerős hölgyeményhez. - Dr. Green... Igazán örvendek, hogy a kórház berkein túl is találkozhatunk. - ez aztán a meglepetés! Egy ismerős arc a kórházból! Ezt már szeretem. Sophiáról ugyan nem tudok semmi személyeset, hiszen még nem volt alkalmam minden orvossal kommunikálni, mégis jobb úgy elkezdeni egy társalgást, ha van némi előzetes ismeret már. Talán még előnyt is kovácsolhatok majd belőle. - Remélem, nem zavarok meg semmit a jelenlétemmel. Gabriel ragaszkodott hozzá, hogy társuljak be magácskához egy röpke negyed órára, már ha nem bánja. - békés mosolyomból árad a pozitív kisugárzás, de ez most csak és kizárólag dr. Greennek köszönhető, aki teljesen biztosan kellemesebb társaság, mint a gyűlöletes férje.
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Pént. Ápr. 16, 2021 6:07 pm
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
Balesetis orvoskét sosem unalmas az ember lányának az élete, s nem ritka azon esetek száma sem, amikor túlóráznom kell, vagy egy-egy sürgős esetben pluszba be kell ugranom a St. Claire-be, mert éppen aznap kevés orvos áll rendelkezésre a futószalagon. Ezt azonban én egyáltalán nem bánom, hiszen a munkám az életem, és azt hiszem, az éltető erőm is. Abba kapaszkodni, hogy életeket menthetek és segíthetek más, rászoruló embereken – még, ha ez kissé nyálasan is hangik -, azt hiszem a legfelemelőbb életcél. Érezni, hogy szükség van rám, hogy fontos, amit csinálok, elismerés önmagamnak is, még ha soha sem vágytam különösebben az elismerésre. De a munkám nem csak ebben segít, hanem abban is, hogy elmeneküljek a mindennapok sötét és égbekiáltó kétségeitől. Rájönni, hogy akivel az életedet akartad leélni, egy számodra teljesen idegen személy, ráadásul olyannyira idegen, hogy már elfogadni se vagyok a negatív tulajdonságait, eléggé le tudja szállítani az embert a földre. Gabriellel, mint kiderült, egymás ellentétei vagyunk, de ezek az ellentétek már nem vonzzák egymást. Ez teljesen távol áll tőlem, és ha csak egy része is igaz annak, amilyen sejtéseim vannak a férjemmel kapcsolatban, akkor én nem akarok ebben a házasságban maradni. Persze, ez nem ilyen egyszerű, mely részleteket azonban most nem fejtenék ki, de a dolog lényege, hogy annak érdekében, hogy minél kevesebbet tartózkodjak a csodás otthonunkban, akár önkéntesen is bevállalok egy-egy extra műszakot. Közben a fejembe vettem, hogy nem nyugszom, amíg ki nem derítek minden egyes piszkos kis részletet a „megmentőm” titkos életéről, de erre még várnom kell, hiszen tudom, hogy nagyon óvatosan és okosan kell nyomoznom. Főleg így, hogy ennyire ragaszkodik hozzám, már-már a tulajdonának tekint, és egyes esetekben még az is előfordul, hogy tartok tőle. Ma este is éppen egy ilyen többletműszakból térek haza kellemes fáradtsággal a hatalmas, őrökkel és bejárónőkkel ellátott luxusvillába. Sose vágytam ilyen életre, de még csak hasonlóra sem – azok inkább apám és a férjem voltak-, mégis ez adatott miközben emberek milliói éheznek. Persze, azért nem akarok álszent sem lenni, tehát egész jól elvagyok így is az otthonomban és élek az pénz adta lehetőségekkel is. Szinte azonnal célba veszem a hálószobát, de mivel a Gabriel nyitott ajtójú dolgozószobája mellett kell elvonulnom, hogy feljussak az emeletre, kénytelen vagyok vele is pár szót váltani. A beszélgetésből megtudom, hogy ma este vendége lesz üzleti ügyben, ami az ő nyelvén annyit tesz, hogy nekem nem kell részt vennem a megbeszélésem, azaz nem fog mutogatni a társaságának kirakati babaként, eszközként, hogy ő megmutassa azt is az üzletfeleinek, hogy még a párválasztáshoz is kifogástalan az érzéke, hiszen az ő felesége orvos és mellesleg mások szerint kinézetre is első osztályú. A legrosszabb az egészben azonban még mindig az, hogy meg kell játszanom Gabriel felé az odaadó feleséget, hogy úgy kell tennem, mint akit érdekelnek a szavai és, hogy mi van vele. Mindezt azért, hogy a családomat óvjam, hiszen tudom, ha a férjem észrevenné rajtam, hogy hogyan viszonyulok hozzá, az apámon torolná meg azt. Miután véget ér a kötelező diszkurzus, ahogyan terveztem felmegyek a hálóba, és ha megszabadulok a ruháimtól, birtokba veszem a szobához tartozó fürdőt. A zuhanyzás végezetével, egy ekrüszínű számomra kényelmesebb angol stílusú, ívelt nyakkivágású miniruhát veszek fel, elrendezem szétengedett hajzuhatagomat, és csak minimális sminket dobok fel magamra. Igen, a Városi Tanács vezetőjének feleségeként sajnos állandóan ügyelnem kell a külsőségekre, hiszen bármikor, bármelyik percben olyan vendég érkezhet hozzánk, akinek meg kell felelni… A műszakom igen-igen fárasztó volt, de mégsem vagyok álmos, inkább csak egy kis lazításra, kikapcsolódásra, magányra van szükségem, hogy feltöltődjek – ma szerencsére Gabriel-mentesen. Úgy döntök, hogy magamhoz veszem az éppen aktuális könyvemet és levonulok a nappali egy kanapéjára, ahonnan az egyik ablak kellemes kilátást nyújt a kertre. Fogalmam sincs, mennyi idő telik el, amíg így magamban lazítok, de hamarosan azt kell tapasztalnom, hogy a párom benyomul a nappaliba és különös kéréssel – vagy inkább utasítással? - áll elő. Ráadásul nem is egyedül érkezik, hanem egy másik férfi társaságában. - Drágám, – már attól összerándul a gyomrom, amikor így nevez, de azért úri nő módjára, gyorsan felállok a kanapéról és megigazítom a ruhámat – jött egy sürgős telefonhívás, és muszáj bemennem az irodába – persze, az irodába - negyed órára.Megtennéd, hogy amíg vissza nem érek, lefoglalod, társaságot csinálsz Dr. Salazarnak? Csak ekkor nézek rá a Gabriellel érkező pasasra, de ahogy a név párosul az arccal, azonnal tudom is, hogy kiről van szó. Tudom, hogy egy helyen dolgozunk, ő egy újonnan érkezett plasztikai sebész, de azt hiszem, még sosem beszéltem vele. Nem mintha bánnám. Sosem ítélek elsőre, de valamiért nagyképűnek gondolom, de ez lehet, hogy csak egy sztereotípia a plasztikai sebészekkel szemben. - Hát persze, ez csak természetes - bólintok beleegyezőn a férjem kérésére, habár ez a hozzáállás inkább a vendégnek köszönhető. - Én nem különben – nyújtok kezet az idegennek, amikor az bemutatkozik nekem és kijelenti, hogy örül a találkozásnak. Most mégsem mondhatom azt neki, hogy a hátam közepére se kívánom a társaságát. - Nem, amint látja, nem zavart meg semmit – rázom meg a fejemet, majd ugyanúgy a fejemmel a félrerakott könyv felé bökök, amikor már kettesben maradunk.- Nálunk a vendég az első! – teszem még hozzá egy ártatlan mosoly keretében, de most még nem is hazudtam. - Nos, mivel maga a vendég, válasszon: maradjunk itt a nappaliban, megjünk át az étkezőbe, de tőlem akár megmutathatom a klub szobát is – ecsetelem újonnan szerzett vendégemnek a lehetőségeket. - Esetleg egy italt, Dr.? – kezdek bele a vendéglátó szerepébe miközben megcélzom a bárpultot. Szinte biztos vagyok benne, hogy a pasas fogyaszt alkoholt. - És mi járatban van a férjemnél? Van egy olyan érzésem, hogy Gabriel nem készül plasztikai beavatkozásra. – mosolyodom el szélesen, mert most akármennyire is nem fűlik a fogam a szórakoztatásához, a szüleim mindig illedelmességre neveltek, és sose szoktam bunkó lenni senkivel sem. Még akkor sem, ha gyanús nekem ez a szituáció, hiszen, mit kereshet itt, ha nem orvosi dolog miatt van itt? Ha Gabriellel van valami ügye, akkor az nem lehet tiszta dolog. Valahogy csak kibírom azt a tizenöt percet. Vajon miért van olyan érzésem, hogy az a tizenöt jóval több lesz?
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Szomb. Ápr. 17, 2021 5:06 pm
Sophia & Andro
Más esetben elutasítottam volna a társaságot, hiszen egy röpke negyed órát tökéletesen eltöltöttem volna azzal, hogy a saját gondolataimba merülve élvezem a kanapé puha kényelmét egy pohár bor társaságában, miközben lassú nézelődéssel végigvezetem a homoktengereket idéző tekintetem a szobán, azonban ez a jelenlegi helyzet egy tökéletesen elutasíthatatlan ajánlat. Nem ismerem Gabriel nejét, s egészen addig a pillanatig, míg nem találkozik a tekintetünk dr. Greennel, nem is tudatosul bennem, hogy közük lehet egymáshoz. Ezek szerint azonban oly kicsi a világunk, hogy az ember azt sem tudhatja, hol bukkanhat ismerősre. Magam is nyújtom a kezem, mikor már a gyűlöletes ügyvéd házon kívül lehet, ügyelve arra, hogy ne túl erősen, ám ne is túl lágyan szorítsam meg a doktornő kezét a kelleténél egyetlen szemlehunyásnyival tovább. - Biztosan unalmas lehet már ezt Gabriel mellett mondogatni, hogy a vendég az első. - s ezzel az egyetlen mondatommal, melyhez a borostám közé egy mosoly is kúszik, megtörtem egy kicsit a túlságosan is hivatalosnak tetsző hangnemet némi közvetlenséggel. Ha már a Városi Tanács feje egy hozzám hasonló nem éppen hivatalos személyt az otthonában fogad, akkor minden bizonnyal sokan léphetik át a küszöböt. Dr. Green pedig az egész porcelánbabához hasonló megjelenésével és kisugárzásával pontosan olyannak tűnik most számomra, ki egymaga visz színt ezekbe a talán komornak is tetsző falakba, melyeket Gabriel aurája mocskolhat be. Ahogy ülepedik bennem a beszélgetésünk, annál inkább érzek magamban egy egyre inkább lángra kapó undort iránta. Főleg ha arra gondolok, hogy a húgomnak mennyire keresztbe tudna tenni. Akár véglegesen is... Ez a gondolat pedig csak szítja bennem a hideg gyűlöletet, még akkor is, ha jól tudom, hogy Iris tud vigyázni magára. Azonban én vagyok a bátyja, s ez az én feladatom még a távolból is. - Egy italt szívesen fogadnék. Gabriel úgyis megtornáztatta a fantáziám előzetesen azzal, hogy kóstolót ígért az egyik régebbi évjáratú borából a saját borospincéjéből. Erre azonban sajna még nem került sor, így ha van rá lehetőség, akkor magácskától is elfogadnék egy kis kóstolót. - fejtem ki hosszabban, s megindulok utána a bárpult felé, ahol nem áll szándékomban sokat időzni. Miért ragadnánk le itt, ha dr. Green kellemesebb helyeket is felkínált számomra? - Remélem, nem kell egyedül oltanom a szomjam. - mikor a férfi közölte, hogy majd a felesége szórakoztat engem, az számomra túlságosan gépiesnek tűnt, mintha csak egy kirakatbabáról, egy cirkuszi látványosságról beszélne. Közvetlenségemmel pedig ezt a gondolatot próbálom magamból akaratlanul is kiirtani, hiszen az én elveimben a nő egészen más aspektusban szerepel... - Van esetleg arra lehetőség, hogy a kertben tegyünk kezdetnek egy sétát? Az idő még kellemesen meleg lehet odakint, s talán ebben az szemrevaló ruhában nem szerezne semmilyen nyavalyát. - ezt a mondatot érezhetően túlbonyolítottam, sőt, az utolsó szavakba még az alap akcentusomnál is egy erősebb spanyol él is belekúszott, melyet természetesen azonnal érzékelek. Nevetve simítom hátra ében hajkoronám, hiszen még szinte a nyelvem is összeakadt a fogammal. - Bocsásson meg, nem mindig egyszerű számomra az angol, pedig aztán tizenéves korom óta beszélem. Néha nem úgy pörög angolul nyelvem, ahogy kellene. - vallom be, hiszen bármikor érkezhet tőlem egy kibogozhatatlan mondat. Igyekszek kifejezni magam, de az én bonyolult gondolataimat néha még a saját anyanyelvemen sem tudom a világra hozni. Ha közben megkapom a kért italt, vagy bármi mást, nem vagyok válogatós, akkor egyetlen, ízlelő korty után felelek a doktornő kérdésére. - Pedig elhiheti, én ajánlottam neki pár helyen némi beavatkozást... - viszonzom a nevetését, s amennyire baráti csipkelődésnek terveztem Gabriel irányába az iméntit, annyira kiérződhet a figyelmes hallgatónak egy különös csengése a hangomnak. Nem bánnám, ha ez az ember egyszer a késem alá feküdne, az biztos... - Viccet félretéve, semmi orvosi beavatkozás nincs terítéken. Tudja, a húgom ügyvéd, s az ő jóvoltából vagyok itt. Ő jelenleg Mexikóban tartózkodik, s egy ügyet szeretne lebonyolítani a férjével. Ezért vagyok itt én. Sajnos... - vallom be őszintén egy megadó mosollyal. - Elhiheti, lenne jobb dolgom is, de a család az család. Van egy olyan “rossz” tulajdonságom, hogy nem tudok nekik nemet mondani. - s ezzel a pár személyes információval remélem, hogy meg tudom egy kicsit törni azt a hivatalosabb jeget, mely a kötelező szórakoztatásomat fedi. Sietnem kell, hiszen nincs sok időm, de hát a következő hetekben párszor még megfordulok itt, s akkor valahogy meg kell környékeznem dr. Greent. No, meg azt sem szabad elfelejteni, hogy ő és én bizony a kórházban is találkozhatunk... Innentől már nem csupán a puszta véletlenből, hanem nagyon is akarattal. Ha rajtam múlik. - Magácska melyik területen is dolgozik? Néha úgy rohanok át a kórházon, hogy még azt sem tudom, hol járok. - hányszor kértem már nővérkéktől útbaigazítást! Hiába a táblák, valahogy még a mai napig sikerül néha elkeverednem.
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Vas. Ápr. 18, 2021 3:44 pm
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
Ember tervez, Isten végez – szokták mondani a Bibliát olvasottak és a kevésbé olvasottak is, habár azt hiszem, a tény, hogy a ma este nem úgy alakult, ahogy elterveztem, nem akkora tragédia. A lényeg az egészben, hogy még mindig nem Gabriellel kell eltöltenem egy újabb estét, éjszakát… Kérdezné az olvasó, hogy vajon egy legszebb éveiben virágzó, frissen házasodott nő, akinek még gyermeke sincs, miért gondol ilyeneket? Néha én is elgondolkodom magamon, hogy miért változott meg minden, de erre a válasz egyértelműen az, hogy Gabriel átvert engem. Átvert, még ha nem is közvetlenül, de a házasságunk előtt egészen más embernek mutatta magát. Erre a hírnév és a pénz még rá is segített, és azt hiszem, jelenleg nincs, ami meg tudná állítani a férjemet. Nem tudom, miért titkolózik előttem? Talán, ha még az elején korrektül elmondja, hogy milyen életet tervez élni, akkor talán még el is tudom fogadni őt így is, mert szerettem. Vagy valami hasonló. Sosem fogom megtudni. De így az egész cukormázas kis mézeskalács házikóm összedőlt, és ennek morzsáira kel felépítenem egy új életet. Lehetőleg olyat, amiben én vagyok az első. Igazából egy kicsit meg is lep Gabriel kérése, miszerint hostess-kednem kell az egyik vendégének, amíg ő távol van. Ilyesmi igen ritkán szokott előfordulni, hiszen tudvalevő, hogy a párom betegesen féltékeny. Nos, én ezt is túl későn tudtam meg. Ebből viszont megtudom, hogy ezzel a mai alannyal nyilvánvalóan nagyon fontos számára, hogy megkötessék az üzlet, amit a bennem rejlő - igen mélyen leledző és minimális mértékben megtalálható - kisördög legszívesebben valamilyen módon kihasználna és a maga javára fordítana. Elsősorban talán segíthet az ügy abban, hogy megtudjak valamit Gabriel sötét életéről, másodsorban pedig még az sem jönne rosszul, ha egyszerűen tönkre tenném az üzletkötést, de ezt még át kell gondolnom, mi lenne a „jövedelmezőbb” a számomra. Nálam nem kérdés, hogy vállalom a feladatot, amit kiróttak rám. Talán nem mindenkinek természetes ez, de megpróbálok mindenkivel kedves lenni bármilyen helyzetben. Lehet ez szakmai ártalom vagy csupán nevelés, beállítottság kérdése, de én ilyen vagyok. Még akkor is próbálok pozitívan állni a szituációhoz, ha Dr. Salazar elsőre nem is a legszimpatikusabb ember. Egyszerűen csak azt gondolom, hogy többre tartja magát az átlagembernél, de persze tévedhetek is. Nem tagadom, egész jól beilleszkedtem már a férjem által kialakított világunkba, tisztában vagyok az etikett szabályaival, képes vagyok elrejteni az érzelmeimet és talán annak, aki nem ismer, még sznobnak is tűnhetek. Azonban Dr. Salazar a legelső megszólalásával bebizonyítja, hogy ő más, mint a férjem eddigi látogatói. Az elevenembe lát és egyetlen mozdulattal lerántja rólam az illem hófehér leplét, amely eltakarja igazi énemet. Egyetlen egy másodperc erejéig meztelennek és zavarodottnak érzem magam, a megjegyzését hallva szó szerint tágra nyitom ajkaimat, a meglepettségemet még csak el sem tudom rejteni. Első körben azt hiszem, jól be is szólnék neki, de aztán elszámolok magamban tízig, és még egyszer megpróbálom folytatni az előbbi felszínes stílust. - Az életemnek vannak unalmas és kötelező részei, igen, de a vendégekre való odafigyelést, azt hiszem, még otthonról hozom – válaszolok halkan, amikor felocsúdok a méla meglepettségemből. Habár azzal is tisztában vagyok, hogy ő ezt nem így értette, de még véletlenül sem akarok lehetőséget adni arra, hogy bárki akár csak résnyire betekintést nyerjen a „csodálatos” házasságom színfalai mögé. Viszont ezzel együtt egy kicsit megkönnyebbülők, mert ez azt jelenti, hogy nem kell megjátszanom magam. Mint sejtettem, az úr elfogadja az italt, az pedig már meg sem lep, hogy Gabriel azonnal a borospincéjével kérkedett, mindenkivel ezt csinálja. Igazából tényleg ért a borokhoz, de engem ezzel a témával halálra untat. Bizonyára azért, mert ezt a témát is presztízskérdésnek veszi. - Dr. Salazar, nincs szerencséje. Higgye el, ami a borokat illeti, a férjemmel százszor jobban járt volna, én nem vagyok nagy borszakértő, de azért azt hiszem, én is tudok segíteni – sóhajtok egyet megadó mosollyal, majd a boroshűtőhöz sétálva egy határozott mozdulattal kihúzom tartójából a 2002-es évjáratú Granga Shiraz-t, ami egy híres klasszikus ausztrál száraz vörösbor. - Koncentrált, selymes, testes. Gabriel szívesen kínálja ezt a borát a vendégeinek. A többit pedig meghagyom, hogy ő kóstoltassa meg magával – magyarázom, miközben az egyik fiókból előveszem a bornyitót és szakavatott mozdulatokkal kinyitom a palackot - Aromában kávé, fahéj és vanília. De ne ijedjen meg, semmi nőies nincs benne! – vigyorodom el újra, mialatt megtöltöm a férfi poharát, hiszen tudom, hogy a férfiak ódzkodnak mindentől, ami édesre hajaz. Majd amikor a vendég kijelenti, hogy szeretné, ha vele tartanék, egy újabb pohárét nyúlok és abba is töltök a vörös nedűből. - Igazából ritkán fogyasztok alkoholt, de még véletlenül se szeretném, ha magában kellene innia – reagálok szavaira, majd amikor megkérdezi, hogy van-e arra lehetőség, hogy ezeket kint, a kertben fogyasszuk el, csak bólintok és megindulok a teraszajtó felé. - Nem, valóban kellemes az idő odakint – felelem halkan, majd figyelmesen hallgatom, amit a nyelvi tudásáról vagy nem tudásáról oszt meg velem. - Semmi gond, tökéletesen értettem, mit szeretett volna mondani. Nagyon jól beszél angolul. Ráadásul tanultam én is egy kis spanyolt az egyetemen – teszem még hozzá, hogy biztosítsam arról, miattam nem kell feszélyezve éreznie magát, bár, ahogy elnézem, erre nincs is szüksége. Amikor rátérünk a Gabriel-témára, nagyon ügyelnem kell arra, hogy ne nevessek, amikor az ajánlott plasztikai műtétjéről esik szó. Mégis, hogy venné az ki magát, ha a férjemen szórakoznék, habár szívesen megtenném ezt. Ezután azonban kicsit komolyabbra vesszük a témát és Salazar elmagyarázza nekem, hogy pontosan miért is van most itt. Közben kattognak a fogaskerekek. - Ezek szerint a húga egy igazán talpraesett nő, maga pedig egy nagyszerű bátty – mondom ki elismerősen a szavakat, habár a röpke gondolat ismét csak végigfut agytekervényeimen, hogy sem Alejandro, sem pedig a húga nem tiszták. Vagy pedig nagy veszélyben vannak. De mint mondtam, nem lehetek előítéletes. Várnom kell. - Ezt teljesen meg tudom érteni, én is megtennék bármit a családomért – szalad ki a számon őszintén ez a mondat és közben egy pillanatra el komorodom, hiszen ez a valóság és ráadásul pontosan ők azok, akikért kitartok Gabriel mellett. - Ó, az én munkám nem olyan érdekes, tudja, én csak egy unalmas mezei baleseti sebész vagyok – felelek a kérdésére egy kicsit szarkasztikus hangnemben, de semmiképpen sem olyanban, hogy megértsem őt. - Viszont én nagyon szeretem az ottani pörgést, meg különben sem lehet mindenki plasztikai sebész – teszem hozzá ugyanúgy. – Ha jól tudom, maga plasztikával foglalkozik, igaz? - Habár mi még sohasem beszéltünk ezzel a pasassal, vannak olyan nővérkék, akiknek „hála” sok mindenről tudok, ami a kórházban történik, ha akarom tudni, ha nem… - Megkérdezhetem, hogy miért hagyta el az anyagországát? – érdeklődőm őszintén, hiszen ha már beszélgetni kell, akkor miért is ne élvezhetném azt. Talán nem is annyira szörnyű ember, mint amilyennek elsőre tűnt.
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Kedd Ápr. 20, 2021 3:51 pm
Sophia & Andro
Számomra megnyugvást jelent ez a kis kitérő, így jobbkor nem is érkezhetett volna Gabriel telefonhívása, ugyanis már kezdtem érezni magamon, hogy egyre inkább feszélyez a jelenléte. Ujjaim már olykor észrevétlenül erősebben martak a bőrfotel karfájába, s a homlokomon megjelenő kicsiny, alig látható verejtékcseppek is megszaporodtak. Ritka, ha valaki ekkora ellenszenvet gerjeszt bennem, s ez teljesen biztosan a húgom hibája. Ha ő nem lenne a képben, talán ekkora gyűlölet sem fakadna bennem Gabriel iránt. Így azonban megváltást jelent számomra dr. Green jelenléte, melyet igyekszek is kihasználni. Meglepettségére bűnbánó mosoly a válaszom, hiszen nem célom őt egyáltalán megsérteni. - Nézze el kérem a tiszteletlenségem, biztosan csak a fáradtság okozza. - ami így nem teljesen igaz, egyszerűen csak olyan jellemmel lettem megáldva, mely hamar kilép a hivatalosság medréből, s vált át egy közvetlenebb stílusra. Ezt talán én magam is otthonról hoztam, hiszen a tapasztalataim szerint Mexikóban az emberek többsége sokkal barátságosabb az idegenekkel szemben, mint más helyen. - Ez esetben igazán szerencsésnek mondhatom magam, hogy itthon van. - korrigálom enyhén szavaim megadó mosollyal, miközben pár arasznyival közelebb lépek hozzá. Nehéz nem a vonásait fürkészni, hiszen nyelvem hegyéről üstökösként robbannának rá kérdéseim, mégis muszáj visszafognom magam, ha el akarom érni a célom. - Bevallom, dr. Green, magam sem vagyok a borok nagy szakértője. Viszont igazán figyelmesen és értelmesen tudom hallgatni azokat, akik viszont igen! - mély hangom halk nevetéssé formálódik, miközben a kisasszony után lépek a bár részhez. - Ugyanakkor egyszer élünk, miért utasítanánk el a nyelvünk hegyére cseppenő új ízeket? - akik már több időt töltöttek a társaságomban, hozzászokhattak ahhoz, hogy gyakran kúszik szavaimba valami bölcselet és filozófia. Remek prédikátor és lelki pásztor lennék, ez nem is kérdéses, csak az én hitem és életszemléletem egy kissé eltér... A megszokottól. - Nem azt tetszett mondani, hogy nem ért a borokhoz? - borostámban bújó ajkaim sejtelmesen ívelnek felfelé, ahogy a vörösen gyöngyöző cseppeket figyelem az üvegpohárban, s hallgatom a doktornő Gabrielnél fényévekkel kellemesebb hangját. - Pedig igazán nincs problémám a nőies árnyalatokkal. Még egy férfinek is olykor szüksége van a gyengéd és selymes ízekre. Ahogy egy nőnek is az erősre és a durvára. Nincs igazam? - messzi dűnéket idéző tekintetem az üvegpohár szélétől les dr. Green felé, miközben orromba szívom a bor aromáját. - Ez esetben kérem, koccintson velem ennek a kellemes estének az örömére. Valami okot mindig kell találnunk, hogy két pohár összekoccanjon. - békés mosolyomba egy különös rezdülés szökik, miközben a sajátomat a doktornő felé döntöm. Kezdetnek egy félhomályos séta a kertben az italunkkal remek időtöltésnek tűnik, s szerencsére nem csak az én részemről. Már ha a kisasszony előtt nem csak a “vendég az első” elv lebeg titkon. - Tudja, kérem, számomra nincs fontosabb a családnál. Az évek múlnak, a szerelmek jönne és mennek, a tárgyakat majd elemészti az idő. De a család... Az örök. És persze ezt a felfogásom a húgaim szeretik is kihasználni. - lágyítok egy kicsit a komolyságon az utolsó mondatommal, amiben bizony szemernyi ferdítés sincs. Három húgom van, egy öcsém és egy bátyám, de az előbbiek különösen szeretik kihasználni a szeretetem. Én ostoba meg még haragudni sem tudok rájuk. - Ezt már talán az első pillanatban éreztem, mikor itt megláttam. Igazán odaadó feleségnek tűnik, Gabriel egy nagyon szerencsés férfi. - azonban újra csak a gondolataimba furakszik dr. Green porcelánbaba külseje. Vajon tudhat Gabriel dolgairól? Biztosan, hiszen a felesége... Egy igazán értelmes és komoly nő, aki számomra ezekben az első beszélgetéssel töltött pillanatokban töretlennek tűnik. Ám még egy hatalmas jégmező is megolvadhat, ha elég ideig melegítik... - Tán úgy véli, hogy plasztikai sebészként izgalmasabb az életem? - kérdezek vissza némi iróniával itatott mosollyal, hiszen egy baleseti sebész élete valóban arról a pörgésről szól, amiről a doktornő beszél. - Bevallom, mindig is csodáltam és irigyeltem a baleseti sebészek erejét és kitartását. Az én területem inkább a lassúságról és a precizitásról szól. A szépség és esztétika formálását nem lehet elkapkodni. - a jellemem egy része pedig ehhez tökéletesen passzol. Nem vagyok egy olyan alak, aki pillanatok alatt válna erőszakossá, aki hamar használna vulgáris szavakat. A legtöbb esetben a nyugalom, higgadtság, hidegvér jellemző rám, ez pedig elengedhetetlen az életvitelemhez. - Így van. Már tizenhat éves korom óta ezzel szerettem volna foglalkozni. - ezt a késztetést pedig egy tragédia váltotta ki, mely az egész életemet megváltoztatta. Ám miért is rontanánk el ezeket a kellemes perceket borús fellegekkel? - Hogy miért hagytam el? - elmerengő sóhajom párássá festi az üvegpoharat, miközben az apró szünetet egy hűs korttyal töltöm meg. - Talán csak keresem a helyem, amit még nem sikerült meglelnem. Néha az embert egy láthatatlan kéz űzi előre, és arra ösztönzi, hogy hagyjon maga mögött mindent még akkor is, ha fáj. - nincs mit ezen tagadni, ez a valóság. Több várost megjártam már, melyre azt hittem, hogy végső otthonom lehet, mégis kénytelen voltam tovább lépni. Az élet olyan, mint egy háborgó tenger, nem tudhatjuk, mikor vet minket partra. - És magácskát mi ösztönözte arra, hogy balesetis legyen? Nem készíti ki néha a hatalmas pörgés, ami ott van? - érdeklődöm kicsit személyesebb dolgokba belemerülve, hiszen nem szabad azonnal lerohannom őt, ha információt akarok szerezni arról a gyűlöletes ügyvédről. Dr. Green egy finom és kifinomult nőnek tűnik, márpedig az ilyen hölgyekkel óvatosan kell bánni, mert megrezzenhetnek, mint egy fiatal őzsuta. - Szabad megkérdeznem, hogy ismerkedtek meg Gabriellel? - már ha nem veszi e kérdésem túlságosan személyesnek. Érdekelne a történet mégis, hogy egy olyan alaknak, mint Gabriel, hogy sikerült egy olyan teremtést behálóznia, mint ez a doktornő. Szavaim közben könnyedén áramolnak ki belőlem a csillagokban ázott sötét égbolt alatt, mely sokkal kellemesebb, mint a dolgozószoba hivatalossága.
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Csüt. Ápr. 22, 2021 8:25 pm
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
A szeretethez hasonlóan a bizalomnak is sok arca van. Nem olyan, mint egy megbízható motor, amelyhez kézikönyv jár és amelyik csak egyféleképpen működik. A bizalom adott helyzettől és kapcsolattól függően változó, azaz egyszerűbben fogalmazva helyzetfüggő. Nos, én jelen helyzetben nem bízhatok senkiben. A kórházi kollégáim teljesen más oldalamat ismerhetik, mint azok, akiket Gabriel által ismertem meg és az ő köreiben mozognak. És még egy harmadik oldalam is van, az igazi, de ezt csak nagyon keveseknek mutatom meg, csak a hozzám legközelebb állóknak, de az utóbbi időben szinte senkinek se tudok/akarok megnyílni. A kórházban azt mondják, mindig nevetek, mindenkivel kedves vagyok, barátságos, segítőkész. Az a tipikus orvos, akire a betegnek szüksége van a legnagobb fájdalmai és félelmei átélése közben. Amikor a páciens érzi és tudja: most jó kezekben vagyok, a kezébe teszem az életem. Ott én vagyok az, aki meghallgat, aki meghallja a legbelsőbb fájdalmadat. Nem szól semmit, csak végig hallgat, ha az kell, de tanácsot és támogatást is nyújt, ha azt várják tőle. Ha arra kérik, kendőzetlenül véleményt mond, de ha valakinek éppen egy kegyes, mosollyal teli hazugságra van szüksége a legsötétebb pillanatban, azt is megteszi, de csak az orvosi etika keretein belül. Ha a szükség azt kívánja, csak egy mosollyal bátorít, de van, hogy csak a kezedet fogja, hogy ne legyél egyedül. Mint mondtam, a munkám az életem, és ott bármi vagyok, ha kell. Itthon, a házunkban, a férjem társaságával azonban egy álcát veszek fel. A tökéletesség álcáját, mert igazából tökéletesség nem létezik. Itthon én vagyok a hibátlan feleség, mint egy tökélyre fejlesztett gépezet, aki háttérből támogatja Gabrielt, aki vezeti a villa háztartását, aki pontosan azt teszi és úgy néz ki, mint azt elvárják tőle. Nem ritka, hogy a Városi Tanács elnöke és felesége újságcímlapokon szerepelnek, amit igazából rühellek. Amikor azokat a képeket nézegetem, egy idegen tekint vissza rám, akit csak a külsőségek, a csillogás, a luxus érdekel, de az emberek nem. Talán sokan ezt gondolhatják rólam, és jelen helyzetemben ezt még csak meg sem akarom cáfolni. Alejandro Salazar egyben kolléga is, de ugyanakkor Gabriel ismerőseként van az otthonunkban jelen. Ráadásul nem egy közeli munkatársról van szó, szóval biztos, hogy csak felszínes társagást fogok vele folyttani. Hiába próbálja megtörni az évek óta tégláról tégláról magam köré felépített falat, nem hagyom magam. Ez a terv. - Nem vagyok én olyan sértődős, és amúgy sem vettem rossz néven – reagálok végül is már mosolyogva, amikor a doktor észreveheti rajtam a meglepettséget. - Az pedig, hogy mennyire szerencse, azt majd meglátjuk – nevetem el magam halkan, hiszen igazából fogalmam sincs, mennyire vagyok abban jó, hogy kérésre szórakoztassak valakit. Kicsit megkönnyebbülök, amikor a férfi közli, hogy nem egy nagy borszakértő, mert így legalább nem kell végig hallgatnom a bor kóstolása utáni elemzését, amit a férjemtől szinte mindig kell. Majd azért újabb nevetéssel jutalmazom, amikor elmondja, hogy szépen meg tudja hallgatni azokat, akik a borról beszélnek. Meg kell hagyni, nem is annyira kellemetlen ez a beszélgetés, mint amire az elején számítottam. Bár az is biztos, hogy az utóbbi időben a férjemnél bárki jobb társaság. - Pedig valóban nem értek hozzájuk – rázom meg a fejem határozottan -, csak amikor az ember annyiszor hall és lát valamit, azt egy idő után bemagolja, nem, igaz? A pasas ezt követő mélyre ható megjegyzése a nőiességről és férfiasságról egy kicsit újra elhallgattat, főleg, amikor durvaságról beszél. Habár tudom, hogy ezt csak átvitt értelemben mondja, nem tudok elsiklani felette magamban. - De igen, igaza van. Nem lehet ezt is különválasztani, hogy mi való a férfiaknak, és mi a nőknek – felelek halkan, miközben a férfi arcát méregetem a nedű kóstolása után, hogy vajon elnyeri-e a tetszését, amit választottam. - Hát, hogyne – egyezek bele a koccintásba, mivel ugyebár a vendég kéri, én meg amúgy is azért vagyok itt, hogy ő kellemesen üsse el az időt vagy valami ilyesmi. Minden esetre Gabrielt a guta ütné meg, ha elüldözném a vendégét, mire visszatér a fontos ügye elintézéséből. Mondjuk, az az ördög ismét csak ki-kikandikál a balfülem mögül… - Bár, mint mondtam, én csak ritkán keresek rá alkalmat, hogy koccintsak – teszem hozzá, majd poharamat elegánsan a férfiéhez emelem, majd az kristályok finoman összekoccannak. Kicsit örülök is, hogy a pasas a kertet választotta annak a helynek, ahol eltölthetjük az időt, hiszen ez a kedvenc helyem az egész házban, ráadásul magam terveztem meg. Ha időm akad, a mai napig részt veszek a növények gondozásában. Figyelmesen hallgatom szavait, mikor áttérünk a család témára. Azt hiszem az este folyamán ez az egyik legőszintébb pillanatom, hiszen teljesen egyet tudok érteni minden egyes szavával. - Mintha csak a számból vette volna ki a szavakat. Igaz, én egyke vagyok, de vannak unokatestvéreim, és értük is úgyszintén bármit megtennék – teszem hozzá én is a szavakat elmélázva. – Ezek szerint a húgainak igazán jó dolga van – mondom halkan az első elismerő szavakat a spanyol származású férfi felé. Talán, ha nekem is lenne egy hozzá hasonló bátyám, nem kellene tartanom Gabriel elnyomásától. Habár, ha ez a férfi is olyan, mint Gabriel, akkor nem kívánok magamnak ilyen testvért. - Hm, igen, mondják, sokan - húzom el a számat valami cinikusféle mosolyra, amikor a másik megjegyezi, hogy Gabriel szerencsés, amiért én vagyok a felesége. Nem szeretem magamat fényezni, de tényleg nem ő az első ember, aki ezt mondja nekem. A fordítottját már egyáltalán nem tudom állítani. - Nem tudom, milyen a plasztikai sebészek élete, de az biztos, hogy a nevük olykor sokkal ismertebbek a városban, mint egy egyszerű baleseti sebészé – nevetgélek újra halkan, de aztán ismét csak komolyabbra veszem a formát. – Félre, ne értsen, semmi bajom a plasztikai sebészekkel, de fordítva már tapasztaltam tőlük amolyan fellengzős stílust. Lehet, hogy maga nem egy közülük – kezdek bele aztán ismét csak őszintén, hiszen teljesen sosem tudtam meghazudtolni önmagam. Ezen kívül ez a téma teljesen Gabriel-mentes, lehetek egy kicsit lazább, ráadásul ez a Dr. Salazar valahogy azt is könnyebben eléri, hogy megeredjen a nyelvem és elégedjem magam, mint mások. - Szóval igen, pont erre gondoltam én is, hogy a maga munkája sokkal kifinomultabb, mint az enyém, de ettől függetlenül semmi pénzért nem cserélném el azt a pörgést, ami nálunk van. Semmi se jobb érzés számomra, amikor valaki élet-halál közt lebeg és sikerül őt megmenteni… A séta közben tovább figyelem a sötét hajú és elgondolkodó tekintetű sétapartnerem válaszát a kérdésemre, és azon kapom magam, hogy valóban érdekel, mit felel, nem csak az illem miatt. - És, hogy érzi, Sidney-ben megtalálta a helyét, vagy innen is tovább megy? – vonom fel a szemöldököm érdeklődve. Mindig csodáltam, ha egy ember mer lépni, továbblépni. Én sajnos ragaszkodom a megszokott dolgokhoz, nehezen mozdulok ki a komfort zónámból, talán ezért is fogadom olyan nehezen el, hogy tönkrement a házasságom. - Habár az előbb már félig válaszoltam a kérdésére, egyáltalában nem készít ki a hatalmas pörgés a sürgősségin. Sőt, valamiféle adrenalin-löketet ad, amitől jobban tudok teljesíteni, azt hiszem – válaszolok most én elgondolkodva, hiszen olyan régen volt már, hogy valakinek magamról beszéltem. – Már kislány korom óta orvos akartam lenni és soha nem gondoltam meg magam. Anyám ápolónő volt szintén a sürgősségin, talán a nyomdokaiba akartam lépni, nekem viszont már megadatott, hogy egyetemre járjak, neki nem – adom meg végül a kérdésére a választ. A következő kérdés hallatán azonban ismét csak megáll bennem az ütő, és szerintem ez séta közben a mozdulataimon is meglátszik. Nem számítottam arra, hogy ma este egy idegennel – ráadásul férfival – a házasságomról kell beszélnem. - Ó, hát ez egész elég meseszerű vagy rémálom– felelek azért kelletlenül. – Csak tudja, ahogy lenni szokott – hangom szarkasztikusan hangzik, mert az is. - A családommal hazafelé tartottunk a kórházból, amikor egy maszkos, fegyveres férfi megtámadott bennünket, pontosabban az apámat. Gabriel pedig, mint egy hős lovag az utolsó pillanatban érkezett, és szó szerint megmentette az életét – mesélem el lassan a mára már betanult szöveget – valamikor jó magam is hittem az önzetlen férfi énjében, de már egyre jobban sejtem, hogy az egész egy megrendezett eset volt a párom részéről. - És maga, Dr. Salazar? Létezik egy Mrs. Salazar is, aki magával tart az „utazása” során? – kérdezek én is vissza, ha már megosztottam vele az életem egy-egy bensőséges részletét, ami rám igazán nem jellemző. Na, meg amúgy sem árt egy-két dolgot megtudnom róla, ha már a férjemmel üzletel. Talán általa kideríthetek valami újat.
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Szomb. Ápr. 24, 2021 5:29 pm
Sophia & Andro
Halk sóhajom mélyén együttérzés cseng vissza, bár ez megeshet, hogy egy téves következtetésen alapszik. Egyszerű megérzéseim olykor tévútra vezethetnek, mégis most úgy érzem, hogy ezt a kósza gondolatot lehet, hogy nem ártana kibontanom a porcelánbaba sugallataimról, s finom célzásaimmal előhoznom dr. Green gondolatait. A figyelem és megértés olykor csodákra lehet képes. - Teljes mértékben igazat adok. - pár szemlehunyásnyi pillanat erejéig eltöprengek azonban, s néhányszor ujjaim mélyébe süllyesztem borostám. - Ez esetben örömömre szolgálna, ha ajánlana nekem valami italt a következő körben, legyen az alkohollal megpezsdített vagy akár anélkül. Elvégre, most nem Gabriel a társaságom, így szívesen belekóstolnék a magácska ízvilágába is. - ugyanis éreztem szavaiban egy különös élt, melynek szívesen rájönnék a titkára, ha már a fejembe vettem, hogy találok valamit az ügyvéd ellen, amivel bizonyíthatom Irisnek, hogy nem érdemes vele kezdeni. Ehhez pedig ez a doktornő lehet a kulcs, már ha egyáltalán nem értékelem túl a kicsiny jeleket, s nem látok beléjük többet, mint amit jelenthetnek. Ez azonban nem pár percet átölelő folyamat lesz, de illő megindítani a terveimet pár vörösborcseppes korttyal, különösen, ha még azt egy koccintás is feltüzeli. - Mintha némi negatívat érzékelnék. - szemeim a koccintásról szóló fejtegetés után célzóan villannak, ahogy a pohárhoz emelem ajkaimat, melyek egyetlen kósza korty után ismét szóra nyílnak. - Vagy talán csak negatív energiákat táplálnak belénk az épp felettünk levő csillagok, és remekül félre is vezetnek engem. - oldom egy mosollyal a feltételezésem már odakint a sötét égbolt alatt, ahol a Hold sápatag fénye lágyan csillan meg a kezemben szorongatott üvegpoháron. Tekintetem hol dr. Greenen tartom, hol pedig a mesésen kialakított kert egyes részein. - A rokonsága is itt lakik a közelben, vagy magácska is távol sodródott a családi fészektől? - érdeklődésem töretlen és csillapíthatatlan, de nem csak azért, mert ebből a nőből tervezem kipréselni a számomra fontos információkat, hanem mert szeretek új embereket megismerni. Sosem tudhatjuk, milyen gyémántjára bukkanhatunk a világnak. - Kivéve, amikor azt hiszem, hogy attól, mert idősebb vagyok náluk, és a bátyjuk vagyok, én mindent jobban tudok náluk. Na, az ilyen esetekben aztán megkapom a női hisztit és a fejmosást! - ismét csak fellibbentem az őszinteségem leplét, mely által a közvetlenségem még inkább látszódhat. Tudom én, hogy a húgaim felnőtt nők, de képtelen vagyok kiölni magamból a késztetést, hogy ne próbáljam őket irányítgatni. Néha olyan törékenynek tűnnek, főleg ha könnyeket hullajtanak! Nem nevezhetném magam férfinek, ha egy nő bús könnyei közömbösen hatnának rám. Közben a kert sűrűjébe érve orrom előtt egy kellemes virágillatot rejtő szellő sodródik el, melyből még tüdőmet is megtöltöm. - A kertészük úgy látom, a szívét s lelkét beleadja ennek a helynek a gondozásába. - állapítom meg, bár az éj leple alatt mindent nem láthatok, mégis amit sikerül, az igazán mesés. Egy kert olykor gondűző is lehet, s néha bánom, hogy számomra most nem adatott meg ez a lehetőség, ugyanakkor jobb is, hiszen nem tudnék a növényekre és virágokra annyi időt fordítani, mint amennyit szeretnék. - És azt is mondják sokan, hogy magácska milyen szerencsés, hogy Gabriel a férje? - mosolyom sejtelmes árnyalatot ölt, miközben a doktornő felé sandítok, s töretlenül az ő vonásait figyelem, lehetőleg úgy, hogy ne legyen feltűnő. Az orca némely rezdülése nem is gondolnánk, milyen sokat elárulhat. - Ez minden bizonnyal azért lehet, mert egyes plasztikai sebészeknél nem egy híresség fordul meg szépészeti beavatkozás miatt, s némelyikük szeret sütkérezni az általuk nyújtott rivaldafényben. A hatalom pedig, mint tudjuk, könnyen elvakíthat. Nálam is fordult már meg híresebb ember, s bár nem tudom, hogy az én hírem merre terjedt el, vagy épp merre nem, annyit biztosan tudok, hogy az én motivációm egyáltalán nem innen ered. Az unokahúgom miatt lettem plasztikai sebész, ez a hivatásom és az életem. Számomra sokkal mélyebb az orvostudomány ezen ága, mint hogy kérkedjek vele, vagy magasabb szintre helyezzem magam a többi orvosnál. Hippokratész biztosan sokszor foroghat a sírjában. - nekem nincsenek kisebbségi komplexusaim, így arra sincs szükségem, hogy a társadalmi pozíciómmal kérkedjek mások előtt, s a tudtukra adjam a “felsőbbrendűségem”. - Viszont teljesen megértem a gondolatait, a magamfajtákról mindig is volt, és mindig is lesz egy sztereotípia. - az már más kérdés, hogy az emberek rólam alkotott véleménye lepereg rólam, hiszen a lényeg az, hogy a kezem ne remegjen meg, a munkám precíz legyen, s megnyugvást hozzak a betegeimnek. Csak ez számít, semmi más. - A pihenésre is tud időt szakítani azért ebben a nagy pörgésben? Vagy inkább úgy kérdezném, hogy Gabriel hagyja ezt? - célzó nevetésemmel pontosan magamra utalok, s arra, hogy megzavarhattam egy kellemes, olvasgatással töltött estét. Azonban bízok benne, hogy a társaságom nem olyan kiábrándító dr. Green számára erre a röpke a negyed órára, melynek már több, mint a fele biztosan eltelt. - Egyelőre remekül érzem itt magam Sydneyben. Aztán ki tudja, merre sodor tovább az élet? Magácska sok helyet bejárt már az élete során? Vagy inkább a biztos alapoknak a híve? - kérdezek vissza őszinte érdeklődéssel, mikor megállok egy keskeny pad mellett. - Tán az egyetemet is a közelben végezte? - miközben házasságának csíráiról beszél, én helyet foglalok, ha nincs ellenvetése. Épp velünk szemben egy igazán különleges, számomra még sosem látott fa magasodik az ég felé, így miközben fülembe száll a kellemes hang, szemem is begyűjti a látnivalót. - Ez aztán nem semmi! Pontosan úgy hangzik, mint egy előre remekül megírt forgatókönyv, mely tökéletesen festene a filmvásznon! - nehéz visszafojtanom a gúnyos nevetésem, de azért csak-csak sikerül. - Gabriel egy igazán remek ember. - és már megint az a szokatlan éle a hangomnak, melyből képtelen vagyok kiirtani a szarkazmust. - Magácska pedig volt a bajba jutott királylány, akinek a kezén abban a pillanatban pattant a bilincs. - szórakozott nevetésből remélem érzi, hogy nem bántásnak szánom szavaimat, hanem az ujját körbeölelő gyűrűre célzok. - Édesanyámon kívül nincs még egy Mrs. Salazar. Én még keresem az én bajba jutott királylányom. - ha már ilyen meseszerű Sophia és Gabriel története, én magam is kiveszem belőle a részem egy békés mosoly kíséretében. Az idő homokja közben észrevétlenül pereg, s már az utolsó korty száguld le torkomon. Egy pillantást megeresztek a megvilágított épület felé, ahol azonban még nem látom az ügyvédet. - Dr. Green, bevallom, függetlenül attól, hogy igazán élvezem a társaságát, s örülök, hogy a kórházon kívül is volt szerencsénk egymáshoz, nem szeretnék a terhére lenni ezen a kellemes estén, így ezennel feloldozom a kötelességei alól, melyet természetesen a férje nem tudna meg tőlem. - a lehető legközvetlenebb, legőszintébb, s legegyüttérzőbb hanggal közlöm ezt vele. Biztosan lenne hasznosabb időtöltése annál, mint hogy Gabriel egy ügyfelét parancsra szórakoztassa, főleg, hogy már letelt az ígért negyed óra. Ő pedig még sehol. Titkon azonban remélem, hogy a doktornő elutasítja nagylelkűségem, s továbbra sem magányomban fogok ücsörögni az ügyvéd irodájának bőrszékében, viszont ez a gesztus most szükséges volt a továbbiakhoz.
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Hétf. Május 03, 2021 11:53 am
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
A langyos szellő kellemesen járja át a ruhám alól kikandikáló testrészeimet, egészen békésen érzem magam, még akkor is, ha ezt a sétát pillanatnyilag egy idegennel teszem. Ez a kert a mindenem, a szívem csücske az otthonunkban, ez jelenet számomra nyugalmat, kikapcsolódást, és talán azt hiszem, hogy valamiféle búvóhelyet is jelent a férjem elől. - Ó, attól tartok, hogy ha az én ízvilágomba akar belekóstolni, akkor nem kap mást csak valami alkoholmentes gyümölcskoktélt – nevetem el magam halkan, hiszen nálam az alkoholbevitel mennyisége minimális. – És van egy olyan érzésem, hogy a doktor úr nem pont erre gondolt. Most is, mint legtöbb esetben, ha semleges dolgokról van szó, őszinte vagyok, és talán az est sötétje vagy a kert harmóniája adja meg a hangulatot, de még jól is esik ez a kellemetlennek induló gardedámosdi. Viszont a válaszom is semleges, hárítok, még véletlenül se akarok Gabrielről semmi negatívat kijelenteni, hogy aztán többet beszéljünk róla a kelleténél. Viszont úgy néz ki, hogy ezt a pasast nehéz lesz becsapni, mert pont rátapint, megérzi a szavaim mögött búvó szarkazmust, amire egyáltalán nem számítottam. Még véletlenül se akarom lerántani magamról az állarcot, azt viszont szívesen megtudnám, hogy vajon pontosan milyen közös ügyük is van a férjemmel, mert szinte biztos vagyok benne, hogy a szép szavak ellenére valami piszkos ügy van a háttérben. - Ha az, hogy bevallom, nem mindenben egyezik a véleményem a férjemmel, akkor legyek negatív – húzom halvány mosolyra aljkaimat. Az évek alatt már egész jól megtanultam színészkedni, habár ez egyáltalán nem én vagyok. - De ne árulja el senkinek! – halkítom le a hangomat megjátszott félelemmel miközben mutató ujjamaz az ajkaim elé rakom, mintha csak valami óriási titokról rántanám le a leplet. - Igen, a szüleim is a városban vannak. Az apámnak egy ingatlan cége van Gabriel „jó voltából” – felelek a családomra vonatkozó kérdése már egy kicsit elkomolyodva. - A többiek viszont szülőfalumban maradtak, én egy egészen kicsi turista paradicsomból származom, Augusta-ból, néha még mindig visszavágyom, habár öt éves koromban költöztünk Sidney-be. És ismét egy újabb belső információ. Ez a pasas egyszerűen kihozza belőlem azt, hogy be ne álljon a szám. Még az is lehet, hogy Gabriel bérelte fel azért, hogy kiszedje belőlem, valójában mit érzek vele kapcsolatban…..Na, jó, egy kicsit elszállt az agyad, Sophia! - Női hiszti? – vonom fel a szemöldököm a testvéreiről való beszéde közben megjátszott felháborodással. – Hát ilyenek lennénk? De azután újra kénytelen vagyok megereszteni egy őszinte mosolyt, amikor a „kertészünk” képességeit dicséri. - Igen, valóban nagyszerű kertészek állnak a rendelkezésünkre, de be kell, valljam, ezt az egészet én álmodtam meg egyedül – kezdem tartózkodó mosollyal az arcomon kezemmel mutatva a talán végeláthatatlannak tűnő zöldes övezet irányába, mint az anya, amikor a gyermekéről beszél büszkén. – Sajnos mostanra már kevesebb időm jut erre az egészre, mint szeretném, de azért még így is minden változtatás előtt kikérik a véleményemet. Felvonom ismét csak a szemöldököm, amikor visszakérdez arra, hogy vajon azt mondogatja-e valaki, hogy én szerencsés vagyok Gabriel mellett. Miféle kérdések? - Biztos vagyok benne, hogy sokan lennének a helyemben – felelek tömören gondolván itt a pozíciómra és az éltvitelemre a hites férjem mellett. Csak röviden, tömören válaszolok, még véletlenül se akarok belemenni a házasságom árnyalt részleteibe. Azután figyelmesen hallgatom a monológját a plasztikai sebészekről szőt véleményéről. Mondjuk ezt, mint kollégáról nem is árt tudnom, és talán ezentúl majd másképp nézek rá a kórház falain belül is. - Igen, sajnos ha az ember kezébe nem várt hatalom kerül, hajlamosak vagyunk elfeledkezni a Hippokratészi-esküről és arról, hogy honnan jöttünk, valójában mi a feladatunk és egyebek. Én ezért is nem vágyom többre, ami a munkát illeti. Habar bevallom, nem egyszer kacsingattam a gyermeksebészet felé – felelek elgondolkodva. – De maga ezek szerint a jók táborát erősíti. Én pedig majd igyekszem elvonatkoztatni a sztereotípiáktól. - Ahogy maga is tapasztalja, csak ritkán jut időm a pihenésre, de őszintén én ezt nem is bánom, szeretem magam hasznosnak érezni – célzok itt a ma este váratlan fordulataira, hiszen ezt a társalgást is most Gabrielnek köszönhetem. - Nem, sajnos nem jártam be annyi helyét, mint szeretnék. A munkám, na meg a férjem posztja a városba köt minket. De mindig azzal nyugtatom magam, hogy egyszer kiveszek egy hosszú szabadságot, és beutazom a világot - szaladnak ki számon ismét a vágyaim, gondolataim. Csak egyszerűen, őszintén. A biztos alapokról most inkább nem beszélnék, mert azt hiszem, lebuknék. – Akármilyen unalmasan hangzik is, az egyetemet is itt végeztem. Szóval maga igazán szerencsésnek mondhatja magát.
Végül aztán elérkezünk a kertem kedvenc részére, amiét én csak nyugalom szigetének nevezek. Fehér, fonott asztal és székek, egy apró vízesés csobogása rengeteg zöld növénnyel körülvéve. Úgy néz ki, hogy a mi doktorunkat is megfogta ez a sarok, mert ő is azonnal helyet foglal a kerti kanapén, én pedig csatlakozok hozzá egy vele szemben álló székre helyezve hátsómat. Hát, igen, a Gabriellel való „szerelmi történetem” pontosan úgy hangzik, mint egy igazi tündérmese. Mr. Salazar még csak nem is sejti, hogy én pontosan ezt gondolom erről, amit ő kimondott: előre megírt forgatókönyv. Méghozzá maga a férjem által. Istenem, mennyire naiv voltam, hogy ezt bevettem, de nem csak én, az apám is, ennek pedig azóta is isszuk a levét. Talán pontosan e-miatt is bízok meg ennyire nehezen az emberekben. - Valóban, Gabriel mindig is tudta, hogy hívja fel magára a figyelmet. Mindig is adott a látszatra és mindennek megadja a módját – nevetem el magam a gondolataimmal ellenben Alejandro szavait hallva. Ezek után én is meghallgatom, hogy mit mond a leendő Mrs. Salazarról, de konstatálnom kell, hogy a doki még facér. - Biztos vagyok benne, hogy maga is megtalálja a saját kis romantikus történetét. Már, ha akarja egyáltalán – jegyzem meg mosolyogva, hiszen manapság nem meglepő az sem, ha valaki egyáltalán nem is szándékozik megházasodnia. Nekem is azt kellett volna tennem. – Engem ilyen téren régimódinak neveltek a szüleim. A férfi következő kijelentése azonban igazán meglep, minek hallatán alsó ajkamba harapok, majd újra felnevetek. - Ó maga igazán nagyvonalú, azonban attól tartok, hogy a férjem ezzel nem értene egyet. És én sem – rázom a meg a fejem határozottan, hiszen nem áll szándékomban egy vendéget magára hagyni. - Viszont, ha úgy gondolja, visszamehetünk a házba, szerintem Gabriel hamarosan megérkezik vagy nem – állok fel a szék kényelmet adó biztonságából, majd miután végig simítok a ruhámon, lassú léptekkel a villa felé veszem az irányt. ha ő is követ természetesen. A nappali teraszajtajához érve ismét csak kissé elbizonytalanodok, mert úgy emlékszem, hogy becsuktam azt, most pedig tárva nyitva van. - Azt hiszem, már meg is érkezett – jegyzem meg Gabrielre célozva, majd előre sietve gyorsítok kissé a lépéseimen, hiszen furcsa érzés kerít hatalmába. Azonban ahogy közelebb lépek a méretes üvegajtóhoz, a nappali padlózatán egy eszméletlen testet pillantok meg. - Steven…!!! – szűröm ki fogaim közt ijedten a testőröm nevét. Kiáltani szeretnék, de megdermedek, amikor meglátom a tarkója tájékáról csörgedező vértócsát. Orvosként, ráadásul sürgősségisként, ilyen esetben már észrevétlen pillanatok alatt a sérült mellett lennék és a tőlem telhető legjobb módon adnék neki segítséget, most azonban teljesen ledermedek. A sejtés, hogy mi történhetett, teljesen megbénítja a testemet. Látva a feldúlt nappalit, a törött poharakat, a lövésnyomokat. Az agyam tudja, mi történhette és mit kéne tennem, de a testem ledermed, mint aki odafagyott az ajtó elé. Egyszerűen tudtam, hogy mi történhetett, de még nem akartam elhinni…
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Kedd Május 04, 2021 10:29 pm
Sophia & Andro
- Tán nem nézné ki belőlem, hogy kedvemre lehet egy gyümölcskoktél? - megjátszott felháborodással fordítom a doktornő felé a testem odakint a csillagos ég alatt, ahol a házból kiszűrődő fények még megvilágítják az alakom. Egyre inkább érzem, hogy nagy szükségem volt erre a szünetre, hiszen dr. Green meglepő módon sokkal kellemesebb társaság, mint a férje. Pedig előzetesen volt egy olyan sejtelmem, hogy talán ő is hasonló cipőben járhat, mint Gabriel, viszont az ilyen pozitív csalódások nagyon is a kedvemre vannak. - A látszat ellenére nem szeretek töménytelen mennyiségű alkoholt inni egyszerre. Társalkodó italnak tökéletes, mellyel el lehet ütni az időt, s mely hozhat némi feloldódást, ám ennyi az egész részemről. Ezért is kóstolnám meg szívesen kegyed koktélját, ha nem érkezik még vissza a férje. - igyekszek éreztetni vele azt, hogy én nem Gabriel porcelánbabájának betanult mondatait szeretném hallani, hanem a doktornő véleményét és gondolatait. Sophiáét. Akkor talán kaphatok egy kicsit nagyobb betekintést ebbe az egész világba, mely számomra eléggé nyugtalanító. - Ezt nagy örömmel hallom! Magácska eleve talpraesettnek tűnt az első benyomás alapján, nem pedig olyannak, aki a férje árnyékában élne. - küldök felé egy könnyed, tavaszias szellő hátán lengedező halovány bókot, mely remélhetőleg megérkezik hozzá. Az ilyenre is szükség van az olyan ócska bókok helyett, mint a “szépek a szemei” és hasonlók. Ha fel akarom ébreszteni benne a szimpátiát, s szép lassan kitárni a kapuit, hogy beláthassak rajta, akkor bizony szükség van az ilyen apróságokra. Ugyanakkor egyáltalán nem volt hazugság a szavaimban, dr. Greennek valóban van egy határozott és törhetetlen kiállása, melyet sok nő megirigyelhetne. S ezt még az éjszaka sem tudja elrejteni. - És mit érez Sydneyvel kapcsolatban? Mit gondol, megtalálta itt a helyét? - valahol személyes a kérdés, de talán mégsem olyan, mely egy első beszélgetés során feszegetné a határokat. Elvégre az ő véleményére vagyok kíváncsi, s a Gabrielről szóló felesleges, ám szükséges köröket sikeresen letudtuk. Egy beszélgetés számomra úgysem arról szól, hogy csupán az én borostám mélyéről szökik elő hang. Én kíváncsi vagyok a másikra is, s nem vagyok rest e kíváncsiságnak hangot is adni, ugyanakkor magamból is adni egy keveset. Jelenleg a húgom által. - Talán magácskától távol áll a női hiszti, de a húgomtól... Illetve a húgaimtól... Nagyon nem! - nevetek fel jóízűen. - Már csak ha azt a bizonyos öt napot nézzük a hónapban, amikor egyes nők igazi sárkánnyá változnak... Na, akkor még egy férfi is jobban teszi, ha menekülőre fogja! - ezen nincs mit szépíteni. Irisnek amúgy is felettébb tüzes a természete, hát még mikor bajos napok vannak! Szerintem akkor nincs olyan ember, akinek ne akarná a halálát. Mikor azonban a kert szépsége kerül szóba, hamar elterelődik a figyelmem Irisről, s némi meglepettség költözik a vonásaimra. - Magácska igazán sokoldalú. - bólintok elismerően. - Felemelő lehet egy olyan helyre visszavonulni a világ elől, amit mi magunk álmodtunk meg. Megérteném, ha ez a varázslatos kert egy szempillantás alatt megfosztaná a felgyülemlett stressztől. Ha egyszer szállodává alakítják az otthonukat, kérem, értesítsen, szívesen lennék az első vendég! - felelem viccelődve. Azonban valóban szívesen eltöltenék itt egy estét, amikor nem sürget az idő, s minden pillanatát és szegletét kiélvezhetem a nyugalom szigetének. Szeretem az ilyen számomra talán kissé magányos, mégis mesés atmoszférával rendelkező helyeket, főleg ha azok egy ember elméjéből pattantak ki. - A hatalom a legtöbb embert elvakítja. Jól mondja. S igen, mondhatjuk, hogy a jók táborát erősítem. Tudja, kérem, engem az unokahúgom halála ösztönzött arra, hogy plasztikai sebész legyek. Nem a pénz, a hírnév vagy a hatalom. Amikor tizenhat éves voltam, Paola pedig tizenkettő, akkor ért minket egy autóbaleset. Az arca teljesen összeroncsolódott, és a plasztika sebész, aki szépészeti beavatkozást hajtott volna végre rajta, csak nagyon sokára tudta őt fogadni. Sajnos ez nem egyik napról a másikra megy, ezt magácska is tudhatja. Szóval végignéztem, ahogy egy kislány önbizalma és életkedve a nullával lesz egyenlő. Miért? Mert elvesztette a szépségét. Amikor pedig én szedtem le az élettelen kis testét a kötél végéről, akkor tudtam biztosan, hogy plasztikai sebész leszek. Megértem hát, hogy a gyermeksebészet is vonzó a számára. Engem is mindig egy kicsit mélyebb érzések fognak el, ha egy gyermek fekszik a műtőasztalomon, - adok tömören némi magyarázatot arra, hogy miért ezt az életutat választottam. Az emlék még mindig fájó, de már nem fojtom magamba a szavaimat. Bőven vannak olyan dolgok, melyek a felszín alatt lappanganak, de a gyásznak sosem szabad bent maradnia, mert felemészt. Azonban ilyen borús dolgokkal nem célom beárnyékolni az estét, így vissza is kanyarodunk a doktornőre, s kellemesebb vizekre evezünk. - Talán vannak konkrét úti céljai is? - érdeklődöm már egy cseppet oldottabban a kerti kanapén ücsörögve. Nem bánnám, ha Gabriel még távol maradna, hiszen Sophia egy remek beszélgetőpartnernek bizonyul, no meg azt se felejtsük el, hogy céljaim is vannak. - Én úgy vagyok vele, hogy sodródok az árral, s ha partot kell érnem egyszer, és le kell horgonyoznom végleg, akkor ez úgyis be fog következni. Nem szeretek semmit sem erőltetni, s úgy tartom, hogy inkább élem az életem egyedül, de boldogan, mint hogy mással egy mérgező kapcsolatban, amit a megszokások és a ragaszkodás illúziója tart össze. - ezen a ponton azért el kell nevetnem magam, hiszen eléggé sötétnek tűnhettek a szavaim. - Ne értsen félre, nem vagyok kiábrándult vagy kiégett, egyszerűen csak... - vállaimat megvonva, eltöprengve nézek az ég felé. - Egy életünk van. S még ha önzőn is hangzik, de megérdemeljük azt, hogy boldogok legyünk, még akkor is, ha ez bizonyos lemondásokkal jár. - mint például a csend vár otthon, semmi más. Magam lepem meg egy kellemes vacsorával, nem más engem. S egy fáradt nap után senki sem fekszik az ágy másik oldalán, akit magamhoz húzhatnék, s illatos hajkoronájába sóhajtanám álmaimat. Természetesen én sem vagyok egy kőkemény magányos farkas, aki mindenkivel ellenkezne, de az életvitelem olyan egyelőre, amibe nem fér bele akárki. Egy hosszútávra szóló kapcsolat pedig nem szólhat számomra a titokról, mert akkor mindenki sérülne. Egyelőre azonban visszafojtom magamban a szót, s hagyok lehetőséget dr. Greennek a menekülésre, ő azonban úgy tűnik, hogy egy hűséges nő, aki nem ereszti könnyen a vendégeit. - Igen, visszamehetünk, már bőven letelt úgyis az ígért negyed óra. Hogy repül az idő! Igazán örülök, hogy volt szerencsénk beszélgetni. Remélem, nem ez volt az első és utolsó alkalmunk. Ha nem bánja, a kórházban meghívnám egy kávéra majd, már ha egyáltalán lesz olyan alkalom, hogy mindkettőnknek épp egyszerre lesz szabadideje. - széles mosolyomba kúszik egy enyhe lemondás, hiszen valójában semmi kedvem folytatni a tárgyalást Gabriellel, akitől őszintén felfordul a gyomrom. S aki úgy tűnik, hogy megérkezett nagy bánatomra. Némán követem hát Sophiát, azonban olyan váratlan fordulat következik, amire bevallom, egyáltalán nem számítottam. Homokszín szemeim azonnal kikerekednek, s látva dr. Green pillanatnyi lefagyását, én magam ugrok oda a férfihez. Először pulzusát tapintom meg gyors tempóban, aztán a tarkójához nyúlok, ahol nem kell sokáig vizsgálódnom. Egy golyó végzett vele. Arcom azonnal elkomorul, s csak most veszem észre a felfordulást. Az a kedves, melengető társalgást folytató dr. Salazar pedig ezen a ponton tűnik el végleg. Hirtelen állok fel, majd nagy lépéssel ott termek a doktornő mellett, s megragadom a karját. - Jöjjön. - átveszem az irányítást, s ellentmondást nem tűrően húzom magam után a legközelebbi fedezékhez, mégpedig a bárpult mögé, ahol egyből lebukok. Mindig is híres voltam a hidegvéremről, s arról, hogy ilyen helyzetekben mennyire higgadt tudok maradni. Ez pedig most sincs másképp. Az évek megedzették az idegrendszerem. Ha Sophia nem ellenkezik, és sikerül magammal húznom, úgy egyből közelebb hajolok füléhez, és suttogva kezdek beszélni. - Van valami fogalma arról, hogy mi lehet ez az egész? Mindent tudnom kell most. - ahogy pedig kimondom az utolsó szót, a lámpák pislákolni kezdenek, majd sötétség telepedik az egész villára. Nos, ez nem volt tervben. Nagyon nem...
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Szer. Május 05, 2021 11:59 am
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
Nem tudom, mióta nem nevetek annyit, mert nem akarom saját magamat elemezni. Viszont, ha visszagondolok a fiatalabb éveimre, szinte állandóan kacaj hangjai törtek fel belőlem. Optimista voltam, szinte mindenen tudtam nevetni, mára azonban a rengeteg színészkedés, a Gabriel melletti élet, gondolom a starpás munka a kórházban, elvették tőlem ezt. Most a doktor szavait hallva mégis nevetnem kell. Őszintén és szívből tör elé belőlem, nincs semmi álarc, csak én. - Jaj, nem, a világért sem hiszem azt – válaszolom kapásból határozottan. – De így jobban belegondolva, tényleg úgy jött le, mintha valami megrögzött alkoholistának titulálnám magát – nevetek fel hangosan a helyzet komikumán. – Elnézést kérek, ne értsen félre! – teszem még hozzá, amikor sikerül kilábalnom a kacagás okozta kedélyállapotomból. - Ha visszamegyünk a házba, mindenképp készítek magának egy általam kedvelt koktélt – teszem méghozzá huncut arccal. Soph, még csak az kell, hogy tényleg elüldözd a férjed jövedelmezőnek tűnő üzletfelét! Habár, mint azt mondtam, ez sem lenne egy rossz opció. Viszont akkor estére kettesben kellene maradnom a férjemmel, amihez még kevésbé van hangulatom. Kissé abbahagyom az előbbi vigyorgást Mr. Salazar megállapítása után, amit történetesen rólam tesz. - Ez viszont engem tölt el örömmel, hogy nem olyannak nézek ki – jelzem szavaimmal, s többet nem kívánok a témához fűzni, de valójában azt gondolom: Örülök, ha nem látja rajtam, hogy egy agresszív állattal élek együtt. Igazából nem vagyok határozott, és nem is vagyok talpraesett, mint az ő állítja, hiszen, ha az lennék, akinek hisz, már rég kiléptem volna ebből a toxikus kapcsolatból. - Úgy gondolom, hogy egész jól elvagyok itt Sidney-ben. Én egy kicsit másképp gondolom, mint maga. Szerintem egy ember bárhol megtalálhatja önmagát, ha azt csinálhatja, amit szeret – na meg, ha olyannal van együtt, akivel jól érzi magát – vonom meg a vállamat elgondolkodva, hiszen sosem vágytam arra, hogy másik városban éljek. – Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem vágyom világot látni. - Á, értem – vigyorodom újra el, amikor Salazar közli velem, hogy a húgai bizony hisztisek. – Azt hiszem, nem vagyok hisztisnek mondható valóban, de biztos vagyok benne, hogy van az a pillanat, amikor belőlem is elő lehet ezt hozni. Amikor elárulom, hogy a villát körülölelő hatalmas kertet én álmodtam meg, elismerést kapok a vendégünktől, de én ezt csak egy szerény mosollyal veszem tudomásul. Sohasem szerettem fényezni önmagam. - Nincsenek vendéglátós terveink, de sose tudni – mosolygok tovább sejtelmesen a bajuszom alatt, miközben lábaimat keresztbe teszem, combomra könyökölök, és kézfejemmel megtámasztom államat. – De ha munkahelyet váltanék, ígérem, maga lesz az első, akit értesítek. Amikor aztán ő is reagál a hatalom birtoklásával kapcsolatos megjegyzésemre, ismét csak elkomolyodom és így figyelem őt. - Egyet értek minden egyes szavával – nem is tudja, hogy mennyire tapasztalanból beszélek, de aztán megreked bennem a szó, amikor a férfi tovább folytatja a történetét és az unokahúga tragikus belestét osztja meg velem. Erre nem számítottam, hogy ilyen fordulatot él meg a társalgásunk és ekkora mélységekbe megyünk bele. - Istenem….., nagyon sajnálom, ez szörnyű emlék lehet – és azt is, hogy nemrégiben még ilyen mély sztereotípiás gondolatokkal voltam a plasztikai sebészek irányába – az ő irányába is - , most pedig kiderül, hogy nem akar mást, csak segíteni. – De köszönöm, hogy megosztotta velem. - Érdekes, mindig azt mondjuk, hogy a külső nem fontos, csak a belső, aztán végül is mindig bebizonyosodik, hogy a szépségnek mennyire meghatározó szerepe van az életünkben. - Ezt gyakran tapasztalom a saját bőrömön nőként is a férfiak részéről, de ugyanúgy a nőkéről is, csak egykicsit más formában, pedig én valóban sosem hajtottam a tökéletes kinézetre. - A gyerekekkel kapcsolatban pedig bizonyára sokan így érzünk, de egyelőre ez részemről csak egy terv – húzom el ajkaimat alig láthatóan. Gabriel ki lenne akadva, hogy most újra esti iskolába járogatnék. - Ó, rengeteg – felelek olyan arccal, mint egy vágyódó kislány, amikor az utazás lesz a téma. – Természetesen a férjemmel is eljárunk nyaralni, de ezt csak ritkán tehetjük meg, a munka a városba köt mindkettőnket. – Na, meg nem is éppen Gabriel Green-nel terveznék meg egy világ körüli utazást, mert akkor félő, hogy csak a szálloda vagy az autó ablakából csodálhatnám meg az egyes vidékek látványosságait. – Talán kissé közhelyes, de első körben talán Európa nagyvárosai. Azután pedig az valami egzotikus vidéket szeretnék megnézni. Maga milyen helyeken jár már? Talán tud adni valami tanácsot, mit nem érdemes kihagyni – érdeklődőm ugyanolyan gyermeki kíváncsisággal. Végül aztán áttérünk a számomra legutáltabb témára, a kapcsolatok témájára, ami közel sem a kedvencem, és ahogy a mérgező kapcsolat kerül fel a terítékre, úgy is tűnik el arcomról szinte el azonnal a lelkesedés sugara. - Ezzel is egyet értek – jegyzem meg, amikor befejezi a hosszú monológot a kapcsolatok milyenségéről miközben nyelek egyet és a karórámra pillantok. Na, nem azért, mert unnám a társaságát, hanem egyszerűen csak nem akarok megint valami előre betanult szöveggel előállni, a valóságról azonban biztosan nem beszélek. Szóval talán nem illendő, hogy egy ilyen mélyreható beszéd után, csak ennyit füzök hozzá, de egyszerűen képtelen vagyok többet kinyögni. Talán ezért is van az, hogy fel akar menteni a kötelező társalgásból? Amit persze én nem hagyok. Ezután, ahogy azt ajánlom, visszaindulunk a kivilágított villa felé, bár akkor még nem sejtjünk, hogy mi vár ránk. - Én pedig azt remélem, hogy nem voltam annyira szörnyű társaság, és nem unta halálra magát – nevetek huncutan, s habár azt még véletlenül sem ígérem neki, hogy fogok vele társalogni a kórházban is – pont az hiányzik, hogy a férjem férfiakkal lásson -, de magamban be kell, valljam, hogy már rég tudtam itthon ennyire elengedni magam, még ha csak egy tizenöt percről is volt szó. Innentől kezdve azonban nincs időm tovább gondolkodni, az agyam helyére valami jéghideg rémület telepszik, amikor meglátom Steven élettelen testét a hófehér padlózaton elterülve. Csak akkor sikerül kijózanodnom, amikor helyettem Salazar kapcsol, és a testhez szalad, majd pedig megragadja a karomat és magával ráncigál. Szó nélkül vele tartok, főleg azért, mert még mindig nem vagyok teljesen magámnál. Csak akkor térnek vissza belém értelmes gondolatok, amikor már a bárpult „biztonságában” guggolok. Haragszom magamra, amiért képtelen voltam odarohanni a testőrhöz, haragszok az egész helyzetre, de legjobban Gabrielre haragszom, mert biztos vagyok benne, hogy ez az ő hibája. - Nem, nincs! – rázom meg határozottan a fejem nagyokat lélegezve, amikor a társam megkérdezi, hogy van-e arról fogalmam, hogy mi lehet ez. - De Gabriel tisztsége mellett szinte bárkik lehetek, de nem tudom, mit akarhatnak – teszem hozzá zilálva a félelemtől, de azért próbálok ura lenni a helyzetnek. - Ezek profik, az biztos – jegyzem meg, miután elveszik a házban az áramot és ezzel próbálnak elvágni a külvilágtól, mintha a másik legalább is ezt nem érhetné fel ésszel. Talán még egyetlen reménységem van. - Van magánál telefon? Talán tudjuk értesíteni a kapunál álló embereinket vagy a rendőrséget – mondom ki az ötletet, ami legelőször eszembe jut, de van egy olyan érzésem, hogy az ottani őr is hasonlóan járt, mint Steven. - De ha nincs, Gabriel irodájában van egy analóg telefonkészülék is pontosan áramszünet esetére. Csak nem tudom, hogy juthatnánk el oda – fújom ki a mélyen beszedett levegőt, mire azt hiszem, kezd helyre állni a szervezetem.
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Szomb. Május 08, 2021 10:55 am
Sophia & Andro
Dr. Green könnyed, s számomra őszintének tűnő kacaja még az én borostámba is egy szélesedő, alig múló mosolyt varázsol. Számtalanszor töprengek el azon, ha egy számomra új emberrel sodor össze az élet, hogy milyen lehet az ő helyében lenni, s hasonló helyzetben én hogy cselekednék. Túlságosan sok információm nincs sem Gabrielről, sem pedig Sophiából, inkább ebből a tökéletesen komponált környezetből, s a kisasszony porcelánbaba sugallatából tudok ítélni. Szerény véleményem szerint az ügyvéd se nem vicces, se nem figyelmes, persze, megeshet, hogy a magánéletében máshogy viselkedik, vagy legalábbis merem remélni, hogy a doktornő életében gyakoriak ezek az őszinte nevetések. - Tökéletesen értem, hölgyem. - ekkor még tartva a színpadias fellépés komikumát, két ujjbegyem a szemem alatti területet kezdi tapogatni. - A rózsás arcpírom mondjuk tényleg sok mindenre utalhat. Tán mégis igaza lehet? - a kezdeti komolyságból szerencsére sikerül kilábalnunk, de azért nem mondanám magam egy akkora mókamesternek, hogy lassan kosztümöt is magamra öltsek, így mikor Sophiával párhuzamban csendesül az én nevetésem, csak beleegyezően és hálásan bólintok a koktél ötletére. Minden új ízre nyitott vagyok, s lényegében semmit sem vetek meg, ami a világon terem. Vagy mozog. Vagy beszél... - Ezzel én magam is egyetértek, de mégsem teljesen. - jaj, csak most ne törjön fel belőlem a nagy filozófus és prédikátor, mert akkor bizony sosem fog tőlem megszabadulni Sophia! Nagy sóhajom egybeolvad egy langyos szellővel, mely során visszatuszkolom magamba azt a temérdek eszmét, mely nyelvem hegyére siklik, helyettük pedig egy rövidebb verziónak adok hangot. - Hiába szeretem azt, amit csinálok, ha a környezetem közben negatív talajon fekszik. Tudom, furcsán hangozhat ez, de talán már magácskával is előfordult az élete során, hogy belépett egy bizonyos helyre, és egyből megragadta egy különleges, kellemes érzés, mely megmelengette a szívét bármi előzetes ismeret vagy tapasztalat nélkül. Ahogy talán az is, hogy egy helyre belépve, vagy meglátogatva azt, inkább különös rossz érzések kerítették hatalmába. Ezen alapulva utóbbi sajnos beárnyékolhatja azt, amit szeretünk, legalábbis az én esetemben. - ez volt a rövidebb verzió? Milyen lehet a hosszú? Én személy szerint érzékeny vagyok a világ rezgéseire, s a gondolataimat is olykor befolyásolhatja az a pillanatnyi hangulat és benyomás, mely igazából megmagyarázhatatlan a számomra. Talán csak túl sokat töprengek mindenen. Sophiát sem célom lehúzni most ilyen mélységekbe, főleg azért, mert e varázslatos tündérkert atmoszférája pontosan jó rezgéseket ad az agyhullámaimnak. - Mindig is kíváncsi voltam arra, milyen tombolásra képes egy olyan nő, mint magácska. - az “olyan” jelzővel érezhetően az ő pozíciójára és foglalkozására utalok. - Ne értsen félre, azért nem célom dacolni a sorssal. Sem az életemmel. - békés mosolyom szélesen íveli át arcom, s az ilyen apró szórakozások elengedhetetlenek ahhoz, hogy megpuhítsam kicsit a doktornőt. Szerencsére a közvetlenségemben semmi erőltetés nincs, minden a spontaneitás lágy csobogásával történik. S ha egyszer egy hatalmas kreativitással megáldott személyre lesz szükségem, mikor egy varázslatos kertet szeretnék megvalósítani, akkor már tudom, hogy kit kell keressek. - Valóban szörnyű emlék, egy olyan seb, melyet az idő sosem fog tudni begyógyítani. - felelem őszintén. Kár lenne ezt tagadnom, hiszen Paola szenvedésének és halálának fájdalma addig el fog kísérni, míg én magam is meg nem halok. Egy orvosnak azonban, akinek lelki támogatást is kell nyújtania a betegeinek, nem szabad ilyen dolgokat csak és kizárólag magában hordoznia. Kikiáltva a világba amaz talán elnyeli egy kicsit a gyászt. - Olykor túlságosan is nagy szerep jut a szépségnek, de nem lehet hibáztatni az embereket. Mégis elviselhetőbb a léleknek egy olyan porhüvelyben léteznie, amire szívesen tekint rá. Ezért is teszem fel sokszor a betegeimnek a nagy kérdést: mit lát, ha a tükörbe néz? Vagy inkább... Kit lát? - érezhető van ebben egy filozofikus, önelemző vonulat, mely utalhat arra, hogy én nem olyan orvos vagyok, aki csak gyakorlatban végzi a munkáját. Az én feladatom nem merül ki annyiban, hogy felemelem a szikét. - Magácskától is szívesen megkérdezném, de sajnos nincs jogom ilyen személyes kérdéseket feltenni, amíg nem lesz a betegem. - egy mosollyal veszem el a helyzet túlzott komolyságát, melyet belesóhajtok az éjszaka csendébe. E sóhaj azonban emlékeim kutatásából is fakad, hiszen hirtelen nem is tudom, mit felelhetnék. Így megragadom az első gondolatot, mely felbukkan bennem, s mely talán nem lesz annyira meglepő. - Tudja, én Mexikóból származok, s azt a helyet bátran ajánlanám, különösen fesztivál időszakban. A kultúránk és szokásaink igazán egyediek és szerteágazóak, így ha teheti, életében legalább egyszer látogasson el hozzánk. - a beszélgetésünk ezekben a percekben ér a végéhez, hiszen Gabriel vélhetően már visszatért. Nagy bánatomra. Szívesen kitártam volna a világot még jobban Sophiának a szavaimmal, de első a kötelesség. - Én remekül éreztem magam, de azért a gyümölcskoktélra való ígéretét nem felejtem... - ezt már halkabban mondom mögötte lépkedve még a ház előtt. Sajnos ezek az utolsó kellemes hangulatban közölt mondatok, hiszen minden egy karcsapásra elromlik. Én meg csak magamat szidalmazhatom, amiért nem voltam felkészültebb, s nem pihen ingem alatt egy kisebb méretű pisztoly. - És mit gondol, a puszta véletlen műve lehet, hogy Gabrielnek épp most kellett elmennie? - Sophia karját ezen a ponton eresztem el, mikor erős célozgatásom eléri a csúcsokat. - Nem történt mostanság különös dolog maga vagy Gabriel körül? - a helyzet rettentően feszült, mégis a lehető legjobb alkalom arra, hogy kihasználjam és kérdezősködjek lényegében... Ártatlanul. Hangom egészen halk, alig érezhető, s remélhetőleg a bárpult alsó része teljesen elnyomja a térben. - Mindent a férje irodájában hagytam. - csak az órám fonja körbe a csuklóm, melyen ugyan látom, ha keresnek, vagy üzenet érkezett, kapcsolatot azonban nem tudok teremteni vele. Mégsem esek pánikba egyáltalán. Amennyi tapasztalat van már a hátam mögött, nehéz újat mutatni. - Nehezen jutnánk oda, de az a telefon most inkább szoruljon a második helyre. Előbb a biztonságunk. - határozottságomat szinte harapni lehet a levegőben. - Van fegyverük? Ostoba kérdés. Valahol kell lennie, még ha maga nem is tud róla. Egy széfben, bárhol. - a nyakamat tenném rá, hogy Gabriel tart itthon fegyvert, abban viszont nem lennék már biztos, hogy erről dr. Green is tud. Ha nem a férjének, akkor valamelyik testőrnek biztosan akad lőfegyvere, amit használhatok, s ahova el tud vezetni a doktornő. Bárhogy is legyen, még ha csak késekkel tud szolgálni, azokra is szükség van. Így bármerre indít meg engem, én némán, szinte macskaléptekkel indulok meg előre, enyhén görnyedt háttal. Ám ahogy kilépünk a bárpult védelméből, s az egyik falhoz érünk még ebben a helyiségben, egészen hirtelen sugdolózás hangja üti meg a fülem. A szavakat egyáltalán nem értem, s én személy szerint a hang gazdáját sem tudom beazonosítani. Ezért is pillantok kérdőn Sophia felé, ajkaimmal pedig az “Ismeri?” szócskát formázom, már ha egyáltalán ki tudja venni ezt ebből a nagy sötétségből. Kezem azért ökölbe szorul egyből, ahelyett, hogy leemelnék egy tárgyat valahonnan. Egészen fiatal korom óta bokszolok, így a saját ökleim jobb fegyvernek bizonyulnak most, mint egy idegen tárgy. Már ha egyáltalán szükség lesz rájuk, s nem egy alkalmazott van a fal másik oldalán. Ezért sem veszem le tekintetem Sophiáról, hiszen nagyon sok múlik azon, hogy sikerül-e felismernie a suttogás gazdáját.
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Hétf. Május 17, 2021 3:49 pm
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
Az egész „feladat” nem tűnik annyira szörnyűnek, mint azt az első pillanatokban képzeltem, habár azzal a tervemmel, hogy esetleg kiszedek valamit Dr. Salazarból Gabriellel kapcsolatban semerre sem haladtam, s még mindig csak valami fejemben meglévő kósza ötletfoszlány. A tettek mezejére valahogy nem sikerül lépnem. Talán azért nem, mert nem sűrűn csinálok ilyet, és talán azért is, mert ha egyszer elindulok lefelé a lavinán, ha bárkinek is elárulom, hogy a házasságom egy tragikomédia, akkor elveszítem az álcámat és kénytelen leszek valóban felvenni a kesztyűt a férjem ellen. A doktor úr egyébként teljesen normálisnak tűnik, kellemes beszélgetőpartner, intelligens, értelmes és mély gondolatai vannak, de ha Gabriellel üzletelget, pontosabban a húga, akkor valami nagyon nem stimmelhet talán az egész családjával. - Jaj, nem, tényleg nem szerettem volna modortalan lenni – ejtek még meg egy utolsó halvány mosolyt miközben finoman tagadólag megrázom fejemet azzal kapcsolatban, hogy a férfit majdnem alkoholistának tituláltam. Azonban kissé meg is nyugszom, amikor látom, hogy ezzel egyáltalán nem sértettem meg, és érti a viccet. Ritka dolog, hogy egy férfi ennyire mélyenszántóan belemegy női gondolatokba és hozzá tud szólni, ráadásul még érdeklik is a nők gondolatai. Szóval csak komoly arccal figyelem, amikor szavaival megcáfolja véleményemet, s neki bizony nem elég, hogy csupán azt tegye, amit szeret. Habár nem látszik rajtam, de szavaival párszor gyomron is szúr, hiszen, ha már a negatív talaj a téma, én már csak tudnék róla mesélni. - Igen, azt hiszem, ilyesmit már tapasztaltunk mindannyian bizonyos helyekkel kapcsolatban, de számomra ez sosem volt egy egész városra kiterjedő. Habár, mint az előbb mondtam, nem jártam még olyan sok helyen, mint szerettem volna – válaszolok elgondolkodva. – Vagy talán Sidney számomra pont az a hely, ami azzal a bizonyos melegséggel járja át a szívemet, mint azt ön is említette. Na, persze, ha csak azon múlna, hogy nem látom többet Gabrielt, hogy el kell hagynom ezt a várost, szó nélkül rohannék, még a kofferomat se pakolnám össze. Viszont a pasas következő megjegyzése meglep. Egyszerre lep meg és hoz zavarba a kijelentésével, miszerint kíváncsi arra, hogy egy olyan nő, mint én milyen, ha tombolni kezd. Most kérdezzek rá, hogy mégis milyen nő vagyok én? Milyennek látszódom egy kívülálló számára? Neeeeem. Akkor attól tartok, belekezdenénk az elemzésembe, azt pedig még véletlenül sem akarom. - Talán egyszer része lesz ilyesmiben – ütöm el a témát végül egy nevetéssel. – Mármint, ha egyszer megnősül. A szomorú emlék, amit a jelenlétemben mesél el, engem is megráz, hiszen mindig is könnyen tudtam azonosulni mások fájdalmával. Habár ezt a sérülést valóban már semmi sem tudja begyógyítani. Látszik rajta, hogy a munkáját is komolyan veszi, hogy a hivatásának tekinti és nem csak a külsőségekkel törődik, hanem a munkája pszichológiai részével is. - Félek, hogy akkor egyhamar nem kapja meg tőlem a választ, hiszen önszántamból nem szándékozom kés alá feküdni – mosolyodom el megjegyzésén, amikor számomra is felteszi azt a bizonyos kérdést, amit a betegeinek szokott. Habár azért is nem fűlik a fogam a válaszadáshoz, mert jelenleg magam sem vagyok biztos abban, hogy ki is vagyok. Nincs semmi bajom azokkal, akik igénybe veszik ezeket a szolgáltatásokat akár esztétikai okból, viszont tény az is, hogy nincs problémám a külsőmmel, de még ha lenne, akkor sem gondolom, hogy foglalkoznék plasztikázással. Szerencsére hamarosan kellemesebb vizek felé evezünk, azaz az utazási lehetőségeimet latolgatjuk. - Lehet, hogy megfogadom a tanácsát. Mindig is szerettem volna elmenni egy olyan színes és változatos helyre, mint Mexikó – bólogatok mosolyogva, amikor úti célként szülővárosát, az otthonát ajánlja nekem. Attól tartok azonban, hogy a közeljövőben ezek csak álmok maradnak a részemről. - Rendben. legközelebb, ha a férjemnél jár, mindenképp keverek magának egy egészséges koktélt – felelem már majdnem a teraszajtóhoz érve, de aztán a koktél gondolata már csak valami régi emléknek tűnik a feltörekvő aggodalmas gondolatok sokasága mellett. Nem vagyok egy akcióhős típus, azt biztosan állíthatom. Habár a Gabriel melletti életből, a testőrök állandó jelenlétében valahol számításba veszi az ember lánya ezt az opciót is az életében, hogy egyszer csak valaki megtámadja vagy életveszélybe kerül, de valahogy mégsem sejtettem soha, hogy ilyen lehet átélni azt a pillanatot. - Gondolja, hogy Gabriel rendezte el az egészet? Hogy megölessen? Vagy magát? – kérdezem kissé lihegő hangom felvont szemöldökkel már a bárpult délibábos biztonságában. – Na, ne nevetessen! - Akármiylen szörnyű ember is Gabriel green, biztos vagyok benne, hogy nem kívánj azt, hogy bajom essen. - És igazából ilyen még soha nem fordult elő ez idáig. Csak most, hogy maga itt van…. – szalad ki számon idegesen, de aztán már meg is bánom, hiszen nem áll szándékomban őt sem gyanúsítgatni. Ráadásul sem a hely, sem az idő nem alkalmas arra, hogy egymást célozgassuk. - De nem, nem tudok semmiről…- rázom meg a fejem, amikor megkérdezi, hogy történt e valami furcsaság mostanság velünk. – Viszont, tudja, ha valaki valamilyen magasabb poszton van, mindig akadnak ellenségei – teszem hozzá már kissé bizonytalanul, mert mégis van egy olyan érzésem, hogy ez nem a Városi Tanács elnökének szól, sokkal inkább Gabriel ama bizonyos sötét énjének, aminek létezéséről nekem tudnom sem lenne szabad. Viszont még most sem áll szándékomban ezeket a vészes gondolatokat megosztani egy idegennel. - Miért is lenne szerencsénk? – gondolkodom el fennhangon, amikor a férfi közli velem, hogy nem áll rendelkezésünkre semmilyen telekommunikációs eszköz. Viszont azt is azonnal leszűröm, hogy ez a férfi, akit ma ismertem meg, az első pertől kezdve megragadta az irányítást, amit én jelen esetben egyáltalán nem bánok. Sőt, inkább úgy iszom a szavait, mintha csak valami gyerek lennék hozzá képest, és tőle függene az életem. Nos, azt hiszem, ez pontosan így is van. Amikor rákérdez a fegyverre, érzem, hogy az arcom szürkéből fehérre vált át, és bizonytalan vagyok abban, hogy elmondjam azt, amiről tudnom sem kellene. - A klubszobában vannak vadászpuskák… tudja…- felelem halkan, hogy a betolakodók ne hallják meg a hangunkat és a tervet. – És a férjem dolgozószobájában. A széfben van egy igazi pisztoly is. A fajtáját sajnos nem ismerem – teszem hozzá ugyanolyan bizonytalanul. Viszont részletezni egyáltalán nincs kedvem, hogy azt éppenséggel véletlenül találtam meg, amikor a férjem után kutattam. Emlékszem, a hideg acél megérintése után napokig alig tudtam aludni. A tény, hogy a férjemnek fegyvere van, és talán már meg is ölt vele valakit, mély sebet ütött szívembe. Ekkor láttam be igazán, hogy teljesen elvesztettem, és ő is engem. - Maga…tudja használni? – fordulok most elkerekedő szemekkel az orvos kollégám felé. Kissé meglepő, hogy egy orvos át tud menni Rambo-üzemmódba is, de úgy ítélem meg szavaiból, hogy konyít valamicskét az ilyesmihez. Tőlem bizonyosan jobban. Ezután lassan megindulunk kifelé a bárpult takarásából – pontosabban és Salazar nyomában –, de ekkor halk beszélgetésre leszünk figyelmesek, a hangokat viszont sajnos nem tudom beazonosítani. Azt is látom, hogy a jelenlegi „társam” választ vár tőlem, de nem tudok segíteni. Csak ártatlanul megrázom a fejem, jelezve, hogy fogalmam sincs, kik ezek az alakok és mit akarhatnak tőlünk, de van egy olyan érzésem, hogy nem engem. - Nem látom sehol. Green nincs a villában – hallom ki most végre ez egyik betolakodó érdes hangját. - Akkor hívd a főnököt, hogy mi legyen a nővel meg az ipsével! – utasítja a másik a mélyhangút. Ezután fél perc csend következik, majd a hangokból ítélve úgy néz ki, hogy jelentkeztek a vonal másik végét. - Főnök, a célszemély nem tartózkodik itthon. A személyzet nagy részével végeztünk – erre a szemeim úgy érzem, kiugranak a helyéből, ajkaik pedig levegőért kapkodnak a félelem árnyékában. – Mi legyen az asszonnyal…..? – Itt aztán félbeszakíthatják a telefonáló férfit, mert nem hallom a hangját tovább. - Minden szemtanút ki kell iktatni – jelenti ki hamarosan mégis határozott hangon, amitől azt hiszem, végül is úrrá lesz rajtam a félelem, és ismét csak képtelen vagyok megmozdulni. A hideg falnak dőlve próbálok kiutat találni a reménytelen helyzetből, de azt hiszem, a tény, hogy hamarosan meghalok, teljesen lebénítja az agyamat.
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Szomb. Május 22, 2021 4:43 pm
Sophia & Andro
Ez a kis kilengés egy kudarc számomra. Negatív és pozitív egyben. Negatív, hiszen én naiv úgy véltem, hogy Gabriel szünete elegendő lesz arra, hogy legalább egy apró morzsát elhintsen róla nekem Sophia, amit felkarolhatok, s amin elindulhatnék, ennek ellenére ilyesminek egyelőre a közelében sem vagyunk. Vagy nem tud semmi alvilágit a férjéről, vagy ő egy tökéletes színésznő. Pozitív kudarc, mivel egy különleges nő rejtőzik ezek között a különös, Gabriel aurája miatt számomra nyomasztó és taszító falak mögött, mintha ő jelentené e hely egyetlen gyöngyszemét. Naiv vagyok, hiszen az elején egyetlen pillanatra sem fordul meg a fejemben, hogy ez a kellemes beszélgetés milyen szörnyűségekbe fulladhat. - Magácska messze van a modortalanságtól. - nevetem el magam még a jó kedvünk hajnalán odakint a kertben. Az ígért koktélt felírom egy képzeletbeli emlékeztetőre, bár a gyümölcsös kavalkád iránti kíváncsiságomat inkább Dr. Green jelleme táplálja belém. - Sydney valóban különleges hely. - nem olyan régi beárnyékolt szavaimnak most adok egy melengető sóhajjal borított aláfestést. - Számtalan naplementét láttam már a világ számos szegletén, mégis határozottan állíthatom, hogy az itteninek nem sok versenytársa akad. Milyen helyet látogatna meg szívesen, inkább a nagyváros forgatagában merülne el, a múzeumokban, éttermekben és hasonlókban, vagy inkább a természetben fellelhető értékeket preferálná jobban? - érdeklődésem csillapíthatatlan, még ha egy kicsit el is evezünk a komolyabb lélektani dolgokról. Érezhetően hárít már nem az első kérdésemnél, így egy cseppet visszább veszek a tempóból, mielőtt még hátrafelé kezdenénk lépkedni. - Egyszer talán. - ha így hozza az élet, ám én nem kapaszkodok görcsösen a társadalmi normákba. Amíg nem érzem úgy, addig csak azért úgysem fogok megállapodni egy társ mellett, hogy ezzel elfogadjon a világ. - Egyelőre, amit nem takar a ruhája, az alapján úgy vélem, nem is lesz szüksége beavatkozásra. - a többihez pedig nincs közöm, de hát szükségem sincs arra, hogy magamat reklámozzam. Inkább kíváncsi lettem volna, hátha válaszol arra a felhőbe elejtett kérdésre, de ez is, mint több minden, már túllépné azt a bizonyos határvonalat, mely mögött ott kell maradnom. Ezért sem kanyarodok vissza a témához, hagyom, hogy elenyésszen az éjszaka tücsökciripeléssel tarkított csendjében. Mint hamarosan az egész kellemes beszélgetésünk, mely ezekben a percekben mintha csak egy múló álomkép lenne. - Hogy Gabriel rendezte volna el? Dehogy, egyáltalán nem erre céloztam. - hazudom. Mindenesetre megjegyzem magamnak, hogy Sophia legelső gondolata épp ez volt. Épp úgy, ahogy az enyém is... - Számomra inkább szokatlan ez az egybeesés. Magának nem? - hangomnál még a pók lábának a hálón való csúszása is szinte hangosabb. Dr. Green következő mondatából pedig kiszűrök némi gyanakvást, melyet nem biztos, hogy akarattal ültetett szavainak mélyére, én mégis meghallom. Lehet, csak azért, mert én magam sem vagyok tiszta egyáltalán, s ahogy Gabriel nyomában ott loholhat az ellenség, úgy az enyémben is. S ebből a távlatból már egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy a jó öreg ügyvédünk álljon minden mögött. - Igen, mindenkinek vannak ellenségei a magasabb körökben is. Ahhoz azonban nyomós indok kell, hogy valakire bérgyilkosokat küldjenek... - most az én betűim mögött visszhangzik némi kimondatlan gyanú, melynek egyelőre nem adok konkrét hangot. Egyelőre. Ám ebből a helyzetből talán még előnyt is tudnék kovácsolni, főleg, ha sikerül innen kikeverednünk. Úgy vélem, hogy Sophia egyáltalán nem érdemli ezt az életet, különösen akkor, ha mit sem sejt Gabriel ügyeiről. S bár nem áll szándékomban belegabalyodni kettejük dolgába, mégis őszintén remélem, hogy ezután elgondolkozik azon, hogy jó helyen van-e itt az ügyvéd mellett. - És mit gondol, melyik helyiséget tudnánk előbb elérni? - klubszoba vagy dolgozószoba. Ez itt a nagy kérdés, hiszen egy fegyver elengedhetetlen a kezembe egy olyan helyzetben, mikor az ellenség is rendelkezik lőfegyverrel, melyet használt is. - Minden lőfegyvert ismerek. Még egy gyűjteményem is van, tudja, ez az én szenvedélyem. - hadarom el halkan, magyarázatot adva arra, hogy képes vagyok-e használni. Gyakran járok a szabadidőmben lőni, hiszen ez a tudás nem olyan, mint a biciklizés. Ha kikopik az ember kezéből, azt nem olyan egyszerű visszahozni. Az én életvitelem mellett pedig elengedhetetlen az, hogy naprakész legyek testileg és lelkileg. Ezért is vagyok határozott most, és mindig. Sophiát és magamat is meg kell védenem, ha már sikerült nyakig belekeverednünk ebbe az egészbe, melynek még közel sincs itt a vége. Ugyanis a halk beszéd gazdája láthatóan ismeretlen Dr. Green számára, így én magam is mozdulatlanul hallgatom végig a beszélgetésüket. Ami nem jó. Nagyon nem jó. Érzékelem, ahogy Sophia kapkodni kezdi a levegőt, így váratlanul közelebb lépek hozzá, s tenyerem egész egyszerűen a szájára tapasztom. Másik kezem mutatóujját ajkaim elé helyezem célzóan, majd mutatom számára, hogy orrán keresztül próbáljon venni mély levegőket. Közben a félhomályban láthatja, ahogy azt tátogom, hogy nem lesz semmi baj, ehhez pedig egy nem túl őszinte, mégis biztató mosolyt társítok, majd végigsimítok a vállán nyugtatóan. Ha érzékelem, hogy a levegővétele már nem olyan szapora, akkor húzom el tőle a tenyerem. A nyugalom azonban messze elkerül minket, hiszen a beszélgetésből könnyedén megtudjuk, hogy ebben a házban bizony senkit sem terveznek életben hagyni. Azaz minket sem. - Akkor te nézd meg ott. Én itt. - közli az egyik, mire távolodó léptek zaja üti meg füleinket egyrészt, másrészt pedig amelyik itt maradt, hallhatóan valamit babrál a fegyverével. Halk kattanás, majd lépések következnek... Felkészültem arra, hogy elengedhetetlen lesz a találkozás. Azonban nem tudom, hogy kivel van dolgunk pontosan, így mikor felbukkan a fal mellett az idegen alakja, én azt teszem, amit az ösztöneim súgnak. Hirtelen taszítok egyet rajta, hogy ezzel a mozdulattal kilendítsem és mögé kerülhessek, s egy fogással blokkolni tudjam a kezeit úgy, hogy egyik tenyerem szorosan a szájára szorítsam, hogy ne tudjon kiabálni. A fegyver, mely innen nézve hangtompítóval van felszerelve, halk csattanással landol a padlón, hiszen a taszítástól kiesett a kezéből. Ez a pozíció azonban nagyon kényes, és nem fogom tudni sokáig tartani, ugyanis minden erejével próbál kapálózni és rúgni, s ebben a helyzetben még a nyakát sem tudom kitörni. Így hát hangosabb suttogásom váratlanul utasítóan csendül fel. - Lőj, Sophia! Lődd le! - a magázódás ide már teljesen felesleges. A fegyver a földön, Sophiától nem messze, s most már csak rajta áll, hogy fog folytatódni a történet. Ha nem lő, nem tud, nem mer, nem akar, akkor a spontaneitásra kell hagyatkoznunk, lehetőleg még azelőtt, mielőtt meghallja a hangokat a másik.
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Szomb. Jún. 05, 2021 4:24 pm
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
Azt este odakint kifejezetten kellemesnek mondható, és talán már egyáltalán nem is bánom, hogy kirángattak ide a nappali mesterséges világából. Még akkor sem, ha az, aki miatt megszakítottam addigi tevékenységemet, maga Gabriel volt. Habár kaptam rá egy korrekt és értelmes választ, még mindig elképzelésem sincs arról, hogy valójában milyen ügye lehet ennek az egész normálisnak tűnő doktornak a férjemmel – illetve a húgának. (Még érthetetlenebb.) - Igen, feltételezem, találkozott már rosszabbal is – helyeslek végül is halkan, amikor az orvos biztosít arról, hogy távol áll tőlem a modortalanság fogalma. Amiben azért igazat kell adnom neki, hiszen tényleg nem vagyok bunkó természetű, még akkor sem, ha valójában melegebb égtájakra kívánok bizonyos személyeket. - És valóban az – helyeslek megint csak miközben még pár enyhe bólogató fejmozdulatot is hozzáteszek, hogy ezzel is jelezzem, Sidney egy érdekes és különleges város számomra is. - Hm. Hát az a helyzet, hogy most így nem tudnék választani. Azt hiszem, mindkét világ vonz, tehát nyilván elmennék színesebb, zajosabb helyekre is, de szívesen felfedeznék olyan vidékeket is, melyek mentesek a modern világ zajaitól – válaszolok kissé ábrándozva, mert félő, hogy a világ felfedezésére sajnos sosem lesz igazán alkalmam. – Minden esetre, ha egyszer a nyakamba veszem a világot, Mexikó az első helyek közt lesz, amit meg akarok látogatni – mosolyodom el egy kacsintás keretében, hiszen Mr. Salazar valóban felkeltette az érdeklődésem, ami a szülővárosát illeti. - Ó, hát, köszönöm, azt hiszem – mondom kissé pironkodva, majd ismét halkan felnevetve az orvos bókján, amit nyilván ő nem annak szán, de megnyugtató, hogy szerinte nincs szükségem plasztikai beavatkozásra. Habár azzal is tisztában vagyok, hogy ezt az egész témát kissé elvontabban elemezné, de nincs az az isten, hogy én egy idegennek betekintést nyerjek jelenleg kissé megtört lelki világomba. Félre értés ne essék, távol álljon tőlem a depresszió bárminemű formája, de az is biztos, hogy az utóbbi időben sokkal bizalmatlanabb vagyok az emberekkel szemben, és igazából nem az vagyok, aki voltam, vagyis nem tudom pontosan, most ki/mi vagyok. Ezen kívül abban is biztos vagyok, hogy elkezdenék magamról beszélni, egy Alejandro Salazarhoz hasonló szakember nyilván azonnal leszűrné, hogy nincs minden rendben, és még csak az hiányozna, ha beárulna Gabrielnél. Amilyen kellemesnek tűnt eddig ez a virágillatos este, olyan hamar átvált az ellenkezőjébe, hogy azt mi észre se vesszük. Azután a történtek látták, csak kapkodom a fejem, és úgy érzem magam, mint ha valami akció filmbe csöppentem volna. A vértócsa látványa a hófehér márványkövön, a hirtelen házat beborító sötétség, a néma, szinte vágható csend, elsőre mind olyan benyomást kelt, mintha nem is lennék ennek a történetnek a közvetlen főszereplője. Egészen addig a percig nem akarom bevallani magamnak, hogy konkrétan mi is történik, amikor abból a bizonyos telefonbeszélgetésből ki nem derül, hogy mi bizony ma este meg fogunk halni. Mert, ha ilyen emberek meg akarnak bennünket ölni, mégis mi akadályozná meg őket benne? Én képtelen lennék megvédeni magam, Alejandro pedig egy orvos, nem hinném, hogy valami szuperügynöki képességei vannak. - Számomra szokatlan ez az egész helyzet, igazából még sosem kerültem életveszélybe – suttogom halkan, amikor Salazar szabadkozni kezd, hogy ő egyáltalán nem Gabrielt gyanúsítja a betöréssel. Én viszont egy szavát sem hiszem el. persze, hogy arra gondolt, mint ahogy én is. Sajnos az új információk alapján, amiket a férjemről megtudtam, simán el tudom képzelni, hogy képes lenne megöletni valakit, azonban nem hinném, hogy képes lenne veszélyeztetni az életem. Ha meg akart volna ölni vagy öletni, már régebben megtette volna, és szerintem sokkal csendesebb módon. – Úgyhogy elnézést, ha kissé le vagyok fagyva, de kissé rosszul érintenek is a földön fekvő hullák. Aztán azért a tagadását számomra semmissé teszi azzal a kijelentésével, hogy neki furcsa az egész egybeesés, mármint Gabriel hirtelen távozása és a fegyveres támadás. Bennem pedig csak még jobban megerősíti előző gondolataimat. - Higgye el, fogalmam sincs, hogy mit akarnak vagy, hogy kik ezek a emberek – állítom határozottan, amikor a spanyol férfi tovább erősködik, hogy egy ilyen kaliberű támadásra nyomós indok kell. Valóban nem hazudtam, még csak elképzelésem sincs arról, mi történik. - Mivel egymás mellett van a két helyiség, körülbelül egyszerre tudnánk elérni őket. Már csak valahogy el kéne oda jutni – felelem nem túl lelkesen, csak amolyan robotszerűen, mert szinte egyáltalán nem bízom abban, hogy a nappaliból bárhová is eljutunk. Viszont, amikor Alejandro kijelenti, hogy ismeri a fegyverekkel, először kissé elkerekedett szemekkel nézek rá, majd felcsillant előttem egy halvány reménysugár is, hogy talán mégis megmenekülhetünk. Valóban meglep, hogy egy ilyen férfinek efféle szenvedélye. Habár, ha szintén benne van valamiféleképp az alvilágban, mint a férjem, akkor talán annyira nem is furcsa… Most azonban ezt mégis inkább pozitívumként fogom fel, mint ellenkezőjének. Ugyan azt nem tudom, hogy miért gondolom azt, hogy ez a férfi engem is meg fog védeni, azt nem tudom, ez egyszerűen csak egy megérzés, egy megérzés, hogy megbízhatok benne és talán rá bízhatom az életem. Viszont, amikor eljön az előbb említett pillanat, hogy ezek a betolakodók most le fognak vadászni minket, ennek ellenére ismét kicsúszik lábam alól a talaj, Dr. Salazar azonban ismét olyan dolgot tesz, amire nem számítok. Ismét csak tágra nyílt tekintettel meredek szemeibe, amikor hirtelen közelebb hajol hozzám, és számra tapasztja egyik kezét, s egészet addig így tesz, amíg nem sikerül engem megnyugtatnia. Valóban sikerül ezt elérnie, már amennyire ez egy ilyen helyzetben lehetséges. Miután ez megtörténik, tisztában vagyok vele, hogy cselekedni kell, azonban azt nem tudom milyen formában. Mire bármilyen ötletem is lenne, Alejandro máris cselekszik, és már csak azt veszem észre, hogy lefogja az egyik pasast, akinek a fegyvere azonban a padlóra puffan. Ekkor azonban ismét egy olyan helyzetbe kerülök, ami nagyon távol áll tőlem. Hallom az orvos kolléga utasító szavait, látom a rideg fegyvert a földön, és azt is tudom, hogy én vagyok az egyetlen, aki fel tudja venni azt. Azzal is tisztában vagyok, hogy igaza van. Egy ideig hezitálok, de aztán lehajolok és megragadom a hideg fémfegyvert. Lassan felemelem azt a támadó irányába, ujjamat vélhetően a ravaszra helyezem - habár még sosem volt a kezemben fegyver -, de egyszerűen képtelen vagyok tovább menni. Kezeim szemmel láthatóan reszketnek, és Alejandro hiába kér, utasít, én képtelen vagyok kioltani egy életet. Azon agyalok, hogy talán lábon kellene lőnöm az idegen alakot, azzal talán már harcképtelenné teszem, de azzal ugyanúgy megszegem orvosi mivoltomat, így egyelőre csak fejben van meg ez az ötlet. Mielőbb megvalósíthatnám „nagy” tervemet, csak azon kapom magam, hogy a hátam mögött hirtelen valami megragadja a nyakamat, majd valami jéghideg fémet présel a nyakamhoz. - Dobd el a pisztolyt, kiscica, mert ha nem teszed, először kárt teszek a szép kis pofidban, felvagdalom azt, és csak utána öllek meg téged is, meg a pasidat is. Bár ki tudja, lehet, hogy előtte elszórakozom veled – súgja fülembe érdes hangon a támadóm, miközben csak egy amolyan „sajnálom- tekintetet” tudok oda vetni Salazar felé, hiszen azt hiszem, ezt rendesen elcsesztem.
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Kedd Jún. 08, 2021 3:40 pm
Sophia & Andro
- Minden bizonnyal magácska is sokat tudna mesélni a modortalanságról, ahány emberrel összetalálkozunk mi a kórházban. Néha elképesztő, hogy mennyire képtelenek értékelni lényegében... Bármit. Amikor az önzetlenségünkre úgy reagálnak, mintha egy utolsó férgek lennénk a porban. - kaptam én már sok hideget és meleget egyaránt, de mindig párhuzamot tudtam vonni az intelligencia és a tettek között. Az értelmesebb emberek sosem varázsolták a rosszá a dolgokat, amibe beleköthetnek. Hiába az orvosi esküm, attól, mert mindenkit ugyanúgy kezelek, még azt tartom, hogy az egyenlőtlenség e világ hozadéka, s nem érdemli meg mindenki az egyenrangú bánásmódot. E gondolataim természetesen sosem mutatkoznak meg. Nőként azonban egy orvost a hallomásaimból ítélve több atrocitás érhet kellemetlen betegektől és hozzátartozóktól, különösen a balesetin. Kemény egy hely, sokan mondják. - Azért is jó akkor érkezni egy idegen helyre, mikor fesztiválszezon van, mert ezáltal nagyobb betekintést nyerhetünk a kultúrába, a hiedelemvilágba, a szokásokba. Mexikóban például máshogy kezeljük a halottakat, s az egész túlvilágot. Ott például egy temetés is teljesen más hangulatban telik el, mint a világ többi részén. Természetesen mindenki szíve megszakad, ha elveszti a szerettét, jóbarátját vagy szerelmét, de ott mondhatjuk, hogy vidámsággal próbáljuk utolsó útjára kísérni a halottat. Vidám zenék kísérik az útját, belemerülünk az örömteli emlékekbe, és az egész temetésnek nem olyan gyászos hangulata lesz, mint máshol. A túlvilág egy nagyon fontos része a mexikói kultúrának. - adok egy kicsit hosszabb betekintést, amit viszont eléggé gyorsan hadarok le, s annyiban is hagyom. Sokakat csábítok Mexikó felé, hiszen az a világ egy parányi, igazán különleges szeglete, mégsem szeretném ezzel untatni dr. Greent, hiszen minden bizonnyal egy ilyen utazás nem a közeljövő zenéje lesz. Úgy érzem ugyanakkor, hogy akár hajnalig tudnám folytatni vele a csevegést akár a tündérvilágba illő kertben, akár ebben a letisztult villában, ennek azonban az esélye hamarosan a nullára csökken. Legalábbis most. - Ha ezt túléljük, ideje lesz elbeszélgetnie a férjével. - célzásom oly erős, hogy szinte már harapni lehet a számból kiszökő szavakat. Egyrészt utalok arra, hogy Gabriel kicsit sem olyan tiszta, mint azt a felesége képzelheti róla. Másrészt alig látszódó tekintetemben gyanakvó csillogás tűnik fel Sophia irányában, aki meglehet, hogy egy remek, bájos színésznő, s a mai esti produkciójával talán díjat is nyerhetne. Túlságosan sok a kétely, s annál kevesebb az információ. Azonban kár lenne egymást gyanúsítani épp most, amikor a testi épségünknek kell az első helyre kerülnie, főleg, hogy Sophia reakciói annyira... Valóságosak. Mikor tenyerem a szájára tapasztom, szinte a lélegzetében érzem szívének apró, heves dobbanásait, mely egy tökéletes reakció erre az egész őrült szituációra. Valóban nehéz azt gondolnom, hogy köze lehet bármihez is, hiszen oly tisztának tűnik, mint a frissen hullott hó. Gabriel pedig nem érdemel egy ilyen nőt. Most azonban félre kell tennem ezeket a kusza gondolatokat, és a helyzetre koncentrálnom, ami kicsit sem tűnik jónak, ugyanis elkerülhetetlen a találkozás. Én próbálom lefogni az egyik alakot, és mivel ez egyáltalán nem egy olyan akciófilm, ahol az ellenség mindig ostoba és gyenge, így még nekem sem egyszerű megtartani hátulról ezt a kicsit sem gyenge férfit, ezért is próbálom utasítani Sophiát arra, hogy dolgozzunk össze, és végezzen az illetővel. Itt csúszik azonban a képbe a kegyetlen valóság. Hiszen ő nem gyilkos. Nem megy mindenkinek az, hogy egyszerűen csak elvegyen egy életet a saját védelmére... Hogy ezért hibáztatom-e őt? Kicsit sem. Még akkor sem, ha ezzel lényegében a mi életünket teszi kockára. Ha nem érkezik meg a másik alak, akkor sem hiszem, hogy meghúzta volna a ravaszt, és okozott volna magának egy ilyen örök életre szóló traumát. Ez nem való egy ilyen finom nőnek, mint Sophia, ezt egy férfinek kell magára vállalnia, aki elbírja a vállán ezt a terhet. Jelenleg nekem. Azonban amikor az ő nyakához szegeznek pengét, nem pedig az enyémhez, az csak még jobban megkavarja a dolgokat. Mire pedig esetleg kettőt lépnék felé azután, hogy egyáltalán sikerül likvidálnom azt, akit épp fogok, akkor is túl kevés az idő ahhoz, hogy még azelőtt érkezzek, hogy megöli Sophiát. Ahhoz is kevés lenne az idő, ha ő húzná meg a ravaszt mégis, és lőné le a vele szemben állót. Az a kés túlságosan közel van a nyakához... Mit lehet hát tenni? - Engedd el őt! Megadom magam! Vigyetek el túsznak, Sophiát pedig eresszétek el! - elengedem az előttem levőt, aki visszakézből erősen gyomron is vág, mire kissé összegörnyedek, de annak jeléül, hogy megadom magam, felemelem a kezeimet. - Kinek érzed magad te itt seggfejkém? Azt hiszed, hogy te diktálod itt a szabályokat? Kutasd át! - utasítja a kést tartó tag a másikat, mire az elkezdi kipakolni a zsebeimet. Semmi különlegeset nem talál a személyes irataimon kívül, amik mindig nálam vannak, jogosítvány és hasonlók. - Alejandro Salazar... Na várjunk. Vááárjunk csak! - átvizsgálja az összes igazolványt, a zseblámpáját pedig az arcomba tolja. A felismeréstől pedig egy gusztustalanul széles vigyor telepedik a képére. - Te hallod, ezt itt nem ölhetjük meg... Tudod, hogy ki ez??? - örömében láthatóan táncot tudna lejteni. - Ezért kurva sok pénzt fogunk kapni! Gazdagok leszünk!!! - csak hogy ne legyen minden tökéletes, Sophia kezéből már természetesen az elengedése pillanatában kitépte a fegyvert, amivel most jó alaposan fejbe is vág, amitől elég erősen elkezdek szédülni. - Akkor kötözd meg őket! A főnöknek nem kell tudnia, hogy itt van Salazar. Aki több pénzt ajánl érte, az jöhet érte! Ezt a csibét meg eladjunk szexrabszolgának, úgyis olyan kis mutatós darab. Előtte majd azért kicsit bejáratom... Élve többet érnek mindketten! - a pisztolyos alak engem kezd taszigálni egy másik helyiségbe, a késes alak pedig Sophiát tolja maga előtt. Fogalmam sincs, melyik szobába visznek pontosan, de ott egyből letaszítanak minket egy-egy székre egymásnak háttal, és jó alaposan megkötöznek. Azonban mégsem lehetnek annyira eszesek, hiszen ezután ránk csukják az ajtót, eltorlaszolják valamivel azt, majd magunkra hagynak. Hallhatóan most mennek és körbetelefonálnak mindenkit, miközben kifosztják majd a hűtőt, zabálnak, isznak, élvezik a luxust, és persze törnek-zúznak. Ezt pedig végül is az előnyünkre is használhatjuk... - Jól vagy? - döntöm hátra enyhén a fejem, hogy hozzáérjek Sophiához. Ez a legfontosabb kérdés most.
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Vas. Jún. 13, 2021 4:52 pm
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
A sors furcsán és kiszámíthatatlanul tudja irányítani az életüket, és olyankor olyan fordulatokat mutat meg, amire legrosszabb rémálmainkban sem gondolnánk. A ma este egy tipikus példa erre… - Én magam talán nem fogalmaznék ilyen drasztikusan – nevetem el magam, amikor az orvos kolléga jellemzi, hogy némely esetemben mit is kapunk mi a betegeinktől. – De valóban igaza van, Dr. Salazar, a balesetin elég sok ilyen esettel tud találkozni az ember lánya. Viszont már megtanultam az ilyen helyzeteket kezelni, és nem figyelembe venni. Olyankor csak arra tudok koncentrálni, hogy megmentsem a beteg életét, akárkiről is van szó… - kezdek bele lelkesen, bár a mondatóm végére egy kicsit elhalkulni látszanak a belőlem áradó hangok. Tény, hogy a munkahelyemen több kellemetlen és bunkó emberrel, beteggel találkozom, mint szeretnék, de még így is jobban érzem magam a kórházban, mint a saját otthonomban. – És ettől függetlenül, én próbálok nem ilyen lenni, és nem átvenni ezt a stílust - mosolyodom el újra halványan. - Ó, igen, teljesen egyet értek – jegyzem csak meg halkan, de aztán kíváncsi, kislányos arckifejezéssel hallgatom, ahogy Andro a mexikói szokásokról és hiedelmekről mesél nekem. - Erről hallottam már, de biztosan más lehet élőben átélni, részt venni egy ilyen eseményen, mint amikor ezt egy dokumentumfilmben vagy mozvásznon látja az ember, esetleg olvas róla – bólogatok elgondolkodva, mert ez a doktor nagyon meg akarja hozni a kedvem az utazáshoz, habár legbelül tudom, hogy erre a közeljövőben nincs sok esélyem, legalább is nem Gabriel nélkül. – De azért kihangsúlyozom, hogy ha Mexikóba megyek, nem egy temetésbe szeretnék betekintést nyerni, akkor inkább valamiféle fesztiválra mennék el. - Maga is hisz ezekben a dolgokban? Mármint a túlvilágban? – kérdezem meg hirtelen, nem is gondolkodva azon, hogy illendő-e az ilyesmi vagy nem. Jómagam a tudomány embereként nem igazán hiszek semmi természetfeletti vagy halál utáni fizikai dologban, de Salazar úgy beszélt erről az egészről, mintha hinne szülőföldje misztikumában, ami természetesen nem baj, csak kíváncsisággal tölt el. És igen, pár perccel később egy igen csak fontos kérdésnek tűnhet a halál utáni élet és egyebek, hiszen úgy néz ki, hogy hamarosan Andro és én meg is tapasztalhatjuk, hogy mi vár ránk a halál után… - Abban biztos lehet, hogy megteszem, már ha valóban túléljük…- reagálok ijedt arckifejezéssel, hiszen ekkor bizonyosodik meg bennem a tény, hogy valóban életveszélyben vagyunk. Még sohasem kellett a saját életemért küzdeni, mindig csak mások, a betegeim élete volt a tét. Akkor, azokban a pillanatokban mindent bele adok, kihozom magamból a maximumot, most nem tudom, mitévő legyek. Ha a saját életemről van szó, életképtelennek érzem magam, mert nem tudom, hogy kell megvédeni önmagam. És most, csak most látom, hogy mennyire szükségem lett volna arre, hogy eljárjak valami önvédelmi kurzusra, hogy tanuljak valami harcművészetet is az edzőtermen és a futáson kívül. Megfogadom magamnak, hogy ha bármi esély van erre, hogy túléljük ezt az éjszakai kalandot, akkor beiratkozom valahová. Nem igazán tetszik, amilyen stílusban Andro beszél Gabrielről, de nem a férjem tekintélye miatt, inkább azért, mert úgy érzem, az orvos is tudja, megerősít abban, hogy Gabriel rosszban sántikál. Mindig reménykedtem benne, hogy az ember, akivel élek, talán nem olyan rossz, mint azt sejtem, de az idő csak még inkább az én igazamat iagazolja. Itt és most azonban csak Alejandro Salazar és én vagyunk, ő az, akiben meg kell, akiben muszáj megbíznom. Az egyetlen mentsváram, ha túl akarom ezt az egészet élni. Akkor, amikor kezét számra helyezi, és jelzi, hogy maradjak csendben, mint egy jókislány, örömmel engedelmeskedem neki, ráadásul tekintetével még megnyugtatnia is sikerül engem. Jelen pillanatban az sem érdekel, ha egy követ fújnak a férjemmel és pont olyan bűnöző, mint ő, úgy érzem, segíteni fog nekem. Hamarosan el is kezdődik a mi kis kétes kimenetelű akciófilmünk, habár személyemmel, azt hiszem, inkább hátráltatom a mi hősünket, de ilyen figura a mozifilmekben is van mindig. Ezt a tényt, akkor érzem igazán, amikor a velem egy oldalon álló spanyol férfi bevetésbe kezd, majd végül rám hárul egy nehezebb rész, képtelen vagyok teljesíteni a kérését, és úgy általában bármit is. Mint mondtam, nem sűrűn kerülök ilyen helyzetbe, ez nem az én aszalom, ráadásul az emberölés szemben áll minden egyes elvemmel, még akkor is, ha ezzel talán a saját életemet menteném. Azután pontosan e-miatt kerülünk olyan helyzetbe, hogy hirtelen megfordul a kocka és a betörők kerülnek ismét, egy szempillantás alatt fölénybe. Persze csakis miattam. A torkomra helyezett hideg fém hatására megint csak nem mozdulok, Alejandro pedig képes a saját életét kockáztatni miattam, amivel újabb meglepetéssel szolgál. - Nem! – nyögöm ki kábán, ám határozottan, amikor olyan cserélt ajánl fel az alvilágiaknak, hogy az szabadon engedésemért cserébe, őt vigyék el túsznak. Még csak az hiányzik, hogy meghaljon miattam. Viszont az én ellenvetésemre senki nem figyel, az események pedig újra pörögni kezdenek körülöttem. Csak némán hallgatom az ide-oda cikázó szavakat, és jelen pillanatban bele se akarok gondolni abba, mit is jelentene az én „bejáratásom”, amit nyilván tudtam. Viszont ami meglep, és amitől egyben meg is könnyebbülök, hogy ez a két idióta a saját malmára hajtja a vizet és képesek ellenszegülni a főnöküknek, ami egyértelműen arra utasította őket, hogy gyilkoljon le bennünket. Fogaimat összeszorítom, és olyan arcot vágok, mint aki citromba harapott, amikor a kezemből elkacsmart fegyverrel tarkón ütik Alejandro-t, de mivel fájdalom különösebb jelét nem látom rajta, megnyugtatom magam, hogy nincs komolya baja. Közben azt is megállapítom, hogy ezeket a pacákokat nem sok ésszel áldotta meg a jóisten, aminek szívesen hangot is adnék és az orruk alá dörgölnék, de tisztában vagyok vele, hogy itt a hallgatás most aranyat ér, hiszen még véletlenül se akarom felhívni a figyelmüket a bakijaikra. A szexrabszolgás kijelentésre gyilkos szemeket és karmokat növesztek, de nálam még mindig a józanész diktál, így nem próbálok meg bemosni egyet a pisztolyt tartó férfinek. Ezután a klubszobába tuszkolnak bennünket, ami kicsit megnyugtat, mert így legalább van még valami remény a szabadulásra. Ráadásul ismét csak megbizonyosodok az ész hiányáról az ellenségek felől. - Igen, jól, azt hiszem. Már, ha nem vesszük számításba, hogy a lehetőségeim: vagy meghalok vagy szexrabszolga lesz belőlem – felelek őszintén egy kis humoros vegyítéssel. Valahogy mindig próbáltam optimista maradni az életben, hát most sem akarom elveszíteni önmagam. - És te? – próbálom fejemet úgy fordítani, hogy ránézzek a hátam mögé kötözött férfire. Most már én sem érzem szükségét a magázódásnak, hiszen az életemet köszönhetem neki, valamit talán ő az utolsó emberi lény, akit látni fogok életem során. - Alejandro, sajnálom. Az egészet elcsesztem, de egyszerűen képtelen voltam meghúzni a ravaszt. – Dúl bennem a lelkiismeret-furdalás és önmagam hibáztatása, ez nem is kérdés. - És köszönöm, hogy megmentettél, de nem lettél volna köteles megmenteni az életemet, azaz magadat ajánlani helyettem – teszem hozzá hálásan egy sóhaj keretében. - Alejandro, tudnom kellene valamit rólad, amit eddig nem tudtam? - vonom fel szemöldököm arra célozva, hogy tulajdonképpen az ő neve miatt vagyunk itt, ahol vagyunk, illetve nem öltek meg bennünket egyelőre. - Viszont arról legalább meggyőződhettünk, hogy ezek az emberek se nem profik, se nem okosak. Egy profi semmiképp sem szegül ellen a vezetője parancsának, egy okos ember, pedig sose zárt volna be bennünket egy olyan szobába, ahol vadászfegyverek és kések vannak elhelyezve – magyarázom immáron összeszedve magam miközben kiadom magamból minden gondolatomat. Szerintem ezek a barmok szét se néztek a helyiségben. - Azt már tudjuk, hogy az igazi célpont Gabriel lehet, hiszen hallottuk a telefonbeszélgetést, hogy elsősorban őt keresik. Annyit elmondhatok, hogy Gabrielt nem kell félteni, nem egy elveszett férfi, ha az életéről van szó. Biztos vagyok benne, hogy elbánna ezekkel is odakint, már ha valamikor még hazaérkezik. Hacsak nincs már ő is ilyen helyzetben, mint mi ketten – mondom tovább, miközben próbálok kezeimet kihúzni a kötél fogságából, ami esélytelen. - Rambo-nak könnyű dolga lenne ebben a szobában, nézd a késeket és puskákat! Meg neked is, ha már értesz hozzájuk – bökök fejemmel a fegyvertartó vitrinek felé. – De attól tartok, hogy ebből nem tudunk kiszabadulni – nézek elkeseredetten megkötözött kezeim irányába, de ekkor észreveszem, hogy a vállam irányában a krém-fehér ruhám vörös színbe váltott át. – Nagyszerű, ezt a ruhát meg dobhatom ki – veszem elő ismét az előbbi fekete humoromat. – Azt hiszem, sikerült engem megsérteni a késsel, de biztos vagyok benne, hogy semmi komoly.
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Pént. Jún. 18, 2021 4:16 pm
Sophia & Andro
Dr. Green kellemes meglepetés számomra. Hiába lappang a levegőben a kétely, hogy talán ő minden olyan mocsoknak a tudója és részese, aminek a férje is, mégis egy különösen kellemes aura lengi őt körbe, ami olyannyira megtévesztő még egy olyan személy számára is, mint jómagam, akinek bőven belenyúlik a keze a világ mélyebb bugyraiba, hogy már őszintének is mondhatnám őt. Természetesen a félhomály és a sötétség egy csepp akadályt sem jelent számomra, hogy alaposabban megvizsgáljam a vonásait, az ösztönös reakciót, vagy hogy éppen megpróbáljak a szavainak a mélyére látni. Valami furcsa talán ott lézenghet minden őszinte mondata és gondolata mögött, de ezekhez egyelőre nem tudok különösebb tartalmat társítani. S talán nem is kell egyelőre. Sikerült megtapasztalni, hogy egy igazán beszédes és értelmes nő, önálló gondolatokkal, akiről azt képzelegtem eleinte, hogy a férje árnyékában áll erősen, ám a társalgásunk bebizonyította, hogy ez esélyesen nem így van. - Tudja, kérem, az én hitem annyira komplex, hogy nem lenne elegendő erre pár perc, hogy kifejtsem. Esetleg egy másik alkalommal szívesen belemennék magácskával mélyebb témákba is, már ha lehet erre lehetőségünk. - ezáltal pedig éreztetem, hogy részemről az ösvény tiszta, de tisztában vagyok vele, hogy ez azért nem úgy működik, hogy gondol egyet Gabriel mellett, s csak úgy megejt egy vacsorát egy idegennel. Ez azért ennél sokkal, de sokkal bonyolultabb, mégsem árt, ha elraktározza magában ezt a csekély információt, hogy a jövőben is szívesen fogadnám a társaságát, csupán akkor már nem ilyen hivatalos körülmények közepette. Ilyesmiken azonban már lehetőségünk sincs nagyon agyalni, hiszen az események olyan nem várt fordulatot vesznek, amire őszintén nem számítottam. Pedig fel kellett volna készülnöm ilyen eshetőségre is, mégsem vagyok sajnos olyan ember, aki paranoiával küzd, s még egy villanyoszlopban is az ellenséget látja, mely rá akar törni. Ha ilyen lennék, az bizony már nem lenne élet. Én pedig szeretek élni, ezért is kezd el azonnal pörögni az agyam lehetőségek után, márpedig az egyetlen esélyünk leginkább az, ha minél előbb elhagyjuk ezt a házat úgy, hogy van nálunk lőfegyver. A tervek persze azért vannak, hogy mások felborítsák őket... Egyszer mintha a mi oldalunkon állna a szerencse, egyszer pedig a másikon. Azonban most, hogy bezártak minket a klubszobába, úgy érzem, hogy egy remek lehetőség szakadt a nyakunkba. - Remekül. Azt leszámítva, hogy vagy meghalok most, vagy alapos kínzás után. - az én higgadtságom elpusztíthatatlan és kiirthatatlan. Még ha pillanatnyi ideig meg is reng a családom miatt, utána nélkülük ugyanúgy lecsillapodik minden. - Végül is nem olyan rosszak a kilátások. - teszem hozzá némi iróniával, halkan elnevetve magam. Azért a pisztoly csöve igencsak kemény volt, s érzem, hogy a halántékom felől nem egy verejtékcsepp kezd szivárogni arcélemen lefelé, hanem egy apró vércsík. A fejem kissé kótyagos, de ez szerencsére nem akadályoz meg semmiben. - Senkit sem lehet azért hibáztatni, mert képtelen meghúzni a ravaszt. Lehet, hogy most eléggé... Rossz helyzetbe kerültünk, de én mindig úgy tartottam, hogy a sorsunk előre meg van írva, úgyhogy ha most kell meghalnunk, akkor bármit csinálhatunk, ez úgyis be fog következni. - ezzel pedig próbálom enyhíteni a bűntudatát, melyet mintha kiéreznék a szavaiból. Kár lenne most a múlton rágódni, még ha az percekkel ezelőtt is kezdett még inkább bonyolódni. Az a múlt. El kell engedni, és előre kell nézni, főleg most. - Sok helyen ismert orvos vagyok, és ha belegondolsz, egy plasztikai sebész az alvilágban kincseket érhet. Úgy szabom át bárkinek az arcát, tüntetem el az ujjlenyomatát, s lényegében csinálok egy új porhüvelyt, hogy arról a világ tudomást sem fog szerezni. - egyrészt. Másrészt valóban én vagyok az a bizonyos Salazar, akit esélyesen nem éppen a plasztika sebészeti tudása miatt akarnak eladni, de mégis ez egy tökéletes magyarázatként szolgál jelenleg. Amíg persze le nem buktatnak Sophia előtt valamilyen módon. Ezt a szabadulásunk mellett nagyon jó lenne megakadályozni... - Ezek csak egyszerű, ostoba katonák, akik arra hajlanak, amerre több pénz van. Az ilyenek még a saját anyjukat is képesek lennének eladni. Az is meglehet, hogy rájönnek, hogy te Sophia Greenként többet érsz, mint egy egyszerű szexrabszolgaként. Váltságdíj meg minden, tudod... - ha esetleg ezt az ötletet bedobnám nekik, meglehet, hogy jobban elsülne, mint az első verzió. Lehet ezek azt sem tudják, hogy pontosan kinek a házában vannak. - Kissé elhúzódik az a negyedóra, nem gondolod? - halk kétellyel a hangomban ropogtatom meg enyhén a nyakam, jelezve, hogy lassan ideje lesz cselekedni. Örökre nem fogunk itt maradni, márpedig egy ilyen aukció, amit most ránk bocsátanak ki, nem tart olyan sokáig. - Ilyen sokszor került életveszélybe talán? - cinkos kérdésemet hasítani lehet a levegőben. Ha túléljük ezt az egészet, akkor még az előnyömre is fordíthatom, ha elkezdek most puhatolózni. - Tényleg nincs semmi, amiről viszont nekem kellene tudnom? A jelenlegi helyzetben minden információra szükségem van. Még a saját gondolataidra és megérzéseidre is Gabriellel kapcsolatban. Ki tudja, milyen információ lehet a segítségünkre? Most úgyis az életünk az első. - próbálom határozottabban a tudtára adni, hogy ne tartson semmit sem magában. Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem Gabriel két szép szeme miatt törtek be ide, és öltek meg mindenkit. Majdnem velünk együtt. Tekintetem közben végigpásztázza a helyzet, s valóban, hiába kötöztek meg, ostoba dolog volt épp ide bezárni minket. - Ha ez számít, remekül áll neked a piros. - mosolyomat ugyan nem láthatja, de talán kihallhatja a hangomból. S ennyi elég is volt csupán a beszédből. Cselekedjünk! - Az asztal körüli vitrinekben vannak kések, ugye? Mert akkor oda el kellene valahogy másznunk. Én szembe fordulok a vitrinnel, te feltolod magad a lábaddal az asztalra, én pedig veled együtt előre hajolok, és valahogy betöröm a vitrint. - kizárásos alapon a kemény koponyámmal... - Majd behajolok, kiveszem a számmal, lerakom az asztalra, és megpróbálunk úgy helyezkedni, hogy elérjük a kezünkkel. - darálom el hirtelen az ötletem. - Egyszerű, nem igaz? Akkor háromra mindketten odébb toljuk magunkat. - abba az irányba, amerre Sophia irányít. Természetesen ha van ötlete, azt is meghallgatom, de időnk nincs túl sok arra, hogy tanácskozzunk és minden részletet pontosan átbeszéljünk. Az idő ketyeg, s elő kell hozni a jó öreg spontaneitást.
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Vas. Júl. 04, 2021 10:23 am
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
- Á, meg sem lepődöm – mosolyodom el válaszán a hittel kapcsolatban, miközben kissé megharapom alsó ajkamat. Ez a férfi is eléggé komplexnek tűnik, nem csak a vallása, habár azt még magam sem tudom, hogy jó vagy sem. De abban biztos vagyok már most, hogy ő sok mindenben különbözik, a beskatulyázott átlag férfitól. - Rendben, egy másik alkalommal. Most igazán kíváncsivá tett – reagálok őszintén, habár ez inkább a mondandóm második részére vonatkozik, hiszen van egy olyan érzésem, hogy úgysem lesz alkalmunk arra a második alkalomra. Ha meg is látogat még bennünket, akkor Gabriellel lesz dolga, ő pedig nem hinném, hogy preferálná, ha részt vennék kétes ügyeinek megvitatásában. Nem tudom, miért, de legbelül egyszerűen elkönyveltem, hogy csakis ilyesmiről lehet szó. Egyébként meg az utóbbi időben nem igazán engedhetem meg magamnak, hogy új barátságokat kössek.
Az est kellemes, lágy-meleg fuvallataival megtöltött nyugalma, a kertben burjánzó növények üdítő illata, a már-már szórakoztatónak tűnő, könnyed beszélgetés egy idegennel, szempillantás alatt változnak át emlékfoszlánnyá, mintha ezer év történései lennének, és nem a mai estéé. Helyébe lép a döbbent némaság, a szívfagyasztó félelem, mintha nem is velem történne ez az egész. Ijesztő képek, vér látványa, ismeretlen félelem, idegen zajok és emberek a feldúlt házunkban és hasonló képek jelennek meg előttem. Az nem lehet, hogy ez az egész velem történik, ráadásul az otthonomban. Nem tudom, nem akarom elhinni, hogy mindez a valóság, teljesen leblokkolok, elveszítem önmagam, eluralkodik rajtam a rémület, képtelen vagyok irányítani a saját testemet. Életemben csak egyetlen egyszer fordult elő velem hasonló, amikor az apámat megtámadták azon a bizonyos estén, de ott nem volt időm a félelemre, hiszen Gabriel gyorsan cselekedett, s ezzel együtt meg is pecsételődött a sorsom. Nyilvánvaló, hogy ha Gabriel nem lenne most az életem része, a mai este sem így alakult volna, hiszen biztos vagyok benne, hogy ezek az állatok nem engem akarnak, még csak nem is Salazart… Csak Alejandro hangja és önbizalma az, ami nem engedi, hogy teljesen szétcsússzak, az húz ki a jeges melankóliámból, csakis ettől tudom magam összeszedni és újra értelmes gondolatokat táplálni a fejemben. Ami mondjuk ki, eléggé meglepő, tekintve azt, hogy pár perce még rá is gyanakodtam.
- Igazán remek kilátása van mindkettőnknek – jegyzem meg fanyalogva, szarkasztikusan, hiszen, ha már a szabadságommal nem rendelkezem és talán pár perc múlva életben sem leszek, akkor legalább maradjunk meg a humorunknál, ha lehet. Annyi mindent történt velünk olyan rövid idő alatt, hogy a nem régi rémületet és fagyott állapotot sikerült legyőznöm és úrrá lenni rajtuk, ami azt hiszem, mindkettőnk számára kedvezőbb állapot. - A rossz enyhe kifejezés, de te most is úriember vagy, ahogy látom – ingatom meg a fejemet, amikor ő természetesen nem hibáztat engem, amiért nem tudtam meghúzni a ravaszt. – Viszont az valóban igaz, hogy képtelen voltam rá… - Végül is, ez valóban egy ok lehet az ilyen bűnözők számára – mondom elgondolkodva, amikor magyarázatot kapok arra, hogy miért is húzhatnak hasznot belőle ezek az emberek. Azonban van egy furcsa érzésem, érzek a szavak és a dolog mögött valami mélyebben megbúvó indokot, de most ez nem az a hely és nem az az idő, amikor ezt firtatni fogom. – Nem igazán megy a gondolkodás a bűnözők fejével. – Milyen érdekes, hogy a doktor úrnak igen… - De most, hogy mondod, ennek így nagyon is van értelme. - Igen, ez így máris sokkal jobban hangzik – nevetek fel kényszeredetten, amikor végül a doki társam azt kezdi el ecsetelgetni, hogy nem is muszáj szex rabszolgának lennem, hiszen túszként is szuperálhatok. - És ostobának ostobák, de így legalább tudtukon kívül adnak nekünk egy kis időt – sóhajtok egyet szintén csak kényszeredetten, mert nem nagyon hiszek abban, hogy innen szabadulni tudunk. - Nem, illetve nem tudok róla, de azt az egyet tudom, hogy nem egy elveszett ember. Vele pont, mint a borok esetében, most is jobban jártál volna, mint velem – vonom fel a szemöldököm, amikor Andro megint csak Gabriel felől kérdez. Először azt gondolom, hogy csak véletlen az egész, de a következő kérdése teljes mértékben megcáfolja ezt a naiv gondolatomat. Biztos vagyok benne, hogy Andro vagy sejti, vagy egyenesen tudja, hogy miket művel a férjem, és most tőlem szeretne többet megtudni. Amivel más esetben talán még nem is lenne baj, de így, hogy csak feltételezéseim és összeesküvés elméleteim vannak, nem lenne értelme a férjem dolgait. - Sajnálom, de semmi használhatót nem tudok már mondani, ami jelen helyzetben segít rajtunk. Csak annyit tudok megmondani, hogy mi merre van – nézek rá kissé bocsánatkérő arccal, hiszen tisztában vagyok vele, hogy csak teher vagyok neki. - Talán időközben a férjem is hazaér, és akkor tőle személyesen kérdezheted meg ezeket, és talán mi is megússzuk… - Akkor már ezért megérte – jegyzem meg hasonlóan laza stílusban, amikor a a karomon végigfolyó vért említve megjegyzi, hogy jól áll neki a piros. Egyelőre kár is ezen aggódni, hiszen, ha nem jutunk ki élve innen, akkor teljesen mindegy, hogy elvérzek, avagy sem. Meg orvosként amúgy is tudom, hogy nem halálos a sérülésem. - Igen – bólintok a késeket illető kérdése hallatán, s amúgy is ideje egy kicsit komolyabbra venni a témát, ha ki akarjuk játszani ezeket az idiótákat. Na, meg elkövetkező pályafutásom szex rabszolgaként sem valami kecsegtető. Elég nekem, hogy a férjemmel le kell feküdnöm olykor… - Rendben, az nem lenne rossz. - Csak helyeselni tudok, amikor felvázolja a lehetőségeinket és felterjeszti, hogy el kéne jutnunk a kések irányába. Viszont a további terve hallatán egy pillanatig ismét nem tudok szóhoz jutni. No, nem a tervvel van gond, csupán csak van egy kis bibi a dologban, én nem vagyok valami szuperügynök, aki falakon meg bátorokon ugrándozik és mászik, és félő, hogy képtelen vagyok megtenni azt, amit kiszabott rám. - Ez a terv James Bond számára sem lenne rossz, félek, hogy én leszek, aki elrontja, de természetesen próbáljuk meg! – mondom azért kissé már határozottabban, mert tudom, hogy ez az egyetlen lehetőség. - Mit veszíthetünk? Szóval, miután Andro elszámol háromig, tologatni kezdjük magunkat a padlón és csodák csodájára azt kell tapasztalnom, hogy minden egyes lökéssel közelebb érünk az említett asztalhoz. Amikor elérjük a kívánt célt, én következem, habár elsőre félek, hogy megint én leszek az, aki elrontja az akciót. Viszont hihetetlen, hogy az élni akarás és az adrenalin mire képesek. Így tehát lábaimat feltolom az asztalra és minden erőmet összeszedve próbálom magam feltolni az asztal tetejére. Most még pozitívabban látom azt, hogy minden nap sportolok. Többedik alkalommal – és azt is érzem, hogy Alejandro is segít, ahogy tud – végre sikerül is, és mint valami rongybaba sikeresen felfekszem az asztalra. - Na, most maga jön, Bond – szólalok meg kissé lihegve az erőfeszítéstől. Zavar, hogy egyelőre többet nem tudok tenni, de amíg a kezeink nincsenek szabadon, addig továbbra is csak a másikra hagyatkozhatok. Míg várok, kissé aggódva pillantok a padlóra, ahová a vállamból még mindig csöpög a vérem, de próbálok továbbra se foglalkozni ezzel a kis aprósággal.
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Hétf. Júl. 12, 2021 3:49 pm
Sophia & Andro
A feszültséggel terhes jövő minden pillanatban ott rezgett a levegőben, csupán én belesüppedtem abba a kellemesen mámorító illúzióba, mely elhitette velem, hogy minden rendben van. Hogy is lenne minden rendben azzal az élettel, melyet én élek? Már egy pillanatra elfelejtettem, hogy ki vagyok valójában, s hogy sokkal több minden lapul a professzor köntöse alatt, mint azt bárki gondolná. Vajon ez a letisztultnak látszó nő is ennyi titkot őrizhet magában? Vajon az a név, hogy Sophia Green, mi mindent takarhat? Igen, ilyesmiken is képes vagyok agyalni ebben a kellemetlenségekkel és váratlanságokkal teli helyzetben. Nem szeretem az ilyen váratlan fordulatokat, főleg akkor, ha talán még nem is én vagyok a főszereplő, hanem egy járulékos veszteség csupán, aki rosszkor volt rossz helyen. Mégis az a mocskos felismerés az egyik alak szemében... Talán az jelentheti számunkra a kiutat. - Igyekszek nem csak a saját szememen át szemlélni a világot. Nem olyannak tűntél amúgy sem, aki képes lenne kioltani egy emberi életet. Én lennék a legutolsó féreg, ha ezért hibáztatnálak téged. - nem megerőltető megértőnek lennem. Ha egyszerűen elfogadjuk, hogy mások vagyunk, s minden testben más lélek bújik meg, akkor ezzel a gondolattal sok minden felesleges terhet levethetünk magunkról. Többek között azt a bizonyos elvárást. Tény, hogy sokkal jobban leegyszerűsíthette volna Sophia a helyzetünket azzal, hogy meghúzza a ravaszt, de még élünk, így semmi sincs veszve. - Egy olyan embernek mondd, hogy ne agyaljon, aki még álmában is ezt teszi... - fáradt mosoly kúszik arcomra, amiből persze a mögöttem levő semmit sem láthat. - Talán a te női mivoltod és az én sebészi tudásom ment meg minket. - Gabriel említésére pedig úgy megrázom hirtelen a fejem, hogy még nyakam egyik csontja is hangosan roppan. - Ha azt nézzük, hogy az ő jelenlétében talán egyből agyonlőttek volna mindkettőnket, ha már őt keresték... Így azt hiszem, te bizonyulsz jobb túsztársnak, Sophia. - bár próbálok békésebb és melengető hangszínt varázsolni szavaim alá, ez talán nem éppen úgy sikerül, ahogy terveztem. Gabriel neve egyre szánalmasabban kerül nyelvem hegyére, s lassan már képtelen vagyok kiszűrni azt az undort, ami az említésétől is felbukkan bennem. - Úgy véled, hogy célszerű lenne neki szegeznem a kételkedésem? - ezt amolyan költői kérdésnek szánom, mégis egy haragosabb árnyalat kerül bele. - Elsőként inkább azt kérdezném meg tőle, hogy... - egyetlen pillanatra elakad a hangom, érezhetően nagyon próbálom úgy keresni a szavakat, hogy azok ne legyenek bántóak. - Hogy akinek ilyen felesége van, mint te, miért nem vigyáz rá jobban? Természetesen távol álljon tőlem, hogy megbántsalak téged. Csak tudod... - elmerengve szökik fel belőlem egy apró sóhaj. - A családomért, a szeretteimért a tűzbe tenném a kezem. Az életemet adnám. S most hol tartunk? Te adtad az életed majdnem Gabrielért... Te. - és ez az egyetlen “te” annyi érzelmet rejt, hogy az szinte már életre kel közöttünk. Hiába lehet, hogy félreismerem Sophiát... Az alapján, amit belőle láttam és tapasztaltam eddig, egy ilyen védtelen, bájos és értelmes nő bűn, hogy egy olyan mocskos alak neje, mint Gabriel. Ilyen ez az alvilág... Jobb olyanokkal kezdeni, akiknek mélyen belelóg a keze, sem pedig olyanokkal, akik ártatlanok. Vagy talán még az előbbiekkel sem, mert túlságosan nagy a kockázat, és egy szerelemmel megnyílik rajtunk egy hatalmas sebezhető felület? Ideje azonban most már cselekedni, mielőtt még túl késő nem lesz. Felvázolok egy filmbe illő jelenetet, ami kimondva egészen jól és kivitelezhetően hangzik, azonban a valóságban már egyáltalán nem biztos, hogy összejön. S valóban, mit veszíthetünk? - Inkább azt nézzük, hogy mit nyerhetünk? - ez amolyan végszó, mely után mindketten elkezdünk aprókat ugrálni az asztal mögötti vitrinig. Kissé lassabban ugyan, de megérkezünk, és Sophia is sikeresen feltornázza magát az asztalra, s ebből a pozícióból nekem már sokkal nagyobb lendületet sikerül majd nyernem. Erőt veszek hát lábaimon, s hirtelen feltolom magam Sophiával együtt a hátamon, aki ennek következtében lendül egyet felém, s egyszerűen ott lóg a hátamon a székekkel együtt. Nem olyan egyszerű tartani mindent görnyedve ebben a pózban, ezért sincs vesztegetni való időnk. Az egyetlen eszköz, mellyel most be tudom törni az üveget, az nem más, mint a fejem. Azért a bokszolás megtanított egyre s másra, és mivel az életünk a cél, így egy erős mozdulattal egész egyszerűen befejelem a vitrint. Amaz egy része eltörik, az üvegszilánkok behullanak, nekem pedig esélyem nyílik arra, hogy behajoljak, s a fogaim közé szorítsam az egyik kést. Ez a művelet sértetlenül természetesen nem működik, így mikor elhajolok, akkor apró vérpatakok gyöngyöznek lefelé az arcomon. Nehézkesen ugyan, de megfordulok, az asztalra köpöm a pengét, majd úgy helyezkedek, hogy elérjem a kezemmel. Innen pedig már gyerekjáték... Visszaeresztem magunkat a földre, majd elkezdem elvágni Sophia kezén levő kötelet. Ha sikerül, úgy némi instrukció után átcsúsztatom az ő kezébe, melyet immáron sokkal jobban tud mozgatni, s képes lehet arra, hogy elvágja az én kezemen levő kötelet, illetve megkezdje azt is, ami a testünket átfogja. Ez persze nem egyetlen perc, és szükség van összedolgozásra ismét. Viszont a fény megjelenik az alagút végén, amikor már mindketten ellazulunk, s ki tudunk bújni a kötelek fogságából. - Ez igazán remek munka volt! - jegyzem meg felé. - A karod... - biccentek felé, s ha hagyja, akkor gyors tempóban lenyisszantok az ingem aljából egy darabot, hogy rá tudjam kötni, mielőtt elvérezne. Fontosak az ilyen apróságok, életek múlhatnak rajta, így remélem, hogy nem akadályoz meg benne. Bárhogy is legyen, tekintetem hamarosan a puskákra irányul. - Meg vannak töltve? Merre vannak a töltények? - az iránymutatása alapján lekapom azt a falról, amihez töltény is megbújik ebben a szobában, már ha nem csupán egyszerű töltetlen dísznek van itt az összes. Megtölteni számomra gyerekjáték. Mindet úgy ismerem, mint a tenyerem... Reményeim szerint sikerül legalább egy olyat találnunk, amihez töltény is van, mert nem szívesen hagyatkoznék csupán a pengére. - Jobb, ha szép halkan odébb állunk innen, ahelyett, hogy elkezdenénk lövöldözni. Függetlenül attól, hogy teljesen biztosan eltalálnám azt, aki belép azon az ajtón... Mit gondolsz? - biccentek az ajtó felé, majd az ablak felé. Elvégre ez az ő otthona, s az ő élete is kockán forog egyaránt. Elmehetünk, de akkor megtalálhatnak, s maradhatunk, de akkor az talán sokkal több emberi életbe fog kerülni, mint az szükséges lenne. Így hát a folytatás rajtam nem múlik. Ha Sophia távozna, akkor én hűen követem őt bármerre, ám ha maradna, akkor ideje lesz fedezékbe vonulni.
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Csüt. Júl. 22, 2021 8:24 am
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
Minden egyes lökő és toló mozdulat, amíg lassan elszerencsétlenkedjük magunkat a kívánt helyhez – én legalább is – számomra óráknak tűnő időt vesz igénybe. Nem mondom, hogy nekem egyszerű ez a fizikai megerőltetés, de az adrenalin mindenképpen jót tesz ilyenkor, és csak arra tudok koncentrálni, hogy mielőbb a kések közelében legyünk. Félek, hogy nem érjük el őket időben, mielőtt belépne ismét valamelyik idióta, aki összekötözött bennünket, ezért aztán csak még inkább hajt az élni akarás. Talán ezért is vagyok képes felmászni arra az asztalra ilyenformán, mert biztos vagyok benne, hogy más esetben ez sem sikerült volna. És talán azért is akarok most annyira teljesíteni, mert a jóelőbb csődöt mondtam, és egy kicsit magamat hibáztatom azért, amiért ide jutottunk. Habár legbelül azt is tudom, hogy valaki egészen mást kellene. Olyan valakit, aki ma gyanúsan sokáig van távol. - Most mondjak, hogy örülök neki, hogy nem tűntem olyannak? Mert így van – Egyáltalán nem akarok olyannak tűnni, aki a képes életeket elvenni. Bárkiét. És még kevésbé akarok hasonlítani a férjemhez. - Hát, legalább valamelyikünk képes volt megőrizni a hidegvérét kettőnk közül – húzom el a számat ismét csak önmarcangolóan, de lassacskán azért sikerül feloldódnom, és visszatér az igai Sophie. - Nem nagyon hiszek abban, hogy a női mivoltom bármiből is kihúz bennünket, főleg nem ebből a helyzetből – nevetem el magam kényszeredetten, mert valamiért még mindig nem érzem magam túlságosan hasznosnak. – De talán a te szaktudásod igen – teszem hozzá egy kicsit halkabban, mert valóban hálás vagyok a sorsnak, hogy most ő van itt és nem valaki olyan tehetetlen személy, mint én. - Nem tudom, és ezt már igazából nem is tudjuk meg soha – rántok ismét a vállamon egyet, hiszen nem is akarom most belegondolni abba, mi lenne, ha Gabriel most itt lenne velünk, velem. - Úgy vélem – válaszolok a visszakérdésére Gabriellel kapcsolatban kapásból, habár ahogy kimondom, egy kissé elszégyellem magam. Még jó, hogy háttal ülünk egymásnak Alejandro-val, így nem láthatja közvetlenül ezt a zavart, hiszen már hozzászoktam, hogy nem nyújthatok belátást a kapcsolatomba. Jelenleg viszont annál dühösebb vagyok „életem párjára”, mint, hogy ne szívből beszéljek és cselekedjek. Fel is kapom a fejem arra, amikor a hátam mögötti férfi ecsetelni kezdi, hogy pontosan mit is kérdezne meg Green uraságtól – igazán kíváncsi vagyok a kérdésre. Viszont a kapott válasz meglep és talán még egy kicsit zavarba is hoz. Mégis milyen feleség vagyok én, akire-annyira kellene vigyázni? Azért, mert talán a külsőm a társadalom számára szép, attól még nem vagyok értékesebb, mint más. Bár azt is hiszem, hogy valóban minden feleség, nő, barátnő, menyasszony megérdemelné, hogy nőként bánjanak vele. Viszont ezeket a fejtegetéseimet most inkább nem mondom ki hangosan. - Egyáltalán nem bántottál meg, sőt…igazad van - szólalok meg aztán nehézkesen, amikor Andro befejezi a mondandóját, mert szavaival annyira a vesémbe, a szívembe lát és szúr egyszerre, de nem mondanám, hogy rossz értelemben, csak éppenséggel újra elkezdi rólam lehúzogatni azt a bizonyos leplet, ami a tökéletlen életemet fedi, sőt, azt hiszem, már teljesen le is húzta. És valóban, eddig miért nem gondoltam erre? Magamra? Hogy, ha a férjem valóban olyan, amilyennek sejtem, hogy nem fordult meg a fejemben, hogy ez a színjáték, amiért vele vagyok, egyszer az Én életembe is kerülhet. Eddig csak arra gondoltam, hogy apámat megvédjem, hiszen ezért maradtam vele, de most a saját bőrömön tapasztalom a félresikerült házasságom negatív következményeit.
Mikor már az asztal tetején hevesek, szinte hallom saját szívverésemet, úgy szurkolok a férfinek, hogy sikerüljön neki, amit eltervezett. Jelenleg passzív résztvevőnként csak ennyire vagyok képes. Tudom, hogy nincs könnyű dolga velem a hátán, de a fejével mégis sikerül neki betörnie a vitrint, amiben Gabriel féltett és becses vadásztőrei találhatóak. Nem is értem, hogy képes erre, de megteszi és megszerzi a kívánt eszközt, amivel ki tudjuk szabadítani kezeinket, és fel tudjuk magunkat oldani a székek a fogságából. Ismét csak pörögnek a másodpercek, amikor az én kezeim már szabadok és próbálom levágni a férfi kezéről is a kötelet, de most sem akarok időt veszíteni, ezért minden erőmet beleadom.
- Igen, az volt, pontosabban remek munkát végeztél és az ötlet is jó volt – jegyzem meg elismerően, amikor kimondja, hogy remekül sikerült akciónk ezen része. - Semmiség, túlélem – legyintek, amikor vértől áztatott karomra pillant, de most ez egyáltalán nem tud érdekelni. Mégis hagyom, hogy ingéből lenyessen egy ívelt darabot, majd elállítva a vérzést jó szorosan a karomra köti azt. - Micsoda szerencse, hogy egy orvossal vagyok összezárva – teszem hozzá egy halvány mosoly keretében viccel próbálva leplezni idegességemet. – Köszönöm – rakom mellé még őszintén a szemébe mélyedve, mellyel nem csak a kötözést, de az egész mentőakciót köszönöm meg. - Héj, de az arcod? – vonom fel szemöldökön ijedten, amikor észreveszem, hogy a vitrin üvegének „jóvoltából” ő is vérzik. Automatikusan nyúlok jobb kezemmel a sértett felülethez, de szerencsére nem mély a seb, és Andro amúgy sem ad időt ezzel foglalkozni, mert szinte azonnal a fegyverek után érdeklődik, így kezem gyorsan el is kapom borostás arcáról. - Nem hinném, hogy meg vannak töltve. Viszont a vitrin alatti fiókban tartja ezeket a férjem – mondom és lépek egyúttal az említett fiókok felé, majd kihúzom azokat, átadva ismét a terepet a másiknak, hogy megtöltse az általa kiválasztott fegyvert. - Megtöltenél egyet nekem is? – nézek rá kislányos szemekkel az előző kudarcom ellenére, és magamban megfogadnom, hogy legközelebb hasznosabbnak bizonyulok. – Fegyverrel a kezemben mégis veszélyesebbnek nézek ki, nem? - Mindenképpen – bólintok, amikor a másik a szökésre céloz, hiszen nem szeretnék megkockáztatni egy újabb összetűzést ezekkel a bűnözőkkel. Közben a könyvespolcok elé lépek és a kart meghúzva széttárom azokat. - Gondolom, nem lep meg, hogy a férjem szereti, ha mások elismerik, dicsérik őt, szeret másokat lenyűgözni, így ide a pocok mögé, kialakított egy lejáratot a kedvelt borospincéjébe, hogy innen is le tudja vinni a vendégeit – nézek a férfire csillogó szemekkel, amikor az ajtók kitárulnak. - Onnan pedig természetesen van egy kijárat is, ami abban a kertbe vezet, ahol nemrég ücsörögtünk – hadarom tovább. – Már csak a kerten keresztül kellene épségben a kijárathoz vagy a garázshoz jutnunk, de fogalmam sincs, hogy van-e valaki odakint – mondom elgondolkodva, de semmi esetre sem akarok több időt ebben a helyiségben eltölteni. - Megyünk, mielőtt még észreveszik a turpisságot? – mosolyodom el most először, mióta ebbe a hülye helyzetbe keveredtünk.
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Szer. Júl. 28, 2021 6:14 pm
Sophia & Andro
- Néha egy pillantás elegendő ahhoz, hogy azt érezzük, hogy a másik képes lenne elvágni a saját anyjának a torkát. – az a bizonyos első benyomás, melynek során rákapcsolódunk valaki rezgéseire, sokszor bizony teljesen igaz, már ha képesek vagyunk arra, hogy meglássuk a részleteket. Sophia ösztönös reakciói igazán valóságosnak tűnnek, de hát a kételkedés az előfeltétele a kellemes csalódásnak. - A női mivoltod többet érhet egy férfinek, mint az én szaktudásom. Sokakban a szexualitás állatias szintekre alacsonyodik, de azt hiszem, hogy az ilyesmit nem kell bemutatnom. – igen, ezt biztatásnak szántam, hiszen ez mégiscsak a kisebbik rossz, mint maga a halál, mely valójában itt kering körülöttünk, s várja a megfelelő pillanatot, hogy lesújtson. Mégis próbálok lelket önteni Sophiába, s rádöbbenteni talán arra, hogy ez mind Gabriel hibája, s ő nem ezt érdemelné. A szerencse mégis úgy tűnik, hogy most mellettünk áll, hiszen sikerül kiszabadulnunk a kötélből szőtt börtönből, ezáltal az esélyeink is felugranak. - Majd akkor mondd ezt, ha már biztonságban leszünk. - viszonozom mosolyát, mikor egy rögtönzött kötéssel ajándékozom meg. - Gondoltad volna valaha, hogy épp a saját otthonod lehet a sírod? - ez majdnem költői kérdésnek is megfelelne, de talán az ilyeneket most jobb lenne mellőznöm. Borzalmas érzés lehet, egyetlen pillanatra az én fejemben is megfordul, ahogy a tetőtéri lakásom egy vérfürdővé válik. Aztán elhessegetem a gondolatot, hiszen még közel sem vagyunk biztonságban. - Semmiség, majd begyógyul. - kezétől nem húzódok el, de ez kevésbé számít, mint az ő lassan csordogáló sérülése. Ez csupán egy kis felületi sérülés, semmi olyan, amivel most foglalkoznunk kellene. Tovább lépünk hát a vitrin felé, én pedig megtöltöm a saját fegyverem, egy kisebbet pedig Sophiának, viszont mikor nyújtom felé, nem engedem azt el azonnal. - Az ilyesmit inkább... Bízd rám. - megérintem karját biztatóan, s még egy melengető mosoly is megjelenik borostámban. - Valóban veszélyesnek tűnsz, én biztosan menekülnék, ha meglátnálak. - ha elvesztjük a humorérzékünket, akkor szinte már magunkat is temethetjük. Hiába egy ilyen helyzet, az őrület épp ott kezdődik, ahol a mosoly eltűnik. Nem agyaltam azon, hogy ennek a hatalmas épületnek vajon lehetnek-e rejtett járatai, így hát a szám is tátva marad, mikor Sophia feltár előttem egy utat a könyvespolcok között. - Szóval egy hatásvadász kijárat... - lépek közelebb, de érezhetően még van mondandóm. - Vagy egy menekülési útvonal? - eresztem el kérdésem halkan a levegőbe. - Mehetünk. - nem szégyen a futás, de nagyon hasznos. Jobb elkerülni az összetűzést, mert abból bizony komoly sérülések is keletkezhetnek, hiába sikerülne kilőnöm az ellenséget. Sem Sophia, sem pedig a saját életem nem fogom kockára tenni, s csak akkor lövök, amikor már nincs más út. - Akkor megpróbálunk minél halkabban eltűnni innen, és az első lehetőségnél hívjuk a rendőrséget. Vezess csak. - szorosan mögötte haladok csőre töltött fegyverrel. A mozdulataim precízek, pániktól és meggondolatlanságtól mentesek, mint egy katona, aki rutin feladatot hajt éppen végre. Tisztának tűnik egyelőre a borospince, se léptek, se beszéd hangja nem szűrődik felénk. Innen legalábbis... Hiszen valahonnan egy felső szintről lábdobogás halk hangja hallatszik, mintha valaki futólépésben közlekedne. - Vagy felfedezték, hogy nem vagyunk ott, vagy pedig megjöttek az ügyfelek... Siessünk! - ösztönzöm Sophiát a kijárat felé, de csak óvatosan. Nem lehet tudni, merre járnak ezek a semmirekellők.
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Szomb. Aug. 14, 2021 11:26 am
Alejandro & Sophia
Out of the deep of sin(:
- Én lassan úgy érzem, hogy már ezt se vagyok képes megállapítani – szólom el magam, amikor azt állítja, hogy képes mások nézéséből megállapítani, hogy mire/és mire nem képesek (vagy valami ilyesmi). Célzok itt arra, hogy a férjemet is mennyire félre ismertem, és ez által vagyok bizalmatlan az emberekkel kapcsolatban. Persze ezt hangosan nem boncolgatom, meg a mondat is csak úgy kiszalad a számon. Elvileg nem vagyok egy buta nő, sem hülye, Gabrielnek mégis sikerült elvarázsolnia a hős lovag állhatatos jelmezébe bújva, de az után csak kiderült, hogy ez egész egy alaposan átgondolt jelmez. Azóta nem ítélkezek, és nem hiszek az első benyomásban. - Ó, hát ebbe még így nem gondoltam bele, de most, hogy felhívtad rá a figyelmemet, nem lett jobb, ugye tudod? – nyelek nagyot, amikor azt kezdi pedzegetni, hogy a női mivoltom mennyire is lehet értékes az ilyen vadállatok számára, főleg szexuális célból. Ha meg az állatiasságukat emlegeti, csak még jobban elborzadok ettől, és ez szerintem az arcomra is van írva. - Majd mondom akkor is, de ettől függetlenül még mindig jobb, mintha egyedül lettem volna ma itthon. – Eddig bele se gondoltam, mi lett volna, ha valóban az történik, amit mondandómban említettem és egyedül lepnek meg ezek a gyilkosok engem. Valószínűleg már rég halott lennék vagy pedig annak az állatias aktusnak lettem volna része, amit az imént a doktor emlegetett. - Nem, ilyesmi meg se fordult a fejemben, pedig gondolhattam volna, hogy egyszer ez lesz… - válaszolok halkan a másik költőien feltett kérdésére. Ez a megjegyzésem megint csak többértelmű, hiszen előfordulhat ilyen – a filmekben legalább is – egy magasabb pozícióban lévő emberrel, de egy alvilágban mozgolódó személlyel egyaránt. Azonban jelen pillanatban számomra a válasz egy beláthatatlan sötét verem legalján lapul, így inkább nem részletezem hangosan a gondolataimat. Saját sérülésemnél valójában jobban érdekel az övé, hiszen a mai nap folyamán immáron sokadjára teszi kockára az életét helyettem. - Én is úgy látom, de azért nem ártott ránézni – mosolyodom el halványan, amennyire az adott helyzet engedi, és csak akkor veszem el kezemet az arcáról, amikor a fegyverekkel kezd el foglalkozni. Habár számomra is megtölt egyet, ahogy kértem, azt is látom rajta és ki is mondja, hogy nem szívesen teszi, viszont úgy vagyok vele, hogy így egy picit az én hasznomat is lehet venni. - Rendben, úgy is tervezem, de sose tudni. Én pedig nem akarok meghalni. és azt se akarom, hogy te meghalj – válaszolok halkan, amikor határozottan azt mondja, hogy bízzam rá a fegyverkezős részt. - Ó, igazán? Az képzelem – nevetek fel most mégis önfeledtem, amikor már ő is enged a komolyságból és viccelődni kezd. Elég nevetségesnek tűnhetek, amikor kiveszem kezéből a vadászpuskát, de mégis elszántnak érzem magam. Amikor végezetül bemutatom Andro-nak Gabriel borospincébe vezető kijáratát, pontosan azt a gondolatot fogalmazza meg és mondja ki hangosan, amire én magam is gondoltam mindig. - Ugye? De talán most segít rajtunk ez a hatásvadász kijárat, ahogy mondtad – mosolyodom el újra egy bólintás közben. – Innen ez az egyetlen lehetséges kiút. - Helyes, én is úgy gondolom. Menjünk! – értek egyet vele, hiszen jómagam is azért mutattam meg a pincelejáratot, hogy itt elmeneküljünk, már ha tudunk. Miután ezt egyöntetűen eldöntöttünk, meg is indulok a járatszerű folyosón, hogy mielőbb elhagyjuk ezt a szobát, ahová be voltunk zárva. Igaz, nem egy bonyolult labirintusról van szó, szóval egyedül kitalált volna ő is, de én mégis csak jobban ismerem a járást. - Ha nem haragszol és nem tűnök figyelmetlennek, most nem mutatom be személyesen Gabriel minőségi borait – viccelődök halkan, mert arra az egyre rájöttem, hogy ezt Andro társaságában megtehetem, és még jól is esik. Ahogy haladunk előre, ismét előtör bennem az akciófilm-feeling, de valahogy most kevésbé érdekes és látványos a helyzet. A szívem a torkomban dobog, de mégsem engedem meg magamnak, hogy eluralkodjon rajtam a félelem, legalább is MÉG nem.
Viszont, amikor meghalljuk a fejünk felől jövő dobogó hangokat, teljesen eltűnik ez a „nem hagyom, hogy eluralkodjon rajtam a félelem”- érzés, és érzem, hogy ismét az életünkért kell küzdenünk. - Egyik a két rossz közül, de egyiket se szeretném meglátni – válaszolok, amikor Alejandro is pont ugyanarra gondol, amire én, majd amikor azt tanácsolja, én felveszem a nyúlcipőt és futólépésben kezdem el megközelíteni a kijáratot. Persze igyekszem ezt csendben tenni, már amennyire lehet, de tisztában vagyok azzal is, hogy ilyenkor egy civil nem igazán képes okosan gondolkodni. - - Jössz? – szólok vissza a társam felé. – Már mindjárt ott vagyunk – teszem hozzá mindjárt biztatóan. Viszont ezzel nem csak őt, de magamat is próbálom felbátorítani és egy kellemesebb jövőképpel kecsegtetni, hogy talán mégis megmenekültünk. Már majdnem a kijárathoz érek és nyúlok is az antikszerű fémkilincs felé, amikor az hirtelen az érintésem nélkül kivágódik, és azt kell tapasztalnom, hogy áll valaki az ajtó külső oldalán. A sötét hatására szememnek még egy ideig zavaró a napfény, és így egy ideig rejtve marad számomra, hogy kivel is kerültem szemben. A vér azonban újra megfagy bennem és azonnal hátrálni kezdek addig a pillanatig, amikor hátulról Alejando mellkasának nem ütközök…
"Stars, hide your fires;
Let not light see
...Eat me...
...Drink me...
Foglalkozás :
∆•∆ :
“Everyone is a moon,
And has a dark side,
Which he never shows to
Anybody.”
Tárgy: Re: Out of the deep of sin - Sophia & Alejandro Szomb. Aug. 21, 2021 6:33 pm
Sophia & Andro
- Sajnálom, nem volt célom, hogy megijesszelek. - húzom el számat, hiszen meglehet, hogy valóban egy kissé túlzásokba estem, de mentségemre váljék, igyekeztem elkergetni a halál gondolatát. Azt hiszem, sikerült. - Ezzel egyetértek. Bár kellemesebb lett volna inkább az, ha végigborozgatjuk és beszélgetjük az estét, így most már el kell ígérkezned, ha ezt túléljük. Akár titokban. - némi szórakozottságot azért igyekszek belevinni szavaimba, bár mosolyomat nem igazán láthatja Sophia. Egy csepp őszinteség azért mégis megbújik a betűk mögött, hiszen valóban szívesen találkoznék vele akár egy kicsit távolabbi étteremben, hogy tovább szőjük beszélgetésünk fonalát, s esetleg mélyebben bele tudjunk menni Gabriel ügyeibe. Titkos találkozó? Miért ne? - Talán ezek után a férjed nagyobb gondot fordít majd a védelmedre. - vagy nem. Vagy a következő napokban folytatódik a hajsza, és Sophia nem lehet biztonságban. Ezt természetesen nem jegyzem meg, de talán sejtheti, hogy ha ez a mostani helyzet megtörténhetett, akkor egy következő alkalomkor is rátörhetnek a villára. Eddig ugyan szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen apróbb sérülésekkel megúsztuk, de egy következő alkalomkor talán egyedül lesz itthon az éj leple alatt a doktornő. Egyedül és védtelenül... E gondolatra azért összeszorul a gyomrom. Egyrészt az undortól, hogy Gabriel ilyen helyzetbe sodort egy ártatlan nőt, másrészt a sajnálattól, hogy át kell ezt élnie Sophiának. Hiába van nekem is egy árnyoldalam, mint mindenkinek, attól még egyáltalán nem vagyok közömbös és hűvös. Nagyon is tudok együttérzést mutatni, különösen az ilyen helyzetekben. Hiába tűnök higgadtnak, mint aki két kezében tartja a helyzetet, valójában az idegeim pattanásig feszülnek. Még akkor is, mikor lesietünk a borospincébe, s közeledik a szabadságunkhoz vezető kiút. - Az én fantáziámat még mindig jobban felcsigázza a te alkoholmentes gyümölcskoktélod. Bár bevallom, most egy pohár whiskyért is ölni tudnék. - a helyzethez tökéletesen illő ócska szójátékomon már csak nyomoromban is képes vagyok elnevetni magam. Persze halkan, alig hallhatóan, mintha csak a levegőt kavarnám fel ajkaimból kiszálló nevetéssel, mely abban a pillanatban marad abba, mikor meghalljuk fentről a lépteket. Mi is felgyorsítjuk magunkat, s már látszik a kijárat körül levő vékony fénycsík, mely még nagyobb sietségre ösztönöz. Már csak két méter, már csak egy, aztán mikor az ajtó nem Sophia kezétől nyílik, hirtelen megfagy bennem a vér, s lepereg előttem minden. Egyetlen, végzetes golyó. Egyetlen, hirtelen jött ütés. És vége mindennek. Majdnem szemeimet is lehunyom, de csak majdnem... - Sophia! - a hangot azonnal felismerem, s egyből leeresztem az időközben felemelt fegyvert. Gabriel engem észre sem vesz, s azt hiszem, hogy ezt most nagyon jól teszi. Egyből a nejéhez lép, majd szorosan magához húzza. Én pedig ellépek tőlük. S talán ekkor tükröződnek arcomon először őszintén az érzéseim. Ez pedig most a düh. - Minden rendben van, már itt a rendőrség, elfogták őket! - biztatja feleségét, de nekem akkor is bűzlik ez az egész. Gabriel, a hős megmentő... Tekintetem átevez az ölelésen, s összetalálkozik Sophia szemeivel, már ha egyáltalán foglalkozik még a jelenlétemmel. Dühös lángokat fedezhet fel tekintetemben, ahogy őket figyelem. Legszívesebben üvöltenék, s lelőném Gabrielt. A pisztoly is most először remeg a kezemben látványosan, melyet végül a földre hajítok váratlanul. Jobb lesz ez így mindenkinek... Egy utolsó pillantást ejtek meg dr. Green felé, egy utolsó, igazán célzó pillantást. Aztán némán kisétálok az ajtón, s eltűnök. Az utam természetesen nem haza vezet, hiszen vallomást kell tennem a rendőrségen. Itt azonban még nem végeztünk, ezt megígérhetem... Jövőhéten az első dolgaim között lesz az, hogy Sophiát megkeressem a kórházban.